1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Despre motoarele 1.8 Turbo - discutii diverse - probleme si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de sebanab, 2 Feb 2009.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. robert_pantelimon

robert_pantelimon 3rd Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    audi a4 1.8T quattro by TCM TURBO
    pardon eu mam dus la unu dintre aia care nu stiu si probabil de asta ma costat motoru asta e sper so rezolv cat mai repede

2. BOOST-PRO

BOOST-PRO 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    AUDI A4 B6 1.8T
    Robert am vazut ca te-ai apucat de desfacut motorul , as vrea sa arunc si eu o privire la ce s-a intamplat , bineinteles daca este posibil .

Ultima editare: 17 Iul 2009
  3. robert_pantelimon

robert_pantelimon 3rd Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    audi a4 1.8T quattro by TCM TURBO
    da se poate numai ca abia luni se apuca mecanicul de montat pe masina ne auzim si dca e treci pe la garaj este undeva prin colentina

4. Vio4

Vio4 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 DTM ,2.0 tfsi,cod motor BUL,06.2007
    Salutare colegi de 1.8T. Am si eu o intrebare pt. voi: ati observat cumva ,acum odata cu caldura asta,ca parca motoarele noastre parca nu mai trag, parca sunt niste simple aspirate,asta in conditii de trafic mai aglomerat? Eu asta am bagat de seama si mai mult chiar am observat ca si presiunea pe care o face turbina ( mi-am montat un ceas de boost )este mai mica, cateodata abia ajunge la 0,1 bari, cand in mod normal se duce undeva la 0,5-0,55bari. Sa fie oare intercoolerul murdar si sa nu raceasca suficient aerul ce intra in motor si atunci , pt. a nu aparea detonatiile,imi limiteaza presiunea si eventual scade si avansul la aprindere ?

5. gaby1773

gaby1773 Banned

Locație:
    iasi
    Masina:
    A4 B6 2003 1.8T Sport - evolutie continua
    clar e o racire insuficienta sau poate ai o alta problema care a coincis cu caldura de afara...
    eu nu am observat nicio schimbare odata cu caldurile de afara, nici in rau nici in bine. masina merge la fel de bine
    eu am dat de curand (de vreo 3-4 saptamani) bara fata jos si am scos ceva mizerie de pe langa IC, dar nu cred ca suficienta incat sa influenteze functionarea masinii

chiar ma bucur ca motoarele colegilor arata asa bine cand le mai desfac pentru cate o problema. ma tot gandesc cum o fi al meu, cum o arata pe dinauntru, dar deocamdata nu am de gand sa il desfac sa vad de ce merge :) poate voi afla si eu vreodata cum arata in interior, cu toate ca nu imi doresc prea tare sa il desfac, cu atat mai putin din cauza unor probleme.

Q: Cei cu A4 B6 din 2003, ce coduri aveti la motor? Eu stiam ca ultimile AVJ-uri s-au fabricat pana prin august 2002, dupa facandu-se trecerea la 163CP si BFB pentru FWD. Ma interesam zilele astea de o masina pentru un prieten, un 1.8T pe B6 din 2003 cu cod AVJ. Nu am vazut masina, dar asa mi-a zis omul, iar dupa VIN era fabricata in 2003 (WAUZZZ8E43xxxxxx)? Sa fi fost vreun MY2003, cu toate ca omul spunea ca e fabricata in 06.2003 (probabil a fost predata la acea data...)

Ultima editare: 18 Iul 2009
  6. filalucian

filalucian Platinum Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Audi A4 1.8t B5 1997
    Stie cineva ce cuplu au masinile noastre?Cel putin ma intereseaza a mea,B5!:unsure:

7. BOOST-PRO

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    AUDI A4 B6 1.8T
    suna bine cam pana la ce ora este deschis la acel service ? as putea ajunge in jur de 5:30 - 6 : 00 daca mai este deschis la ora aia:o:

8. motor

motor Bronze Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Audi A4 B5 avant 1.8T 400hp+ inca in lucru
    sal ...sunt posesor de vreo 3 luni de A4 B5 1996 AEB 1.8t...150 stock acum undeva pe la 190-195....am facut si un dyno...inainte sa mai "mesteresc" si acum ma gandesc la un soft ...intercooleru ii pe vine ...etc
    consum cam 13% oras...7.5% afara mers "mixt" cu catalizatorul scos
    viteza maxima 170 la deal... nu`s adeptul vitezei

modificari....suspensie sport completa, jenti 17` AZEV, folii omologate, evacuarea, xenon, etc. si miam pus un ceas de bOOst

Ultima editare: 19 Iul 2009
  9. motor

motor Bronze Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    apropo....cineva care stie motoarele astea...mai bine decat mine ... imi zice de unde stie el ce boost are dak nu am senzor pe intercooler

a montat cineva boost controller????pe 1.8t?

10. motor

motor Bronze Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    nimeni?...nimic?

11. filalucian

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Audi A4 1.8t B5 1997
    Teas fi ajutat cu placere dar nu ma pricep:):meeting:

12. wwl

wwl Silver Member

Locație:
    Pitești
    Masina:
    A4 1.8T B6
    e adevarat, nu prea stim cu ceasurile de boost ... poate faceti un topic, sau puneti aici niste info despre instalarea si utilitatea unuia! ;)

13. gaby1773

gaby1773 Banned

Locație:
    iasi
    Masina:
    A4 B6 2003 1.8T Sport - evolutie continua
    Cautati pe a4mods.com sau audizine.com
    Stiu sigur ca vazusem ceva in legatura cu ceasurile astea, dar acum e cam tarziu ca sa ma apuc de cautat
    O sa revin maine cu un link daca nu va descurcati :p

14. BOOST-PRO

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    AUDI A4 B6 1.8T
    Salutare eu am montat mai multe ceasuri de boost inclusiv pe acesta care-l am acum . nu prea am avut timp dar planuiam sa scriu mai devreme despre asta, daca vrei sa stii unde se face legatura pt a lua semnal pt boost gauge e simplu iei de pe galeria de admisie si nu numai sunt mai multe locuri unde te poti conecta , daca vrei sa stii de unde stie masina cat boost are fara ca tu sa ai sensor pe intercooler atunci sa stii ca unele modele mai ales la B5 nu au sensor pe intercooler dar au sensori pe Throttle body si in alte parti da de exemplu pe waste gate actuator ((care atuunci cand simte cantitatea de boost presetata din fabrica deschide waste gate-ul pt a preveni cresterea de boost peste limita admisa)),acestea transmit informatia catre Computerul masinii , am masurat eu mai demult cu vag-com la un audi care nu avea nici boost-gauge si nici sensor pe intercooler , sper ca asta raspunde cate de cat la intrebari :respekt:

Ultima editare: 22 Iul 2009
  15. motor

motor Bronze Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    nu mai inteles....nu ceas de boost ala lam legat fara probleme am legat si io mai multe...nu`i stres dar pe mine ma intereseaza dak i montat cineva BOOST CONTROLLER (iti dai singur boost cat vrei)

el din clapeta nu isi poate da seama cat boost are ... eventual senzoru ala dupa clapeta am uitat cum ii zice ala ar putea sa fie.....dar ala nu are valori maxime...care sa zica ca atunci cand le depaseste sa comunice la ecu.. sau ar mai putea fi debitmetru...el da cu seama cat aer intra in motor...

16. wwl

wwl Silver Member

Locație:
    Pitești
    Masina:
    A4 1.8T B6
    inainte de a-mi monta ceas de boost, imi spuneti si mie ce presiune ar trebui sa faca turbinica? :) am vag-com, pe ce canal pot masura si in ce conditii?

cum va uitati la motor, prin fata capacului de la distributie trec 2 furtune, unul de cauciuc mai gros si altul mai subtire care mergea la turbina, aveti idee ce face mai exact furtunasul ala, la mine era sarit si de cand l-am pus la loc e mult mai bine!
    as vrea, daca stiti, ce facea mai exact furtunasul ala?! venea de sub admisia de aer si mergea la turbina.

17. mario242

mario242 3rd Gear Member

Locație:
    București / Constanța
    Masina:
    Future>A6,Ex. B6
    probleme motor????

salutare !!!am un a4 1.8t quattro de 193 cp...problema e ca nu trage de caii astia si nu stiu ce problema ar putea sa fie...masina are 48000km si e din 2004 nu prea a fost folosita mai mult a stat.mie mi se pare ca trage cam de 100 cai nu de 193 cand ar trebui sa rupa...ce ar putea sa aiba???ms

18. mario242

mario242 3rd Gear Member

Locație:
    București / Constanța
    Masina:
    Future>A6,Ex. B6
    salut!!!am un a4 quattro 1.8t 190cp si simt ca nu trage de caii astia mai degraba parca ar avea 100 ...am cam 48000km,e din 2004 dar nu prea a fost folosita...stiti cam ce ar putea sa aiba?ms anticipat

19. filalucian

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Audi A4 1.8t B5 1997
    Motive ar fi multe,cauta pe cineva cu un Vag si vezi ce erori iti da,asta pentru inceput.Ar putea fi turbina,debitmetru,injectoare,etc.Daca nu dute la un service autorizat,nu te costa mult o testare cu vag-com;)

20. wwl

wwl Silver Member

Locație:
    Pitești
    Masina:
    A4 1.8T B6
    mario242, mergi si fa o diagnoza in primul rand, cauta intalnirile membrilor din orasul tau, trebuie sa aiba cineva vag-com.
    de aici vezi ce trebuie facut mai departe, e adevarat, masina ar trebui sa rupa la 193 de cai ...
    e cipuita presupun?!

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta