1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Cutie Automata - discutii - probleme si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de Shuny, 30 Noi 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. cocan07 1st Gear Member

Locație:
    Ploiesti
    Masina:
    audi a6 3.0 tdi / mercedes ml320 cdi
    pentru "x-type"

:ninja:salut.

pentru X-tipe aici din ce a zis mika15 e partial adevarat (scuze mik15), pentru ca din cate stiu eu aceasta masina este echipata cu tipul nou de cutie cu 8 rapoarte (NU ARE CONVERTITOR/CONVERTIZOR).
    Intai trebuie sa faci o diagnoza a cutiei sa vezi ce erori sunt. Cea mai ieftina solutie la ora actuala este ca voi cumpara una din demolari si din 2 voi face 1, pentru ca momentan nu se gasesc piese pentru tipul asta de cutie.
    Scuze de vestile proaste, dar audi, cred deci cred, ca au probleme cu aceste cutii pentru ca cel despre care vorbesc este un audi din 2009 fabricatie cu atentie 59.000 km originali si deja cutia este "moarta".

Pentru mik15 daca vrei sa faci revizia convertitorului te pot ajuta. Discutam mai multe prin PM.

Ultima editare de un moderator: 13 Apr 2012
  2. sandu82 1st Gear Member

Locație:
    Tulcea
    Masina:
    Audi Allroad, 2.5 tdi, 2004
    salut si mersi de sfat
    saptamana asta schimb convertizorul deoarece la schimbul uleiului si filtrului imbunatatirea este prea mica.
    intrebarea mea este daca esti sugur ca este convertizorul deoarece mecanicul meu imi spune ca socul care il am la cuplarea pe drive este din diferentialul torsen tu ce parere ai?

3. mik15

mik15 Platinum Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    VW Touareg 3.0TDi
    @cocan07 - eu vorbeam despre cutia lui sandu82

@sandu82 - stai putin sa inteleg, tu ai un soc cand cuplezi in D? in rest cutia merge bine? unde-l simti socul? daca este in spate poti verifica si bucsele la diferential, din cate stiu de la Torsen ai acea virbatie cand ai rotile bracate complet si accelerzi usor, in niciun caz cand cuplezi in D! ai luat convertizor nou?

4. sandu82 1st Gear Member

Locație:
    Tulcea
    Masina:
    mik15 salut,
    Azi am inceput sa vad ce preturi au aceste convertizoare daca stii vreo firma serioasa la preturi ok da-mi te rog un PM.
    Mersi anticipat

Ultima editare de un moderator: 17 Apr 2012
  5. mik15

mik15 Platinum Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    VW Touareg 3.0TDi
    in Ro nu stiu nicio firma care sa le reconditioneze, ia-ti unul nou OEM, ar trebui sa fie in jur de maxim 400-500Eur sau fa-ti unul upgradat la o firma din DE, desi eu sunt de parere ca si cel OEM tine foarte bine la un stil de condus normal atata timp cat ii mai schimbi si uleiul la intervale regulate!

6. sandu82 1st Gear Member

Locație:
    Tulcea
    Masina:
    Salut,
    Am schimbat convertizorul si face tot la fel, am cheltuit 550 de euro degeaba. Cred ca are dreptate mecanicul meu, s-ar putea sa fie diferentialul Torsen uzat ca de acolo se aude zgomot cand cuplez pe drive si smuceste un pic.
    Asta e, am incercat, cred ca o scot la vanzare cat de curand.

Ultima editare de un moderator: 5 Mai 2012
  7. mik15

mik15 Platinum Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    VW Touareg 3.0TDi
    Degeaba nu l-ai schimbat, ia vezi acum mai ai eroarea ? socul ala poate fi si din cauza jocului pe care il poti avea la planetarele fata, joc cauzat de uzura normala a acestora, mai exact la prinderea din cutie caruia nu prea cred ca ai ce sa ii faci.
    Poti desface cutia si sa o reconditionezi, adica sa schimbi cam totul prin ea, dar nu prea renteaza, mai bine iei una noua de la Audi si le-o dai pe-a ta la schimb si vei avea o reducere de pret. Astfel termini cu toate problemele astea. Cati km are masina ?

Ultima editare de un moderator: 9 Mai 2012
    VagMihai apreciază asta.
  8. sandu82 1st Gear Member

Locație:
    Tulcea
    Masina:
    Salut,
    Inainte sa schimb convertizorul aveam socul ala numai la cald cand cuplam pe drive acum il am si la rece dupa ce am pus convertizor nou.
    Referitor la erori am putut sa le sterg dupa ce am schimbat uleiul si filtru la cutie. Masina are 180 de mii km dar dupa ce i-am verificat istoricu n-am aflat decat ca in 2006 avea 40 de mii altceva nimic dupa 2006, desi cartea service care mi-a aratat-o neamtu cand am luat-o avea numai stampile de audi si volkswagen, dar nu am gasit in baza de date audi acele vizite la revizii, deci cine poate stii cati km reali are.
    Asta e, merg cu ea asa daca nu o vand, ca m-am obisnuit iar daca se agraveaza am sa schimb diferentialul spate ca acolo se simte sutul cand cuplez, nu in cutie.

Ultima editare de un moderator: 10 Mai 2012
  9. tudorelul 1st Gear Member

Locație:
    Botosani
    Masina:
    aud1 a4,2.5tdi,2001
    Salut,
    Am si eu o problema la cutia de viteze automata: de la un timp cand dau sa schimb "manual" + - nu-mi mai functinoneaza. Sa fie ceva electric ?

Ultima editare de un moderator: 24 Mai 2012
  10. Nighty

Nighty 2nd Gear Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    Audi A6, 2.0 TDI, 170 Cp Manual, CAH, 2011
    Salut, am o problema.
    Azi, in mers a inceput sa imi clipoceasca in bord unde arata "P R N D".

Deci se tot aprinde si inchide. Apoi in fata blocului tot schimbam sa vad, cu frana tinuta, schimbam si imi tremura oleaca masina....Ce naiba sa aiba?

11. Nighty

Nighty 2nd Gear Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    Sa revin pe subiect, dimineata cand sa plec cu masina mirare... Nu se aprindea nimic la "P R N D". A schimbat foarte ok si mergea ca inainte.

Am venit acasa cu ea. Dupa jumatate de ora cand dau sa plec mi se aprinde iar si incepe iar sa dea anumite socuri.
    La un semafor, tineam frana si a bruscat sa mearga inainte, am franat si mai tare si s-a oprit de tot motoru'.

Am fost la service si am pus-o pe tester. A zis ca e ceva de la switch..
    Posibil sa fie apa sau cine stie... Urmeaza sa o verifice mai amanuntit.

A avut cineva probleme cu asa zisul "switch" ?

12. tucudean87

tucudean87 Platinum Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A6, C7 avant, 2012, 3.0 tdi quattro 245 cp+++ CDUC
    .

Pai sa iti spune exact eroarea si posteaz-o aici.

13. SMan 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A6, 2,7, 2009
    Salutare tuturor,
    Conduc si eu un splendid Audi A6, 2,7, 2008. E o nebunie, nu alt ceva. Dar de un timp am observat un zgomot slab sesizabil dar care mă cam deranjează si nu-i pot da de capăt. Am uitat sa spun ca e automata fără tr integrala. Zgomotul e de genul unui rulment dus (sau pe ducă) si e mai pronuntat pana la viteza de 35 40 km/h, la viteze mai mari nu se aude nimic. Tot pronuntat e la coborari in panta mai abrupta la viteze relativ mici ( serpantine). E de menționat ca, cutia nu da nici un semn de avertizare si se comporta normal. Dar știți cum e, dacă auzi ceva ce nu era pana acum..... Te scoate din sarite.
    Fiind prima mea mașina cu cutie automata, nu știu prea multe dar sigur zgomotul nu e ceva normal. Poate cineva sa-mi spună ce ar putea fi si ce ar fi de făcut?
    Am fost astăzi la un service Audi din Bucuresti, au făcut testul de drum, au sesizat si ei ceva dar au dat din umeri..." dacă nu e nici un bec aprins pe bord, atunci nici ei nu au ce sa constate, decât sa dea cutia jos " ce nu mă prea incanta.

14. jonix

jonix 6th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 Avant 1.9 TDI, 85kW AJM, Tiptronic, B5-06.2000
    si ce te face sa crezi ca e de la cutie? de ce nu ar fi asa cum ai spus un rulment, sau o anvelopa cu buba..? geniile de la audi au testat doar ce le-ai spus tu, adica cutia? vor sa dea jos cutia ca se aude un zgomot? esti sigur ca zgomotul vine din cutie? eu zic sa mai cercetezi si sa nu te impacientezi daca cutia nu da socuri sau erori in bord. mai degraba verifica pe partea de rulare, legatura cu solul, echilibrare, etc...

15. c_andrei Guest

Am mers recent cu un A6 cu cutie tiptronic si motor de 2.0 benzina aspirat si am observat un comportament foarte ciudat. De exemplu mergeam cu 60 km/h avand aprox 2000rpm si turatia fluctua simtindu-se si o accelerare usoara. Mai exact, o data la 2 secunde turatia crestea usor la 2100 rpm dupa care revenea imediat la 2000. Chestia asta se intampla in orice treapta. E ca si cum te-ai jucat cu pedala de acceleratie apsand-o scurt dupa care o eliberezi. Ce ar putea fi?

16. SMan 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A6, 2,7, 2009
    Jonix multumesc, dar totuși chiar cred ca e de la cutie (in suflet chiar sper sa nu fie), ca sa exclud partea de rulare o sa incer mane sa o las la liber in panta N si dacă tot persista atunci e rulare. Ce mă face sa sa cred ca e cutia e ca la franarea cu motor sau rularea la liber (semafor) se accentueaza precum ar fi cutia in sarcina. Dar cum am spus mai înainte am sa o încerc mane in panta si revin cu info.
    Bafta

L.E
    Ai putea sa ai dreptate. Am încercat acum sa o las la liber după o acceleratie relativ mica si in N zgomotul nu dispare. Ce ar putea fi ? Sincer nu știu cum funcționează multitronic, in N o decupleaza de roti, sau rămâne angrenata. Dacă cutia in N se decupleaza, ar putea fi un alt rulment de pe la sistemul de rulare, undeva între Planetara sau cutie ? Zgomotul vine de undeva din centru-fata.

Ultima editare de un moderator: 6 Iun 2012
  17. Nighty

Nighty 2nd Gear Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    Eu am avut probleme cu "bucsa" aia ce tine cutia de viteze. E o chestie de guma care ori s-a cam desfiletat surubul oleaca ori trebuie schimbat.
    Tamponul de la cutia de viteze... Suna destul de urat la gropi si e enervant. Ala ar putea fi cel mai probabil daca zici ca iti face probleme pe la "cutie". Daca erau zgomote din cutie...nu cred ca era prea ok si cred ca te trezeai cu ceva surprize mai mari.

18. aurelgales 6th Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi A6 C5 1.8T/2001
    Accelerare ?!

Eu am avut astfel de manifestari la 1.8T. Pana la urma s-au dovedit a fi bobinele de inductie, una dintre ele avea intreruperi si reveniri. Cand nu functioneaza atunci se simte ca merge in trei sau doua pistoane, dar cand functioneaza cu intermitente da comportamentul de ... autoaccelerare. E doar o varianta, usor de verificat! Succes.:racer:

19. dasul 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A5, 1.8T, 2008
    Functionare ciudata cutie de viteze

Salutare,
    Asa cum am zis si in titlu am ceva probleme cu cutia de viteze. Mai exat atunci cand e pusa in D, masina nu pleaca de pe loc la eliberarea pedalei de frana. Daca accelerez usor pleaca de pe loc foarte agresiv si incomod in acelasi timp. Simptomele sunt idendice si cand trec pe "manual". La cuplarea in R se comporta normal.
    A mai patit cineva asa ceva sau ceva similar?
    Ma poate ajuta cineva cu ceva sfaturi sau cu un service ok? Porsche m-a programat intr-o saptamana...

Astept cu interes sfaturile voastre!

Multumesc!

20. host13

host13 1st Gear Member

Locație:
    Dâmbovița
    Masina:
    Audi A4 ,2010,2,0l CAGA 143CP
    cv automata audi a3

am aceasta eroare pe cutia de viteze automata:
    1 Fault Found:

17118 - Gear 4: Incorrect Ratio
    P0734 - 003 - Mechanical Failure - Intermittent
    Tuesday,26,June,2012,20:27:44:37412
    VCDS Version: Beta 11.2.0
    Data version: 20110305
    si am gasit :
    Fault Location:
    Center Vent Position Sensor (G142)
    sau
    EOBD II Error Code: P0734
    Fault Location:
    Transmission Shift-Range Controller - Gear 4 - incorrect ratio
    Possible Cause:
    Wiring.
    Transmission range (TR) sensor/switch.
    Shift solenoids (SS).
    Transmission mechanical fault.
    poate cineva sa spuna daca a mai intilnit aceasta eroare si care a fost cauza (daca a fost vreuna din cele possible cause)?
    multumesc

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta