1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Cutie de viteza automata la Audi A4 B9 - diverse probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B9 (2015 - prezent)' creată de mada1971, 24 Ian 2018.

1. DragosM90

DragosM90 4th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 B9, 2.0TDI Quattro DETA, 2016
    Mulțumesc frumos de răspuns, am citit și eu pe forumurile audi din afara despre acest senzor, o sa cer maine o oferta de la reprezentanta si il comanda. O curiozitate pe masina mea nu este DL382 ca eu asa am crezut

Va tin la curent cu rezolvarea!

2. cata181

cata181 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A8 D4 3.0 TDI Quattro 190 kW (254 PS)
    Asta este senzorul in cauza.

upload_2026-1-29_22-12-33.png

La revizie extinsa, cum numesc eu revizia la cutia de viteze ce implica demontarea si montarea calculatorului si implicit inlocuirea filtrelor si garniturilor aferente, se schimba si acest senzor. Nu este o regula. Dar am avut 2 situatii de revenire la scurt timp dupa revizia cutiei, chiar daca au fost facute setarile de baza necesare, revenirile au implicat demontarea calculatorului si inlocuirea senzorului in cauza. Daca prima data am considerat-o coincidenta, a doua oara am luat decizia ca incapand cu urmatoarea interventie, sa anunt clientul ca procedura implica si inlocuirea senzorului, cu costurile aferente. Sper ca m-am facut inteles.

AlexinoA4 și DragosM90 apreciază asta.
  3. AlexinoA4

AlexinoA4 1st Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Audi A5 2018 2.0 tfsi quattro mild-hybrid
    Salut, Dragos,
    Din ce am citit ai facut o revizie amanuntita la cutia de viteze. Ma gandesc si eu sa ii fac aceeasi revizie pentru ca am ajuns la 230.000 de km cu ea. Tu cand ai facut-o aveai ceva simptome inainte ? Dupa ce ai facut aceasta revizie ai simtit vreo diferenta, schimba treptele mai lin ? Despre ambreiaje ce stii ? Am inteles ca si acelea cam 200 - 300.000 de km tin, in functie de mers.
    Multumesc anticipat.

4. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Revizia nu se face pentru ca ai X simptome sau ca sa vezi vreo diferenta dupa.
    Se face pentru ca asa trebuie intretinuta o cutie automata.

Darius Claudiu apreciază asta.

Distribuie pagina asta