1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Despre motoarele 1.8 Turbo - discutii diverse - probleme si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de sebanab, 2 Feb 2009.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. BV19MAX Guest

Dupa cum spuneam in pagina precedenta, nu sunt tocmai incepator. Cer sfaturi ca sa consult mai multe opinii, ca sunt sigur ca-mi mai scapa si mie lucruri, dar am la activ cateva zeci de motoare segmentate/modificate :)

2. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Pentru racordul flexibil te sfatuiesc sa dai jos catalizatorul de la turbina...cu tot cu toba, si sa-l sudezi pe banc, dupa ce faci semnele respective sa fixezi exact la punct. Eu am sudat pe masina prima data si a iesit o porcarie. Poti amesteca diferite tipuri de antigel doar daca toate sunt G12. E exact ca la uleiuri. Daca respecta aceeasi norma e la fel

3. BV19MAX Guest

Da, oricum intentionam sa dau jos cu totul, ca spatiu sa sudez pe masina cu siguranta nu este (Abia am reusit sa bag lanterna sa ma uit la racord sa vad in ce stare este :D ).

4. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    De curand m-am hotarat sa efectuez o operatiune de intretinere a motorului meu 1.8T. Este o operatine pe care o recomand tuturor posesorilor de masini. Alaturi am atasat mai multe fotografii cu operatiunea in sine. Pe langa schimbul distributiei si a rolelor si curelelor auxiliare , s-au inlocuit simeringurile, lantul de la distributie, s-a dat baia jos si capacul de la tacheti pentru a fi spalate. La final cu aceasta ocazie s-a inlocuit si un tampon la motor care prezenta scurgeri, antigelul norma G12 si lichidul la servodirectie. S-au folosit numai piese contitech , silicon Victor-Reintz , Ulei de motor Motul de data aceasta pentru sezonul rece specific 504/507 5W30 . Valoarea totala a pieselor a fost de 2.000 lei ( toate rolele , toate curelele , doua simeringuri , lantul de la axe , filtrele , uleiul , tamponul de la motor, antigel-4 L , 2 L ulei servo ) manopera …..SECRET. Nu vreau sa fac publicitate nici service-ului si nici sa discut pe tema asta .

In speranta ca si alti colegi vor face asa ceva si vor posta din experienta lor. Ceea ce am postat este peste orice supozitie si orice discutie cea mai importanta operatiune de intretinere a motorului.

Ultima editare de un moderator: 17 Dec 2012
  5. BV19MAX Guest

cat a costat amortizorul de vibratii si cat a costat lantul? Sunt singurele componente din distributie pe care nu le-am schimbat.

6. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Lantul 150 lei , amortizorul tot vre-n miliob si ceva....nu mai retin exact ca am luat multe atunci. Lantul eu zic sa-l schimbi pentru ca atunci cand se uzeaza se intinde si misca axa cu came de admisie 5-7 grade.

7. BV19MAX Guest

Cand am schimbat distributia lantul era vreo 200 de lei si amortizorul de vibratii in jur de 300, de asta nu le-am luat. Intinzatorul de la lantul axelor iarasi era foarte scump, in jur de 1000 ron

8. Samy.

Samy. Gold Member

Locație:
    Argeș
    Masina:
    A4 avant 1.8T AJL 180Hp, Golf4 2.0i AQY 115Hp
    Jack, nu ai intinzatorul lantului axelor cu came electromecanic? Ai verificat si motorasul de comanda?
    Pentru demontarea baii de ulei trebuie demontat tot cadrul motor, sau doar lasat un pic in jos?

9. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Intinde bine ca nu face zgomot. Si cbiar asa fiind, iti dai seama ca nu dadeam 2300 lei pe unul nou. Pentru demontarea baii, prinzi motorul de sus, pentru ca sub masina demontezi inclusiv tampoanele, si desfaci bara stabilizatoare si se lasa un jos. Nu lasi motorul in jos se lasa in jos bara stabilizatoare. Se slabesc prezoanele de la jug si de la bascule.

10. RevHard

RevHard 6th Gear Member

Locație:
    -
    Masina:
    1998 A4 1.8
    cum ai prins motorul de sus? ai ceva suport special?

11. Samy.

Samy. Gold Member

Locație:
    Argeș
    Masina:
    A4 avant 1.8T AJL 180Hp, Golf4 2.0i AQY 115Hp
    RevHard
    Se vede in poze suportul ce tine motorul in sus.Este un suport standard care este la orice service. De asemenea motorul poate fi ridicat si cu un palan fixat in tavan sau grinda...etc,in cazul in care ai canal

Ultima editare de un moderator: 20 Dec 2012
  12. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Motorul a fost fixat cu acel suport standard. Nu a fost ridicat ci doar fixat pe tru ca sub masina s-au demontat inclusiv suportii de motor. Pe undeva pe langa distributie are o "gaica" speciala facuta sa prinzi motorul de ea.

13. silviu8x

silviu8x 6th Gear Member

Locație:
    Brescia
    Masina:
    Audi A4 CAGA 2008
    Jack, motorul arata foarte curat in interior ! Cum era baia? Imi aduc aminte ca la mine au cam scobit printre axe si era totul plin de noroiul acela negru...

Ultima editare: 24 Dec 2012
  14. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Pai, uita-te si tu pe poze cum arata baia. Fa o comparatie.

15. pufica 1st Gear Member

Locație:
    zimnicea
    Masina:
    audi a4 avant
    ati avut probleme cu pompa de benzina la motor de 1,8 turbo quatro ?

16. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Nu, personal nu. Dar ca la orice masina, pompa de benzina isi face racirea cu lichidul din rezervor. Daca mergi mult cu 1 litru pe fund si mai mereu cu becul aprins pompa o sa cedeze mai repede.

17. cozmanciuc 1st Gear Member

Locație:
    botosani
    Masina:
    audi a4 1.8t quattro
    da ai dreptate....ideea e cand se aprinde becul de la benzina sa bagi benzina

18. BV19MAX Guest

A avut fostul proprietar probleme si a schimbat-o. Si datorita lui nu mai trage benzina din partea soferului si nu mai indica bine nivelul benzinei in bord :)
    Totusi pune o intrebare mai specifica, nu daca a avut cineva probleme cu pompa, ca cu siguranta cineva a avut, dar cu ce te ajuta pe tine sa stii ca a mai avut cineva problema?

19. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    vezi ca pompa are o anumita pozitie.....daca nu e pusa bine, nu mai trage benzina de jos sau nu indica bine. La mine, la A4 vechi cand aveam 10 litri in rezervor, ramaneam fara benzina.

20. BV19MAX Guest

a mea este de alt tip (probabil de pe una fara quattro). Litrometrul original indica aiurea rau. nu avea suport pentru cel din partea soferului si nici sorbul din partea soferului nu este legat la pompa.
    M-am obisnuit cu ea asa... cand scade sub jumate de rezervor merg la pompa, fac plinul si stau fara grija urmatorii 100-200 Km :D
    In curand o sa-mi termin computerul de bord custom si atunci il calibrez pentru litrometrul ce il am acum si nu ar mai trebui sa fie probleme.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta