1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Daca am Servodirectie se poate monta ServoTronic la A4 B8 ?

Discuție în 'Audi A4 B8 (2008 - 2015)' creată de Audi_A4_8k, 3 Apr 2011.

1. costelzb 2nd Gear Member

Locație:
    Panciu
    Masina:
    audi a4, 2.0 TDI multitronic, 2011
    Cata, ce cod are piesa care va fi inlocuita de solenoidul 8E1998317A ?
    Arata-mi te rog o poza cu caseta 8t1422066c din pozitia unde se afla solenoidul care zici ca trebuie schimbat.
    Eu vreau sa cumpar si sa donez 3 x 8E1998317A daca tu reusesti sa le pui pe 8t1422066c.

2. andyzaharia

andyzaharia Audi Expert

Locație:
    Chișinău
    Masina:
    Current: A6 55 TFSIe 2022, Past: Audi A4 B8, 2.0 TDI CAGA, 2008
    Eu am tot cautat unde as putea sa instalez solenoidul, dar nu gasesc locul ala... poate nu ma uit eu unde trebuie dar sunt un pic in ceata.

3. by694bh

by694bh Gold Member

Locație:
    Ivrea(TO)-Baia Mare
    Masina:
    AUDI A4 2.0 ALT 2002
    Ultima editare de un moderator: 3 Apr 2014
  4. b777ryr 2nd Gear Member

Locație:
    Arges
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0TDI (CR) 2009 B&O
    Filtrul Hidraulic pentru servo directie la ce casete este prevazut?
    Si la caseta normala si la servo tronic?

5. by694bh

by694bh Gold Member

Locație:
    Ivrea(TO)-Baia Mare
    Masina:
    AUDI A4 2.0 ALT 2002
    Pentru b777ryr ai aici schema

Ultima editare: 3 Apr 2014
  6. b777ryr 2nd Gear Member

Locație:
    Arges
    Masina:
    Multumesc by694bh pentru schema !

7. costelzb 2nd Gear Member

Locație:
    Panciu
    Masina:
    Atasez o poza in care se vede colorat cu portocaliu circuitul suplimentar de lichid hidraulic la casetele cu servotronic (DOAR la servotronic). La cele normale nu exista acel traseu.

Dar cata181 spune ca se poate pune doar solenoidul. Oare se da o gaura si se lipeste cu poxipol solenoidul? :idea:

8. b777ryr 2nd Gear Member

Locație:
    Arges
    Masina:
    El cred ca se refera sa schimbe Solenoidul cu tot cu suport , dar nu stiu daca se potriveste cu pinionul din caseta !
    Are cineva poze cu mecanismul din caseta servo tronic si caseta normala, sa vedem pinioanele.

9. Teko

Teko Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    VW Passat 3C5 2.0 tdi (BMP) 2007 + VW Golf 7 1.6
    Servotronic A4 B8

Nu are rost sa vorbim discutii de dragul ... poxipol-ului, nu?! :)

Cata181 a vazut cum arata, a pus mana pe acea caseta cu 1N3 si a finalizat o asemenea operatie. Nu are rost sa ne dam cu presupusul numai in urma unor poze sau pareri. Mai bine l-am ruga sa faca, atunci cand mai are ocazia, niste poze si eventual mai multe detalii. Numai asa ne lamurim care, cum si de ce acest 1N3 este o optiune si nu standard, asa cum este la cele din 2014 (au alta caseta de directie, model).
    Nu-l cunosc dar apreciez oamenii priceputi! :think:

10. cata181

cata181 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A8 D4 3.0 TDI Quattro 190 kW (254 PS)
    Nici eu nu vreau sa fiu inteles gresit sau sa imi dau cu parerea aiurea. Numai ca desi am efectuat operatiunea de cateva ori, nu am fost curios sa le pun side by side pe amandoua si sa observ diferentele. Afirmatiile facute pana acum nu le pot proba 100%. La afirmatiile mele ma refer, bineinteles. Datorita faptului ca pana in iulie sunt plecat din tara, nu pot face nicio comparatie live, nici poze, nici nimic. Rog pe toti colegii sa nu traga nici o concluzie pe baza afirmatiilor mele sau sa cumpere solenoidul in cauza in speranta ca se va potrivi pe caseta veche. In urma discutiilor cu colegul emiliviu a rezultat ca el a citit pe alte forumuri despre inlocuirea efectiva doar a acelui solenoid si eu, pe baza acelei discutii si din ce mi-a ramas in minte de la demontarea casetelor am zis ca se poate, de ce nu, in definitiv diferenta sesizabila intre cele doua fiind doar mufa de alimentare a solenoidului; oricum eu zic ca am dreptate cam 80%. Ramane doar sa astept sa ma intorc si sa probez efectiv daca am avut dreptate sau daca sunt dator o bere celor care au scris ca nu se poate.

Fdumitru apreciază asta.
  11. costelzb 2nd Gear Member

Locație:
    Panciu
    Masina:
    Cata, aceiasi treaba aveam si eu in cap, sa cumpar solenoidul si sa-l pun acolo, am si postat aici pe forum in urma cu ceva vreme (sunt in stare sa fac operatia de unul singur fara nicio dificultate). Am dat scuturile jos, m-am uitat la caseta pe toate partile in zona respectiva dar acolo este totul turnat, niciun loc unde sa pot monta acel solenoid. As fi dat fara sa ma gandesc 2-300 de euro pe piesa daca ar fi fost posibila operatia asta, cu avantajul de a-mi pastra caseta mea originala.
    Daca mai am vreo ocazie pana in iulie voi poza exact zona respectiva.
    Toate bune, imi cer scuze daca am deranjat cu ceva si mult :respekt:

12. cata181

cata181 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Stai un pic, ce zona are totul turnat? Pentru ca repet, eu din ce imi amintesc ambele casete au partea cu solenoid la fel. Le deosebeste doar prezenta sau absenta acelei mufe. Ar fi sugestiva o poza din lateral, la una cu mufa si la cealalta fara.

13. costelzb 2nd Gear Member

Locație:
    Panciu
    Masina:
    Caseta mea nu are nimic acolo, nu are solenoid nu are mufa nu are nimic. Ma asteptam sa gasesc un capac sau un dop in locul solenoidului, dar nu, este totul turnat. De aia am si spus ca ar trebui data gaura in caseta si lipit…
    Exact ca in pozele din postul de aici http://www.clubaudi.ro/audi-a4-b8-2...ate-monta-servotronic-a4-b8-5.html#post509197

Imi este rusine sa ma duc sa-mi ridice masina doar ptr poze la caseta :)

14. andyzaharia

andyzaharia Audi Expert

Locație:
    Chișinău
    Masina:
    Current: A6 55 TFSIe 2022, Past: Audi A4 B8, 2.0 TDI CAGA, 2008
    costelzb exact la asta ma gandeam si eu, partea aia e turnata toata, si nu am vazut sa ai loc unde prinde solenoidul ala, poti incurca destul de usor partea unde intra tevile alea metalice cu prinderea solenoidului, pe partea opusa.

15. cata181

cata181 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Deci revin: eu ma refer la piesa incercuita. Este la fel ca cea cu servotronic, numai ca nu are mufa. Eu am zis ca se poate inlocui cu totul.

16. costelzb 2nd Gear Member

Locație:
    Panciu
    Masina:
    Nu, imagineaza-ti caseta cu servotronic dar fara valva montata, cu orificiul turnat din fabrica si fara nimic in care sa infiletez cele doua suruburi ale valvei. Asa e la mine, caseta din 12.2010.
    Exact cum spui tu speram sa gasesc acolo. Ceva pe care sa-l scot si in locul caruia sa bag solenoidul, ceva care tine blocat permanent fluxul suplimentar de ulei.

17. b777ryr 2nd Gear Member

Locație:
    Arges
    Masina:
    Dece nu puneti voi o poza si incercuiti sau faceti un semn cu ce se poate inlocui si ce nu ! e cel mai bine asa sa intelegem toti !

18. cata181

cata181 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Din pacate nu am atasat poza la timp, dar va pun la dispozitie o poza cu caseta lui emiliviu, cea data de mine jos de pe masina lui. Se poate observa ca este la fel cu una cu servotronic... Cel putin eu asa vad.

19. costelzb 2nd Gear Member

Locație:
    Panciu
    Masina:
    Cata, imi pare rau dar nu ai dreptate.
    Ce am incercuit in prima poza este electrovalva ptr servotronic, doar acel "cilindru" orizontal cu codul de piesa 8E1998317A.
    Caseta fara servotronic a lui emiliviu nu are nimic in zona respectiva si nu este proiectata ca sa putem pune solenoidul ulterior.
    Acea piesa face diferenta vizibila intre cele doua casete
    Colegul "by694bh" a pus doua poze comparative cu cateva pagini in urma dar nu putea sa nea dea si cu solenoidul peste ochi :) . Vorbim de solenoid, schimbam casete, dar nu stim unde se afla…

Ultima editare: 6 Apr 2014
  20. cata181

cata181 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Se pare ca este ceva in plus la carcasa casetei, dar poza nu este din unghiul care as fi dorit eu. Oricum nu sunt 100% convins, dar nici nu vreau sa fiu eu Gica contra. Hai sa o lasam asa si sa nu vorbim din amintiri. Eu sunt mai fixist din fire si pana nu pun mana pe 2 casete sa le intorc pe toate partile si sa le compar, nu o sa fiu convins.

Distribuie pagina asta