1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Despre motoarele 1.8 Turbo - discutii diverse - probleme si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de sebanab, 2 Feb 2009.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. ionut_mdln1

ionut_mdln1 5th Gear Member

Locație:
    Slatina
    Masina:
    Audi A6 C7 2.0 TDI 2012 S-line
    Salut, astazi le-am comandat pe toate 8, luni am programare sa schimb semeringul de la distributie si o sa schimbe mecanicul si cele 8 garnituri, impreuna cu chitul de la accesorii si cateva furtunase de pe la epurator care sunt imbatranite si pierd gaze.

2. BV19MAX Guest

In seara asta era sa raman fara masina. S-a incins atat de tare evacuarea incat ceva de jos din spatele motorului a luat foc (ceva plastic presupun). Norocul meu a fost ca am vazut lumina sub masina si cand m-am uitat ardea :) Am mai vazut evacuarea rosiatica, dar nu in halul asta sa ia foc.

3. ionut_mdln1

ionut_mdln1 5th Gear Member

Locație:
    Slatina
    Masina:
    Audi A6 C7 2.0 TDI 2012 S-line
    Imi pare rau, norocul a mai fost si cu temperatura scazuta de afara si sa racit mai repede. Ai grija pe viitor!

4. BV19MAX Guest

am turnat apa rece (desi stiam ca poate sa crape ceva, dar decat sa ia foc masina...) si s-a stins. Am mai stat vreo 10 minute pe langa ea sa nu se intample nimic. Ciudat este ca s-a intamplat acum, desi de un an de zile merg la fel, adica in 4500-6000 rpm aproape constant si s-a incins de multe ori foarte aproape de fierbere.

5. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Dar....se pare ca ai ciuda mare tare de tot pe masina aia. Daca tot iti place sa le distrugi, iti dau un sfat. Dupa ce ii dai sa-i rupi dintii, las-o 3-4 minute pe relanti sa se raceasca in voie turbina. Nici nu stii cat conteaza asta ! Nu se uzeaza la talpa cat se uzeaza la schimbarea brusca de temperatura.

6. BV19MAX Guest

Nu este ciuda, este placerea de a conduce masina. Si da, o las oricum sa mearga cateva minute cand o alerg (pana imi iau telefoanele, pormoneu, geaca, etc, apuca sa se raceasca "unpicut").

Edit: Am pus VAG-ul pe ea si aveam eroare pe lambda si debitmetru. Parametrii sunt buni.

Ultima editare de un moderator: 8 Dec 2012
  7. BV19MAX Guest

Azi mi-a facut iar figura :) A sarit temperatura aproape de 120 de grade si a inceput sa iasa aburi de sub capota. M-am uitat, nu se vedea nimic, dar se auzea un fass. Cand am tras putin de un furtunas a zburat apa in toate directiile :)

Atasez poze cu locul de unde s-a rupt stutzsul, unul dintre furtunele ce intra jos langa cutie intr-un teu fixat pe bloc. Dupa ce am reparat problema si am facut "o tura" am observat ca pe zona incercuita intr-una dintre poze tot se mai scurge antigel (partea de jos a T-ului se umezeste).

Ultima editare de un moderator: 8 Dec 2012
  8. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Cred ca ai scapat-o un picut la cald. Sa fii atent dupa ce rezlvi problema, daca observi urme de ulei in vasul cu apa, sau daca se ridica nivelul de ulei ....E posibil sa fi impushcat garnitura de chiuloasa

9. BV19MAX Guest

nu-i problema daca-i garnitura ca o schimb usor. Mai urat e daca trebuie sa umblu pe la alimentarea cu apa a turbinei, ca am impresia ca pe acolo este ceva problema.

10. BV19MAX Guest

Bun, azi mi-a facut iar figura. A inceput sa creasca apa peste 100 de grade (a ajuns la 90, a stat acolo o perioada dupa care a inceput sa creasca). Compresia este aceiasi, 12 pe toti cilindrii, deci garnitura a scapat. uleiul este la acelasi nivel (3 "liniute" lipsa). Se auzeau ceva fass-uri in spate, la turbina. in seara asta intentionez sa presurizez instalatia la 4-5 bari si sa vad pe unde iese apa. Sper sa nu crape nimic de la presiunea asta si sa scap de belea odata pentru totdeauna ca deja este iritant sa nu stii ce are trotineta :P

11. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Te sfatuiesc sa iei lagatura cu CATALIN AD CIEL are service Bosch in Zarnesti. Eu eram in trecere prin BV in vara si am fost la ei cu o problema si mi s.au parut foarte ok. Am o intrebare. Tie iti pierde apa? Daca nu pierde apa, verifica cu VAG COM.ul senzorul de teperatura. Parerea mea e sa te duci la ci eva care are cu ce sa.ti rezolve problema.

12. BV19MAX Guest

Pierde.
    Am vazut si pe unde. Am comandat piesa, azi a sosit dar fiind viscol nu am apucat sa o montez. Pierde prin 2 locuri.. pe la un T si pe la un furtun (cel din pozele din pagina precedenta). Desi am taiat din el se pare ca este intepat in partea de jos. Il schimb si pe ala si apoi mai verific inca o data dupa scurgeri. La 5 atmosfere sigur nu se mai pot ascunde porii :D

Il cunosc pe cata de la intalnirile locale, nu asta ar fi problema, dar de ceva ani nu mai apelez la mecanici.
    Plus de asta, postez aici problemele in speranta ca vor ajuta rezolvarile si pe altcineva, ca altfel o rezolvam in tacere si invatam doar eu din experienta asta :D

13. silviu8x

silviu8x 6th Gear Member

Locație:
    Brescia
    Masina:
    Audi A4 CAGA 2008
    Chiar poti sa bagi 5 bar pe instalatie!?La mine la 3 bar nu mai permitea sa bag presiune,era o valvola,ceva de suprapresiune.Cred ca e destul de riscant 5 bar,mai ales pentru caloriferul in bord.
    Ai grija, ca nu mai e suficient sa schimbi garnitura,daca ramai fara apa in chiulasa...e una daca fierbe si alta daca se incinge pana se deformeaza.

14. BV19MAX Guest

pai eu am facut bypass la vasul de expansiune si am bagat direct in furtune. Nu dintr-o data, treptat.
    Dupa ce inlocuiesc acel cot si furtunul buclucas o sa bag presiune in instalatie, de data asta 2-3 atmosfere si las peste noapte sa vad daca imi scade.

Nu a apucat sa se incinga asa rau. Abia a trecut de a 2-a linie de dupa 90 de grade dupa ce am oprit motorul :)

15. silviu8x

silviu8x 6th Gear Member

Locație:
    Brescia
    Masina:
    Audi A4 CAGA 2008
    Ok,dupa ce rezolvi cu pierderea,iti recomand sa utilizezi concentratia maxima de antigel.Astfel nu ingheata decat la -38 C si fierbe doar la peste 125 C. Cel mai important, se elimina punctele de fierbere(apa nu se incalzeste in tot motorul la fel),cand motorul este folosit constant, in mod corespunzator ;)

16. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Maxim ar fi 2/3 antigel si 1/3 apa distilata ca in Suedia,Norvegia etc la testul facut de mine acum cateva zile a iesit in jur de -40 de grade C.

17. BV19MAX Guest

Am un antigel unguresc, roz.
    Pe el scrie ca rezista la -60 de grade daca este combinat 60% antigel cu 40% apa.
    Acum am 2L antigel si restul apa si rezista la -24
    Maine mai scot 2L din motor si "arunc" 2L de antigel pur :)

18. silviu8x

silviu8x 6th Gear Member

Locație:
    Brescia
    Masina:
    Audi A4 CAGA 2008
    Asigurate ca respecta norma pentru motorul tau,nu orice gen de antigel e bun, chiar daca e roz si de la unguri.In nici un caz nu amesteca diverse antigeluri,e posibil sa infunzi instalatia de racire.

19. BV19MAX Guest

Este G12. Am schimbat azi T-ul respectiv. Se mai vedeau ceva aburi cand s-a incalzit motorul, dar nu stiu daca este din alta parte sau ieseau aburi din antigelul curs pe bloc. Voi vedea zilele urmatoare daca mai scade nivelul. Intre timp trebuie sa schimb racordul flexibil de la evacuare ca imi scapa gaze.

20. silviu8x

silviu8x 6th Gear Member

Locație:
    Brescia
    Masina:
    Audi A4 CAGA 2008
    Ma bucur pentru tine ca nu ai pus alte marci de antigel,devine foarte nasol,se face ca o gelatina si e foarte greu de scos de prin radiatoare...

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta