1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Despre motoarele 1.8 Turbo - discutii diverse - probleme si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de sebanab, 2 Feb 2009.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. Sergiu_tm91 1st Gear Member

Locație:
    Timisoara,Timis,Ro
    Masina:
    A4 B5,1.8 20vT,1995
    Ma scuzi. N-am citit nimic. :search:

Ultima editare de un moderator: 11 Mar 2013
  2. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    @horia asta inseamna log in mers. Sfatul meu e sa te mai duci la el ca e foarte aglomerat. Ai vazut si tu ce e la el acolo ! Omu e tare dar fiind full iti dai seama ca a si uitat. Crede-ma ca a rezolvat masini fara rezolvare. Dar, pe partea electronica e unul in oras ai mai bun decat Costel Doar la diagnoza. Costel il mai cheama pe el din cand in cand. Il cheama Gabi. A lucrat la service-ul Valvoline de langa wasserman la cuza. tel lui e 0745915564. Daca ai o chestie mica, minora si usor de schimbat fara sa dureze mult. Daca nu , el o sa-ti spuna exact ce ai si apoi sa o schimbi in alta parte sau la mecanicul cu care lucreaza el. Tipul asta Gabi e solicitat si la reprezentanta cand nu le dau de capat. Toata lumea il stie pe Gabi de la Valvoline. Faza e ca si el e full. Acum nu mai stiu unde lucreaza. Nu am idee la ce service e dar acolo nu mai e sigur. Patronul si-o cam luase in cap pentru ca el i-a adus majoritatea clientilor. Dupa ce a plecat Gabi de acolo, aproape ca nu mai vine nimeni la service

Ultima editare: 11 Mar 2013
  3. BV19MAX Guest

Vi s-a intamplat vreodata sa traga masina in valuri?
    initial am crezut ca este de la soft, asa ca am pus softul original la loc. Uneori taie turbo de tot in sensul ca pe la 2500 de ture bag piciorul in ea si nu se aude fluieratul specific turbo si trage foarte prost. Cand isi da drumul trage cum trebuie. Fum nu scoate, consumul este acelasi. Am facut un log in mers si parametrii par in regula. Nu stiu debitmetrul cat ar trebui sa arate la anumite turatii, dar nu am retarding pe aprindere decat in decelerare spre ralanti.
    In momentele cand nu trage prinde suta in 10.3 secunde cu softul original si 7.8 secunde cu cel custom in conditiile in care producatorul zice 7.5 cu cel original.

4. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    ia legatura cu cata ad-ciel de la bosch-car service zarnesti. Are un tester foarte bun iar baietii de acolo, cunosc bine valorile. P.S. (parerea mea nu dati cu pietre) mai terminati cu prostiile cu softuri si basme de copii. Daca era asa de smecher il faceau din fabrica. Mai devreme sau mai tarziu toate motoarele care au soft la coltul strazii vor ceda....unele turbina, altele pistoanele...intre doua motoare de acelasi tip dar cu puteri diferite, din fabrica difera aproximativ 230 de repere. Adica peste 200 de piese sunt diferite ca acea masina sa mearga bine. Am mai zis si altii mi-au sarit in cap, asa ca....nu mai comentez. Eu o sa vreau sa-mi pun soft de MIG 21 oare o sa mearga ? :))))

Ultima editare: 17 Mar 2013
  5. BV19MAX Guest

Jack, nu ma intelege gresit, cunosc destul de bine motorul. erori nu are. am pus o harta cu MAF dezactivat si la fel face, deci excludem debitmetrul. Totusi as face un test cu unul de pe alta masina, sa vedem ce gasim :D

6. BV19MAX Guest

Dupa ultimele teste avansul este mult prea mic.
    la 4000 rpm cu softul original avansul ar trebui sa fie 24.6 grade BTDC si la mine este 23.3 grade
    La 5000 rpm se schimba treaba.. ar trebui sa fie 35 de grade si este 18 imediat dupa decelerare sau 27.8 cu acceleratia la podea.

Asta pentru aprinderea ideala, la 17 grade ATDC.

Cu cel modificat lucrurile stau mai bine, dar tot sunt diferente de 3-4 grade.

O sa fac un log si pe canalul de turbo sa vad cum sta treaba acolo.

7. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Am o intrebare pentru ca 1.8&1.8T sunt oarecum comune la reparatii.

Un motor care consuma ulei (2-3 l /10000) cauzele si cu ce sa incep ?!
    -atentie de la ce este mai usor de intervenit in el la ce este mai dificil;nu pretul ma intereseaza ci usurinta interventiei.

Mie imi vine in minte astea :
    1.Garnitura de chiulasa&capac chiulasa
    2.Segmentii&supapele
    ............................

...astept parerile voastre intr-o ordine logica a interventiei(nu amestecate)
    Merci.:)

Ultima editare: 2 Apr 2013
    Voicu George apreciază asta.
  8. BV19MAX Guest

2-3 litrii la 1000 km nu este extrem de mult. Depinde de uleiul folosit.
    Cand am luat masina consuma cam 1L / 800 Km (da, 800 km, nu 8000). De cand folosesc 5W30 consuma 4-500 de grame intre schimburi.

Incepi cu test de compresie. Daca compresia e buna nu merita (momentan) sa te apuci de segmenti.
    Urmeaza verificarea eventualelor scurgeri. La cele turbo se verifica turbina, la non turbo verifici motorul vizual de eventualele scurgeri.
    Dupa asta, pe lista ar fii simeringurile de la supape, caz in care se desface chiulasa si se rectifica si ghidurile si scaunele de supape. La operatiunea asta se schimba si garnitura de chiulasa (personal am strans si de 3-4 ori o garnitura, dar am facut-o mai mult sa vad daca mai tine sau pentru ca asa a vrut clientul ca sa nu mai dea 150 Ron pe alta garnitura).
    Dar daca tot ai chiulasa jos, cel mai bine cumperi si segmentii si cuzinetii de biela si ii schimbi, desi cuzinetii nu este obligatoriu sa-i schimbi daca nu prezinta urme de uzura.

9. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Mie imi consuma 1 litru la 4.000 km,dar si pentru ca jumatate sau mai mult fac cu motorul recr distante scurte 5 km dimineata si 5 seara zilnic.

10. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    1.Garnitura de chiulasa&simeringurile de la supape(s-ar merita segmentii si cuzinetii de biela) asta ar parea esential.
    2.Chiulasa
    3.Segmentii&supapele
    ............................
    4.rectificarea ghidurilor si scaunelor de supape.
    (Interventia nu pare foarte scumpa)

O sa fac niste poze sa vedem ce iese.

---------------------------------------------------------------------
    Merci.
    Fum nu scoate,la acceleratie un miros de ulei ars,nu bate nimic,un mic tacanit insa undeva foarte ''jos'',la 10 secunde are o mica smuncitura isesizabila la ralanti,
    Sunt pe 5 W40 Magnatec am fost multumit timp de 5 ani;sa vad daca revin pe 10w-40 cum era cand am luat-o.

Ultima editare: 20 Mar 2013
  11. BV19MAX Guest

eu am facut o chiulasa 16V si m-a costat 320 ron "la negru".
    Rectificat plan chiulasa
    schimbat simeringuri supape
    refacut ghiduri si scaune supape
    reglat tacheti

12. BV19MAX Guest

La mine cred ca am gasit problema. O sa va tin la curent.
    Am pus FPR-ul original si am facut plinul. Azi dimineata nu mi-a mai taiat gazul. Acum nu stiu daca e de la FPR sau din cauza ca am mers cu rezervorul aproape gol vreo saptamana.
    Avansul a revenit la normal si nu mai da nici rateuri. In continuare nici o eroare.

13. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Ne tii si pe noi la curent te rog.

14. BV19MAX Guest

Trage ca inainte. FPR-ul era vinovat.
    Deci, daca trage in valuri si are momente cand trage bine recomand verificarea vacuumurilor, apoi a FPR-ului. Daca astea 2 sunt bune mergeti mai departe pe traseul de alimentare pana la pompa de benzina.

15. cotofana sergiu

cotofana sergiu 1st Gear Member

Locație:
    brasov
    Masina:
    a4 1.8t 2002
    Salut. Revin cu o noua problema; mi se aprinde martorul la presiunea de ulei din nou .Am schimbat ponpa de ulei acum 4 luni si nu am m-ai avut probleme ,dar acum se aprinde iar si se aude un zgomot cudat la variatorul de la axele cu came .Am verificat presiunea de ulei si am 1.4 la relantiu si 4.1 la 2000 de ture .Martorul se aprinde cam dupa 4-5 min dupa ce ajunge apa la 90 grade .Este posibil sa fie din cauza lui ?? Va rog sa imi dati si mie solutii! Nu mai stiu ce sa fac si ce sa schimb ..

16. silviu8x

silviu8x 6th Gear Member

Locație:
    Brescia
    Masina:
    Audi A4 CAGA 2008
    Ce ulei folosesti?

17. cotofana sergiu

cotofana sergiu 1st Gear Member

Locație:
    brasov
    Masina:
    a4 1.8t 2002
    castrol magnatec 5w 30 .A fost schimbat acum 4 luni.Nu are mai mult de 3000 km

18. bskmiki 4th Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    A6, 50TDI, 2019
    Salut,
    Cine imi poate spune unde e localizat releul pompei de benzina Fuel Pump Relay (j17?)
    sau ce scrie exact pe el
    a mai schimbat cineva asa ceva?

19. t_qua77ro Banned

Locație:
    1
    Masina:
    2
    "Fuel pump relay. Located in the fuse panel, this relay controls fuel pump power circuit."
    Adica dai jos plasticul mare de sub volan, are 3 suruburi de 8 dintre care 1 sub capacul din lateral de la sigurante, si niste clipsuri sus langa trimuri (tragi drept spre scaun), si acolo il gasesti.
    Insa de obicei pica pompa de benzina. Ce simptome are de vrei sa umbli la releu?

Ultima editare: 10 Apr 2013
  20. bskmiki 4th Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    A6, 50TDI, 2019
    o problema mai veche la care nu I-am dat de capat, adica...
    nu se mai accelereaza masina in mers, cade la relanti si sta acolo oricat o accelerez, daca iau contactul rapid si il pun inapoi fara sa se opreasca motorul isi revine... masina nu se mai accelereaza de obicei la urcari in panta pe la 50-60-70 sau kiar 80 la ora, cam asta e intervalul, indifferent de treapta... am scanato cu VAGCOM in mers si nu imi da nici o eroare
    asa ca ma duc acum pe bajbaite :D
    ultima data am schimbat contactul de la frana ca tot imi ramaneau stopurile aprinse, de atunci nu mai face asa des, sa redus simptoma cam cu 70%, daca aveti idei ce as putea face... ascult

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta