1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Cutie automata Tiptronic la A6 C6 (4F) - probleme diverse si rezolvari

Discuție în 'Audi A6 C6 (2004 - 2011)' creată de oviok, 4 Iul 2010.

1. tibi_hd 1st Gear Member

Locație:
    Hunedoara
    Masina:
    Audi A6 2000 TDI, 2005
    Am schimbat uleiul in cutie, problema sa rezolvat nu mai smuceste, au iesit din cutie cam 4 litrii si au intrat 5 litrii, foarte ciudat. Probabil ca sunt eu paranoia insa cand se schimbat viteza vizual in bordul masinii mai dureaza vreo secunda pana se schimba viteza in cutie si simti ca sa schimbat, este normal? nu mai imi aduc aminte cum era cand am cumparat masina.

2. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, 3.0 TDI Quattro, BMK, DPF, 2005.
    Da, există un mic delay.
    Si când ești pe manual întâlnești aceeași faza, dai + și te aștepți să auzi ca face/schimba ca la mașinile de curse, instantaneu, dar are un delay, parca ar vrea sa menajeze cutia de eventualele tale tendințe sportiv-agresive. :)
    Ăsta e și motivul care mă face să urăsc programul M, dar la frâna de motor, când cobori o panta lunga, e perfect.

3. tibi_hd 1st Gear Member

Locație:
    Hunedoara
    Masina:
    Audi A6 2000 TDI, 2005
    Multumesc pentru lamurire, e clar am devenit paranoic :)

4. tibi_hd 1st Gear Member

Locație:
    Hunedoara
    Masina:
    Audi A6 2000 TDI, 2005
    Revin cu o completare, problema a reaparut dupa cateva zile, ulei nu sa pierdut deloc, e clar este vreo defectiune in cutie, problama e ca pe tester nu apare nici o eroare...

5. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Mai controlează nivelul. Poate intre timp s-a amorsat mai bine și mai trebuie un 500ml de ulei.
    Nu știu, zic și eu, ca asta se mai întâmplă și când e uleiul sub nivel.
    Trebuie sa încerci totul înainte de a umbla la cutie, ca nu e prea...convenabil, iți dai și tu seama.
    Atâta timp cât a intrat mai mult ulei decât a fost scos, e puțin probabil să fii sub nivel, dar mai știi?
    Și eu am zis ca mai controlez, dar pentru ca nu au apărut probleme, tot aman.

Ultima editare: 2 Iul 2014
  6. Rodyca Banned

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi ALLROAD 2,5TDI,an 2002
    Buna!

Nivelul,nivelul ,nivelul el nu este totul!Ori cu 1l ori fara un litru cutia merge la fel.Aveti un minim si maxim.De bloc de valve ati auzit?lUleiul nou nu curata asa ceva.Si nu repara cutia.

Ultima editare: 4 Iul 2014
  7. razvanmrt 1st Gear Member

Locație:
    cluj napoca
    Masina:
    A6, Cu, 3.0, 2011 quattro (31.01.2011)
    Buna ziua . Am si eu o intrebare.De unde imi dau seama daca am cutie S TRONIC sau TIPTRONIC fara sa ma duc la reprezentanta?

8. Rodyca Banned

Locație:
    Iași
    Masina:
    Buna!

Treaba ta e foarte simpla.Cauti pe cineva cu VAG COM faci o diagnoza(20-25 lei faci la toata masina cu ocazia asta)intra pe cutie,faci o poza scurta si o postezi aici,iar eu am sa-ti spun exact ce cutie ai.Alfel nu.

Ultima editare: 23 Iul 2014
  9. sebastian999 1st Gear Member

Locație:
    anglia
    Masina:
    a6 3.0 tdi quattro 2005
    cat te costa schimbul de ulei la cutie plus filtru germania

Va salut pe toti . Am un verisor in Germania in Landshut , l-am trimis la reprezentanta audi sa intrebe cat ma costa sa fac schimb-ul de ulei si filtre la cutie .. Cei de la audi au spus , nu se schimba uleiul in cutie la masinile astea dupa anul 2005 , inca de doua ori i-a spus dar au spus ca daca insist si vreau eu, mi-l schimba.. un service full , ulei motor ,filtre ,ulei, cutie ,lichid frana etc ...tot service-ul ma costa 840 euro . cum vi se pare pretul ? ati mai facut careva schimbul in germania ? masina mea are 190000 km ..si nu a fost schimbat uleiul in cutie niciodata. Nu smuceste dar uneori nu tot timpul cand schimb din n in p simt asa cum se misca masina smuceste dar incet si uneori din n in d dar foarte putin ..si nu cred ca e normal . :thrashi::thrashi:

10. Rodyca Banned

Locație:
    Iași
    Masina:
    Buna!

Daca sub masina nu se vad scurgeri de ulei de cutie las-o asa.Nu arunca cu banii aiurea ca neamtu nu-i prost.Asta e parerea mea.Si nici eu nu sunt venita cu pluta.

11. Gheibrial 1st Gear Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    A6 Allroad,3.0TDI Quattro, 2009
    Salut
    Pentru masina din semnatura care are in acest moment 220k (cumparata la 170k din germania) si care in istoricul service nu a avut nici un schimb de ulei la cutia de viteze si la care reprezentanta din Focsani imi spune ca nu trebuie schimbat uleiul (masina nu are nici o problema la schimbarea vitezelor) , dar pentru linistea mea as dori sa il schimb avand in vedere numarul mare de kilometrii, este inca viabila varianta ZF Faur?
    Orice alta sugestie,sfat,palme peste urechi sunt binevenite
    Multumesc

12. Rodyca Banned

Locație:
    Iași
    Masina:
    Buna!

Sefu'daca ai dat peste oameni ca lumea de ce nu schimbi oare ceva care sigur trebuie(brate,frane,ulei, etc).Nu inteleg de ce trebuie schimbat ceva pentru linistea mea!

Ultima editare: 4 Aug 2014
  13. raduddr 1st Gear Member

Locație:
    craiova
    Masina:
    Audi A6 3.0 tdi 2005
    probleme cutie viteze

salut.am de 3 ani un audi a6 din 2005-3.0 tdi quattro
    pana acum nu am avut nici o problema ,toate reviziile la zi etc..
    uleiul la cutie este schimbat de 50 000 de km
    de cateva zile am observat in trafic ,masina schimba normal vitezele 1-2-3 .. in momentul cand schimba din 3 in a 4 viteza - trecea intra 4 si brusc revenea a 3 a ,dupa care mergand in continuare cu ea si schimba 5-6 , la un moment dat aparea pe bord PRNDS - si mergea intr-o singura viteza . Am fost pe la tot felul de mecanici ,am auzit 10 mii de variante si de probleme . astazi mergand cu masina aceeasi poveste mergeam cu ea cu 70 la ora ,cand sa schimbe cutia viteza 5-6 a avut un soc dupa care a inceput sa se accelereze in gol .am oprit si am vrut sa plec din nou , o puneam pe d se accelera dar fara sa plece de pe loc . as dorii o parere si o rezolvare :)
    Multumesc !

14. Rodyca Banned

Locație:
    Iași
    Masina:
    Buna.

Intra-ti pe forum dar nu cititi din lene posturile anterioare.E simpu faci o diagnoza la cutie si spui exact erorile.Ca nu sunt mama omida.Ai intradevar o problema la cutie dar aprinde lumina.Parerea mea este ca administratorul sa srearga instant aceste posturi daca acestia vin fara o banala diagnoza!Cu multumesc cum sa-i ajuti?

Ultima editare: 10 Aug 2014
  15. raduddr 1st Gear Member

Locație:
    craiova
    Masina:
    Audi A6 3.0 tdi 2005
    Rodyca am facut si diagnoza, chiar mai multe diagnoze, uneori apare eroare la un solenid la viteza 3-4, alteori la viteza 5, alteori nimic.
    Am citit si posturile anterioare, am fost cu ea la destui mecanici, am auzit 1 milion de pareri. :) Ma asteptam ca de aici sa aflu ceva pe care ma pot baza !

Ultima editare de un moderator: 11 Aug 2014
  16. Rodyca Banned

Locație:
    Iași
    Masina:
    Buna.

raduddr Aici nu o gasesti pe Mama Omida. Parerile ti-au fost spuse pe baza unei diagnoze. Trebuia sa expui niste coduri de eroare exacte, de aia am cerut diagnoza ca sa fim exacti. Daca nu vrei, atunci vei mai primi o PARERE pe langa celelalte. BLOC de valve defect (e o parere).DA am dat quote din greseala,dar vreau sa spun Dl Cristi sa impui afisarea diagnozei pentru cei care doresc un raspuns cat mai exact altfel stergele posturile.Asta pentru ca vei avea un forum foarte stufos si multe pareri inutile.

Ultima editare: 12 Aug 2014
  17. radun 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 S-line 2006 3.0 TDI 225cp/Audi A5 S-line 2015 2.0 TDI 190cp
    Salut,
    am si eu o probleme la cutie . masina este un A6 motor bmk 2006,cutia este zf 6hp-19.
    Am observat ca are un comportament asemanator cu cea a lui raduddr, intra din viteza 3 in 4 apoi revine in 3 dupa care trece in 4-5-6. (cu socuri la schimbare in zona 3-4)
    Dupa cativa km mersi intra in safe mode cu PRNDS aprins pe rosu.
    De mers inca merge, nu am probleme sa nu plece de pe loc.

pe vagcom am eroare :
    001923 - Shift Monitoring
    P0783 - 001 - 3-4 Shift
    Freeze Frame:
    Fault Status: 01110001
    Fault Priority: 0
    Fault Frequency: 3
    Reset counter: 40
    Mileage: 180110 km
    Time Indication: 0
    Date: 2014.08.20
    Time: 19:27:50

Freeze Frame:
    RPM: 2080 /min
    RPM: 1728 /min
    RPM: 1152 /min
    (no units): 10.0
    (no units): 76.0
    Temperature: 70.0°C
    T.B. Angle: 31.8°

cu testerul direct pe cutie da 2 erori :
    error code 48 - overlap shifting (no change in signal)
    error code 54 - shift 3-4 releasing clutch does not close (no change in signal)

Mai mentionez ca am completat cu 0,5l de ulei. (era sub nivel)
    Orice parere este binevenita. Daca puteti sa-mi indicati si un service unde sa o rezolv ar fi minunat.
    Multumesc!

18. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
  19. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    ASTA e clădirea, sper să vă meargă adresa pusă, ca e postată de pe telefon.

Ultima editare: 25 Aug 2014
  20. radun 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 S-line 2006 3.0 TDI 225cp/Audi A5 S-line 2015 2.0 TDI 190cp
    Acolo am facut diagnosticarea. Problema a aparut de 1 saptamana si este primul service unde am fost.
    De aia mai vroiam si alte pareri.

Distribuie pagina asta