1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Curatare EGR motor Diesel 1.9 si 2.0 TDI cod AWX, AVF, AJM, BKE, ... etc.

Discuție în 'How-to / Operatiuni de intretinere' creată de musicdok, 28 Oct 2009.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Audi A6 Avant 1.9TDI AWX 2002
  2. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Pai verific-o:scoate furtunul care vine de la intercooler in galerie si baga un deget in aceasta si vezi cat de colmatata e (depunerile de pe peretii galeriei).Cei care a avut masina inaintea mea au mers preponderent in oras,dupa 260k km galeria era obturata in proportie de 50%.

3. otelea

otelea Silver Member

Locație:
    Câmpulung Moldovenesc
    Masina:
    audi 80 B4 1.9 tdi 90cp 1994; A4 1.9 TDI AVB 2004; A6 allroud 2,5 TDI BCZ 2004
    Supapa EGR controlează aportul dintre amestecu de aer si gazele care sunt reintroduse in camera de detentie din galeriile de evacuare. Principala cauza pentru colmatarea supapei EGR este calitatea detentiei, deci calitatea amestecului combustibil ( hidrocarbura folosita ca combustibil + amestecul de aer introdus). In functie de calitatea combustibilului si de cantitatea de oxigen, acesta se arde intr-o proportie mai mare sau mai mica. De aici rezulta cantitatea de funingine. Cantitatea de funingine creste exponential cu cat scade calitatea serviciului supapei EGR.

4. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Ai zis f bine,de unde ai copiat citatul?

5. otelea

otelea Silver Member

Locație:
    Câmpulung Moldovenesc
    Masina:
    Sunt ing. motorist. Proiectul meu de diploma a fost motorul TDCI. Nu sunt chiar agiamiu. Ceva principii stiu si eu. Nu stapanesc in schimb partea electronica a acestor motoare.

6. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Hmmm,nu vreau sa nasc dispute ca chiar nu ma intereseaza,dar intai zici ca,colmatarea egr-ului e din cauza combustibilului,ca mai tarziu sa enunti de ce intr-adevar acesta se colmateaza,mi se pare...In fine,s-o lasam asa,important e sa cunosti principiul de functionare pt tine;asa cum ti-am zis mai devreme,datorita faptului ca avem un egr primitiv(si eu am 1Z) acesta nu este predispus colmatarii,dar in schimb galeria da.

7. otelea

otelea Silver Member

Locație:
    Câmpulung Moldovenesc
    Masina:
    Asa este. Problema la noi este si galeria. Dar daca aceste motoare trebuie sa functioneze la tuartii mai mari ca sa zic asa pentru a evita colmatarea turbinei. Acest lucru este dat de faptul ca o data ce supapa EGR nu se inchide perfect, amestecul este mai slab in oxigen, si asta duce si la mai multa funingine si vapori de combustibil nearsi care se depun pe paletii turbinei. Am prieten care a pierdut o turbina chiar saptamana asta la o octavia datorita faptului ca nu tura motorul peste 2500 rpm. Cand a mers cu mine a intrebat de ce o turez asa mult; ca acest lucru duce la un consum mai mare in oras. Si acest lucru vreau sa se inteleaga. Nici mie nu imi plac cotrazicerile. Vreau sa ne ajutam intre noi atat cat se poate pe aceasta cale. Sper ca nu te-am suparat, iar daca am facut-o de rog sa ma scuzi ca nu am avut acesta intentie

8. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Nici turbina nu prea e dispusa colmatarii pt e ca e wastegate,adica cu geometrie fixa,asa ca nu prea are vane sa se colmateze,dar deaja suntem OFF TOPIC,daca vrei putem continua in continuare pe topicul dedicat motorului non pd.Nu m-ai suparat cu nimic si nu ai de ce sa-ti ceri scuze,asa cum ai spus si tu,suntem pe forum sa ne ajutam si sa invatam;se mai intampla sa si gresim,ca deh,numai cine nu munceste nu greseste;)Sa nu uit,pt cei cu motoare non pd e f simplu sa anuleze egr-ul,pur si simplu scoateti furtunul de vaccum din valva egr(asa am facut eu) si puteti uita de egr sau galerie colmatata.

9. otelea

otelea Silver Member

Locație:
    Câmpulung Moldovenesc
    Masina:
    Asa e. Cum am spus voi desface si eu EGR-ul si am sa fac si eu cateva poze pt a le posta aici. Mai naspa e cu galeria ca trebuie sa o curat si pe aia, si e mai mult de lucru - la mine timpul e cam scurt - dar sper sa o fac

10. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    EGR la noi e f usor de dat jos si fac pariu ca nu e colmatat,dar ce am gasit in galeria mea...era 50% obturata in 260k km,semn ca s-a mers mult prin oras si subturat.Dak gasesti galeria colmatata,da-i foc,e cea mai usoara solutie sa o cureti,numai sa ai grija sa nu cheme vecinii pompierii:)

11. dannypapuc

dannypapuc Bronze Member

Locație:
    Găești
    Masina:
    Audi A4,1.9 TDI,motor AVF,2002,6 viteze,130 cai. The best!!!!
    Intr/un final am reusit sa curat si eu Egr/ul si galeria de admisie.Am ramas placut surprins sa vad cat de putina mizerie era depusa in interiorul Egr-ului si pe galerie.Pot spune ca am simtit ceva diferenta dupa ce am curatat turbina si valva aceasta,pe langa faptul ca mi/a disparut aproape de tot haraitul acela neplacut la deccelerare,parca masina raspunde mai bine la apasarea acceleratie.
    Multumit ,intr/un cuvant.

12. iustin 1st Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi A4 Avant 1,9 TDI 131CP AVF 2004
    Curatarea egr-ului rezolva si pierderile de ulei, sau ca sa nu mai transpire egr-ul mai bine il schimb? Nu curge mult ulei dar pe mine ma deranjeaza. La toate masinile am avut motoare curate si daca nu se opreste curgerea uleiului prefer sa inlocuiesc piesa vinovata de situatie. Puteti va rog sa imi dati un raspuns clar?

13. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Nu. Pierderile de ulei se datoreaza semeringurilor turbinei iar in principiu sunt doar vapori de ulei. Asadar poti schimba la EGR-uri ca nu rezolvi problema asa.

14. iustin 1st Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Mecanicul a zis ca uleiul curge pe le supapa egr. EGAL. De oriunde ar fi prezenta uleiului in compartimentul motor ma deranejaza. Ce anume trebuie sa schimb si ce implica asta? Trebuie schimbata toata turbina , sau doar anumite componente? Cum procedez? As vrea daca se poate si costuri aproximative.

15. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Eu l-as contrazice pe mecanicul tau:
    1. EGR-ul nu produce si nu functioneaza pe ulei
    2. uleiul ce trece de valva EGR nu ar trece daca valva ar ramane incontinuu inchisa (de unde nu mai vad rolul valvei care inchide si deschide o clapeta pentru a corecta emisiile)

Rezolvarea ta ar fi sa dai jos turbina, desi eu zic sa te obisnuiesti cu vaporii aia... si sa o duci la curatat si inlocuit tot ceea ce se preteaza pentru buna functionare a acesteia. Costurile (fara demontat si montat turbina de/pe masina) demontarii turbinei se ridica in functie de inlocuirea pieselor de la 150 ron (care este curatatul) si poate ajunge pana la 1200 ron. Iar pentru moftul ala, pentru ca il consider moft, nu cred ca merita sa bagi atatia bani... nu mai zic ca poate nu se mai poate etansa bine (datorita uzurii pronuntate) asadar problema va revenii... si atunci ajungi sa cumperi alta turbina? Daca masina merge bine, las-o asa. Curata ce ai de curatat si atat.

Te asteptam si la intalnirile timisorenilor.

Ultima editare: 11 Dec 2009
  16. iustin 1st Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Revin cu o intrebare. Daca anulez egr-ul mai curge? Este recomandat sa fac asta?

17. cipri@n

cipri@n Bronze Member

Locație:
    Iași / Catania
    Masina:
    A4 Avant 2002, 1.9 TDI, 131 CP, AVF
    iti raspund eu tot cu o intrebare: se mai cheama masina daca ii anulezi EGR? mai bine scoti si turbina. scuza-ma ca par rautacios dar sunt unii care vreau si masini si sa fie curate pe deasupra. o masina pentru a fi curata trebuie sa fie si curatata si intretinuta. sunt atatea sprayuri si toate solutiile pt curatat motorul pe care le poti folosi si zici ca e nou dupa. curata egr_ul dintai si dupa foloseste periodic produse de curatat motorul si dupa ti se va parea ca masina e noua :hi:.

18. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    @iustin, sfatul lui cipri@n e unul foarte pertinent. Si rotile masinii tale iti murdaresc tablaria... le anulezi?

Daca producatorul oricat de smecher e el, a pus o piesa acolo de credem noi, oamenii de rand, utilizatorii, ca putem si fara aia? Da stiu, e plin internetul de oameni care spun ca au anulat sau vor anula EGR-ul... eu unul nu sunt de acord. Decizia finala insa, iti apartine tie.

19. Juvy

Juvy 2nd Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi A4 1.9 TDI 131CP
    salut, am reusit si eu sa curat supapa EGR si galeria de admisie, iar pe cand sa montez totul la loc, am observat ca suportul de la "actuator" (cred ca asa i se spune, este un fel de supapa neagra.. in fine) era stramb si pe cand sa-l dau jos, am bagat surubelnita prea tare si s-a rupt :(. Nu cumva aveti sau a-ti schimbat supapa EGR si pe cea veche a-ti pastrat-o? As avea mare nevoie de supapa aceea, pentru ca nu o gasesc separat (contracost). Am dat anunt la sectiunea vanzari piese si numai supapa EGR intreaga o gasesc. Multumesc (daca e vreo problema ca am postat aici, imi cer scuze si rog un administrator sa mute postul in thread-ul respectiv)

20. otelea

otelea Silver Member

Locație:
    Câmpulung Moldovenesc
    Masina:
    @iustin, daca anulezi supapa EGR masina ta va consuma mai mult si vei pierde din randament pt. ca aceasta supapa regleaza amestecul de aer. Deci curata si incearca sa etansezi bine - sunt tot felul de solutii de etansare cu care te poti ajuta sa nu mai murdaresti motorul. spor la treaba. Eu abia astept sa imi fac timp sa desfac si eu admisia si EGR-ul.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta