1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Cutie viteze multitronic - sfaturi - probleme - cauze si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de horatiu09, 27 Ian 2008.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. Stefan_V 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 B7, 2.0 TDI 140cp, multitronic, 2006
    Offtopic : Vad ca ai si A3 si A4.Exista diferente majore intre cele 2 la confortul din interior ca de ex. la spatiu pentru pasagerii din spate,stiu ca A4 e mai mare, dar diferenta e asa mare ?
    Ontopic : Din ce am citit pe acest forum majoritatea problemelor cu multitronicul au fost din cauza reviziilor nefacute la timp sau prost facute. Masina as lua-o din Germania, de la dealer, si nu as accepta-o fara istoricul complet ar service-urilor.
    Exista si probleme generale care apar chiar daca sunt facute toate reviziile la timp, si sa presupunem ca sunt facute si ok ?

2. tournier 2nd Gear Member

Locație:
    Cluj Napoca
    Masina:
    A4 avant, BPW, 2.0 TDI, 2007, 140 CP
    Am si eu o problema la cutie: cand selectez modul manual, indiferent daca actionez + sau - cutia scade treptele de viteza.In modul drive si sport cutia schimba absolut normal. Nu am nici o eroare la scanarea cu vagcom-ul. Aveti idee ce ar putea fi?

3. zamfir

zamfir 1st Gear Member

Locație:
    satu mare
    Masina:
    A4, 2.0, 2001
    am citit o multime despre problemele cutiei multitronic... ce sa va zic eu??? din cercetarile mele pe la service-urile din ungaria, problemele nu vin din cutia propriu zisa ci de la calculatorul care da comenzi cutiei, mai ales acolo unde cutia nu scoate zgomote ciudate. nu sunt mecanic de meserie, ci pur si simplu asta este concluzia la care am ajuns...

calculatorul cutiei de viteze este o componenta ce o gasim si in computerele pe care le folosim zi de zi la servici, dupa o perioada se mai ard piesele, se mai incalzesc excesiv si nu mai raspund functiilor pentru care au fost puse..... trebuie schimbate. din pacate mecanicii de la noi fie ca nu cunosc, fie ca bajbaie si imvata din greseli pe masinile noastre, altii iti impuie capul cu tot felul de prostii si te sperie cu fel si fel de costuri de reparatie (mii de euro)... toti ar vrea sa deschida cutia (de parca daca ar deschide-o s-ar pricepe)....
    sfatul meu, daca-mi permiteti, decat sa dati bani la neprofesinisti si sa ramaneti si "fara masini" mai bine face-ti un drum in vecini (austria, ungaria), si rezolvati-va problema
    am fost si eu la ROBOT in baia mare, vai de mama lor..... numai banii mii-au luat. am adus masina avea 312.000 km la bord, nu mergeau franele, mi se tot ardea pompa vacuum de la sistemul auxiliar de franare... ei n-au gasit nimic.... (am umblat mai bine de un an fara frane) ... ce sa va zic de factura...."grasa"... si multe altele. nu stiu daca am voie sa le fac antireclama pe sitte-ul asta de aceea ma opresc aici dar pe unde pot ii injur din tot sufletul.... NU MERGETI CU MASINILE LA ROBOT IN BAIA MARE !!!!!!!

Foloseste Edit data viitoare. Nu mai posta consecutiv. Poti Edita un mesaj timp de 60 minute de cand a fost scris. Respecta regulamentul.

Am rugamintea sa faci un efort ca sa formezi propozitii si fraze intr-un mesaj scris pentru ca altfel nu se intelege nimic din ce vrei sa spui in mesaj. Respecta semnele de punctuatie, ortografia intr-un text scris si asezarea in pagina a unui text scris. Dupa punct sau la inceputul propozitiei sau frazei cuvantul se incepe obligatoriu cu litera MARE. Multumesc

Ultima editare de un moderator: 22 Mai 2011
  4. sori74 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    A6,1,9TDi,2003
    Am un audi A6 1.9tdi 2003 cutie multitronic. In drum spre casa s-a auzit un zgomot la cutie si fara nici o avarie in bord nu se mai misca. Nu mai cupla vitezele, nici in D sau in R. Am chemat platforma si am ajuns cu ea la service, au pus-o pe tester si nu arata nici o avarie. Mi-au desfacut cutia de viteze si au ajuns la concluzia ca variatorul este defect. Imi este teama pentru ca in decurs de o saptamana de cand o am acolo au ajuns la mai multe "concluzii" care, pe parcurs le-au eliminat si au ramas la variator. In ultima instanta au spus ca il pot repara ei. Vreau sa stiu daca aceasta piesa se poate repara si daca trebuie sa am motive de ingrijorare.
    Va multumesc!

5. procent

procent 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    audi a4 2.5
    problema cu cutia de viteze

salut am un audi a4 2.5 multitronic din 2005 cel de 163 cp cand am cumparat o i am facut distributia masina luata din germania si am completat la cutie 1 l de ulei fara sa i fac schimbul de ulei si de filtru asta la 94 mii acum la 101 mii km se aude un zgomot din cutie in timp ce rulez atat in N cat si in D iar de la 80 km in sus e ca si cum ar fi o bucsa sau tampon (le am verificat sunt ok)iar la viteza mica de la 0 la 30 daca o accelerez si iau piciorul de pe acceleratie se aude un zgomot de metal pe metal in rest schimba perfect n am probleme cu ea am dus o la cativa oameni care se ocupa numai de cutii de viteze raspunsul : fratioare vinde o sunt cele mai proaste cutii posibile scapa de masina chiar daca cumperi una noua tot se strica
    n am erori in bord nu mi arata nimic momentan daca cineva a intampinat aceste simptome va rog sa mi spuneti cei de facut

Am rugamintea sa faci un efort ca sa formezi propozitii si fraze intr-un mesaj scris pentru ca altfel nu se intelege nimic din ce vrei sa spui in mesaj. Daca mai scrii in felul acesta mesajele tale ulterioare vor fi sterse fara explicatii. Nu te supara dar ne vine foarte greu sa citim si sa urmarim un asemenea text scris in acest mod. Nu intelegem nimic din ce ai scris. Respecta te rog limba romana si gramatica limbii romane. Respecta semnele de punctuatie, ortografia intr-un text scris si asezarea in pagina a unui text scris. Dupa punct sau la inceputul propozitiei sau frazei cuvantul se incepe obligatoriu cu litera MARE. Multumesc.

Ultima editare de un moderator: 28 Mai 2011
  6. Botnar

Botnar 2nd Gear Member

Locație:
    Galati
    Masina:
    Audi A4 , 2.5 TDI . 2003
    Masina mea are 223.000 km aceeasi motorizare ca a ta. Cutia la fel... multitronic 6 trepte.

Am inceput sa umblu din service-uri in service-uri... Am fost chiar si la Audi Galati si degeaba. :))

Masina a inceput sa tremure foarte tare dar nu se auzea metal pe metal la viteza mare dar la viteza mica parca dadeam eu cu o ranga intr-o alta bucata de fier asa se auzea si am ajuns in Germania si era de vina planetara stanga... Nu stiu ce sa zic verifica si planetarele... poate poate.

7. audirs

audirs Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi a4 b8 avant 2.0 tdi 2009 full led wheels 18" 2.7 turbo and remap,stage 3
    Daca nu sunt socuri si schimba frumos vitezele nu cred ca este problema cu cutia, mai degraba ceva la roti :p planetare, tampoane motor sau cutie, etc.

Ultima editare de un moderator: 29 Mai 2011
  8. userstartx

userstartx 1st Gear Member

Locație:
    Iasi
    Masina:
    Audi S6, 4.2, 2002
    Am avut buna idee de a schimba uleiul din transmisie la S6-le meu, au incaput nici mai mult nici mai putin de 40L. In schimb a fost diferenta majora dupa interventie.

9. tucudean87

tucudean87 Platinum Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A6, C7 avant, 2012, 3.0 tdi quattro 245 cp+++ CDUC
    .

40 de litri ???!!!

10. userstartx

userstartx 1st Gear Member

Locație:
    Iasi
    Masina:
    Audi S6, 4.2, 2002
    11l in cutie + grup etc, mai precis 36l, m-am uitat pe factura. Intra ulei in cutie, cardan tot tot tot.

Ultima editare: 30 Mai 2011
  11. vasilesku 2nd Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    Audi Q3, 1.4 TFSI, 2016
    Bna ziua, am achizitionat de curand un audi b7 an 2006, motorizare 2.0 TDI cutie automata in 7 trepte (urmeaza si pozele dupa ce imi ies numerele :P) , dar se pare ca am intalnit o prima problema. Am observat astazi ca in bord de obicei imi indica in ce pozitie a manete eram (P R N D S), astazi m-am urcat in ea si acel afisaj nu mai indica o singura pozitie ci imi palpaia tot afisajul. Am remarcat ca inainte sa trec de pe Parking pe Drive era aprins beculetul sa apas frana inainte sa bag in Drive, acum am observat ca era stins si nici nu imi mai indica in bord mesajul de a apasa frana inainte de a schimba modul. Daca s-a intalnit cineva cu aceasta problema nu mi-ar strica niste indicatii deoarece sunt foarte nou si in ce inseamna Audi si in ce inseamna cutie automata.

PS: precizez ca masina merge perfect, nu am nici un martor aprins, totul merge normal doar ca imi palpaie indicatia de la cutie din bord.

Ultima editare de un moderator: 4 Iun 2011
  12. tucudean87

tucudean87 Platinum Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A6, C7 avant, 2012, 3.0 tdi quattro 245 cp+++ CDUC
    .

Trebuie sa-i faci o scanare cu vag-com ca ai ceva eroare la cutie.

13. vasilesku 2nd Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    Audi Q3, 1.4 TFSI, 2016
    Rog baietii din Constanta care stiu pe cineva care se ocupa in oras de cutiile astea multitronic pentru un audi a4 sa ma ajute ca sa ma duc si eu sa vad care e situatia privitor la cutia mea. Va multumesc.

Ultima editare de un moderator: 7 Iun 2011
  14. audirs

audirs Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi a4 b8 avant 2.0 tdi 2009 full led wheels 18" 2.7 turbo and remap,stage 3
    Este un baiat Sorin care este doctor in cutii automate, din pacate nu mai stiu numarul lui de telefon dar cei care locuiesc in Constanta sigur stiu de el. Intreaba pe la service-uri de el.

Ultima editare de un moderator: 7 Iun 2011
  15. vasilesku 2nd Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    Audi Q3, 1.4 TFSI, 2016
    Am revenit cu noutati, se pare ca proprietara dinainte a masinii nu a binevoit sa o si intretina. A tinut`o pana a inceput sa dea semne de cedare si apoi cum se intampla in Romania a vandut`o. Am gasit niste baieti amabili undeva pe interioara la G&G care mi-au adus la cunostinta faptul ca de vina ar fi o tija care scapa ulei si din aceasta cauza am acele rateuri (pierderi de RPM) la cutie. Cost total al reparatiei (in care se include schimb de ulei + filtru interior) 3.500 lei (35 milioane).

Daca mai sunteti dintre voi cei care aveti probleme cu pozitia manetei de viteze (clipeste PRNDS) aflati ca tot aici la service baiatul care este maestru in multitronicele astea are pe cineva care repara calculatorul de cutie la un pret de 6 milioane (care este la jumatate fata de ce am gasit cel mai ieftin la Bucuresti cu 300 euro). Cei care au nevoie de ceva ajutor si detalii nu ezitati sa dati un PM.

Ultima editare de un moderator: 11 Iun 2011
  16. zamfir

zamfir 1st Gear Member

Locație:
    satu mare
    Masina:
    A4, 2.0, 2001
    Ma mir cand aud ca se poate repara calculatorul cutiei de viteze... Electronica cutiei de viteze, este un cablaj imprimat pus intr-o cutie, peste care se toarna un fel de rasina ce se face tare ca piatra.

Nu ai acces la piesele de pe cablaj.

Ultima editare de un moderator: 21 Iun 2011
  17. vasilesku 2nd Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    Audi Q3, 1.4 TFSI, 2016
    Tinand cont ca tocmai ce am scos masina din service, si momentan merge perfect, nici nu mai am rateurile si nici nu mai clipeste PRNDS , eu cred ca ce a facut nea electronistul acolo functioneaza. Din ce am inteles se duc niste contacte pt unii din senzorii respectivi din cutie si calculatorul nu mai transmite mai departe in ce viteza se afla masina , si de aceea clipeste intermitent PRNDS. Nu sunt singurul de pe forum ce mi l-am reparat, deci se repara

18. zamfir

zamfir 1st Gear Member

Locație:
    satu mare
    Masina:
    A4, 2.0, 2001
    Probleme la calculatorul cutiei de viteze am avut si eu, la fel imi clipea si mie PRND. Eu le-am rezolvat recent prin schimbarea calculatorului cu unul din dezmembrari. Deocamdata merge bine...

19. vasilesku 2nd Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    Audi Q3, 1.4 TFSI, 2016
    De curiozitate, la ce bani te`a ajuns calculatorul de la dezmembrari ?

Ultima editare de un moderator: 21 Iun 2011
  20. zamfir

zamfir 1st Gear Member

Locație:
    satu mare
    Masina:
    A4, 2.0, 2001
    In Ungaria am gasit la 350 eur...

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta