1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Despre motoarele 1.6 i - discutii si probleme diverse

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de mariusik, 21 Iun 2009.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. Nakashi 1st Gear Member

Locație:
    Piatra Neamt
    Masina:
    Audi A4 B5 1995
    sal! Sunt posesor a unui A4B5 1.6 benzina 1995 , am facut anul acesta revizia totala la reprezentanta Audi in Koln . Cei de la audi Koln mi-au pus ulei la motor Castrol Magnatec 5W-40 , de atunci am facut 8000 km si nu am complectat cu ulei pana acuma (chiar nu am consum de ulei) . M-am dus acolo , deoarece se cunoaste si la pret si la mana de lucru, "neamtzul e neamtz" .Cu 580 de Euro manopera , mi-a schimbat asa: planetarele , bratele , bucshele , rulmenti la roti, butucurile pe spate , placutele , cureaua de distributie , ulei motor, ulei servo, lichid frana si 2 telescoape . Toata cheltuiala mea cu tot cu drum cazare 1 zi si piesele a fost de1350 euro . S-a meritat . Ceea ce nu sunt multumit e ca la relanti nu sta fix turometrul in 900 rot/min (oscileaza f putin, dar oscileaza) si de 1 saptamana apare in locul contorului mic de kilometraj , timp de 1 min. , In 2 . Sunt f multumit de mashina chiar daca e 1.6 si e veche , are 250000 de km , iar cei din Koln mi-au garantat inca 200000 daca o folosesc ca pana acuma , nu are facuta nici o segmentare pana acuma.
    Consumul 6.8-8.2-9% , viteza max utilizata 155 km/h , nu am incercat mai mult ,caci eram in 5000 de rot /min si i-mi era mila de mashina

2. BIG

BIG 5th Gear Member

Locație:
    Novaci
    Masina:
    Audi A4 B5 8D 1.6 ADP '95
    Iti multumesc pentru raspuns, m-ai convins deja in privinta uleiului, in ceea ce priveste oscilatiile tale cauta pe forum cum se curata clapeta de acceleratie, cam asta e problema generala a benzinarelor cu oscilatiile. IN2 inseamna ca ti se apropie revizia dar devreme ce tu ai facut-o trebuie doar resetata cu vag com. Ma mira ca nemtii nu au resetat-o ei.

Ultima editare: 27 Dec 2009
  3. Nakashi 1st Gear Member

Locație:
    Piatra Neamt
    Masina:
    Audi A4 B5 1995
    Ai dreptate , la resetarea aia as fi si io surprins , dar au si nemti ceva defecte ca nu sunt chiar ashi , fac treaba buna la revizie dar se grabesc la finalizare ( la asamblare) deoarece m-am trezit dupa revizie si cu termostatul montat invers :D .

4. dma

dma 3rd Gear Member

Locație:
    arad
    Masina:
    a4 , 1,6 ALZ , 2004
    Salut! eu folosesc castrol 5w-40. dupa 9000 de km facuti in 2 luni nu a papat ulei . eu fac schimbul la 12000 km. super bun uleiul!

5. valy2

valy2 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 1.6 101 cp - 1999
    Salutari tuturor, dar mai ales celor care au avut amabilitatea sa posteze diverse raspunsuri, probleme, sugestii din care sa putem invata cate ceva in a ne pastra "iubitele" in cele mai bune conditii.

In legatura cu problema uleiului eu pot spune ca am trecut de la 5w-40 la 10w-40 de la castrol Magnatec si surpriza... am cam 3500 km facuti si deja mi s-a aprins martorul de ulei minim in bord si a trebuit sa completez cu 800 ml. Urmeaza sa vad daca am pierderi pe undeva sau chiar papa ulei.
    In legatura cu viteza maxima la care ati ajuns cu aceste motorase de 1.6 ... nu am deschis acest subiect ca sa fiu luat in ras de cei care cred ca ala cu Q7 ( vezi primul post din acest topic ) facea integrame. Pur si simplu eram curios sa vad cat se pot duce masinile astea avand in vedere ca pe bord are 260 km/h maxim . Sunt limitate electronic ???

Ca si problema rezolvata a fost urmatoarea: pierdeam ulei in draci fara sa stiu pe unde .... dupa lungi investigatii mi-am dat seama ca uleiul curgea pe la teaca de plastic prin care intra joja de ulei ( chestia aia portocalie ). Fiindca tot verificam uleiul si joja era destul de fixa eram nevoit sa misc de ea in lateral astfel incat am fisurat carcasa aceea de plastic exact unde se imbina cu partea metalica ce vine din baia de ulei. Era atat de bine mascat locul in cat nu iti dadeai seama.... si cand conduceai ..datorita presiunii din baie ...curgea pe la imbinarea aceea. Am cumparat acea parte de plastic, am scos-o pe cea veche si am bagat-o pe asta noua si nu mai curge ( cel putin nu mai curge pe acolo :PP )

Acum am alta problema: de ceva timp imi tremura masina foarte tare de la 120 km/h in sus. Am schimbat bieletele de directie, am facut echilibrarea rotilor ( geometria inca nu am facut-o ) dar tot tremura. Care mai sunt cauzele acestui tremurat daca a-ti intalnit problema si cum a-ti rezolvat ??

Cam atat ca v-am plictisit deja .

6. BIG

BIG 5th Gear Member

Locație:
    Novaci
    Masina:
    Masina a trepidat si imediat dupa ce ai echilibrat rotile pentru ca e posibil sa-ti fi picat plumbii la vre-o roata imediat dupa ce ai echilibrat-o, s-a mai intamplat. Mai poate trpida si din cauza anvelopelor (cu galca sau ceva) care nu se rezolva la echilibrare.

7. emil.crisan 1st Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Audi A4, 1.6 i, 1999
    Problema turometru si alte chestii la indicatoare bord

Salutare
    Am si eu un Audi A4, 1.6 din 1999, cod motor ANA.
    Va multumesc pentur postarile realizate, am aflat si eu multe despre masina mea de la voi. Am 20 mii k in Romanica cu ea, adaugate celor 200 de mii de afara au adus cateva probleme: baterie, o planetara, niste bucse si acum recent un brat - le-a schimbat acelasi mecanic din Cluj.
    Am acum o problema cu bordul - turometru arata ce vrea el, temperatura merge pana la 95. Trebuie schimbate chestiile astea de la bord - indicatoarele? Cat ar costa? SH? Se merita? Ati avut astfel de probleme?

Pentru Valy / si eu am avut aceasta problema cu toate echilibrate - era un cauciuc care era distrus in straturi si nu mai oferea aderenta adecvata.

8. BIG

BIG 5th Gear Member

Locație:
    Novaci
    Masina:
    Ceasurile de bord (instrument cluster) sunt o problema des intalnita la modelele mai vechi. Am si eu o problema cu ele si anume mie nu mi se mai ridica acele de la vitezometru si turometru si trepideaza rapid la zero. Nu am gasit o rezolvare asa ca nu am decat sa le schimb. Presupun ca ar fi bune si second dar sa nu le platesti pana nu le pui pe masina si le probezi. Noi sunt foarte scumpe si mai bine dau pass.

9. emil.crisan 1st Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Audi A4, 1.6 i, 1999
    ai idee cat ar fi noi sau second?

10. BIG

BIG 5th Gear Member

Locație:
    Novaci
    Masina:
    Second ar fi la 200 RON dar noi cred ca 1000 asa ca depinde de tine. Second poti gasi si aici pe forum pe la sectiunea publicitate sau pe la dezmembrari, noi la vreo reprezentanta.

11. valy2

valy2 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Multumesc Emil pentru raspunsul privind trepidatiile la viteza.
    Am sa incerc sa fac rost de 2 cauciucuri pentru fata ca sa vad daca si cu alea trepideaza si abia apoi ma decid ce si cum este.

12. Stanley

Stanley 3rd Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi b4 Cabriolet 2.0E
    Si mie imi trepida foarte tare de la 90 km/h in sus... am echilibrat rotile pe fata si trepidatia a mai disparut... trebuie sa le echilibrez si pe cele de pe spate si atunci sper sa dispara cu totul!:P

13. Ionut_GJ 2nd Gear Member

Locație:
    Targu Jiu "Orasul lui Brancusi"
    Masina:
    1.6 AHL 1997
    In principiu trepidatiile peste viteza de 100 de km/h sunt cauzate de mici ovalizari ale cauciucurilor, jentilor, plumbi cazuti. Am un prieten care era disperat ca dupa 90 la ora ii trepida ca naiba..s-a apucat sa verifice toata directia si cand colo avea un litru de apa intr-un cauciuc :p

14. valy2

valy2 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Pai cam asa vroiam sa fac si eu dar acum imi dau seama din ce in ce mai mult ca este din cauza cauciucului dreapta fata care de altfel s-a si lasat asa deodata. hmmm... verificam si dam rezultatul si pentru altii

15. emil.crisan 1st Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Audi A4, 1.6 i, 1999
  16. BIG

BIG 5th Gear Member

Locație:
    Novaci
    Masina:
    Prietene, alea inlocuiesc doar folia si nu iti vor remedia in nici-un fel problema.

17. vesaadrian 1st Gear Member

Locație:
    sibiu
    Masina:
    audi A4 ADP 1996
    salut fratzilor
    am porobleme la ambraiaj am impresia ca debraierea nu se face cum trebuie functioneaza ca un arc adica prea brusc cea ce duce la un tzacanit urat in planetare am aerisit amreajul dar nimic face la fel parca ar fi dezamorsat.... stie cineva ceva vreun sfat multzumesc si
    la multi ani

18. alcaponezz 2nd Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    a4 1.6 adp
    si la mine prinde ambreiajul sus,dar nu tacane nimic eu asa am luat masina in februarie,cred ca asa este ambreiajul se 1,6 sa prinda sus,daca mai are cineva problema asta il rog sa ne scrie

19. BIG

BIG 5th Gear Member

Locație:
    Novaci
    Masina:
    Eu am kitul de ambreiaj schimbat si are doar 10000 de km si tot sus tine, asa tine la motorul asta, foarte sus. In ceea ce priveste izbiturile alea pot fi de la cutia de viteze si mai merge asa mult si bine sau de la tampoane motor sau cutie duse. vesaadrian detaliaza putin izbiturile alea si daca se poate mai pe intelesul nostru ca mi-e greu sa inteleg ce vrei sa spui, ai oarece probleme la exprimare , fara suparare.

20. vesaadrian 1st Gear Member

Locație:
    sibiu
    Masina:
    audi A4 ADP 1996
    da salut
    vreau sa zic ca atunci cind lasi ambraiajul intrradevar prinde sus dar atunci cind prinde tre sa ai grija mare altfel prinde brusc si da shocul acela asta numesc eu debraere atunci cind lasi ambraiajul am avut o masina de servici ford transit la care sa schimbat discul si placa si cand am luato de la mecanici mi sa spus ca-si va da drumul singura pana se amorseaza circuitul.... intradevar asa a fost adica se comporta ca audi acum... nu cred ca este normal este ca un arc care l trage foarte repede in sus normal ar fi ca sistemul cu lichidul de frana sa ajute la asta ca atunci cind lasi ambreajul sa se faca mai lent .. sigur exista o problema
    tre so rezolvam!!!!!!!!!!
    apropo am akizitzionat gripa aia noua si sint tzintuit in casa
    an nou fericit !!!!!!

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta