1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Curatare EGR motor Diesel 1.9 si 2.0 TDI cod AWX, AVF, AJM, BKE, ... etc.

Discuție în 'How-to / Operatiuni de intretinere' creată de musicdok, 28 Oct 2009.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
  2. turbocip

turbocip Gold Member

Locație:
    București / Voluntari
    Masina:
    Audi A4/8E 1.9TDI 185 CP
    Negru scoate la EGR cand o ia razna !

3. opreanuy_19

opreanuy_19 4th Gear Member

Locație:
    Villarreal ,Castellon ,Espana
    Masina:
    Audi A4 1.9 TDI 96 Kw/131 CP
    Salutare baieti si sarbatori fericite! Am si eu urmatoarea dilema: a inceput sa imi prelinga ulei din zona EGR si Galeria Admisie ,dupa cum am vazut eu ar gi pe la garnitura si as vrea sa schimb garnitura cu una noua ca sa scap de curatatul uleiului de pe Admisie si EGR.....EGR la mine este blocat(anulat)mi-au zis cei de la Audi, nu stiu de ce a fost anulat dar as vrea sa-l pun la normal si nu stiu cum se anuleaza sau se pune la normal...astept niste sfaturi
    multumesc mult...

4. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Pai iti spun eu de pe acum de ce a fost anulat: pentru ca permitea vaporilor de ulei sa intre si sa se depuna sub forma de mal pe galeria de admisie. trebuie desfacut EGR-ul si vazut sub ce forma e anulat, fizic (cu o bucata de tabla), sau logic din soft si furtun opturat. Vaporii ajung oricum, dar daca erau in cantitate mare e o problema... si anume - si aici o sa iti dau o veste foarte proasta, e ca daca, repet, DOAR DACA ajung foarte multi vapori de ulei inseamna ca motorul tau e "putin obosit" -ca sa folosesc un termen mai usor. Si asta vei putea afla numai daca cureti si repui in functiune EGR-ul, verificandu-i starea la primavara. Gazele de carter ajung cu tot cu vapori inapoi in admisie ar trebui scoase (daca nu cumva si sunt deja) afara din motor si dus furtunul sub masina. Sunt convins ca ai vazut multe Dacii vechi care aveau in fata un furtun jos pe care iesea fum ca si pe toba... eh, ala era un motor obosit, un motor ce trebuia segmentat dar din motive financiare omul a ales varianta mai ieftina.

Fa niste poze la motor, in special la partea de EGR, nu uita sa dai jos capacul motorului ca ala nu ne intereseaza.

5. opreanuy_19

Locație:
    Masina:
    nu stiu prin ce metode e anulat dar la audi in romania mi-au zis ca e blocat in varianta buna nu rea....am sa fac maine niste poze cu egr-ul....parca e prea mult ulei in zona egr-ului in rest motorul merge foarte bine

Nu da quote la ultimul mesaj ca ne vad "cei de sus"!

Ultima editare de un moderator: 31 Dec 2009
  6. turbocip

turbocip Gold Member

Locație:
    București / Voluntari
    Masina:
    Audi A4/8E 1.9TDI 185 CP
    Atentie - ca daca e obturat fizic sunt 2 locuri unde trebuie sa verifci
    sorry pentru dimensiunile pozei ....
    daca e si din soft(si banuiesc ca si de acolo e ) - sunt tot doua variante : cu vcds sau modificat direct in softul masinii.

7. opreanuy_19

Locație:
    Masina:
    conducta din poza la mine parca e prea nou fata de alte piese...treaba e ca a aruncat cam mult ulei si il arunca la imbinatia dintre egr si galerie....eu cred ca sunt vapori cu calamina....se poate bloca anula si din cauza calaminei valvula egr singura?

Ultima editare de un moderator: 31 Dec 2009
  8. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Da, am mai spus mai sus ca asta e cauza pentru care se blocheaza.
    Tot mai sus ti-am editat postul si am adaugat o notita mica cu rosu pe care banuiesc ca nu ai vazut-o: e impotriva regulamentului sa dai quote la ultimul mesaj, se subintelege ca te referi la acel mesaj. Daca doresti sa te referi numai la o parte din acel ultim mesaj, dai quote si lasi doar bucata respectiva. Sper ca m-ai inteles.

Fa o poza la motorul ala, sunt curios cum arata EGR-ul uns si daca are infipte furtunasele de vacuum.

Ultima editare: 31 Dec 2009
  9. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    EGR-ul nu se desface sa se vada dak e anulat,saiba se pune pe furtunul de recirculare;EGR-ul nu se poate anula din soft,ci doar se reduce capacitatea de lucru.

10. opreanuy_19

Locație:
    Masina:
    asa cum am promis revin cu poze..........dupa cum vedeti e plin de ulei sau ce o fi.astazi de dimineata am fost la audi si am cumparat toate(4) garniturile egr galerie am platit vre-o 18 euro si cand am timp am sa-l desfac sa-l curat ....m-ai am o intebare credeti ca meita sa curat si tuburile negre groase care sunt si ele pline de ulei sau nu, ma tem sa nu inceapa sa arunce iar ulei si fac munca degeaba.....

11. turbocip

turbocip Gold Member

Locație:
    București / Voluntari
    Masina:
    Audi A4/8E 1.9TDI 185 CP
    Fa-i curatare, caci cere asa ceva (cel putin din poze se vede bine), sa scoti si furtunul de jos de la intercooler (o sa se scurga ceva ulei si de acolo)

12. t.virgil

t.virgil Banned

Locație:
    focsani
    Masina:
    Audi a4 b6
    daca la 192000 mii km o valvola egr arata asa atunci stam bine,eu am 250 mii km si tot nu arata asa era mai curata,treaba asta se face dotorita turbinei ca dupa mine a inceput sa dea uleiul inapoi,un consiliu care lam facut si eu dai turbina jos si verifica paleti

13. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Cornel, ia da un search pe "goagal" sa vezi minunatii de anulari EGR fizic, asa cum am zis cu o bucata de tabla.

Revin si eu cu poze de la un AVB curatat inainte de anul nou.

14. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Da,sunt de acord cu tine,se pune o saiba oarba pe conducta de recirculare,de aia am zis ca nu trebuie desfacut.

15. CristiAuD

CristiAuD Silver Member

Locație:
    Ro
    Masina:
    alta marca
    am reusit sa curat egr-ul si admisia si spre surprinderea mea nu arata asa 'rau' cum ma asteptam.galeria era obturata cam in proportie de 25,30 % si furtunul de la intercooler ok.un pic de ulei dar nu de speriat.tinand cont ca are 380 de mii eu zic ca e ok.la putere nu s-a simtit nimic doar ca nu mai e asa galagioasa!mai am turbina sa o dau jos ca sunt sigur ca e colmatatata.nu am putut sa postez nici o poza dar incerc in zilele urmatoare.bafta!

16. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Cateva poze de la acel AVB de care spuneam:

[​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

17. bresciano

bresciano 1st Gear Member

Locație:
    Brescia
    Masina:
    Audi a3 din 2012 8P
    EGR? sau ce?

Salut, am o problema ce se pare a fi EGR-ul infundat. Am fost la 3 mecanici si mi-au spus acelasi diagnostic. Se aude o (bataie) de tipul :FAL-FAL.Un mecanic mi-a spus ca EGR-ul este infundat si nu este grav, doar ca imi creste consumul. Voi cei ce cititi aceste randuri, ce parere aveti?
    Multumesc.

18. turbocip

turbocip Gold Member

Locație:
    București / Voluntari
    Masina:
    Audi A4/8E 1.9TDI 185 CP
    Vezi si pe tester ce valori are !!!

19. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    vezi postul #119.

20. Stardust

Stardust 1st Gear Member

Locație:
    Mures
    Masina:
    BMW
    Eu am pus turbina noua, am curatat furtunele cele de sub masina care duc la intercooler am spalat motorul si EGR-ul pe dinafara si tota asa curge ulei si inca mult. Oare care sa fie problema? Scapa turbo ulei? Si apropo primii 3- 4000 de km nu fluiera turbina deloc acum a inceput sa fluiere putin, asta e semn de uzura?

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta