1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Cutie viteze multitronic - sfaturi - probleme - cauze si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de horatiu09, 27 Ian 2008.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. haribo 1st Gear Member

Locație:
    cluj-napoca
    Masina:
    Audi A4 Avant b6
    cine are probleme cu cutia multitronic sa ma caute, se rozolva la jumatate de pret!

soso53 apreciază asta.
  2. maybogdan82

maybogdan82 3rd Gear Member

Locație:
    Mangalia & Norvegia
    Masina:
    AUDI A6 4F 2.0 TDI Multitronic 140 hp
    Multitronic

Salut tuturor celor cu cutie multitronic si membrilor forumului. O singura si simpla intrebare am. Urmeaza sa achizitionez un A6 2006 2.0 TDI multitronic cu 107.000 km in bord , in cartea service a masinii, cum gasesc pasajul sau rubrica unde ar trebui sa scrie sau sa fie bifat daca sa facut schimbul de ulei la cutie sau nu ?Daca poate posta cineva si o poza ar fi foarte bine probabil pentru multi dintre noi.

Multumesc anticipat.....

Ultima editare: 13 Sep 2010
  3. catalin77eu

catalin77eu 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6,2,5 TDI,2003
    Va salut! Am o intrebare daca poate sa ma ajute cineva.....Am un Audi A6 2,5 TDI 2003,multitronic si vreau sa fac o modificare cu cutie manuala sau eventual sa schimb cu tot cu motor....Intrebarea este daca se poate face aceasta modificare ? Va multumesc si o zi buna la toti utilizatorii !

4. campulaurentiu 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4,2.0 TDI - 140 CP, 2008
    important A4 B7 Pbw 2.0 Tdi (140 cp) dilema multitronic

salutare tuturor......

e primul meu topic deschis pe acest forum si vreau sa va impartasesc si eu patania mea ....

acum 2 saptamani am cumparat un audi a4 din targul vitan cu , aparent, 95.000 km..... am facut actele, am dat banii si am mers cu masina acasa......

foarte incantat de alegerea facuta am decis sa merg la reprezentanta audi porsche sa verific masina ....

acolo am constatat ca de fapt masina avea vreo 190.000 km....
    dar nu asta e problema mea .... primind vestea va dati seama ca am fost devastat dar fiind un tip mai cu picioarele pe pamant am hotarat sa vad ce se poate face in conditiile date ....

din spusele tipei de la service-ul audi uleiul din cutia mea multitronic (7+1) nu a fost schimbat niciodata in reteaua de service-uri audi din germania .... deci trebuia schimbat .....

m-am conformat am facut rost de bani (1000 ron) si m-am prezentat la porsche pentru schimb ulei cutie multitronic .... dar acolo surpriza .... mecanicii super priceputi mi-au spus ca nu se poate schimba uleiul pentru ca e posibil ca, daca schimb uleiul , in maxim 10 000 km sa se defecteze cutia ..... motivul - cutia s-a obisnuit cu acel ulei vechi si diluat si daca se schimba o dam peste cap ....

acum marea intrebare ... a-ti mai auzit asa ceva ???

pentru ca mi-e mii se pare stupid ..... e totusi un fier ... cum adik sa se obisnuiasca cu uleiul vechi ??? are cumva sentimente ???

daca ma puteti lamurii ... va rog sa o faceti ....

multumesc anticipat .... :thumbs-up:

5. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    schimba uleiul cat mai repede.Baietiii de la reprezentanta sunt idioti in opinia mea.Cauta un service unde poti sta langa masina,la reprezentanta risti sa se faca schimbul doar pe hartie.
    Cutia nu are sentimente,te lasa cand ti-e lumea mai draga
    Legat de patania cu km,este urat,insa o simpla scanare cu vag com-ul iti putea spune km reali inainte de a cumpara masina,iar verificarea la reprezentanta se face inainte de cumpararea masinii.

6. campulaurentiu 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    stiu ca un simplu test spune .... si am facut un simplu test ... la un oarecare tester VAG dar probabil cine a dat km in minus .. stia ce face ...

la testul facut inainte de reprezentanta mi-a spus ca km sunt reali ... dar dupa seria de caroserie cei de la porsche au cautat in baza de date a service-urile din germanica si acolo cu o luna inainte sa o cumpar eu avea 180.000 km.....

deci imi recomanzi sa schimb uleiul rapid ???? .....

7. myth79 4th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 B7 2005 163CP Multitronic
    Subscriu si eu: schimba uleiul din cutie!!! O cutie ca a ta (si pe care o am si eu pe masina) costra foarte mult, asa ca nu vrei sa ajungi acolo. Si daca imi permiti, am o intrebare: de ce ai verificat istoricul masinii la reprezentatnta abia DUPA ce ai cumparat-o? Indiferent de ce masini am cumparat, primul lucru inainte de a face deal-ul, am verificat masina la o reprezentanta sau cu un mecanic foarte priceput. Doar dai o gramada de bani pe ea, nu ?? In rest, iti doresc sa nu mai ai parte si de alte "surprize". Bafta!

8. campulaurentiu 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    datorita faptului ca nu am cunostiinte foarte vaste in automobile eu , de buna credinta, am sunat inainte sa cumpar masina la audi romania si am intrebat daca pe baza seriei de caroserie se poate verifica istoricul masinii .... dar din nefericire pentru mine am dat de o tuta care probabil nu avea chef s imi raspunda mai bine si mi-a spus ca in nici un caz nu se poate accesa baza de date din germania ........

asa ca am luat-o de buna si am mers la un tester simplu care mi-a spus ce am prezizat eu mai sus .... cum ca ar fii km reali....

asta e patania mea .... oricum tipei de la porsche i-am facut un mare scandal .... dar credeti ca nu a dormit ea bine in seara respectiva ca am dat eu 12.000 euro pe o masina care nu e ceea ce parea a fii ???? .... nu cred ... :(...

acelasi sfat sa schimb uleiul ...... offf nu mai stiu ce sa spun ... oricum ... multumesc mult pentru sfaturi ....

9. AlexandruDIMA

AlexandruDIMA 1st Gear Member

Locație:
    Berlin
    Masina:
    A4 Avant, 1.9 TDI AVF, Multitronic, 2004
    daca vrei un service unde sa poti sta langa masina si unde au mecanici super buni poti sa te duci la cei de la Metrotehnica ( reprezentanta Seat ).
    Eu am avut un Seat Altea 2.0 TDI dsg cu o problema la motor la care aia de la porsche ridicau din umeri ca nu stiau ce sa-i faca, iar astia de la Metrotehnica mi-au rezolvat-o destul de repede si de ieftin.

10. miltim 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 Avant 2.0 TDI 2008
    Salut,

Si eu mi-am luat un Audi A4 2.0 TDI, 2008. Aceeasi situatie, in mare: avea deja doua schimburi de ulei facute.
    Recomandarea mea ar fi sa-i schimbi cat mai curand uleiul. Mecanicii aia habar nu aveau, erau beti sau vroiau spaga...:)

Du-te la Porsche Bucuresti Vest 2 si spune-le situatia, mai exact ca vrei sa-ti schimbi uleiul. Te va costa "ceva" mai mult, cu uleiul si filtrul original audi + manopera "originala" si ea.... dar asta e.... circuli linistit.
    Altfel... se va strica sigur.

Uleiul si filtrul la masina ta se schimba la 60.000km sau la 3 ani. Nu costa putin, dar cred ca ti-ai dat seama deja ca merita. Multitronic e ultima generatie.
    Nu-ti recomand sa mergi la orice alt mecanic, decat la Porsche. Procedura de schimb a uleiului din cutie e al naibii de complicata. Uleiul ti-l baga cu o masinarie speciala. Cutia trebuie sa fie rece, la 30C. Apoi o incalzesc la 45 si abia apoi ii fac nivelul. Orice eroare (ulei mai mult sau ulei mai putin, la o temp diferita) iti distruge cutia.

Ai grija de ea, e misto. S-o folosesti sanatos.

11. gaby-audi

gaby-audi 4th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A5 Sportback 2 l quattro , cod motor cnha
    --------------------

Porsche Bucuresti Vest 2
    Sos. de Centura nr. 53
    077040, Chiajna, jud. Ilfov

Tel.: 021-409.13.62
    Mobil: 0732.970.452
    --------------------------
    cc
    Subject Re: Oferta Inspectie service+inlocuit ulei cutie viteze tip multitronic

--------------------------------------------------------------------------------

Sent: Tue, September 28, 2010 6:36:45 PM
    Subject: Oferta Inspectie service+inlocuit ulei cutie viteze tip multitronic

Buna ziua,

Am receptionat solicitare dumneavoastra iar oferta noastra este urmatoarea:

Pentru piese:
    - Uleiul de motor: 5,5 litri x 70,18 ron/litru
    - Filtru de ulei: 81,64 ron *
    - Filtru de praf si polen: 82,79 ron *
    - Filtru de aer: 99,02 ron *
    - Filtru de combustibil: 223,9 ron *
    - Ulei pt. cutia de viteze: 6 litri x 81,24 ron/litru
    - Filtru pentru cutia de viteze: 1172,33 ron
    - Surub baie de ulei motor: 5,57 ron (Se inlocuieste tehnologic)

Manopera pentru efectuarea inspectiei service (Inlocuirea uleiului, a filtrului de ulei, a filtrului de polen, a filtrului de aer, a filtrului de combustibil, efectuarea testului de diagnoza<interogarea calculatoarelor sistemelor autovehicului> in care se va efectua si resetarea intervalului de service cat si efectuarea unei verificari generale de rampa) este in valoare de 430 ron.
    In ceea ce priveste inlocuirea uleiului din cutia de viteze cat si a filtrului, manopera este in valoare de 250 ron.

Mentionez faptul ca inlocuirea uleiului din cutia de viteze trebuie efectuata la fiecare 60.000 km (cutie de viteze tip multitronic-vezi manual de exploatare auto) si pentru aceasta , temperatura uleiului trebuie sa fie de maxim 40 grade celsius.
    Timpul efectiv de lucru este de aproximativ 3,5 ore.

P.S.: Elementele insemnate cu * beneficiaza de 20% discount.

Cu stima,

--------------------------
    Consilier Tehnic AUDI & Seat
    Porsche Inter Auto Romania

Porsche Bucuresti Vest 2
    Sos. de Centura nr. 53
    077040, Chiajna, jud. Ilfov

salut daca te ajuta cu ceva eu am facut o solicitare la pbv 2 in legatura cu schimb ulei cutie si revizie motor.
    rog o parere si a celor care sant mai in tema sau au facut operatiunea asta sa-si dea o parere despre preturi.

Ultima editare: 1 Oct 2010
  12. tucudean87

tucudean87 Platinum Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A6, C7 avant, 2012, 3.0 tdi quattro 245 cp+++ CDUC
    .

Deci in legatura cu preturile pt schimbul de ulei si filtre este ENORM, cu banii pe schimbul lor de ulei ,filtre si manopera iti faci tu schimbul de ulei si filtre de 3-4 ori(adica la un mecanic si le cumperi tu de la orice magazin de piese). Sincer daca mas duce vreodata la ei si ias auzi cu 430 ron manopera la ulei si un test le-as da in cap, asta ii hotie cu acte in regula. Nu cred ca dureaza mai mult de 20 min schimb ulei + filtre + test diagnoza. Hai sa fim seriosi.
    Pret la uleiul de cutie ii bun dar ii foarte mult pretul la filtru de la cutie. Incearca la un magazin de piese mai rasarit sa vezi ce preturi iti da.

13. george

george Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    [quattro] - A4 B8.5 2013 & Q5 8R 2017
    si unde ai vazut tu in tara asta sa poti merge cu piesele tale la o reprezentanta sau un service autorizat ?
    Daca vrei sa sa te coste putin iti cumperi tu piesele si apoi te duci la un service de asta de cartier dar intrebarea e ... cine iti da garantie asupra lucrarii ? :)
    Astea sunt preturi de reprezentanta , intr-adevar sunt mari , dar teoretic ar trebui sa fie cei mai buni si lucrarea efectuata nu ar trebui sa aibe probleme in viitor.

@campulaurentiu : in Bucurestiul ala mare poti cere cu titlu informativ o lista de preturi de la mai multe reprezentante pentru ca pe criza asta poate nu practica aceleasi preturi. Tot aici pe forum insa e foarte laudata reprezentanta Audi de la Valcea si cum nu e foarte departe de tine nu cred ca strica sa dai un email si acolo. Bafta si pe viitor verifica intai masina si apoi sa dai banii ;)

14. tucudean87

tucudean87 Platinum Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A6, C7 avant, 2012, 3.0 tdi quattro 245 cp+++ CDUC
    .

Teoretic ar trebui sa fie cei mai buni, dar doar teoretic ca practic.......... La orice service autorizat ai dreptul sa iti duci tu piesele, chiar sunt in domeniu si stiu ce zic. Piesele trebuie sa fie cu factura si de exemplu daca se schimba la distributie tot ce trebuie, serviceul ii obligat sa iti dea garantie.
    Iar pt schimbul de ulei si filtre nu cred ca ii nevoie de ceva super mecanici. Repet ii parerea mea, din partea mea puteti plati si 1000 euro pt un schimb de ulei si filtre. ;)

15. miltim 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 Avant 2.0 TDI 2008
    Dupa un schimb de ulei la cutie imi permit sa nu fiu de acord. Filtrul e o nebunie... din aluminiu cu doua galerii cu piulete de prindere... vine sigilat special pentru a nu intra ceva in el.
    Pana aici, sa zicem ca ti-l cumperi, dar la cat costa o cutie.. eu nu m-as uita la 2-300 de lei noi.

La schimbul lui, e o alta problema. Pentru umplerea cutiei e un intreg proces pe care l-am descris mai sus. Daca temperatura uleiului nu e buna, daca nu e suficient de rece cutia la alimentare, risti sa-ti strici pompa din cutie sau valvele (presiune prea mare sau timpi de acces ai sistemului hidraulic prea mari). Ar fi pacat.

Ai grija... Succes.

Daca cineva si-a facut schimbul de ulei la Audi A4 2007-2008 multitronic si stie codurile (la ulei si filtru), va rog postati.

16. gaby-audi

gaby-audi 4th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A5 Sportback 2 l quattro , cod motor cnha
    salut ,eu solicitarea am facut-o pentru schimb ulei la cutie asta ma intereseaza mai mult restul la motor a fost mai mult informativ ca sa-mi fac o parere despre alte service-uri de obicei o revizie ma costa doar filtre si ulei undeva la 700 ron ulei castrol 5 w40 si filtre man cu manopera inclusa + 50 ron spaga de rigoare , dar la cutie dupa cate am citit pe forum si credetima ca am citit cam majoritatea posturilor mai bine dau la reprezentanta 2000 ron si am garantie mai ales ca se face la 60 mii km si eu nu fac mai mult de 10 mi pe an cu masina deci o data la 6 ani se merita

17. cata.a6 2nd Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    Audi A6, V6 2.5 TDI 110Kw AKN, 2001
    va salut am si eu o problema cu o cutie multitronic pe un a4 2.5 tdi din 2002. am citit topicul din scoarta in scoarta si tot nu m-a lamurit nimeni(poate nu am observat) de la ce vine acea smucitura puternica la plecarea de pe loc. Nu am nici o alta simptoma din ce ati enumerat aici, este ca si cum ar tine ambreiajul foarte sus la o masina manuala di o conduce un incepator, adica acea turatie in gol urmata de o plecare violenta de pe loc. daca cineva stie, sa imi explice de la ce este sigur si care este costul aproximativ al reparatiei. precizez ca de 2 saptamani umblu la mai toate service-urile de prin bucuresti de cutii automate/neautomate/draci/maci/craci si nimeni nu imi zice decat schimba uleiul si filtrul. Am schimbat uleiul am luat 8 litri, au intrat 5, ulei cumparat pe comanda de la autototal 65lei/L marca Febi(bilstein) produs germania, culoare galbena. si am mai luat tot de la ei dupa VIN-ul masinii si filtrul+o garnitura DAR nimeni nu ii poate gasi locul acelui filtru mai ales ca are o garnitura de o lungime aproximativ dubla fata de lungimea vizibila a cutiei(am vazut si eu cand era sus pe elevator) astept un raspuns ca sa stiu daca pot face ceva pt ca ficatul meu nu mai rezista la alti nervi. Si m-am lecuit si de audi pt toata viata. Am masina de la 40.000 km achizitionata de la porsche si am facut absolut toate schimburile posibile si imposibile de ulei si filtre, iar uleiul din cutie a fost schimbat odata la 50.000 km cu cel specificat mai sus(mereu acelasi) masina are acum 190.000 km, si asta e al 3 lea schimb facut de mine pana acum de cand am luat-o.

18. ltalexei

ltalexei 5th Gear Member

Locație:
    Chisinau - Republica Moldova
    Masina:
    AUDI A4, 2.0 tdi, 2005 avant multitronic BLB
    incorect!!!!
    uleiul din cutie se schimba in termeni strict stabiliti si nu cred ca procedezi corect utilizind Febi(bilstein) sau Castrol sau Shell ....

ATF - de la Audi p/u cutii multitronic - acesta e singurul ulei care se toarna
    Mult probabil ca smuncitura are loc din motivul defectiunii blocului de valve (se repara, stai linistit)...dar mergind mult timp cu acest defect poti sa te trezesti intr-o zi cu cutia defectata complet, ceea ce costa mai scump la reparat....

Ultima editare: 16 Noi 2010
  19. Luke79 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 1.9 TDI 131 CP
    cutie multitronic

Salut!
    De la ce este sigur, nu cred ca-ti poate spune cineva fara sa testeze masina. Tot la un service specializat poti afla. Posibil sa fie de la blocul de valve, dar nu e sigur. Eu cred ca e bine sa schimbi mai intai uleiul si filtrul si apoi sa vezi cum evolueaza lucrurile. Aceleasi simptome le-a avut si cutia mea in vara lui 2008, smucituri la demarare, dar si la oprire. Am trecut cu vederea lucrul asta si la un moment dat m-a lasat balta in plin trafic, s-a auzit deodata un zgomot ca de frecare "fier pe fier". Dupa ce am sunat la o gramada de firme din Bucuresti care repara cutii automate si mi-au spus ca repara multe tipuri dar nu multitronice de Audi, m-am hotarat sa schimb cutia cu una noua. Eu am luat masina la 140.000 km, fara carte service, de la un al 2-lea proprietar, habar n-am daca fusese schimbat uleiul in cutie vreodata. Asa ca eu zic ca e o problema care trebuie remediata.
    Nu cred ca uleiul folosit de tine nu e bun, mai ales ca zici ca l-ai schimbat de 3 ori, important e sa aiba specificatia ATF, adica pt. cutii automate. Sunt uleiuri Mobil ATF, Castrol ATF, Aral ATF, Valvoline ATF...Probabil ca e bine sa folosesti ce zice Audi, dar nu cred ca-i dramatic sa pui altul.
    Daca nu gasesti un service care sa-ti rezolve problema filtrului si garniturii s-ar putea ca singura solutie sa fie Midocar sau Porsche Bucuresti, posibil sa nu fie filtrul care trebuie, chiar daca e achizitionat dupa VIN-ul masinii. Eu am mai cumparat odata o fulie de compresor aer conditionat dupa VIN si cand au adus piesa era alt tip (asta s-a intamplat la Porsche, nu la Al Padrino sau alte firme care vand piese auto).
    Chiar daca schimbi uleiul, e posibil ca smuciturile sa nu dispara decat o perioada, desi eu iti doresc sa se rezolve pt. totdeauna problema dupa schimbarea uleiului.
    Oricum, din ce am aflat ulterior, multitronicele se pot repara. Nu ieftin, dar la un pret mult mai mic decat o cutie noua.
    Multa bafta!!

20. catalin77eu

catalin77eu 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6,2,5 TDI,2003
    Multitronic

Sal in legatura cu cutia multitronic,am avut si eu probleme cu cutia multitronic la un audi a6 avea aceleasi simptome smuncea la plecarea de pe loc si mai tarziu mergea si in gol,am tot cautat servisuri peste tot costa in jur de 3 mii euro reparatia dar nu ai garanzie mare decat 10 mii de km sau 6 luni la care sunt riscuri sa se strice din nou asa ca mam hotarat sa fac modificare si am pus cutie manuala care nu o sa mai ai probleme niciodata doar eventual un schimb de ambreiaj care costa mult mai putin si durata de viata mult mai lunga. Ma costat 1500 euro totul la un service special audi,vw si miau dat si cutia multitronic inapoi.merge perfect fara probleme are 6 trepte la 3 mii de turatii am 170-180km.problema ca servisul este in Ungaria dar este super dotat totul nou,si sunt foarte seriosi.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta