1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Cutie Automata - discutii - probleme si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de Shuny, 30 Noi 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. socratestanculescu 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi 100 2.3cod mot.NF,Audi 100 e.2 Turbo,Audi 200 mot.1B
    Cauta,mai atent,la sectiunea SERVICE-URI

Salut,

Din ce-am citit pe la sectiunea indicata in titlu,colegii de"suferinta" sunt "sucariti fleasca" pe cei de la Tess Service din Brasov.
    Parerea mea este:"festina lente" (sa te grabesti incet);chiar daca faci o mica excursie "prin imprejurimi" macar iti faci treba cum trebuie.
    Vorba unui "tovaras" de pe forum:in service te duci cu o problema si pleci cualte 4(patru).
    Ce poti face cu mana ta este lucru sfant,cu o conditie:sa stii ce si cum sa faci.

Sanatate,
    Socrate Stanculescu

2. aurelgales 6th Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi A6 C5 1.8T/2001
    Va impartasesc parerea! Si eu ma straduiesc sa rezolv autodidact problemele pe care le apreciez rezolvabile de orice persoana cu abilitati medii in materie. Este adevarat ca mai "dau in bara" uneori, asa invat, dar mai ales reusesc sa inteleg mai bine functionarea masinii si regulile de baza pentru o buna exploatare si intretinere. Nici aspectul economic nu este de neglijat: manopera la schimbarea placutelor de frana, rezolvarea condensului de la AC care curge in habitaclul masinii, inlocuirea unui bec, reglaje usoare, chiar si testari la partea electronica, nu profesionale, dar adesea utile, s.a.m.d.
    Din acest punct de vedere sfaturile colegilor forumisti sunt adevarata mana cereasca, iar site-ul cel mai util lucru si cel mai bun prieten.Pentru acestea multumiri administratorilor si colegilor care ne impartasesc cunostintele lor tehnice!:respekt::respekt::respekt::hi:

3. iurius777

iurius777 2nd Gear Member

Locație:
    Brasov
    Masina:
    Audi A6,2.5tdi V6, 2000
    Salutare iar. Tot nu i-am mai dat de capat la cutie. M-au pus astea sa cumpar calculator de cutie si tot nu merge. Acum cica da eroare de turatie, adica turatia din motor nu e egala cu turatia din cutie si ma pun astia sa schimb convertorul (convertizorul). Stie cineva daca e posibil sa fie convertorul de vina ? Tare nu as vrea sa il cumpar si sa nu fie asta.

Si pentru colegul Die care are exact aceasi problema ca si mine mai exact ca ramane blocata in viteza a 4-a. Sunt aproape sigur ca e calculator de cutie sau convertizorul. Am exact aceleasi simptome si pana acum am schimbat calculatorul, dar se pare ca e si convertizorul. Scumpe amandoua, dar macar sa merite.

Foloseste Edit data viitoare. Nu mai posta consecutiv. Poti Edita un mesaj timp de 60 minute de cand a fost scris. Respecta regulamentul. Multumesc.

Ultima editare de un moderator: 23 Sep 2011
  4. socratestanculescu 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi 100 2.3cod mot.NF,Audi 100 e.2 Turbo,Audi 200 mot.1B
    "MARI SCULE" DE "REPARATORI de C.V. Automate

"Tovarasi",

Care v-ati luat Audi-uri cu C.V. automate,rugati-va la D-zeu sa n-aveti belele cu ele.
    Altfel,daca nu sunteti"dotati"cu niscai "caramizi"de bani la "buzunari","a-ti pus-o "original...!!:mad:
    Dar sa revin la "subiect:prin Bucuresti exista meseriasi care va pot rezolva problemele,cu conditia ca masinile sa fie fabricate dupa 2000 si binenteles,contra catorva "salarii minime pe economie".
    Care aveti nevoie de"indicatii pretioase" in acest sens va stau la dispozitie..
    Modul "bascalios" de abordare reprezinta starea de spirit care o am vis-a-vis de acest subiect(am trecut prin toate celelalte:FURIE dusa pan'la DISTRUGERE,DISPERARE,etc).
    Deci dati sau nu curs "invitatiei" vis-a-vis de disponibilitatea subsemnatului..
    It's up to you....:respekt:

5. A6-2500-180cp 1st Gear Member

Locație:
    cluj
    Masina:
    A6,avant,quattro
    NU e chiar asa negru dracu....
    La dezmembrari am gasit motor + cutie automata de Golf 4 cu 500 euro, evident cu garantie.
    La A6 care e in V in principiu diesel 2500 cmc sunt pribleme la cutie si axa cu came. In rest daca cutia primeste schimburile nu cred ca se coco asa usor, tocmai de aici ideea de cutie automata, gandeste singura.
    La Arad este un atelier la care se trimit din toata tara cutii spre reconditionare, sunt super meseriasi si de treaba , nu te tund de bani etc.
    La Lupo 1200 ron o costat reconditionatul.

6. valentinageo 1st Gear Member

Locație:
    galati
    Masina:
    a4b7 break 2.0 dsg
    Salutare, vin cu niste informatii cu privire la cutiile tiptronic. Aici in Italia am fost si la reprezentanta si la un mecanic renumit. Informatia este urmatoarea: 300 euro schimbul de ulei. Ulei pus in baza codurilor de pe cutie si 200 euro spalatul cutiei. Impropriu spus spalata. Este o masinarie speciala care pulseaza in cutie ulei si o curata. Ei o lasa sa mearga pana iese uleiul curat, ceva de genul asta...sub presiune..etc.

In cazul in care este stricata cutia ei o trimit in Germania si nemtii le trimit alta inapoi reconditionata si cu garantie. Toata treaba costa 3000.

Bafta si sa auzim de bine.

Ultima editare de un moderator: 29 Sep 2011
  7. bogdel.david

bogdel.david Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 3.0 TDI quattro - Mercedes-Benz C240 4matic
    Cutii automate: La semafor mai bine in D sau N?

Buna ziua tuturor :)

De mult ma framanta o treaba, si anume cum e mai bine sa stai la semafor cu o cutie automana?In D sau in N?Si de ce?

Este adevarat ca daca stai in D e ca si cum ai sta cu ambreiajul apasat?Daca stai in N si culplezi repede D cand pleci de pe loc e ok pentru cutie?

Eu la MB si la Touareg cand stau la semafor le tin in N si cand plec de pe loc bag in D. Touareg-ul are 180k km luat de nou in 2008 iar MB-ul 55k luat la 5k in 2006 si nici o problema la cutie pana acuma.

8. tucudean87

tucudean87 Platinum Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A6, C7 avant, 2012, 3.0 tdi quattro 245 cp+++ CDUC
    .

Si Samer de la timisoara si, si fratii aia doi de la arad, care repara cutii recomanda sa se stea in D la emafor. Sub nici o forma sa nu se scoata in N la semafor. Scrie chestia asta si in cartea tehnica a masinii.

9. Vladimir13

Vladimir13 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 3.0 TDI 2006
    Masina mea este : A6 2006 3.0 TDI Tiptronic 220.000km

Cand schimba treptele, in afara de 1->2, 2->1, in masina se simte un soc destul de puternic sa zicem. Este situatia unei cutii manuale in care nu se calca ambreiajul corect. Acelasi soc apare si la cuplarea in D sau R. Dupa ce face socul la cuplare sau la schimbarea treptei, cutia merge absolut normal pana cand iara schimba o treapta.

Pe tester de reprezenta si pe bord nu apare nimic. Reprezentanta evident recomanda schimbarea cutiei de viteze. Alte service-uri recomanda schimbarea blocului de valve.

S-a mai lovit cineva exact de problema asta ? Cum a rezolvat-o ?

Stiu ca sunt multe service-uri specializate in cutii de viteze automate dar sa ma apuc sa fac teste pe banii mei, nu este ok.

10. bogdel.david

Locație:
    București
    Masina:
    Asa am patit si eu pe Touareg V6 TDI cu cutie Tiptronic (cred ca e aceeasi cutie daca nu ma insel, daca nu, oricum e asemanatoare). Cand schimba te zmucea tot timpul. Si se auzea nasol cand cuplai R sau N. Se auzea si mai nasol cand o puneam in N sa cuplez diferentialele pentru off-road si mai ales cand mergea cu diferentialele cuplate.

Dupa o perioada, cutia a cedat de tot si daca o bagai in orice viteza sa tura in gol.

Masina la momentul respectiv avea 40k km luata de noua. Am fost cu ea la reprezentanta si pe tester nu aparea nimic. Le-am zis sa imi schimbe cutia pe garantie si au refuzat, cum ca ar fi fost din vina mea ca nu am mers cum trebuie cu ea. Evident, m-am certat cu ei fara nici un rezultat.

Am dat dupa mail la Porsche Vienna si mi-au zis sa vin cu ea pe platforma la ei ca o rezolva ei, maisna fiind in garantie si luata de noua. Evident, era mult mai ieftin sa duc maisina pe platforma pana la Vienna decat sa schimb cutia pe banii mei.

Odata ajuns acolo, s-au uitat vreo 20 min la ea, au pus tester, nu aparea nimic. Mi-au zis sa vin dupa 2 zile. Odata ajuns inapoi, mi-au zis ca mi-au schimbat cutia pe garantie si ca acuma merge bine. Mai mult de atat, au vazut ei ca era pe duca o perna de aer de pe dreapta fata si au schimbat-o si pe aia tot pe garantie cu scuzele de rigoare ca a cedat dupa jumatate de an.

Deci sfatul meu este sa iti cauti alta cutie. De preferabil noua. Poti sa o si repari, dar nu o sa mai ai niciodata siguranta pe ea si te poate lasa oricand. Ca idee, poti sa cauti in Austria, Germania la dezmembrari si sa iti iei una cu putini km parcursi.

Imi pare rau pentru ceea ce ai patit :( oricum, bucura-te ca cutia a tinut 200k km si nu 40k ca la mine :)

11. tucudean87

Locație:
    Arad
    Masina:
    .

Pentru ,,Vladimir13,, :

ai schimbat vreodata filtrul de ulei si uleiul din cutie ?

12. Vladimir13

Locație:
    București
    Masina:
    A6 3.0 TDI 2006
    Nu am schimbat nimic fiindca, dupa cum bine stii, parerile sunt impartite.

O sa fac o curatare a cutiei, voi schimba filtru si uleiul (voi pune ATF verde) si voi face update de soft + adaptare.

13. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Vladimir13 cumpara si pune ulei original cumparat de la magazin de piese auto sau din reprezentanta. Lasa Castrol-ul. Pune ulei original si filtru original chiar daca este mai scump. Bafta.

14. tucudean87

Locație:
    Arad
    Masina:
    .

Stiu ca parerile sunt impartite dar uleiul in cutie se schimba obligatoriu. Se tine maxim 60.000 km. Este logic un ulei nu poate tine o viata, isi pierde proprietatile ca si orice alt ulei. Un ulei care isi pierde din proprietati automat nu mai protejeaza.

15. iurius777

iurius777 2nd Gear Member

Locație:
    Brasov
    Masina:
    Audi A6,2.5tdi V6, 2000
    Vladimir, aceeasi problema am avut-o si eu. Eu zic ca e calculatorul de cutie sau blocul de valve. La mine a fost calculatorul si dupa ce l-am schimbat tot se mai simte un pic, dar foarte putin, ceea ce cred ca e ceva problema si la blocul de valve. Vezi ca sunt niste baieti la Arad care repara blocuri de valve cu 400 euro si nici nu trebuie sa mergi la ei. Trimiti piesa prin curier, fiindca un bloc nou e in jur de 200 0euro.

Problema la o cutie cand se strica ceva e ca nu o poti pune pe un tester si sa iti spuna exact ce are. La mine au luat-o de la un capat pana la altul cu verificatul ceea ce a durat c-am 1 luna, fiindca am avut calculatorul defect si convertizorul. Eu zic sa nu te sperii si sa mergi in primul rand la un electrician auto mai priceput asa, sa se uite un pic peste calculator.

Calculatorul de regula este pozitionat in partea dreapta/fata sub pres. Si a 2-a varianta: daca calculatorul e ok, ar fi sa vezi ce e cu blocul de valve,care din pacate nu prea poate fi diagnosticat asa usor. Eventual sa incerci sa gasesti alt bloc sa-l inlocuiesti sa vezi ce se intampla.

Repet: Cel mai important e sa stii exact ce are, pana sa te apuci sa bagi bani in ea. Ca patesti ca mine, am schimbat 70% din cutie, din cauza incompetentei mecanicului. Si cel mai important e sa nu amani reparatia ca se defecteaza altele si dupa aia reparatiile sunt de genul miilor de ron. Bafta.

Ultima editare de un moderator: 6 Oct 2011
  16. Vladimir13

Locație:
    București
    Masina:
    A6 3.0 TDI 2006
    Salut.

Multumesc frumos pentru informatii. Sunt foarte utile.

Ma lovesc continuu de mecanici care habar nu au. Inclusiv reprezentatele Audi, nu au cunostiinte realiste despre problema.

Cand rezolv problema, voi scrie aici unde s-a rezolvat, cum si la ce pret.

17. Vladimir13

Locație:
    București
    Masina:
    A6 3.0 TDI 2006
    Am schimbat uleiul + filtru (piese originale) si face aproape la fel. Uneori are momente cand schimba si smuceste mai putin.

Acum caut un bloc de valve de proba ca sa aflu daca este de la el sau nu.

18. bogdel.david

Locație:
    București
    Masina:
    Mecanicii din Romania de la reprezentante Audi nu stiu sa repare. Nici cei din afara nu sunt foarte specializati deoarece cutia intra in categoria pieselor care se schimba, nu se repara. Din aceasta cauza, la reprezentanta, in afara de cateva lucruri marunte de intretinere la cutie, nu stiu sa o repare.

Eu pe Touareg si pe C240 (cutie automata 5 trepte) schimb uleiul si filtrele de la cutie si diferentiale (amandoua 4x4) la fiecare 40-50k km.

La MB totul merge struna (56k km) insa pe Touareg, in ciuda grijii acordate, tot a picat. Ma gandesc ca o fi fost produs cu ghinion. Apropo de asta, CEO-ul de la IBM spunea ca la 1000 de produse, 5 ies si sunt vandute cu defecte, ca asta e, se mai fac greseli. In cazul masiniilor probabilitatea de a face ceva gresit este mai mare, chiar si in cazul celor de la Audi.

Oricum, nu ai de ce sa iti faci griji, e normal ca la 200k km sa mai faca niste figuri. Eu te sfatuiesc sa schimbi si uleiul la diferentialele quattro ca sa dormi linistit.

Multa bafta si sa ne tii la curent :)

19. tucudean87

Locație:
    Arad
    Masina:
    .

Pentru ,,Vladimir13,, :

La modelul tau vezi ca blocul de valve ii impreuna cu mecatronicul, adica calculatorul cutie. Nu cred ca-l gasesti asa usor second. Si neaparat iti trebuie unul de pe o cutie de viteze ce are exact acelasi cod de cutie. Sfatul meu ii sa apelezi la un service specializat in cutii (ex. Samer de la timisoara, Fratii aia doi de la Arad, etc) decat sa te pui tu sa schimbi piese asa pe rand fara sa sti exact care ii cauza.

20. Vladimir13

Locație:
    București
    Masina:
    A6 3.0 TDI 2006
    Am apelat la un service specializat in cutii automate si incearca sa-mi faca rost de un bloc de valve sh in stare buna de functionare doar pentru a afla daca acolo este problema.

Daca blocul de valve trebuie schimbat, cumpar unul nou.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta