1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Daca am Servodirectie se poate monta ServoTronic la A4 B8 ?

Discuție în 'Audi A4 B8 (2008 - 2015)' creată de Audi_A4_8k, 3 Apr 2011.

1. b777ryr 2nd Gear Member

Locație:
    Arges
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0TDI (CR) 2009 B&O
    Nu se poate schimba carcasa solenoidului cu totul ?
    Este prinsa in suruburi din cate observ !
    1. In poza din stanga este caseta nromala (fara servo tronic)
    2. In a doua poza cea din dreapta este caseta cu servo tronic.

Ultima editare: 6 Apr 2014
  2. cata181

cata181 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A8 D4 3.0 TDI Quattro 190 kW (254 PS)
    Asta ziceam si eu dar... Era super daca aveai poza a doua si din partea cealalta.

3. andyzaharia

andyzaharia Audi Expert

Locație:
    Chișinău
    Masina:
    Current: A6 55 TFSIe 2022, Past: Audi A4 B8, 2.0 TDI CAGA, 2008
    Eu tot la concluzia asta am ajuns, ca doar prin schimbarea capului ala intreg ar putea fi posibil retrofitu, dar in cazu asta nustiu cat mai e viabila solutia.

4. Teko

Teko Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    VW Passat 3C5 2.0 tdi (BMP) 2007 + VW Golf 7 1.6
    Servotronic A4 B8

In a doua poza, cea cu servotronic, nu se vede locul unde se monteaza cele doua conducte de presiune din prima poza. Poate gasim ceva care sa fie mai elocvent!

5. b777ryr 2nd Gear Member

Locație:
    Arges
    Masina:
    Este la fel intrarea conductelor de presiune de la normal la servo tronic, ideea este ca nu stim daca se potrivesc la mecanisme cu casetele (la pinioane adica) capetele astea cu seloneid la casete fara servo tronic chiar daca iei cu tot cu suport ! Nu stiu daca intelegeti ce vreau sa zic ...

Sper sa ne intelegem acum :)

6. andyzaharia

andyzaharia Audi Expert

Locație:
    Chișinău
    Masina:
    Da, cam asta e, se vede destul de bine diferenta, acum putem spune cu siguranta ca nu e posibil doar de montat solenoidul, trebuie cel putin de inlocuit toata piesa in care sa monteaza solenoidul, si dupa asta tot nu stim daca ar merge, ar putea constructia casetei sa fie diferita in interior, cu toate ca e putin probabil.

7. costelzb 2nd Gear Member

Locație:
    Panciu
    Masina:
    audi a4, 2.0 TDI multitronic, 2011
    Si capul casetei de unde il luam? Ca nu se gaseste ca piesa individuala...

8. andyzaharia

andyzaharia Audi Expert

Locație:
    Chișinău
    Masina:
    Pai nu prea avem de unde, cumparam caseta si gata. Ca din cate am cautat nu se vinde aparte.

9. b777ryr 2nd Gear Member

Locație:
    Arges
    Masina:
    De la o caseta din dezmembrari si iti pastrezi caseta ta :)

10. anarchy

anarchy Gold Member

Locație:
    Wild West
    Masina:
    A6 C7 3.0TDI
    eu zic ca va complicati inutil...

11. costelzb 2nd Gear Member

Locație:
    Panciu
    Masina:
    Asta am spus si eu cu cateva pagini in urma, scutesti cel putin o geometrie.
    Se poate spune si ca ne complicam inutil…

12. cata181

cata181 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Deci sa inteleg ca de doua saptamani discutam in contradictoriu si voi nu ati inteles ca eu am zis de la inceput ca ce trebuie schimbat este chestia incercuita din poza, asa cum este, adica cu totul? Nu pot sa cred ca asta se intampla cu adevarat... Da, acum am vazut ca 8E1998317A este de fapt doar convertizorul si poate ca din cauza asta a aparut neintelegerea. Ramane de lamurit doar daca se gaseste ca part number separat ce ne intereseaza pe noi... Din pacate nu am destul timp sa caut asta, dar poate voi ma ma tineti la curent.

Mr.Bobby și Fdumitru apreciază asta.
  13. costelzb 2nd Gear Member

Locație:
    Panciu
    Masina:
    Pai tu ai sustinut atunci ca "se poate instala solenoidul pe caseta veche fara probleme….costa 200 de euro".
    Eu spuneam ca nu se poate, tu spuneai ca da….de doua saptamani :) . Pozele comparative erau puse la pagina 5 dar nu stiai care e solenoidul (8E1998317A).
    Si acum la fel "ramane de lamurit daca se gaseste ca part number separat"…Nu se gaseste spun eu de doua saptamani dar ne mai contrazicem inca doua daca vrei.
    Poza cu ceva incercuit…e prima data cand ne arati. Tu pana acum vorbeai strict de solenoidul 8E1998317A de care spuneai ca era pe caseta dar nu avea mufa…iar acum nu mai este. Si tot tu te miri ca vorbim de doua saptamani si nu stim. Pai nu stim, ca nu am desfacut niciodata o caseta (vorba ta) dar tu ai desfacut, pe tine te ascultau colegii de aici, nu pe mine. De doua saptamani sustii ca se poate, acum nu mai poti :)

Macar nu te mai mira ca nu au inteles…ptr ca tu ai creat neintelegerea, dupa cum bine ai si spus.

Ultima editare: 7 Apr 2014
  14. cata181

cata181 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Ba pot si inca cum, ca stau deja nefacut de doua saptamani si mai am pana la trei luni jumate :) Am zis de la inceput, admit cand gresesc, deci eu m-am referit la piesa intreaga drept solenoid cu PR 8E1998317A. Asta este, dar nu va rezolva problema chestia asta. Feel happy if you want too. Nu eu am nevoie sa schimb caseta, eu vreau doar sa ne ajutam intre noi cat se poate, indiferent de ce alte treburi conexe mai are fiecare. Numai ca se intampla sa gresim involuntar, chiar am scris mai devreme ca nu indemn pe nimeni sa cumpere ceva pana nu suntem siguri. Ati vrut ca cineva sa sparga gheata, am facut-o eu pentru voi, v-am aratat ca se poate si ar trebui sa va purtati ca atare. Nu uitati ca, indiferent de ce ora este, cat de departe sunt de voi si ce treaba am de facut maine dimineata la 5.00 tot aici sunt si incerc sa pun umarul alaturi de voi pentru rezolvarea problemelor.

15. b777ryr 2nd Gear Member

Locație:
    Arges
    Masina:
    Nu este nimeni vinovat , doar ca nu intelegeam noi, care mai exact se schimba, oricum eu tot asta credeam ca se schimba cu totul , era clar ca avea suruburi !
    Acum am pus pozele si sper ca a inteles toata lumea despre ce este vorba.

Ultima editare: 7 Apr 2014
  16. andyzaharia

andyzaharia Audi Expert

Locație:
    Chișinău
    Masina:
    Salutare baieti, mi-am montat astazi caseta cu 1N3, am tras cablurile, dar ... am o mica problema cu unu din pini... nu vrea sa intre si gata in mufa :) primul pin a intrat dar al doilea nicidecum nu vrea. Am extras bucata aia de plastic care tine pinii blocati, dar, pe partea aia care vin pinii 8-14 nu vrea sa intre pinul deloc... parca ar mai fi ceva care blocheaza. Imi da cineva vreo idee ?

Ps. alt lucru destul de neclar, e ca pe forumul german pinii au fost conectati in mufa neagra, pe altu englez zic ca trebuie in cea rosie. Dupa schema din ElsaWin corect ar fi in ala negru ... cert e ca in cel rosu, unul din pini nu e disponibil, e ocupat de alt cablu ceea ce ma face sa cred ca e totusi conectoru negru.

Multumesc.

Ultima editare: 26 Iun 2014
  17. anarchy

anarchy Gold Member

Locație:
    Wild West
    Masina:
    A6 C7 3.0TDI
    Sambata o montez si eu si iti spun :)

18. andyzaharia

andyzaharia Audi Expert

Locație:
    Chișinău
    Masina:
    Ahaha )) join the club :)

Eu n-am rabdare pana sambata... o sa imi mai incerc norocu maine, sper sa nu rup ceva.

19. Upgradeaudi 4th Gear Member

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi
    andyzaharia: Cei 2 pini vin in mufa neagră din bordnetz (T17l). Pinul care nu vrea sa intre, este posibil sa-l fi introdus in mufă invers. Vezi ca pintenul de blocare al pinului din rândul 8 - 14 al mufei, trebuie sa fie orientat către centrul acesteia.

20. andyzaharia

andyzaharia Audi Expert

Locație:
    Chișinău
    Masina:
    Upgradeaudi da stiu ca tre sa fie orientat catre centru, dar nu intra nici decum.... am impresia ca nu am scos pintenul de blocare indeajuns. Ma cam tem sa trag mai tare de el.

Ps. analizand imaginea de mai jos, ma uit ca pintenu ala e extras ceva mai tare decat l-am extras eu ... interesant, ma cam tem sa trag mai tare de el.... o sa incerc maine poate imi reuseste.

Nota: mufa in care trebuie bagati pinii nu e asta rosie, sa nu se creeze vreo confuzie.

Ultima editare: 26 Iun 2014

Distribuie pagina asta