1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Cutie Automata - discutii - probleme si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de Shuny, 30 Noi 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. iurius777

iurius777 2nd Gear Member

Locație:
    Brasov
    Masina:
    Audi A6,2.5tdi V6, 2000
    Am mai vorbit despre ce am facut la cutia de la masina mea,adica schimbat:calculator si convertizor! Problema e ca masina merge ca dracu de rau si cel mai rau e ca asa zisul mecanic nici pana in ziua de azi nu a putut sa imi zica ce are,asta dupa ce am dat aproape 1500euro pentru reparatia ei! Ma bate gandul sa iau una second si poate asa rezolv problema! Stie careva de unde as putea incepe sa caut,fiindca m-am c-am impotmolit la faza cu cautatul!

2. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    iurius777 rasfoieste aria de publicitate la noi pe forum. Avem un coleg care te va ajuta sa repari si sa inlocuiesti cutia daca este cazul.

In afara de asta in Bucuresti exista reprezentanta ZF cea care produce cutiile automate la majoritatea masinilor construite in lume si impicit la Audi. Pentru mai multe detalii te pot ajuta cu adresa si numere de telefon pentru reprezentanta ZF din Bucuresti dar asta prin PM. Bafta.

O zi buna

3. jonix

jonix 6th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 Avant 1.9 TDI, 85kW AJM, Tiptronic, B5-06.2000
    iurius777, ti-am dat raspuns chiar dupa primul post al tau, #471 cred, si te incapatanezi sa-ti faci nervi si sa arunci bani, sa hulesti parerile multora, sa tot ceri pareri in legatura cu problema si sa te uiti in gura mecanicilor "avizati" care de fapt ti-au papat banii degeaba. De multe ori in posturi ulterioare ti-ai dat singur raspunsul dar eviti sa rezolvi problema. Treaba ta, banii tai. Eu nu am citit sa-ti fi schimbat inca blocul de valve (sper ca nu am omis asta). De ce nu-l schimbi, mai mult ca sigur el e de vina.
    Niciodata, logic vorbind, un calculator de cutie nu va da comenzi in valve aiurea sa-ti faca masina sa da bubuie si sa se cutremure. Are un algoritm simplu de protectie si o baga in mod avarie sau o deconecteaza de la motor tocmai pentru a o proteja. Simptomele expuse de tine, ca de altfel si rezolvarea e cam pe aceeasi logica. Ai o problema in blocul de valve mai mult ca sigur. Vreo valva blocata sau care agata undeva, sau traseele de comenzi pe ulei infundate.
    Parerea mea e sa-l schimbi sau sa treci pe manuala, fapt care l-ai fi putut face cu banii pe care te-ai chinuit sa-i bagi in reparatie pana acum. E adevarat, pe manuala pierzi confort, dar macar dormi linistit si ramai si cu ceva bani in buzunar. Iti urez succes, si asteptam si alte pareri.

4. wolfenstein 4th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    BMW F11 525xd 2013
    Am vazut undeva pe forum informatia asta dar din pacate nu o mai gasesc (nu pot cauta dupa 3 caractere) - ce limita de cuplu are cutia automata ZF TIPTRONIC GZW?

Stiu ca sunt 2 de variante de TIPTRONIC puse cu motoare 3.0TDI, o varianta duce pana la 480NM si cealalta duce pana la 650NM; e o informatie importanta pt mine, ma bate gandul sa fac o resoftare, dar nu vreau sa fortez cutia.

5. Samy.

Samy. Gold Member

Locație:
    Argeș
    Masina:
    A4 avant 1.8T AJL 180Hp, Golf4 2.0i AQY 115Hp
    Pot sa te ajut doar cu urmatoarele date:
    GZW A fost montata doar pe A6 3.0 TDI de 155 KW si 165KW

6. smen

smen 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi allroad 2,5 fabr.2004
    buna ziua colegi,
    la masinuta mea dupa ce am schimbat alternatorul si a fost demontata toata "fata" cand pun VAG-COM imi mai apare o eroare si anume ceva legat de ambreiaj:
    17125 - Torque Converter Clutch: Stuck OFF / No Power being transferred
    P0741 - 35-00 - -
    daca stie cineva ce "o doare" va rog sa-mi comunicati pt ai curma suferinta

cu stima,

7. mihaicristian

mihaicristian Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A6 Avant 3.0TDI Quattro BMK tiptronic 2006
  8. RALLYMAN

RALLYMAN Bronze Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Volkswagen Passat variant 1,9TDI 1Z 1994
    Cand demontezi ,,fata'' la modelele cu cutie automata/tiptronic este necesara decuplarea conductelor de la ,,racitorul de ulei al transmisiei'' din radiator ... este posibil sa fi pierdut o parte din uleiul de la cutie pe acolo ... verifica nivelul uleiului in cutie.

9. smen

smen 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    o alta intrebare suplimentara ar fi cum pot verifica nivelul uleiului din cutie?
    exista o joja ceva sau doar in service pot afla?

10. RALLYMAN

RALLYMAN Bronze Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Volkswagen Passat variant 1,9TDI 1Z 1994
    Nu are joja ... la service ... nu chiar orice service ci unii care se pricep la cutii automate.

11. smen

smen 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    ceva recomandari in BUCURESTI???

12. razvan2280 1st Gear Member

Locație:
    galati
    Masina:
    a4,1.8,2000
    probleme 1.8 cutie automata

Salutare am si eu nevoie de niste sfaturi va rog.
    Am un audi A4 B5 1.8 automat model 2000. Problema este ca, daca plec de pe loc si o accelerez puternic ajunge la 4000 de ture nu se mai schimba si merge sacadat.
    Daca merg usor se schimba dar ajung pe la 120 si se schimba in treapta inferioara si imi da in "nas", nici in depasiri nu ma pot baga ca mi-e frica, doar la carute am curaj. :) Daca dau de un deal oricat de mic nu mai are putere, de abia se taraie, ma imping tirurile de la spate. :)
    Va rog ajutati-ma cu niste sfaturi daca vi s-a intamplat si voua. Va multumesc si astept niste raspunsuri.

Ultima editare de un moderator: 13 Dec 2011
  13. adi26 1st Gear Member

Locație:
    timisoara
    Masina:
    adui a4 1996
    dascalescun imi dai si mie te rog numarul lor de telelefon ca am un audi A4 cu cutie automata si imi face probleme. De la service-ul din Arad.

Ceau,
    Am un audi A4 B5 1996 diesel cu cutie automata. Saptamina trecuta am venit din Germania, a mers totul ok. De vreo trei zile am observat ca nu vrea sa imi schimbe in treapta a 4-a cand e pe D si cu 100 km/h am cam 3000 de rotatii pe minut.
    Am facut o diagnoza si mi s-a zis ca e senzorul de viteza de pe cutie si debitmetrul de aer defect. I-am schimbat debitmetrul de aer si tot asa face. Daca are cineva vreo idee cum se schimba senzorul de viteza de pe cutie si cum se verifica nivelul de ulei in cutia de viteze.
    Multumesc frumos.

Ultima editare de un moderator: 24 Dec 2011
  14. cusmanm

cusmanm 1st Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi A6 C5 2.4 quattro an 2003
    Salutare,
    sper sa iti raspunda cineva care a avut probleme asemanatoare, ptr ca si pe mine tot asta ma doare.........
    Am masina din 97, A4 B5, motor 1.9 si nu imi cupleaza a 5-a (9 cazuri din 10). Atunci cand reuseste sa o ia pe a 5-a, merge "sacadat" si de cele mai multe ori o arunca si trece iar intr-a 4-a... Imi merge intr-a patra la 100 km/h cu aprox 2400 de rotatii/min.

mersi

15. adi26 1st Gear Member

Locație:
    timisoara
    Masina:
    adui a4 1996
    salutare

Am rezolvat problema. Am schimbat uleiul din cutia de viteze si senzorul de viteza din cutie. M-a costat 1150 ron si acum imi merge masina ok.

Ultima editare de un moderator: 2 Ian 2012
  16. cocan07 1st Gear Member

Locație:
    Ploiesti
    Masina:
    audi a6 3.0 tdi / mercedes ml320 cdi
    :idea: Va pot da cateva sfaturi:

-in orice reprezentanta fie ea audi, bmw, mercedes daca te duci sa faci schimbul de ulei la cuie ti se zice ca nu este nevoie. insa nu este adevarat pentru masinile sub anul 2000 schimbul se face o data la maxim 40000 km cat pentru cele dupa 2000-2003 in functie de masina se recomanda o data la 70000km

-pentru posesori de audi, caci pentru ei e acest forum si in special de a6 ;),
    cutia de viteza pe un audi a 6 poate diferi de la o masina la alta dar sunt 3 tipuri mari si late. pentru a6 1999-2005 sunt modelele 5hp19 si 01j(multitronic) iar pentru cele dupa 2005 6hp19. va recomand schimbarea uleiului la toate modelele la fiecare 50000 km daca nu riscati alte cheltuieli mai mari.

probleme cunoscute: daca iti patineaza din a 2-a in a 3-a sau in oricare alta viteza e de vina grupul hidraulic sau filtru infundat, probleme cu a 4-a e convertitorul (aici nu se aplica si tipuilor de cutie 01j aceasta neavand convertitor).

Ultima editare de un moderator: 18 Feb 2012
  17. eduardbilanin 1st Gear Member

Locație:
    drobeta Turnu Severin
    Masina:
    audi a6 2.5 tdi 1999 Avant
    Astazi cutia mea de la audi A6 quatro tiptronic cod motor AFB deci 5hp19 si-a dat obstescul sfirsit. A inceput sa zmuceasca din a doua in a treia, a inceput apoi sa patineze in gol din ce in ce mai tare si nu a mai cuplat nici inainte nici inapoi. Bineinteles sub ea balta de ulei aferenta. Daca este vreun necropsier bun printre noi sa-mi spuna si mie ce crede ca s-a intimplat. Astept si multumesc. Eventuale sfaturi de ingropaciune sunt binevenite.

18. cocan07 1st Gear Member

Locație:
    Ploiesti
    Masina:
    eduardbilanin salut,

Nefacand schimbul de ulei la timp filtrul de ulei s-a umplut de impuritati astfel pompa de ulei din cutie nu mai tragea ulei. Cu timpul si mai mult ca sigur s-a stricat si Grupul Hidraulic.

Problema cea mai grava e ca daca iti pierde ulei se poate sa fie pe la semeringul dintre convertitor si cutie, sau intr-un caz mai bun pe la garnitura(slabe sanse). Cum spuneam problema grava e ca trebuie sa te duci la un mecanic -- sa nu cumperi cutie din dezmembrari ca nu o sa ti se potriveasca sau ai sanse 1/25 - ca si aspect sunt toate identice si toate 5HP19 da total diferite.

Smuceala de care zici mai mult ca sigur este grupul hidraulic

P.S.: revizia unui 5HP19 complet de grup valve convertitor + toate partile interioare + filtru + garnitura + garantie 12 luni cred ca te va costa 2200-2500 euro

Poza cu filtrul tau mai jos

19. eduardbilanin 1st Gear Member

Locație:
    drobeta Turnu Severin
    Masina:
    audi a6 2.5 tdi 1999 Avant
    Culmea este ca AM FACUT schimbul de ulei acum 5000km,cu filtru cu tot,ca la carte.Te rog sa-mi spui ce coduri trebuie sa citesc de pe cutie ca sa ma apuc sa caut una second,caci daca o repar la pretul amintit de tine mai sus nu se merita.Pe masina in sine am dat 3500Euro,si o am inscrisa pe Bulgaria.

20. cocan07 1st Gear Member

Locație:
    Ploiesti
    Masina:
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta