1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Despre motoarele 1.6 i - discutii si probleme diverse

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de mariusik, 21 Iun 2009.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. iony 1st Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    A4 B8. 2.0 TDI 2014
    Masina are 150k km, probabil nu sant reali dar inainte sa fac schimbul de ulei am facut 4000 de km fara sa consume ulei doar ca termostatul nu mai inchidea si nu se incalzea motorul

2. Tyger

Tyger 2nd Gear Member

Locație:
    Visina , jud. Olt
    Masina:
    Audi A4 B5 ,Motor 1.6 ADP ,An 1996
    Pot fi si reali ,dar conteaza foarte mult in ce conditii sau facut acesti km,pt. ca daca nu a fost uzura normala,te poti astepta si la segmentare.Stiu ca la vechile dacii scotea mult fum cand "se dadea la ulei" si nu mai avea segmenti buni.Si o mai poti observa la "putere",daca nu mai "trage" bine ,sigur sunt dusi segmentii sau poti face un test de compresie sa vezi daca e cat de cat in parametri.Daca se ajunge la concluzia ,ca secmentarea este unica solutie si nu iti permiti momentan poti sa o mai amani cu un ulei 10W40 + un aditiv bun.Bineinteles asta e doar o solutie temporara.

3. iony 1st Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    A4 B8. 2.0 TDI 2014
    Nu am mai avut pana acum o astfel de masina si nu stiu cum ar trebui sa traga si cat fum sa scoata. eu zic ca fumul e ok din moment ce a trecut rar-ul.
    Compresia cu ce se verifica, cu vag-comul sau cu alt aparat?

4. Tyger

Tyger 2nd Gear Member

Locație:
    Visina , jud. Olt
    Masina:
    Audi A4 B5 ,Motor 1.6 ADP ,An 1996
    Stiam ca este un aparat special pt. verificarea compresiei.Nu stiu sigura daca se poate verifica si cu vag-com ul.Dar in orice caz daca nu ai pierderi de ulei , si iti mananca atat de mult ulei,ceva sigur nu este in regula la motor!Ca sa te convingi daca "trage" bine sau nu poti sa mergi cu/in masina unui prieten sau cunostinte care are acelasi motorizare ca si tine.

5. weaselciuy

weaselciuy Silver Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    Audi A4 B5 Facelift 1.6i AHL
    hey,

Uite astazi am facut o usoara revizie la lichide si inspectie vizuala pe la motor, inainte de filtre+uleiuri cand da caldura.

Capacul de la ulei avea un fel de spuma ca de cappucino, nu multa, dealtfel era si cat o unghie in interior cat vedeam eu.

Desigur am cautat pe net, ori e de la condens in timpul sezonului rece; sau cica e dusa garnitura si intra antigel+apa in ulei.

Nivelul la antigel si ulei e acelasi ca acum 3 luni. Pe joja nu am spuma, uleiul putin negricios asa ca la 10.000km .

Poate stie cineva unsfat mai sigur, totul pe google e cu dubii.
    Folosesc 5-40w castrol.

6. Iulian72

Iulian72 Silver Member

Locație:
    Campulung
    Masina:
    A4 B8 2.0 TDI 2011, Audi A4 TDI-PD 2002 131 CP, Suzuki Swift 2017 1.0, 112 cp
    e de la condens, stai linistit, daca se arde garnitura iti face presiune in vas, se murdareste antigelul si uleiul se face spume asa ca nu-ti fa probleme!

7. ata2k6 3rd Gear Member

Locație:
    Turda, Com. Moldovenesti
    Masina:
    A4 B5 1596cc ADP power 1995
    Ce fel de condens??
    De unde condens??

8. octavsb

octavsb 1st Gear Member

Locație:
    sibiu
    Masina:
    AUDI A4/B6
    pai chestia aceea este o electrovalva care este pusa pe o conducta ce vine din rezervor!daca nu ticaie se aprinde becul de service!

9. river

river 1st Gear Member

Locație:
    cluj napoca
    Masina:
    A4, 1600, 2002
    Segmentare motor

Salut, am avut o multime de probleme cu motorul care imi consuma ulei enorm de mult, ultima oara am completat 1,5l pe o distanta de 300km! Inlocuisem in prealabil semeringurile de la supape, asa ca mi s-a spus fie ca segmentii au cedat fie ca e ceva defect structural (masina are 135000km la bord), asa ca am dus-o la segmentat. Surpriza, imi spune mecanicul ca segmentii sunt ok, uzura e normala, doar ca segmentii sunt blocati pe pistoane probabil din cauza folosirii de ulei necorespunzator... Asta sa fie? O sa-mi rezolve segmentarea problemele?

10. octavsb

octavsb 1st Gear Member

Locație:
    sibiu
    Masina:
    AUDI A4/B6
    Pai daca l-ai defacut poti sa-l segmentezi!ca este un lucru bun!Teava de la spate este unsuroasa si neagra?Atunci il scoate peundeva in esapament!

Ultima editare de un moderator: 25 Mar 2011
  11. river

river 1st Gear Member

Locație:
    cluj napoca
    Masina:
    A4, 1600, 2002
    Da, teava este unsuroasa si neagra si acum am o lista de cumparaturi mai lunga decat m-am asteptat: segmenti, garnitura de chiuloasa, kit distributie , pompa de apa, disc ambreiaj, garnitura la teava de esapament, flansa de apa :( Aveti idee la cat o sa ma ridic cu pretul, ca ordin de marime, la piesele astea?

12. audiDRIVER

audiDRIVER 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    Audi A4,1.6,ADP,1998
    orientativ: autokarma.ro , inregistrare masina cu datele necesare si poti sa-ti faci un calcul

p.s nu ti-as recomanda sa schimbi doar discul de ambreiaj, ci tot kitul

Ultima editare: 25 Mar 2011
  13. Iulian72

Iulian72 Silver Member

Locație:
    Campulung
    Masina:
    River, daca segmentii sunt blocati pe pistoane motorul nu mai trage cum trebuie din cauza lipsei de compresie si scoate fum albastru, plus ca baga benzina in ulei. Dupa segmentare o sa-ti mai consume o perioada ulei pana se rodeaza segmentii pe uzurile cilindrilor. Sa verifice mecanicul tau si pistoanele sa nu aiba fisuri!

14. TM91VNT

TM91VNT 1st Gear Member

Locație:
    timisoara
    Masina:
    audi a4 b5 1.6 adp 1995
    putetzi sa ma ajutatzi si pe mine, am de gand sa imi scot catalizatorul si sa las toba finala originala! sunt curios daca se aude mai tare si cu cat consuma mai mult !ms

15. Emy_

Emy_ Silver Member

Locație:
    Mangalia
    Masina:
    Fosta ADR 1.8i 125Cp ; prezentele 1.9 AFN + 2.0 CBAB
    Nu-ti consuma mai mult,dar iti trage masina mai bine.Cand mergi la ITP sa-l pui laloc!

16. TM91VNT

TM91VNT 1st Gear Member

Locație:
    timisoara
    Masina:
    audi a4 b5 1.6 adp 1995
    si sunetul?

17. weaselciuy

weaselciuy Silver Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    Audi A4 B5 Facelift 1.6i AHL
    deci daca scoti catalizatorul si pui un test pipe nu te lasa la ITP ? Desigur tobele sa ramana la locul lor...

18. Iulian72

Iulian72 Silver Member

Locație:
    Campulung
    Masina:
    nu mai ies bine noxele fara catalizator!

19. TM91VNT

TM91VNT 1st Gear Member

Locație:
    timisoara
    Masina:
    audi a4 b5 1.6 adp 1995
    pai faza cu noxele shtiu :)
    oare atunci sa scot toba intermediara! ca nu vreau sa scot aia finala ca atunci trebuie sa pun sport si nu vreau

20. Emy_

Emy_ Silver Member

Locație:
    Mangalia
    Masina:
    Fosta ADR 1.8i 125Cp ; prezentele 1.9 AFN + 2.0 CBAB
    In week-end vreau sa scot si eu catalizatorul,dar vreau sa ma mai documentez inainte.Nu stiu daca sonda lambda este inainte sau dupa catalizator pentru ca daca ar fi dupa catalizator presupun ca dupa scoaterea lui,mi-ar da eroare in bord.Va tin la curent!

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta