1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Despre motoarele 1.8 Turbo - discutii diverse - probleme si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de sebanab, 2 Feb 2009.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. silviu8x

silviu8x 6th Gear Member

Locație:
    Brescia
    Masina:
    Audi A4 CAGA 2008
    "Pai, uita-te si tu pe poze cum arata baia. Fa o comparatie."

@ Jack:Nu am vazut,ca era si poza cu baia..Oricum motorul tau pare mult mai curat decat am meu pe interior.Eu avem multa mizerie,din pacate nu am facut prea multe poze...in momentul ala credem ca o sa-i pun doar o poza mica pe cruce...

2. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Cum a iesit ? E ok acum ? Axul din stanga masinii era decalat ? Pompa avea sorbul infundat ?

3. simi_symy@yahoo.com 1st Gear Member

Locație:
    onesti
    Masina:
    audi a4 2002
    1,8 t mers motor intrerupt

salutare.am schimbat filtrul de benzina.am facut vreo 15km apoi motorul a inceput sa intrerupa.

4. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    :)) ce tare esti . As putea sa fiu rautacios si sa-ti spun ca ai ramas fara benzina sau ca ai oprit motorul din greseala. :)) Spune-ne si noua daca inainte facea la fel, sau daca ai mai avut probleme cu masina pana acum

5. robert_anisoiu 1st Gear Member

Locație:
    Ploiesti
    Masina:
    Audi A4, 1.8T QUATTRO, 2006
    Audi A4, 1.8T Quattro, nu mai trage ca inainte

Salut tuturor,

am un Audi A4, benzina, 1.8T Quattro, cumparat in vara lui 2012.

Cand am cumparat masina, daca calcam acceleratia, pe la 2300-2400 de ture intra turbina si efectiv ma impingea in scaun, fiind Quattro. Acum nu mai am aceeasi senzatie, parca masina nu mai trage cum tragea, si n-am facut cu ea decat vreo 6000 km. Sa fie benzina de vina? De regula alimentez de la Rompetrol, benzina Efix 95.

A mai intalnit cineva problema asta sau aveti idee de unde sa o apuc?

Multumesc anticipat.

6. BV19MAX Guest

Nu te-ai gandit ca poate te-ai obisnuit cu masina? Asa am patit si eu si am inceput sa-i fac test de compresie si toate cele si cand am pus-o pe dyno avea exact aceiasi putere ca atunci cand mi se parea ca trage "de rupe".

In alta ordine de idei, mergi la cineva cu un tester si fa un log in mers. posteaza-l aici si ne putem da cu parerea daca vreun parametru este incorect.

7. nelutu_petrican

nelutu_petrican Silver Member

Locație:
    Târgu Neamț / Gura Humorului
    Masina:
    A4 B6 QUATTRO 2.5TeDeI , cel mai PROST motor.. dupa BLB bineinteles :), si alta marca din 3 litere
    pe ce grupuri se face logul la 1.8t ca sa fie relevant? am vrut sa fac azi unul si nu sunt aceleasi grupuri ca la diesel
    si intre ce rpm? adica de la 2000 pana la...5-6000 sau cat ca sa fie ok? ca intr-a 4-a la 5000+ se duce deja destul de sus acul de la km/h pentru conditiile de drum :)

8. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Eu personal am intalnit aceasta problema si era de la debitmetrul de aer. Faza tare era ca nu dadea erori . Noroc ca a observat mecanicul niste valori aiurea la VAG-COM. A doua oara am observat schimbarea la inlocuirea bujiilor si a filtrului de aer. Cand am avut probleme cu debitmetrul nici nu se mai auzea acel FAS la turbina cand acceleram

9. googlede 1st Gear Member

Locație:
    Loc. Calan jud. Hunedoara
    Masina:
    Audi A6 motor 1,8 Turbo an. fab. 01.06.1999
    Salutare tuturor

de ceva vreme sunt posesorul unui A6 1,8T cod motor AEB , problema mea este urmatoarea , am impresia ca turbo nu lucreaza , in acceleratie furtunul ce vine din intercooler la clapeta de acceleratie nu se intareste nici la accelerarii de 5000 rot/min.
    astazi am pus testerul , singura eroare a fost 16502 , P0118 (Senzor temperatura lichid racire) , poate sa influenteze aceasta eroare mersul motorului incat sa nu functioneze turbo?
    precizez ca aceasta eroare a fost stearsa , nu s-a schimbat nimic in mersul motorului.
    a mai intampinat cineva aceasta problema?
    astept parerile voastre.

multumesc

10. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    In afara de faptul ca nu se intareste furtunul ce alt simptom mai are? Furtunul nu prea se intareste in merg gol. Atunci motorul nu depune efort chiar si la turatii mari si turbina baga presiune dar nu atat de mult incat sa se intareasca furtunul. Senzorul de temperatura poate influienta mersul motorului deoarece transmite o informatie eronata calculatorului despre temeperatura efectiva. Calculatorul regleaza debitul de aer si benzina in functie de temperatura. Daca temperatura este una iar senzorul transmite alta, motorul nu functioneaza corect.

11. googlede 1st Gear Member

Locație:
    Masina:
    Masina merge bine la drum, dar parca nu sunt cei 150 de caluti, iar cei ramasi parca papa c-am mult , 8-9 l condus usor in afara.
    Nu are niciun bec aprins in bord. Cat despre presiunea din furtunul de la intercooler, nu stiu ce sa zic, parca nu trece aer deloc prin acel furtun la turatii de 4000-5000.

Ultima editare de un moderator: 9 Ian 2013
  12. BV19MAX Guest

googlede, nu este diesel. La benzinare turbo presiunea nu este ca la diesel.
    La motorul de 1.8 de exemplu ecu este in general Bosch ME7.5, adica un ECU torque based.
    Asta inseamna ca in functie de o gramada de parametrii (temperatura motor, pozitie pedala acceleratie, VITEZA DE DEPLASARE, incarcarea masinii etc) calculatorul stie ca are nevoie de X cuplu. In functie de hartile de injectie si parametrii de intrare, inclusiv Lambda, ECU calculeaza calntitatea de combustibil necesara cat si boost-ul, deci pe loc este perfect normal sa nu se "agite" prea tare turbo. Ce, vrei sa faca riduri? :d

13. silviu8x

silviu8x 6th Gear Member

Locație:
    Brescia
    Masina:
    Audi A4 CAGA 2008
    Nici la mine nu se "intareste" furtunul :) desi am modificat destul de mult pe la motor,atunci cand turez pe loc,la orice turatie.Nici daca calc brusc pedala nu vad mai mult de 0.5 bar pe ceas.
    Ar fi bine, daca ar fi posibil sa obtii boost stand pe loc...

14. adibose

adibose 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    2007 - A4 B7 Avant 1.9TDi
    @googlede Cel mai simplu este sa iti montezi un boost gauge pe bord si ai sa vezi de ce nu se intareste furtunul :)

15. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    googlede. Sunt multi parametri. Eu stiu un tip care a schimbat jumatate de masina....mecanicul era si mai destept....a inlocuit injectoare, tubina ....etc....si de fapt trebuia sa schimbe bujiile si filtrul de aer ;) tragi tu concluzia...

16. googlede 1st Gear Member

Locație:
    Masina:
    Eu va inteleg pe toti , dar tind sa cred ca masina nu merge cum trenuie , nu trage cum trebuie , am vizionat pe youtube mai multe filmulete cu acest tip de motor 1,8T cod motor AEB , acceleratia de la 0-100 km/h este diferenta de la cer la pamant intre ce vad acolo si ce scoate masina mea. Sa ajung la 160km/h imi trebuie 3 km , cea ce cred ca nu este ok la acest motor de 150cp.

17. BV19MAX Guest

In cate secunde prinde 100 Kmph? Si care este viteza maxima? daca trece de 200 Kmph inseamna ca inca mai are cei 150CP :D

Oricum, la ce balenuta este A6-le cum ai vrea sa traga un motor de 150CP?

18. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Cand accelelrezi in mers, face acel FAS turbina? Socoate fum? Ai verificat parametrii debitmetrului de aer? Ai inlocuit senzorul de temperatura? Ai schimbat bujiile cu unele pentru motorul tau ?(recomand NGK cod PRF6Q) ....raspundea aceste intrebari si apoi mai discutam.

19. googlede 1st Gear Member

Locație:
    Masina:
    salut Jack
    Iti raspund la intrebri.
    turbina nu se aude cand face FAS
    fum nu scoate
    parametrii debitmetrului nu i-am verificat , maine sa pun testerul sa vad ce parametrii are.
    senzorul nu l-am inlocuit deoarece cei de la piese mi-au adus alt model astazi , (comandat cu toate datele din talon)
    maine vine senzorul si il inlocuiesc.
    maine inlocuiesc si bujiile (o sa pun exact ce mi-ai recomandat) sa vedem cum se comporta dupa.

multumesc

20. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    spune=i mecanicului sa se uite la datele din calculator la aerul pe care ti-l da la debitmetru. Eu am patit la fel. Masina mergea dar debitmetrul dadea valori eronate pe care VAG-COm nu le vede ca fiind defecte.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta