1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Cutia automata la A6 C8 - probleme diverse - cauze si rezolvari

Discuție în 'Audi A6 C8 (2018 - prezent)' creată de Serbanescu Raoul, 3 Feb 2020.

1. Serbanescu Raoul

Serbanescu Raoul 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 C8, 50TDI, 2018
    Eu m-am obisnuit cu aceasta problema. Pur si simplu o calc mai tare sau merg pe manual in oras si imi schimb anticipat treapta corespunzatoare asa cum o fac si la cutia manuala. Ati observat la o intoarcere de 180 grade cum patineaza convertizorul mai mult timp, chiar si peste 3 secunde ?

2. traian si decebal Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    nu am
    La mine cutia cu dublu ambreiaj functioneaza nebuneste de bine desi sunt colegi cu astfel de cutii care se plang. Cred ca Audi a facut un update la final de 2020 pentru a disparea problema descrisa in acest topic. Masina mea a fost fabricata in februarie 2021.
    Poate mai primim un feedback de la masini de 1-2 ani vechime, inclusiv cu ZF8.

In ce sens patineaza ? Explica un pic, te rog.
    Ca si eu cand iau viraje mai lungi in loc, aud niste zgomote nefiresti din zona compartimentului motor, de parca masina ar vibra sau parca rotile fata ar fi nealiniate intre ele si una dintre ele merge usor taras.

3. Serbanescu Raoul

Serbanescu Raoul 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 C8, 50TDI, 2018
    Patineaza convertizorul = exact ca atunci cand nu eliberezi de tot pedala de ambreiaj, o tii semicalcata, dar in acelasi timp accelerezi
    Ceea ce auzi tu la roti, este de la faptul ca pur si simplu rotile din fata aluneca foarte putin pe asfalt cand virezi maxim. Aceeasi problema o are si cumnatul meu tot cu A6 C8. Se intampla si mai rau daca asfaltul e ud.
    Eu am caseta de directie si pe spate si problema nu e evidenta la mine.

4. traian si decebal Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    nu am
    Gasesc total anormal asta, fiind prima la care am experimentat asta, din aprox 8 -10 masini noi care mi-au trecut prin mana.
    Masina, desi Quattro, este fwd biased si nu vad de ce ar aparea situatia cu alunecarea usoara a rotilor fata la viraj maxim, situatie care parca da si un usor vibrat in volan. Cand ies din parcare de acasa cu viraj stanga, mereu am viraj maxim.

Daca ar fi fost Quattro cu rwd biased, sau mai rau, masina doar cu RWD, as fi putut intelege ca ar fi existat posibilitatea ca la viraj maxim, rotile fata sa alunece putin.

5. AndreiF92

AndreiF92 Silver Member

Locație:
    Arad - București
    Masina:
    A4 B8 2009 2.0 TFSI 270 HP CDNC
    Eu zic ca e invers. La fwd ai o usoara alunecare :)

6. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Eu zic sa incetati cu discutiile despre sistemele de tractiune la Audi A6 C8. Aici in acest topic NU discutam despre tractiune ci DOAR despre cutia automata si atat. Multumesc.

CojoD apreciază asta.
  7. david.remus 1st Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A6 C8, 50TDI, 2019
    Salutare,

A intrebat un coleg mai sus despre schimbul de ulei la cutia de viteze ZF 8HP de pe A6 C8 2018+, dar nu vad un raspuns clar. Pana la urma uleiul se schimba la la 60.000km sau mai mult?

Multumesc.

8. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Intre 80 si 120.000km, depinde de cum este exploatata cutia.
    Dar, nu mai mult de 8 ani.

Doicu și david.remus apreciază asta.
  9. bskmiki 4th Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    A6, 50TDI, 2019
    Salut

La cutiile ZF de pe A6 C8 schimbul de ulei se face la 110.000 km conform producatorului.

david.remus apreciază asta.
  10. marianu

marianu Silver Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A7 2019 ,Q7 2018
    Revin cu acea problema de LAG a cutiei automate la masina din profil un Audi A6 C8 an 2019. A facut cineva update la soft pentru cutie ? M-am interesat si sunt 2 versiuni de soft dupa versiunea pe care o am eu acum la cutie. Credeti ca se rezolva cu asta ? Unii zic ca ar trebui sa fac adaptare noua la cutie.

11. TDR

TDR 5th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi A6 40 TDI Quattro 2019
    Eu sincer am facut un Stage 1 la motor. Comportamentul masinii e total schimbat. Inclusiv partea de lag e muuult diminuata. Nu cred ca e problema doar de soft la cutie, cred ca e un mix cu softul motorului.

12. marianu

marianu Silver Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A7 2019 ,Q7 2018
    Au pus soft si pe cutie sau doar la motor ?

13. TDR

TDR 5th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi A6 40 TDI Quattro 2019
    Doar motor, am crezut ca e nevoie si cutie dar tunnerul a spus ca nu si a avut dreptate. In cazul meu o simteam lenesa la schimbari in trepte mici pana la 60km/h, acum trage liniar si creste rapid in ture iar schimbarile de trepte imi par super ok

marianu apreciază asta.
  14. liquid_dimi 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 , 50 TDI, 2019
    Acelasi lucru face si la mine. Este normal la Audi, motorizarea asta...

Distribuie pagina asta