1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Despre motoarele 1.6 i - discutii si probleme diverse

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de mariusik, 21 Iun 2009.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. Cosmin

Cosmin 4th Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi A4 1.8 1998 ADR Avant
    MS mult cu scuzele de rigoare....:D

2. benjyro

benjyro 4th Gear Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    Audi A4, 1.6 ADP, 1996
    lucrand pe la motor am observat cateva peste de ulei prelinse. de unde poate fi sau ce as putea verifica? multumesc anticipat!

3. weaselciuy

weaselciuy Silver Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    Audi A4 B5 Facelift 1.6i AHL
    ceva garnituri probabil.

4. benjyro

benjyro 4th Gear Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    Audi A4, 1.6 ADP, 1996
    cum ajung la ele ? :)

5. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Trebuie sa demontezi chiuloasa sau capacul de la chiuloasa. Ia legatura cu un mecanic priceput. Nu te apuca de capul tau daca nu te pricepi.

O seara buna

6. benjyro

benjyro 4th Gear Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    Audi A4, 1.6 ADP, 1996
    ok, asa voi face :) . multumesc!

7. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    In locul tau, inainte de a demonta as curata bine acele locuri de ulei si as urmarii cateva zile sa vad pe unde se prelinge sau de unde vine acel ulei.

Foloseste un spray Brake Cleaner (curatitor de frane). Este un degresant puternic si se usuca imediat cum dai cu el. Il gasesti in statii de alimentare carburanti sau la magazin de piese

auto. Oricare il gasesti este foarte bun. Mai jos sunt niste poze cu acest tip de spray, mai exista si alte firme care produc acest spray (2+2, Loctite, etc. ) astea sunt ca exemple.

Bafta

O noapte buna

Ultima editare: 18 Feb 2011
  8. audiDRIVER

audiDRIVER 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    Audi A4,1.6,ADP,1998
    Am o mare rugaminte la voi, puteti sa ma luminati cu ce e chestia asta incercuita de mine si de ce drak tzacane mai tot timpul atunci cand motorul e rece? Va mutumesc anticipat pentru raspuns

Ultima editare de un moderator: 25 Feb 2011
  9. FloRio

FloRio Platinum Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi A4 1,9 TDI 110hp~AFN 1998
    Debitmetru de aer e cel incercuit de mine in poza cu albastru

Ultima editare de un moderator: 25 Feb 2011
  10. andrei87

andrei87 1st Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A4, 1.6, 1995
    Salut. Am si eu o intrebare, daca are cineva motor ADP si a schimbat distributia, as vrea sa stiu daca pompa de apa se afla si ea pe cureaua de distributie, si trebuie schimbata, ca sa-mi fac o idee cam cat m-ar ajunge schimbul.

11. LucianDom

LucianDom 3rd Gear Member

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi A4 B7 Avant 1.9 TDI
    Salutare. Eu am motor cu cod ADP si cand am schimbat distributia nu a trebuit schimbata pompa de apa, pompa nu e pe cureaua de distributie. 300 de lei m-au costat piesele (cureaua si rola de la curea) cu 2 ani in urma.

Ultima editare de un moderator: 26 Feb 2011
  12. ionutz87

ionutz87 1st Gear Member

Locație:
    tulcea
    Masina:
    audi a4 1.6 1995
    salut daca te rog intr-o zii cand vrei tu sa faci niste poze la motor vreau si eu sa-mi montez ac si nu stiu cum arata si unde sunt asezate piesele adica compresoru radiatoru si ce mai trebuie pe afara asta daca vrei multumesc anticipat

13. laurentiucat

laurentiucat 6th Gear Member

Locație:
    Vlădeni - Ialomița
    Masina:
    AUDI A 4 1,6-alz BENZINA A4 8E, B6 -2002
    cine stie daca ptr masina mea, motorul 1.6 alz este compatibil cu E10?

14. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Laurentiu specifica ca este vorba despre benzina de tip E10 ca sa inteleaga lumea si colegii despre ce este vorba.

Este o directiva a Uniunii Europene care intra in vigoare/aplicare incepand cu 2011.

Pentru diesel nu este nici un fel de incompatibilitate cu motoarele noastre. Cine are motor pe benzina, se schimba problema.

O lista cu motoarele care NU SUNT COMPATIBILE cu acest tip de carburant aveti atasata mai jos.

Mai este acest articol: http://www.capital.ro/detalii-artic...a-e10-poate-dauna-anumitor-masini-141089.html precum si altele similare.

O zi buna

Ultima editare: 27 Feb 2011
  15. ata2k6 3rd Gear Member

Locație:
    Turda, Com. Moldovenesti
    Masina:
    A4 B5 1596cc ADP power 1995
    Se numeste solenoid valve, si sa iti faci griji cand nu mai tacane.

Pe de alta parte, tot cu țăcăneală: la mine se aude la ralanti țăcăneală de la delcou, destul de tare, ca să se audă și cu capota închisă. Înseamnă că va fi necesară schimbarea ei?

Și o altă întrebare - marea mea prostie, la schimbarea distribuției nu am schmbat pompa de apă, că nu e pe distribuție, că nu e neapărat necesar, etc,... Acum are un șuierat destul de evident care la motorul încălzit parțial se aude mai tare decât motorul în sine, ceea ce mă duce la gândul ca rulmentul din ea deja face pa-pa cu mâna spre mine.. Întrebare: pe autokarma am găsit pompă de apă Kolbenschmidt, e un model de încredere? Mă tentează că e 60 lei numai. Ce model de pompă de apă v-ați pus?

16. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Este o pompa buna. La origine (OEM) vine echipata cu HEPU. Mai poti incerca Ruville sau Meyle.

O zi buna

17. iony 1st Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    A4 B8. 2.0 TDI 2014
    Buna am un a4 cu motor 1.6 ALZ din 2002 cumparata recent, iam schimbat consumabilele si am bagat 4L de ulei, dupa 1000 de km sa aprins martorul de nivel minim, la inceput cel galben apoi cel rosu, am bagat 1L de ulei si am mai facut 200 de km pana acasa, o las 2 ore, scot juja si surpriza, nu ajunge la ulei desi in bord nu indica cum ca nu as avea ulei. Stie cineva cam cat ulei ar mai putea fi in motor si care ar fi problema de il consuma asa, mentionez ca unde sta masina nu se vede pata sub ea.

18. Tyger

Tyger 2nd Gear Member

Locație:
    Visina , jud. Olt
    Masina:
    Audi A4 B5 ,Motor 1.6 ADP ,An 1996
    Poi depinde ce ulei bagi in motor ,acum "no ofense" ,dar un prieten deal meu a fost la service si i-au bagat in motor ,la un opel corsa ,ulei 2T ,si dupa ceva km i sa aprins becu in bord ca nu mai are ulei.La prima vedere nici el n-a gasit niciun strop de ulei sub masina ,dar uitandu-se pe bidonul care il dadusera de la service jumatate de ulei (cu ce mai ramasese de la schimb),a vazut pe eticheta ca era pt. motoarele in 2timpi....nu pt. cele in 4.Nu zic ca e si cazul tau..dar ar fi bine sa verifici oricum ,ce ulei ai in masina pentru ca nu mi se pare normal sati manance atata ulei,o masina din 2002.La masina ta se pune ulei ,pt. climat cald=20W40 ,pt. climat moderat=10W40 (sau 15W40) si pt. climat rece=5W30 ;si intra 3,7 Litri (cu filtru ulei) .Iar in cazul tau recomandarea ar fi pt. ulei tip 10W40 Semi-Synthetic .Este si un topic cu ce tipuri(sau marci) de uleiuri sunt mai bune la noi in Romania.

19. iony 1st Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    A4 B8. 2.0 TDI 2014
    Am avut castrol magnatec 5w40 si acum am mai completat 2L 10w40 sa vedem ce se intampla, in total a mancat 3L de ulei in 1500 de km. Mecanicul a zis ca trebuie segmentat motorul dar nu e cam mult pt segmenti?

20. laurentiucat

laurentiucat 6th Gear Member

Locație:
    Vlădeni - Ialomița
    Masina:
    AUDI A 4 1,6-alz BENZINA A4 8E, B6 -2002
    cati km ai cu ea?

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta