1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Demontare - Montare si Inlocuire elemente interioare la Audi A6 C6

Discuție în 'Audi A6 C6 (2004 - 2011)' creată de bencheacata, 16 Oct 2008.

1. bencheacata

bencheacata Silver Member

Locație:
    Bacău
    Masina:
    Audi Q7 4L 3.0TDI quattro
    Daca vrei am si un tutorial pentru demontarea consolei de comenzi ca sa iti fie munca mai usoara si sa poti ajunge linistit la butoane fara sa rupi nimic...
    Ahhh era sa uit... dupa ce scoti placa de baza din consola o poti spala linistit cu apa si detergent de vase, dupa care o usuci bine cu un compresor si apoi se monteaza totul in ordine inversa astfel problema fiind remediata :)

2. haryhary

haryhary Bronze Member

Locație:
    Buftea
    Masina:
    Audi 6 3.0 tdi 2005, Motor BMK
    zic ca metoda cu spalatul componentelor electonice nu merita incercata. mai degraba incerci cu Alcool Izopropilic nediluat, apoi curatat si suflat cu aer. Gabriel...pentru inceput eu as incerca metoda cu Alc. Izo pus in ustensila cu aburi daca nu merge nici asa, as picura cu o siringa cu ac foarte fin (pentru insulina) tot IPA pe marginea butonului

Ultima editare: 11 Apr 2013
  3. bencheacata

Locație:
    Bacău
    Masina:
    Eu m-am referit la butoane ... adica la acele plastice care raman intepenite si odata ce consola este desfacuta se separa cablajul electric de plstice ;). Eu as zice ca si ideea ta e buna cu alchoolul dar apoi daca sufera vopseaua de pe butoane si consola (care e super sensibila) pe cine dai vina ?;) eu am spalat cateva console cu apa si detergent si nu au nici o problema dupa aceasta operatie :)

4. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, 3.0 TDI Quattro, BMK, DPF, 2005.
    Am tutorialul, de data trecuta. :-) Nuuu, ca nu iert nimic, stochez totul. :-)
    Acum, cand sa ma apuc de treaba, "corpul" consolei imi dadea emotii si...inca imi da, pana cand încep să demontez.
    Merci inca odata.

Hary, multumesc pt idei, de fapt amandurora. Mi-e tare frica sa nu fie imbacsit ceva ce vine pe mijlocul butonului, vreo tija, ceva de genul, ca nu stiu. Când se blochează, am un cuțitas subtire si reusesc sa-i dau cât de cat mobilitatea. Deci butonul, de jur imprejur nu e lipit, ma gandesc la ceva mai in interior. Cand ramane blocat, pana sa-l eliberez, se aprind toate ledurile de la butoane si...se închide tot sistemul. Inca un motiv sa rezolv treaba repede.

Apropo, apa se pare ca nu face vreun rau. Reamintesc de curatarea cu abur, plus ca aia de la curatatorie au spus ca au tot bagat abur (apa) pe la butoanele alea, la multe Audi si nici una nu a făcut figuri. Dar eu tot am o strangere de inima. :-)

Ultima editare: 12 Apr 2013
  5. haryhary

haryhary Bronze Member

Locație:
    Buftea
    Masina:
    Audi 6 3.0 tdi 2005, Motor BMK
    da..m-am documentat mai bine si are sanse mari sa ia vopseaua de pe buton. ramane sa demonteze si sa curete daca e nevoie componentele electonice cu ipa

6. bencheacata

Locație:
    Bacău
    Masina:
    Inca o completare G@bryel
    Dupa ce desfaci si ajugi la cablajul electronic sa te uiti atent sa nu cumva sa fie si switch-ul care face figuri( desi nu prea cred) ...oricum inainte de a inchide consola verifica toate switch-urile sa vezi daca plescaie toate si in caz de intampini probleme ma gsesti pe aici :)
    Iti spun eu de ce nu face probleme spalarea cu abur de la spalatorie la butoane ... deoarece cablajul electronic are o protectie de cauciuc intre butoane si partea electronica ,un fel de garnitura ... acum asta nu inseamna ca poti sa torni apa cu galeata in consola :p
    Spor la treaba

Ultima editare: 12 Apr 2013
  7. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Mercic mult, va țin la curent.
    Poate mă face ceva sa fotografiez amanunte din etape, desi nu cred ca e o operație așa de grea.
    (dar pentru mine de ce a fost/este dificil? :) )

8. bencheacata

Locație:
    Bacău
    Masina:
    Totul e dificil pana inveti cum se face ...apoi dupa ce ai invatat observi cat de simplu este :footy:

9. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Fratica, am facut-o, ca sa zic asa...
    Am vrut sa fac niste poze, la fiecare etapa desfasurata, dar nu era nimic in plus de spus sau de aratat. Ce e in pdf-uri si poze, cam aia e.
    Totusi cred ca faza cu desfacutul acelui surub, la care ai acces prin aerisirile centrale ale locurilor din spate, e din metoda pentru a da jos doar cotiera ca atare, aia unde se afla telefonul, in unele cazuri.
    Spun asta, pentru ca sunt convins ca se putea scoate corpul consolei si fara sa mai umblu pe acolo. Daca se desfac suruburile de sub presurile alea mici de cauciuc, corpul cotierei se poate ridica suficient, cat sa elibereze partea centrala a consolei.
    In rest, fara istorie....
    Intr-o ora juma'te, a fost gata.
    Despre partea cu butoanele MMI as vrea sa mai spun 2 cuvinte.
    Intr-adevar, e o protectie de cauciuc, destul de bine gandita ca sa protejeze eventualele accidente cu lichide dar doar,...accidente. Cunosc pe cineva cu un Q7, care a scapat tot paharul cu cafea peste butoane. Fum, s-a ars totul.
    Butoanele deci, culiseaza pe niste micro-canale. Alea se imbacsesc. Sa bagi ceva, cand nu e demontat, prin jurul butoanelor, ca sa cureti ceva,...nicio sansa.
    Am demontat totul si am spalat partea cu butoane, cu apa,...turnand cu jet de la un robinet de curte. A iesit si mizeria din...fabrica. :)
    In 5 minute de stat la soare aproape s-a uscat, am si suflat pe acolo ca sa mai sara apa incapatanata si totul functioneaza acum, impecabil.
    Multumesc tare mult pentru rabdare si informatii.
    Daca nu faceam rost de documentatia asta, nici acum nu ma bagam.

Desi in poza de mai sus se vede un buton, am zis sa mai pun eu cateva poze, ca sa se inteleaga mai bine cum se "misca" butoanele alea pe acolo. Se vad acele canale de ghidare, iar ca "arcuri", sunt doar acele lamele. In poza in care apare mana, butonul e apasat.

10. Problema led butoane mmi 2g

Salut,
    Am o problema cu comanda cu butoane de la mmi 2g nu stiu cum sa ii zic altfel.
    A fost facut detailing la masina,in urma caruia, ledurile de la butoanele din stanga din plansa de comanda,nu se mai aprind, dar functioneaza.
    Cele cu Name,Tel,Nav...
    Doar cele de pe partea stanga nu merg,cele din dreapta se aprind.
    Repet toate functioneaza,dar seara au un aspect neplacut deoarece nu se aprind toate.
    Se pot schimba ledurile?Sau trebuie sa imi cumpar alta plansa?
    Multumesc

11. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Nu cred ca LED-urile ar avea ceva, mai degraba cablajul.
    A intrat apa pe placa și face vreun scurt.
    Ce poți să faci, sunt niște pași logici, la care deja sunt sigur ca te-ai gândit.
    O varianta ar fi sa desfaci repede și sa scoți apa, sa usuci pe acolo.
    Asta dacă ar mai fi o șansă să nu se fi ars ceva definitiv pe acolo, mai ales ca butoanele încă mai merg.
    Dacă e ars ceva, ori cablaj nou (sh), ori reparat, dacă ai pe cineva care sa se "bage".
    Pana una alta, ai făcut o vizită pe la firma ce ti-a făcut curat în mașină? Eu cred ca ar trebui și întrebați de sănătate.
    La diagnoza îți apare ceva?

12. bencheacata

Locație:
    Bacău
    Masina:
    La diagnoza nu are ce sa apara cand sunt leduri arse . Variantele sunt urmatoarele: ori pinul ce alimenteaza ledurile respective s-a oxidat ,ori vreun led a cedat si asa nu mai functioneaza toata partea respectiva . Se desface consola si se schimba ledul respectiv PLCC 2 dupa care totul revine la normal.

13. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Am o intrebare, vreau sa ajung la butonul care actioneaza frana de mana. Este necesara demontarea consolei centrale sau pot scoate doar comanda MMI ? Am inteles ca pot sari peste pasii unde trebuie demontata cotiera. Deci in postul #39 ce urmez ?

14. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Trebuie demontata consola.
    Partea cu butoanele MMI, e prinsa în șuruburi de consola, după cum ai văzut în PDF-uri, iar butonul pentru frână de mana e...separat de restul butoanelor având o prindere aparte. Deci exclus ca ar merge scos fără demontarea consolei....

Dai jos șuruburile de pe lateralul consolei, scoți șuruburile de sub "presurile" de cauciuc din cotiera, scoți scrumiera, scoți un pic clima, nu de tot, scoți fusta de la schimbător și....ar cam trebui sa o poti scoate. Vezi ca butonul de parcare are niște cabluri ce te pot jena la scoatere.
    În fine, dacă ai mâinile mici și o șurubelnița pe măsură...poate ca o sa poți scoate comenzile MMI fără să scoți consola "din schimbator",...dar e greu.

Sper sa nu fi uitat ceva, spor la demontat....

Ultima editare: 7 Dec 2013
  15. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Multumesc G@bryel. Deci trebuie urmat totul pas cu pas ca in pdf-urile atasate incluzand demontarea cotierei pentru a avea acces la suruburile consolei.

16. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Pe sistemul "tot pățitu-i priceput", după ce am demontat știu sigur că mi-am spus ca se putea fără să dau cotiera jos, adică să mai desfac acel șurub la care ai acces prin aerisirile din spate. Slăbirea acelor șuruburi DIN cotiera, e deajuns încât să o lase sa se miște și sa poți scoate foarte ușor consola.
    Încearcă așa și dacă nu-i da voie...desfaci de tot și cotiera, ca oricum era trecuta în grafic. :) Eu totuși cred ca e bine sa încerci întâi cum am spus mai sus pentru ca 99% zic ca merge.

17. mrclb 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6, C7 2.0 Ultra, 2015
    demontare trim spate

Salut, aveti instructiuni de demontare a trim-ului spate marcat cu X rosu in poza?

Masina in cauza este un A6 4F Sedan facelift cu bancheta rabatabila.

am observat ca s-au desprins 2 clipsuri din spate (se vede si in poza) si nu am acces sa le prind la loc sau sa le inlocuiesc daca sunt rupte.

multumesc

18. cata181

cata181 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A8 D4 3.0 TDI Quattro 190 kW (254 PS)
    Se desface numai dupa ce se demonteaza partea de sus. Si ca sa dai jos partea de sus, trebuie sa desfaci asa:
    Capacul/Trimul de sus de la luneta-are 3 clipsuri
    Rabatezi bancheta si vezi in coltul de jos un surub cu torx de 20 sau 25/nu mai tin minte exact
    Ai alte 2 suruburi la fel: in partea de sus, unul la airbag si inca unul unde se termina trimul din mijloc(cel desfacut mai devreme)
    Dupa aceea se slabesc cele trei suruburi cu acces din portbagaj de la consola portbagaj(cea unde stau boxele spate).
    Cu bancheta rabatata complet, se trage usor de consola, se desface mufa de la perdeaua electrica(daca exista) si de la boxe(daca exista) si se scoate afara.
    Acum se scoate acel "triunghi" de deasupra trimului care te intereseaza.
    Practic sunt aceleasi operatiuni care se fac la schimbarea buzer-ului de parcare din spate stanga.
    Spor la treaba! Ca ai nevoie...

Ultima editare: 23 Dec 2013
  19. mrclb 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6, C7 2.0 Ultra, 2015
    multumesc pentru informatie, intr-adevar, voi avea ceva de lucru :)

20. marius_vmm 1st Gear Member

Locație:
    iasi
    Masina:
    Audi C6, 2.0 TDI, 2009
    Sper sa gasesc solutia aici :d in aceasta seara am constatat ca nu imi merge scrumiera am vrut sa bag o statie si nu functioneaza...cea din spate functioneaza cum sa fac sa scot doar partea unde se afla suportul de pahare si bricheta? Sa vad poate e vrun fir cazut ca de siguranta nu cred ca e ca cea din spate merge :(

Distribuie pagina asta