Cutie viteze multitronic - sfaturi - probleme - cauze si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de horatiu09, 27 Ian 2008.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. danieli 1st Gear Member

Locație:
    Hunedoara
    Masina:
    A4, 2TDI, 2005
    Salut! As avea si eu o intrebare pentru posesorii de A4 cu cutii multitronic in 7 trepte....Am un Audi A 4 (an de fabricatie 2005 - decembrie), tip 8E, cu cutie de viteze multitronica in 7 trepte., 121000 km. De ceva vreme se aprinde in bord PRNDS in chenar rosu, iar dupa ce temperatura motorului ajunge la normal, se stinge si indica corect treapta selectata de cutie...nu am observat alte modificari in mersul normal al masinii....se comporta la fel ca inainte. Ce ar putea fi? Trebuie schimbat uleiul la cutie? Un mecanic de la VW mi-a zis ca la acest tip de cutie nu se schimba uleiul.....este din aluminiu, capsulata, nu am reusit sa imi dau seama unde este filtrul de ulei...e posibil sa fie in interiorul cutiei?

blondu79 apreciază asta.
  2. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    danieli citeste tot topicul acesta si in special ultimele 3 pagini. Vezi ca mai sunt sunt topicuri deschise despre problema cutiilor automate de viteze. Bafta

O zi buna

Ultima editare: 22 Iul 2012
  3. danieli 1st Gear Member

Locație:
    Hunedoara
    Masina:
    A4, 2TDI, 2005
    Salut! Am aceiasi problema ca si Zamfir, dar spre deosebire de el, la mine nu clipeste PRNDS...sta aprins pana cand se incalzeste motorul...si apoi se stinge...Credeti ca o scanare cu vag-com ar putea indica problema? Am sa incerc la Porshe Timisoara luni, sa vad ce zic si ei....La cati km se schimba uleiul la cutia asta?

4. mario66 1st Gear Member

Locație:
    Fetesti
    Masina:
    A4 avant ,motor BLB 2.0 tdi an 2005
    Salut! Stie cineva daca pot scoate mufa de la multitronic sa o curat fara sa am probleme de resoftare?

5. audia3 1st Gear Member

Locație:
    calarasi
    Masina:
    audi allroad
    Uleiul se schimba la 60000 km iar la 120000 km schimbi si filtrul care se numeste si magnetic racitor,etc costa intre 1000-1300 lei .la cutie bagi 7 litri de ulei neaparat.trebuie sa mergi la un service specializat sa faci aceste operatiuni pt ca o cutie noua este foarte scumpa.

6. Stefan_V 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 B7, 2.0 TDI 140cp, multitronic, 2006
    si dupa 120k la cat mai trebuie schimbat?

7. audia3 1st Gear Member

Locație:
    calarasi
    Masina:
    audi allroad
    La fiecare 60000 km se schimba uleiul la cutie iar la fiecare120000km se schimba filtrul de ulei la cutie.mai este un filtru in cutie care se schimba doar cand se deschid e cutia dar mai bine sa nu ai nevoie

8. bdragos 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    AUDI A4, 2.0 TDI, MULTITRONIC, 2007
    Salutare,

In urma cu 3 luni am cumparat un A4 b7 multitronic, fabricatie 2007. Toate bune si frumoase, 56.000 km, istoric service complet, pe tester se confirmau km, nu erori. Dupa vreo 2000 km incepe circul. Cutia se tureaza in gol, clipeste PRNDS. Merge la Cardinal Motors in Constanta si mi se spune ca dupa codul erorii trebuiesc schimbate anumite oringuri. Comand piesele, astept o luna, nu au venit si pana la urma mi le-am adus eu. Cand am dat cutia jos alta surpriza: Cutia a fost sparta, sudata si foarte mult span. In concluzie astazi am trimis cutia la Samer in TM. Va rog pareri in legatura cu calitatea lucrarilor efectuate de Samer si daca stie cineva de unde pot achizitiona o cutie SH. preferabil una refacuta. M-a incurcat cineva din Constanta care mi-a spus ca imi aduce si iarasi alta surpriza: de 2 luni masini imobilizata, avansul dat pt. cutie si nimic.
    Multumesc

9. aurelgales 6th Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi A6 C5 1.8T/2001
    Eu am gasit pe ebay.de, dupa codul cutiei (FRW - in cazul meu) Incearca poate ai noroc. Daca sunt mai multe, alege din partea vestica a Germaniei. Bafta multa!

10. bdragos 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    Am dat un search rapid si nimic. Eu am cutie JZT si motor BRE

11. aurelgales 6th Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi A6 C5 1.8T/2001
  12. rogoz

rogoz Bronze Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A4 B9 2.0 TDI 190 CP DETA S-TRONIC QUATTRO 2017
    In legatura cu Samer sa sti ca lucreaza f.bine si eu un om de incredere..si eu mi-am reparat cutia multitronic la b6 tot la el, am schimbat computer cutie, uleiul..foarte incantat de lucrare. cat despre cutie sh refacuta vb cu el ca iti cauta din germania..si mie el mi-a gasit computerul in germania la un pret mai avantajos.

Niculautvlad apreciază asta.
  13. bdragos 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    Ok. e bine de stiut pt. ca am vazut ca sunt cam impartite parerile. Am tot cautat prin Cta sa o repar si cum gaseam pe cine se gasea vreun prieten sa imi ofere ca exemplu cazuri in care au fost reparate cutiile iar dupa 1000 km iarasi probleme. si evident garantia fiind la mica intelegere nu mai vedeau nici banii si cutie reparata.

14. rogoz

rogoz Bronze Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A4 B9 2.0 TDI 190 CP DETA S-TRONIC QUATTRO 2017
    De lucrat sa sti ca lucreaza f.bine, si pe cine am mai intrebat toti erau incantati de lucrare..preturile umpic mai piperate, dar macar sa sti ca nu mai ai probleme dupaia cu ea.

15. bdragos 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
  16. centrino 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4 cabrio, 2.4 V6, 2005
    Stiu, de aia intrebam si eu cum e cu acele trepte de care se vorbea mai sus, pentru ca practic nu exista treapta 1, 2, etc. Pot exista un numar infinit de rapoarte, cele 6/7/8 viteze afisate pe bord fiind doar cateva valori prestabilite.

ON TOPIC : a descoperit cineva pana la urma cauza tremuratului ?

17. bdragos 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    Sunt simulate virtual vitezele si programate in calculatorul cutiei. Asa stiu eu, nu vreau sa gresesc.

18. centrino 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4 cabrio, 2.4 V6, 2005
    Dap, asa stiu si eu, ca sunt cateva pozitii prestabilite ale celor doua piese din cutie care modifica raportul.

19. DRACON X

DRACON X 1st Gear Member

Locație:
    Rm.Valcea
    Masina:
    A3 1,9 TDI 2000
    De ce mi se aprinde ESP singur cand masina sta pe loc

:sign_ot: Am un audi a3 1.9 TDI din anul 2000 , cutie automata . Pana acum nu am mai avut mari probleme cu el dar aceasta e serioasa . Acum 5 luni am spart baia de ulei si am mers cu ia sparta vreo 3 km , pana miam dat seama . Am dus-o la service si am schimbat-o . Dupa ce se incalzea motorul cam in 10 km mi se aprindea un bec la bord care zicea ca nu am ulei destul . Ulei am bagat destul sunt sigur .Mecanicul a zis ca de la acea problema cu cutia este pozibil sa se fi stricat cuzinetii in motor . Asa a mers pana azi cand din mers se simtea ca nu mai merge bine si motorul se zdrancanea foarte tare . Se aud bacanituri si nu merge rotund deloc , turometru tremura . Si sta tot timpul becul de la ESP aprins chiar si cand sta pe loc cu schimbatorul pe liber . :aggressive: Am nevoie de ajutor urgent . ,, Cine se pricepe rog sa ma contacteze la de messenger : edyok2011

Ultima editare: 7 Iul 2011
  20. rosi.niculescu 1st Gear Member

Locație:
    pitesti
    Masina:
    audi a4 , 2.0 tdi , 2007
    audi a4 2.0 tdi 140 cp model 2007

Salut !
    am neaparat nevoie de un sfat.
    Joi am cumparat un audi a4 2.0 tdi 140 cp model 2007 cutie multitronic de la galati, am facut acolo toate testarile dar nu la audi la un service oarecare.
    a iesit totul ok , nu a iesit nici o eroare pe tester.
    vineri dimineata a inceput sa-mi palpaie in bord toata bara PRNDS cu rosu, s-a inamplat de 2 ori apoi sambata toata ziua numai asa pana cand a aparaut si problema la viteza mica fiind in drive si punand frana s-a oprit motorul.
    la fel becurile de dat inapoi nu se aprind mereu ba merg ba nu merg.
    spuneti mi ce e de facut ? m-am interseat si toti spun ca e din calculatorul din cutia de viteze.
    sa l repar sau sa cumpar altul ?
    de reparat m-ar costa 800 euro , de inlocuit 1500 la timisoara .
    dar am increderea ca odata schimbat pus alt calculator nu voi mai avea probleme ?

va rog am nevoie de sfatul vostru cat mai curand !

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta