1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Cutie de viteza Automata la Audi A4 B8 - diverse probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B8 (2008 - 2015)' creată de SB69WZW, 3 Sep 2012.

1. rominika

rominika 2nd Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    A4 B9, AVANT, 2.0 TDI, 190 CP, 2016
    Exista riscul de a strica cutia daca rulez cu masina in treapta D doar pe autostrada si in treapta S in rest ? Pentru oras si restul drumurilor cu treapta D merge putin subturata pentru gustul meu. Sarbatori fericite !

2. cogdao

cogdao Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B8.5 2.0 TFSI QUATTRO TIPTRONIC
    Am incercat ambele variante, nu am observat vreo diferenta in afara consumului.
    E drept, nici nu conduc de mult timp multitronic, poate cineva cu state vechi te( ne) poate lamuri cum e mai bine.

rominika apreciază asta.
  3. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    In mod normal nu ar trebui sa existe riscuri. Ca de-asta a dotat-o producatorul si cu trapta S. Dar in cazul in care folosesti S-ul numai in 4000, atunci e posibil sa apara uzuri premature in raport cu folosirea in D, unde presiunile/frecarea in cutie sunt altele, mai reduse.

rominika apreciază asta.
  4. midsummer

midsummer 3rd Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 B8 Avant 2011, 2.0TDI CAGA, Multitronic
    Intrebare pentru posesorii de cutie multitronic: In cazul unei volanta pe duca, inafara de sunete/vibratii ati mai avut si altceva ? Eu am trepidatii cand calc/las acceleratia, in cazul celui de-al doilea caz se simte ca o frana de motor dar mai pronuntata si deloc comfortabila. Mersul in coloana e un adevarat test de anduranta psihica :)

5. sandumbogdan

sandumbogdan Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0 TDI multitronic CAGA 105kW 2011
    eu aveam volanta uzata dar nu aveam si nu am probleme cum spui tu de socuri la acceleratie usoara sau luat de pe acceleratie

6. AudeluB8

AudeluB8 3rd Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Audi A4 ,CAGA,2008
    Pentru cine intreaba cat costa schimbare uleiului in cutie am schimbat ulei cutie la Nurvil Targu Jiu si a costat 1.000 lei cu tot cu manopera

De ce ai facut adaptare, ce simptome avea ? A mea daca o calc brusc la plecare de pe loc parca da in nas (la fel si la plecarea in panta).

7. sandumbogdan

sandumbogdan Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    la reprezentanta Audi din Iasi (Sandra Trading) mi-au emis factura proforma de 2500 ron
    8 litri de ulei * 190 ron litrul = 1520 ron numai uleiul
    450 ron filtrul
    350 ron manopera
    100 si ceve ron materiale mici
    cand am vazut factura de 2500 ron am zis pas si am schimbat uleiul la alt service multimarca la jumatate de pret

ca fapt divers, am intrebat si la reprezentanta Audi din Suceava (Mitric) si acolo era ceva mai ieftin, in jurul a 2000 ron asa ca mi-e greu sa cred ca la reprezentanta din Valcea au facut asta cu 1000 ron

8. AudeluB8

AudeluB8 3rd Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Audi A4 ,CAGA,2008
    sandumbogdan exact atat m-a costa 1.000 lei la firma Nurvil Targu Jiu

9. Krip7ON 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    A4 B8, 2.0 TFSI - 211HP, 2009
    Salut.

Am intrat intr-un impas si va cer ajutorul. Poate ma poate ajuta cineva.

Masina: Audi A4 B8 8K2 56L, Quattro, 2.0 TFSI 155Kw (211 CP]. Cod motor : CAEB, Cod cutie: KBU KXT. Cutie automata in 6 trepte.

Dupa sapaturile mele cutia ar fi produsa de ZF (Transm. type: 6HP28AF, Main Parts list: 1084 030 013].

Planuiesc sa fac schimbul de ulei la cutie avand in vedere ca masina are 130 000 km iar ulei la cutie nu a fost schimbat niciodata si deja sunt 7 ani.

Problema este ca am sunat la Service Faur (reprezentanta ZF Romania] si mi-au spus ca pe masina mea nu este montata o cutie ZF. M-au bagat in ceata total.

Ma poate ajuta cineva cu ceva specificatii pentru cutia mea ? Ce tip de ulei si ce cantiate ar intra in cutie ? pot furniza si seria de sasiu in caz de nevoie. Mentionez ca sunt interesat si de o verificare de rutina pentru cutia de viteze.

Multumesc anticipat pentru raspuns. (Iar daca am gresit topicul imi cer scuze fata de moderatori]

10. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Ai cateva date in atasamente.

11. Krip7ON 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    nucugheri Multumesc.

Inteleg ca cei din reprezentanta sustin ca uleiul la cutie nu se schimba, totusi eu cred ca cel mai bine e sa fie schimbat. Uleiul tot ulei ramane si isi pierde proprietatile si cu trecerea timpului.

Din ETKA eu inteleg ca pentru cutie sunt necesari 9L ulei ?

Iar cu tipul de cutie montata pe masina mea ma poate lamuri cineva ? Multumesc din nou.

12. cogdao

cogdao Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B8.5 2.0 TFSI QUATTRO TIPTRONIC
    Eu am schimbat la Metrotehnica uleiul la multitronic, fa-le o intrebare, ei te pot lamuri.

13. Krip7ON 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    Am revenit cu o intrebare la cei de la ZF si pana la urma se pare ca a fost o greseala de-a lor. Cutia mea ESTE ZF iar schimbul il voi face cand ma voi intoarce in tara.

daca este cineva interesat aici sunt costurile:

"Intr-adevar vad pentru Audi A4 (8K2)

2.0 TFSI quattro

Puterea motorului :

155 kW / 211 CP

Capacitate cilindrica :

1984 cmc

tip cut.vit.: 6 HP 28 AF dar si tip cut.vit.: 8 HP 55 A.

Este recomandat a se schimba uleiul la cutia automata ZF la fiecare 80.000 km.

Pentru 6 HP 28, preturile sunt:

- ulei ZF Lifeguard Fluid 6 – 80 lei + t.v.a. / litru x aprox. 6-7 litri

- baie ulei cu filtru ZF 6 HP 28 – 488 lei + t.v.a.

- manopera – 210 lei + t.v.a."

14. iondragos90 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 2.0 Tdi 2012
    Salut
    Sunt nou pe acest forum si am achizitionat de curand un a4 B8 2.0 177cp cutie multitronic
    Va rog sa ma ajutati cei care aveti cutie multitronic cu o parere.
    Pot spune ca aceasta cutie schimba perfect fara intarziere in toate modurile: Drive,Manual si Sport.la plecarile de pe loc nu are nicio problema. Ce am patit este faptul ca am fost cu masina la munte si am parcat intr-o panta foarte abrupta.
    Dimineata la plecare am pus pe D si masina a plecat abia dupa ce motorul a ajuns la 3200 rpm( se simtea de parca nu cupla ambreiajul) desi in oras la plecarile de la semafor nu sunt probleme.
    Am patit acelasi lucru si astazi de dimineata cand am incercat sa ies cu masina dintr-o zapada mai mare.am pus in D si masina nu pleca de pe loc desi era turata la 2500-3000 rpm.
    A pitit cineva acest lucru.aceti idee de la ce ar putea fi?

15. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Posibil discurile de ambreiaj pentru "inainte" (forward clutch). Poti face si o scanare cu VCDS pe 02 Auto-Trans sa vezi daca e stocata vreo eroare.

16. iondragos90 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 2.0 Tdi 2012
    Nu ar trebui sa faca acelasi lucru si la plecare normala?.pe asfalt "scartie rotile"

17. sandumbogdan

sandumbogdan Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    si la mine uneori cand e panta foarte abrupta se tureaza pana la 1400-1500 si abia apoi cupleaza si pleaca

alexciotirca apreciază asta.
  18. iondragos90 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 2.0 Tdi 2012
    Am sunat un mecanic care repara cutii si mi-a spus ca nu este o problema daca ea nu face probleme pe loc drept

19. wrss 3rd Gear Member

Locație:
    Galati
    Masina:
    Audi A4 2012 143 CP CJCA Multitronic
    Asa mi s-a intamplat si mie dimineata, cand am incercat sa ies din parcare, unde era zapada mai mare. Nu patina, doar s-a turat (pe la 2000+). Si pe D si pe R a facut la fel.

20. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Inseamna ca asta e comportamentul normal, daca simte ca nu are aderenta o tureaza mai tare, sa fie sigura ca se descurca :)

Distribuie pagina asta