1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Cutie automata Tiptronic la A6 C6 (4F) - probleme diverse si rezolvari

Discuție în 'Audi A6 C6 (2004 - 2011)' creată de oviok, 4 Iul 2010.

1. Aurel G

Aurel G Audi Expert

Locație:
    Italia - Vicenza / CHISINAU - Rep. Moldova
    Masina:
    AUDI A6 C7, 2.0TDI, CNHA ,QUATTRO, 2016.
    Eu cred ca 99% este vorba de dealeri care lucreaza cu cei de la ZF, caci daca AUDI nu recomanda schimbul e clar ca nu merge vorba nici de update.

2. haryhary

haryhary Bronze Member

Locație:
    Buftea
    Masina:
    Audi 6 3.0 tdi 2005, Motor BMK
    fiti atenti ca acum vin si eu de acasa....cand am schimbat uleiul la Nurvil si m-am dus cu el in traista, seful de acolo mi-a zis ca daca cumparam uleiul lor adica cel verde, caci desta galbui audi nu mai ''impacheteaza" trebuie sa faca update de soft la cutie si parca-mi aduc aminte ca zicea ceva de genul ca in scripte Audi zice ca la trecerea la uleiul nou presupune 2sau 3 schimburi. deci astia de la reprezentanta stiu de update la soft dar o fac numai daca schimba si tipul de ulei

3. dukku 3rd Gear Member

Locație:
    Calarasi
    Masina:
    Audi A4 Allroad 3.0 TDI
    ...sunt curios cum se face update de soft la cutie . O merge pe OBD ?

4. VdTAFAN

VdTAFAN Silver Member

Locație:
    Craiova/Caracal
    Masina:
    Audi A6, 3.0TDI, BMK,6HP19A,2006
    Dukku, cred ca intrebarea nu e cum se face update-ul ci ce beneficii ai dupa update...daca nu se schimba nimic tot degeaba

5. dukku 3rd Gear Member

Locație:
    Calarasi
    Masina:
    Audi A4 Allroad 3.0 TDI
    Parerea mea e ca nimeni in Romania nu a facut pana acum update de soft la cutie. Prin Germania stiu ca se face insa numai cu TCM pe masa , etc. Daca cineva mai pus in tema stie rugam sa ne raspunda.

6. Aurel G

Aurel G Audi Expert

Locație:
    Masina:
    Eu pe 19 noiembrie a programare la schimbat uleiul, si am sa-i intreb la ce ajuta si de ce se face update.

Trebuie sa-mi fac o lista de intrebari :) ca sa nu uit acolo ce sa-i intreb.

7. imparaturosu

imparaturosu 1st Gear Member

Locație:
    Rm Valcea
    Masina:
    audi a6 3.0 tdi quattro tiptronic 2005
    auras ma costat 500.nu numia update de soft la cutie.dar am fost la audi si miau spus ca nu trebuie sai fac nimik.oricum il poti suna ca fac lukru serios si bun.

8. Aurel G

Aurel G Audi Expert

Locație:
    Masina:
    Merci de raspuns dar deja am programarea facuta.

9. VdTAFAN

VdTAFAN Silver Member

Locație:
    Craiova/Caracal
    Masina:
    OK. Asteptam lista cu beneficiile update-ului

10. SlayeRC 5th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A6 3.0 224CP S-Line
    Sa inteleg din ce povestiti ca se poate face update la calculatorul cutiei ??

11. Aurel G

Aurel G Audi Expert

Locație:
    Masina:
    Asadar azi am schimbat uleiul si filtrul, garnitura , si - BAIETI PARCA AM O MASINA NOUA.
    Schimba vitezele zici ca e multitronic , nici nu iti dai seama, si parca are acum si mersul mai lin.

Inainte cind faceam kickdown pentru a depasi cind schimba din a 6 in 4 dura o pauza de 2 sec, acum o face instantaneu, numai apesi si imediat schimba si iti iai zborul.

Dupa cum am zis ca o sa-l intreb de update si de ce se face -- deci dupa cum mi-a explicat mecanicul cutia de viteze cu annii acumula diferite valori de lucru care le stocheaza in modulul cutiei, valorile pot fi de exemplu cind stai in rampa si pui in D sau R si te scutura de zici ca se rupe ceva, cind faci depasire in manual si nu schimbi cum ar trebui, ele se stocheaza si se formeaza un regim de lucru care deseori cutia nu lucreaza asa cum ar trebui.

Deci mecanicul zice ca se dau toate valorile la 0 si cutia ca si cum incepe lucrul ca de noua, mi-a dat un sfat ca o data in an sa fac acest lucru. Nustiu o fi corect ori nu , la mine acum masina merge ca si noua. Update de soft la cutie se face cind se baga in cutie un alt tip de ulei , pentru a schimba parametri de lucru dupa uleiul nou.

Toata lucrare m-a costat 190euro si a durat aproape doua ore, asta fara timpul cit a stat masina pentru a se raci uleiul la 45grade, mi-au scos si bagat 6,5lt de ulei.

Acum dau si eu acest sfat la toti cu tiptronik-- SCHIMBATI ULEIUL CA NU FACETI RAU CUTIEI. Salutari

Drive Set apreciază asta.
  12. tucudean87

tucudean87 Platinum Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A6, C7 avant, 2012, 3.0 tdi quattro 245 cp+++ CDUC
    .

Cutia asta se adapteaza dupa stilul fiecarui sofer de condus. De exemplu daca mergi normal de D o sa vezi ca schimba undeva pana la 2000 de rotatii. Daca mergi mai sportiv tot pe D o sa observi ca dupa o anume distanta parcursa cutia va schimba vitezele dupa 2300 de ture in sus. Dupa ce revii la condusul normal iar va schimba pana in 2000 de ture. Si asa mai departe cutia tine cond de multi factori de condus ai soferului respectiv.

Chestia cu pusul pe zero inseamna defapt o resetare a parametrilor ce iam descris eu mai sus. Parametrii astia oricum se adapteaza dupa stilul fiecarui sofer, deci nu ii obligatoriu ca sa mergi odata pe an sa o puna pe zero, cum zisese mecanicu.

Drive Set apreciază asta.
  13. Aurel G

Aurel G Audi Expert

Locație:
    Masina:
    Pai asa mi-a zis si el cutia se va adapta la stilul meu de mers, o intrebare resetarea se poare face si cu vag-ul.

14. tucudean87

tucudean87 Platinum Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A6, C7 avant, 2012, 3.0 tdi quattro 245 cp+++ CDUC
    .

Da, se poate face si cu vag-com. Se intra pe modulul de cutie, dupa aceea in dreapta pe adaption --> canalul 00 --> se seteaza valoarea 0 --> si se da save.

15. Aurel G

Aurel G Audi Expert

Locație:
    Masina:
  16. VdTAFAN

VdTAFAN Silver Member

Locație:
    Craiova/Caracal
    Masina:
    Se pare ca se merita. Si mie mi se zguduie cateodata cand muti din P in D R. Am crezut ca am eu probleme la cutie. De asemenea cand merg ex: 2500rpm, iau piciorul dupa acceleraatie si turometrul nu scate din prima sau treptat... scade ca si cum ai arunca o minge pe scari.... scade la 1500 creste putin, iar scade, merge undeva la 1 milimetru sub turatia de relantiu si creste iar la 1000. Masina merge lin, fara smucituri in mers dar acul turometrului face iaurea... Cred ca e de la cutie... poate o fi stocat date nasoale... Motorul merge bn

17. Aurel G

Aurel G Audi Expert

Locație:
    Masina:
    Si la mine era asa , nu intoteauna dar se intimpla, acum nu mai este - scade incet fara smuncituri.

18. bogmol 3rd Gear Member

Locație:
    Bucharest
    Masina:
    Audi A6 2005 3.0 TDI 224 CP
    spunea cineva mai sus ca acele "salturi", sau diferente de turatii cand iei piciorul de pe acceleratie pot fi de la convertizor. Poate confirma cineva asta?

19. danco 2nd Gear Member

Locație:
    Izegem, Belgia
    Masina:
    A6 4F 2,7 Quattro
    Am si eu masina in service cu problema cu acele galerii si am cerut sa se schimbe si uleiul in cutie. Doar ce am cumparat masina si nu stiu cand si daca a fost schimbat vreodata. Sunt curios daca se va observa ceva diferente. Cutia se comporta bine si inainte, singura chestie ce ma deranja putin era faptul ca astepta cca 3 sec cand "ii dadeam talpa" si abia apoi schimba intr/o treapta inferioara. Astept cu nerabdare sa vad diferente.

20. Aurel G

Aurel G Audi Expert

Locație:
    Masina:
    La mine acea intirziere de care zici tu a disparut dupa schimbul de ulei si datul la zero a valorilor.

Distribuie pagina asta