1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Cutia de viteze manuala la Audi A4 B8 - probleme diverse si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B8 (2008 - 2015)' creată de tur4alx, 22 Aug 2012.

1. adranvick 1st Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi A4 B7 2006
    Langa uleiul original, mai sunt si unele alternative cu specificatia G 052 532.
    Castrol Syntrans V FE 75W-80 (costa undeva 60-80ron/litru).
    MANNOL MTF-4 75W-80. (20euro 4 litri + transport)
    Rowe Topgear FE SAE 75W-80 S
    ALPINE Syngear FE 75W-80

Chiar daca pe pagina motul.ro este indicat ca motul motylgear este bun pentru masina noastra... NU!
    Uleiul NU stie specificatia 052 532!

2. Clauu Gold Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    ̶A̶4̶ ̶B̶8̶,̶ ̶2̶.̶0̶d̶ ̶-̶ ̶C̶J̶C̶B̶,̶ ̶2̶0̶1̶2̶ A1 8X, 1.4tfsi, CAXA, 2012
    Pai si care-i treaba cu 052 532? Din moment ce tot 75w-80 sunt ambele

3. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Ala este codul de ulei care se baga/este in cutia ta ! Foloseste Castrol sau ce vrei, dar pe proprie raspundere.

4. Clauu Gold Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Am inteles, pai o sa incerc acel motul pana la urma ca mi se pare ciudat ca un ulei de cutie sa fie mai scump ca ala de motor. Prin mai scump ma refer sa nu platim doar ca e oem si atat.

5. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Ai vazut ce a scris colegul adranvick in postul de mai sus despre Motul MotylGear ?

6. Clauu Gold Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Pai g 052 532 nu este doar un cod pt consumabile oem?

7. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Da, este codul OE de ulei pentru tipul tau de cutie care o ai pe masina. Nu intelegi ce este recomandat sa cumperi ulei de cutie OEM ? Ce nu ai inteles ?

8. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Citeste de la postul #70

9. Clauu Gold Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Pai din ce vad acolo
    Motul indeplineste toate cele 3 conditii. A nu se intelege gresit n-am o problema in a cumpara oem doar ca din moment ce sunt aceleasi specificatii de ce ar fi problematic acel ulei?

10. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Eu folosesc OE si atat pentru cutia de viteze, chiar daca e facut de Castrol, Motul sau oricare alt fabricant, prefer sa iau bidoane OE pentru 100-150 lei diferenta.

Poate vine colegul cu ceva explicatii.

11. adranvick 1st Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi A4 B7 2006
    Ca orice ulei, care o are o specifiatie de producator, si uleiul de cutie are. In legatura cu uleiul de cutie, pur si simplu poti sa distrugi cutia. Eu am folosit uleiul Motul. Dupa cateva saptamani nu am putut sa schimb viteza, fiindca fiecare schimbare auzea parca cineva loveste sincroanele cu un ciocan.
    G052 532 A2 este codul OE Vw/Audi pentru uleiul original, si langa asta, toti producatorii folosesc 052 532 ca si specificatie. Deci, orice ulei de cutie cu 052 532 este bun pentru noi.
    Si inca o data. Motul NU ESTE BUN! Am luat legatura cu motul france, si ei au confirmat ca uleiul nu stie norma/specificatia 052 532.

Vezi pe bidon lista cu specificatiile.

12. Clauu Gold Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Ok, intr-un final o sa merg pe oem ca si asa nu-l schimb prea frecvent, mersi de info.

13. Clauu Gold Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Bun, intr-un final i-am schimbat uleiul si diferentele n-au intarziat sa apara, intra mult mai cursiv in viteze si nu mai am senzatia aia ciudata de fier pe fier ca si cum ceva imi opune rezistenta.

14. pepe18_escape 1st Gear Member

Locație:
    Zalău
    Masina:
    A4 2.0 TDI CR ,CAHA,2010
    unde se afla senzorul pentru suggested gear la mine incepe sa faca figuri

15. dudescu 1st Gear Member

Locație:
    Iasi
    Masina:
    Audi A4 B8 143 cp
    Salut. Si mie imi intra greu in treapta 1 si 2 . Am schimbat volanta si chitul de ambreiaj si la fel schimba , poate putin mai bine. Dupa un an de chin m-am hotarat sa schimb si lichidul de frana si era mult mai bine. Azi am schimbat si cilindrul receptor si pot spune ca acum schimba perfect. Asa ca schimbati cilindrul receptor si lichidul de frana si o sa aveti o surpriza placuta.

16. Catalin Marius 1st Gear Member

Locație:
    Aachen,Germania
    Masina:
    Audi A4,2.0 TDI,2008
    Audi A4 B8,zgomot ciudat din cutia de viteze,manuala.

Sunt de aproximativ 2 saptamani posesorul unui Audi A4 2.0 TDI ,2008, 147 hp.De cateva zile a se aude un zgomot foarte ciudat cand masina este pe liber, de exemplu incep sa franez si o scot din viteza si din momentul acela pana opresc se aude un huruit din cutia de viteze,eu am crezut ca este vorba de amdreiaj,volanta (nu ma pricep)....Astazi am fost la un service si mecanicul dupa ce a mers cu masina a spus ca este clar din cutia de viteze,dar ca el nu poate face nimic si sa merg la un service Audi,zis si facut am programare pentru luni,dar totusi a mai intalnit cineva aceasta problema ? Cam care are fi costurile ? Cat se mai poate merge asa ? Cutia din punctul meud e vedere merge foarte bine...nu agata...nu sare din viteze,mentionez ca este o cutie manuala 6 trepte.Multumesc

17. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Da, eu am intalnit la masina mea. Trebuie sa luam legatura. :)
    Din cate am inteles sunt niste rulmenti dusi in cutie, costul acestora este in jur de 400-500 ron/buc. Pana aici am ajuns, cand am vazut pretul si am auzit cuvantul rulmenti (adica mai multi) am abandonat ideea de reparatie si deja sunt in cautare de alta cutie.
    Mie imi agata putin dar am schimbat uleiul cu unul OE si problema s-a rezolvat, in rest merge ok.
    Nu schimba ambreiajul si volanta ca eu le-am pus noi si problema persista. Zgomotul acela este un huruit metalic doar la decelerare, adevarat ?

Ultima editare: 8 Noi 2015
    Mihnea mhm apreciază asta.
  18. gigilex 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 B8, 2.0 TDI CAHA, quattro, 2010
    Am intampinat si eu o problema asemanatoare ca cea descrisa de Catalin Marius si audi 66, si anume un fel de huruit sau mai degraba un pacanit metalic, care aparea la decelerare, atunci cand turatia motorului se afla intre 1000 rpm si relanti. Zgomotul se auzea doar in mers, fie masina in viteza sau nu, cu pedala de ambreiaj calcata sau nu.
    Bataia se resimtea si in schimbatorul de viteze.

Pana la urma s-a dovedit a fi de vina planetara de pe partea stanga, mai exact rulmentul de pe planetara, la capatul care intra in cutia de viteze.
    Pe langa inlocuirea acelei flanse-rulment s-a mai montat si o saiba de distantare, deoarece era un oarecare joc la planetara, care a dus si la uzura rulmentului.
    Se pare ca exista o instiintare de service audi.
    Sper ca informatia va ajuta.

Mihnea mhm apreciază asta.
  19. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Asemanator dar nu la fel, la mine se aude cel mai bine intre 3000-2000rpm, la decelerare. Sub 2000 nu prea e sesizabil. Treaba este ca nu pocane, doar un huruit metalic subtire, intepator la ureche. Nu stiu cum sa descriu, o sa incerc sa fac un video zilele astea.
    Daca merg constant nu se aude, in schimb daca iau piciorul de pe acceleratie sau calc ambreiajul sa schimb viteza, e jale.

20. Emilliviu

Emilliviu 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 4G C7.5 2015, 2.0 TDI 190CP S-tronic
    Buna seara, am si eu o problema la masina mea in treptele 1,2,3,4 intra foarte greu in viteaza mai ales ca vreau sa schimb intre 1 si 2 trebuie chiar sa fortez ca sa intre in viteza.

Distribuie pagina asta