1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Despre motoarele 1.6 i - discutii si probleme diverse

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de mariusik, 21 Iun 2009.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. danutzu_2001

danutzu_2001 Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B9 2018 2.0 Diesel IF-14-MHB
    Salut,
    am gasit un link bun pentru cei care vor sa se indeletniceasca pe la Audel.
    http://audi-diy.blogspot.com/2007_10_28_archive.html
    :respekt:

2. szintyjanoska

szintyjanoska 3rd Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi A4, 1.6 (AHL), 1999
    E interesant, e descris cu detaliu

3. adrian.M

adrian.M 3rd Gear Member

Locație:
    -
    Masina:
    -
    Am si eu aceeasi problema la acest motor de 1.6 benzina, doar ca de pe A3.
    Am fost la un cunoscut sa-mi curete clapeta de acceleratie dar nu stiu cat de "profi" este pentru ca la fel imi face masina si nu mi-a cerut nimic pe operatiune. Oare sa incerc sa o curat in alta parte sau nu e clapeta de vina?

4. szintyjanoska

szintyjanoska 3rd Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi A4, 1.6 (AHL), 1999
    Daca nu a fost "profi" cum zici tu, poate cu nu a reusit sa faca ce a vrut sau u a mai facut asa ceva. Poti sa incerci la alt mecanic, dar neaparat sa-l intrebi de problema inainte sa se apuce, poate nu e de la clapeta problema.

Bafta

5. laurentiucat

laurentiucat 6th Gear Member

Locație:
    Vlădeni - Ialomița
    Masina:
    AUDI A 4 1,6-alz BENZINA A4 8E, B6 -2002
    sal ,am si eu un a4 1,6 am 92.000 km.motorul e alz 2002 .la cat se schimba distribuita? cei de la audi spun ca la 5 ani sau 90.000 km.in carte nu scrie nimic decat ca se verifica si se schimba daca e uzata.daca se rupe cureaua motorul pateste ceva sau doar se opreste msina si atat?

6. danutzu_2001

Locație:
    București
    Masina:
    Salut,
    nu vrei sa stii ce pateste motorul cand se rupe cureaua de distributie, mai ales daca prinde motorul in sarcina.
    Riscul la ruperea curelei este de a sparge pistoane, stramba axele de supape sau de a fisura capacul de la chiuloasa.
    Deci, nu e de joaca cu distributia.
    Daca nu ai facut`o pana acum mergi macar si verifica in ce stare e cureaua (la un service).
    Masina ai luat`o din afara sau din tara?

7. laurentiucat

Locație:
    Vlădeni - Ialomița
    Masina:
    sal

masina am luat-o in octmbrie din germania,de la un autohouse condus de nemti.are carte service,cu verificarile si reviziile efectuate.am luat-o la 68.000 de km si am si kitul de distributie luat tot din germania.m-a dus handlerul la un magazin de piese si cu 200 de euro am luat un sac de rafie plin de curele,ulei long life -30.000,filtre,placute de frana,bujii,huse,capace ptr jantele de tabla,antigel si lichid spalare parbriz. deci am kittul numai ca nu stiu la cati km sau cati ani se schimba.la 5 ani sau 90.000 de km mi-au zis cei de la cardinal motors de la constanta.

8. danutzu_2001

Locație:
    București
    Masina:
    Salut,
    parerea mea ar fi sa o schimbi cat mai repede, si asa stai cu inima impacata ca
    ai kit de distributie si de transmisie noi.
    Mai ales daca zici ca are deja 92mii km cu ea.
    Mie mi`au dat 60mii km sau 4 ani garantie la kitul meu.
    Nu stiu daca pe kitul tau de distributie o sa iti dea garantie service`ul, dar merita sa intrebi.

Ultima editare: 7 Iul 2009
  9. laurentiucat

Locație:
    Vlădeni - Ialomița
    Masina:
    distributie

imi da doar de montaj,atat.

10. uve

uve 1st Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A4 1,6 ALZ 2004 75Kw
    Apropo de puturos, am dat o liniuta cu un golf IV 1,9 TDI 101 CP si l-am facut, nu cu mult dar l-am facut. Ideea ii ca eu o urc pana in 6.000 ture si el dupa 3.800 degeaba o calca ca nu mai trage :), iar la mine de la 3.000 merge super.
    Daca compari motorul de 102 CP cu unul diesel de 130, este evident ca e foarte puturos, chestia e ca nu trebuie sa iti fie mila sa ii dai, sigur nu zboara pistoanele prin capota. :)

11. voodoo_boy 3rd Gear Member

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A4
    Poate cel cu Golful nu a scos tot ce se poate din motor :)
    Eu am un B6 1.9 Tdi si un 1.6 Benzina si sincer iti spun ca dieselul este mult mai bun ca cel pe benzina din TOATE punctele de vedere. (demaraj,viteza,tinuta de drum...consum nici nu mai are rost sa spun). De cateva ori am mers cu dieselul si un prieten cu cel pe benzina si niciodata nu m-a luat. Desi ai dreptate ca cel pe benzina are mai multe ture si poti sa il duci la 6.000 de ture pe cand cel diesel doar la 3.800 eu iti spun din propria experienta ca alea 3.800 sunt suficiente sa ia un avans de 1-2 masini. Nu se compara...eu cand o calc pe aia pe benzina parca se "lalaie" pana creste viteza si uneori ma enerveaza...in schimb la diesel cand ai calcat-o s-a dus :D
    Dar eu nu vreau sa fac comparatie intre cele 2 motoare doar am vrut sa spun parerea mea cu privire la acest motor. Eu unul nu vad ABSOLUT nici un avantaj in a avea 1.6
    Cu toate acestea merg destul de des cu masina si imi face placere daca nu ma gandesc la consum si nu ma grabesc.
    Numai bine

Ultima editare de un moderator: 16 Iul 2009
  12. uve

uve 1st Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Cealalta maina a mea e un passat 1,9 TDI cu 131 CP si merge de rupe in comparatie cu audi, dar vreau sa zic ca sunt multumit si de 1,6. Se conduce diferit benzinarul fata de diesel, normal ca daca pleci cu benzinarul de pe loc la 2.000 de ture nu ai cuplu, in schimb la diesel (care are si turbina) la aceasi turatie rupe asfaltul. Incearca sa pleci cu benzinarul de la 3.000 - 3.500 de ture si sa nu il lasi sa scada sub 4.000-4.500 cand schimbi sa vezi ca un diesel cu aceiasi CP nu se tine de tine :).
    Nu stiu daca ai reusit sa conduci un benzinar turbo sa vezi acolo performanta in comparatie cu diesel, sau un motor aspirat pe benzina cu capacitate mai mare de 2,5l . O sa iti schimbi parerea despre diesel-uri (eu le zic tractoare :) no offense)
    Audi cu motor de 1,6l nu este o masina de performante, dar isi face treaba, plus ca este ieftina la intretinere. Eu am cumparat masina pentru ca avea KM putini (54.000 KM) si era inca in garantie la audi.
    Urmatoare va fi tot Audi dar motorul va fi 2.0 TFSI:racer::racer::racer:
    Spre deosebire de tine nu vad nici un dezavantaj, iar referitor la consum nu imi bat capul (cat consuma consuma) la mine undeva la 10-11 l in oras. Nu faci mari economii daca iti consuma cu 2-3 l mai putin la suta in oras :), si inca ceva daca mi-am permis audi, imi permit sa il si alimentez :)

13. laurentiucat

Locație:
    Vlădeni - Ialomița
    Masina:
    clorect

daca zici tu ca e ieftina asa o fi..benzina nu-i bai ..parca ma incearca regretu ca nu am luat a3 1,8 benzina,ca am avut de ales: a4 1,6 68.000 km 2002 si a3 1,8 benzina 14.000 km tot 2002 amandoua la 11.000 de euro.plus taxele,plus drumu.dar acu asta e..

14. uve

uve 1st Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Eu am cumparat masina in 2006 cu 12.000 EUR + taxe vamale (atunci asa era )si avea 2 ani, pot sa zic ca am cumparat-o foarte bine, era a unui tip care nu si-a mai platit ratele la Audi Bank si aia or vrut sa i-o ia. Tipul vroia pe ea 14.500 EUR si i-am oferit 12.000 (atat aveam), si tipul fiind constrans...s-a scapat deoarece astia de la Audi au evaluat masina la 10.000 EUR.
    La vremea cand am cumparat-o nu era scumpa, azi nu stiu ce sa zic... la ce pret se vinde, eu nu am degand sa ma scap de ea in curand, poate cand o sa aiba vreo 150.000 KM :).
    Sincer, si mie imi pare rau ca tot atunci am gasit un A4 din 2002 3,2 V6 benzina quattro cu dotari full la 11.800 EUR si nu am cumparat-o (grija fiind consumul si taxele vamale) dar asta e, am vrut masina cu km putini.

15. LucianDom

LucianDom 3rd Gear Member

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi A4 B7 Avant 1.9 TDI
    probleme turatie la 1.6

Salutare!
    Detin un a4 1.6 ADP din 1996 si am observat ca nu sunt singurul cu problema la turatie a motorului.La fel si mie imi scade in ture pana la 500 si apoi se accelereaza singur pana la 1300-1400rpm.Am curatat clapeta,am verificat motorul pe tester,debitmetru aer..toate sunt bune,...am schimbat si filtrul de benzina,filtru aer,am fost la cei mai tari mecanici si nimeni nu-i gaseste defectul.Am urmarit discutia acestui subiect dar v-ati oprit.Ce poate sa aiba?De ce face asa? Mentionezi k mi s-a si oprit motorul cnd statea la relanti.... :crying:

16. voodoo_boy 3rd Gear Member

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A4
    Salut
    Am condus foarte multe masini si cunosc diferenta intre motoarele pe benizna si diesel. Poate nu m-am exprimat cum trebuie dar eu nu am vrut sa scot in evidenta diferenta dintre diesel 1.9 si benzina 1.6 ci doar sa-mi exprim parerea cu privire la 1.6
    Ideea nu era ca nu am bani de benzina sau ca ma zgarcesc la 2-3 l in oras cum spui tu pentru ca ai dreptate daca ai bani de Audi ai bani sa si bagi benzina dar diferenta este undeva in jur de 5-6 l la suta in oras. Si chiar si in conditiile astea nu m-ar deranja daca s-ar justifica consumul si diferenta intre ele dar eu nu vad rostul in a avea un motor mic si puturos si sa consume aproape dublu fata de altul mai mare ca el. Dar poate ai dreptate daca ai Audi si ai avut bani sa il cumperi se justifica sa arunci cu banii pe geam.
    Cat despre intretinere eu nu as putea sa spun ca este ieftina la intretinere in conditiile in care pui piese originale.
    Numai bine!

17. serry

serry 1st Gear Member

Locație:
    oradea`
    Masina:
    a4 1.6 96
    dezamagit

am si eu un a4 1.6 din 96! de o luna mi l-am adus eu din germania! in ceea ce consta de viteza maxima eu am mers cu ea pe autostrada cu 203:happy:!!! 6300 de turatzii:respekt: ! masine arata impecabil exterior/interior DAR se pare ca am descopirt o groaza de problema la ea :scared2: ! imi fierbe apa cand ma duc incet cu ea(semafoare,trafic abundent) cand am deja 40-50km/h isi revine apa la 90! toate asta dupa ce am schimbat recent :distributzi cu Pompa de APA, Termostat , Vascocuplajul cu tot cu paleta aia de plastic,am bagat`o si pe tester si nimik! masina NU pierde antigel! deja is disperat si f dezamagit:( ! am si dat pe ea o gramada de bani cu sparanta ca nu are probleme! a 2-a problema e ca pe langa faptu ca imi fierbe apa , masina NU baga calduraaaaaa desi furtunele tur/retur sunt f calde:banghead:!!! daca a mai avut care-va problema asta va rog sa ma lamuriti ca is dispeerat deja:sob: !!! !!! !!!

18. uve

uve 1st Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    :sign_ot:Ti-am inteles punctul de vedere, nu-i nevoie sa fii sarcastic :sign_ot:

Masina mea (Audi 1,6) consuma 12 in oras (asta vara cu clima, cand nu merg cu clima imi consuma 10) minus diferenta 6l iti da un consum in oras de 6....:blahblah1: ....poate... nu pot sa te contrazic, passatul meu (1,9)consuma in oras 8,5 l /100 consum facut cu plin de motorina, circulat 300 KM in oras si dupa plin iarasi apoi am impartit litrii alimentati la nr. km
    Cand vorbeam de intretinere, ma refeream la impozite, asigurare, reviziile din 15.000 in 15.000, mai mult, pe la motor sunt sanse foarte mici sa se strice ceva (este un motor foarte simplu). Referitor la directie eu de 3 ani circul in Romania si nu imi bate sau troncane ceva la directie (totul este original), iar masina are 95.000 KM.
    Nu stiu ce sa zic poate nu toti sunt asa fericiti, adica au mai intampinat si necazuri cu Audi 1,6
    Iti respect parerea referitoare la 1,6, parerea mea este mai buna :) pentru aceasta masina si motor.

19. Ice_2k

Ice_2k Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S5 B8.5
    Imi permit sa nu te cred, dat fiind faptul ca nu s-a pus 3.2 V6 pe A4 din 2002.

Cat despre cealalta disputa, zicea cineva ca la diesel schimbi la 3800 pe cand la benzina te duci la 6000. Pe langa faptul ca nu sunt 3800, ci mai degraba 4200-4400, se pare ca nimeni nu tine cont de cutia de viteze. Nu poti sa compari X RPM la diesel cu Y RPM la benzina, da cu virgula.

20. cristi231077

cristi231077 Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    <<<<===
    Haideti sa nu transformam threadul asta intr-un versus intre motoare diesel si benzina si sa ramanem la discutiile despre motoare de 1.6l.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta