1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Despre motoarele 1.8 Turbo - discutii diverse - probleme si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de sebanab, 2 Feb 2009.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. mario242

mario242 3rd Gear Member

Locație:
    București / Constanța
    Masina:
    Future>A6,Ex. B6
    nu e chipuita e stock da urmeaza sa fie si o s-o duc undeva la 225cp...io ma gandeam ca daca nu prea a fost folosita sa fie bujiile oxidate si sa-i schimb si filtru de benzina......da cel mai bn e sa i fac un test....

2. wwl

wwl Silver Member

Locație:
    Pitești
    Masina:
    A4 1.8T B6
    ai rezolvat problema?

PS. eu nu stiam ca exista A4 1.8T de 193 cai ...

3. cuculete

cuculete 2nd Gear Member

Locație:
    Tg.Mures
    Masina:
    A4 1.8T 2004 Atlasgrey
    Ba da ... exista, este modelul quattro 1.8TS si are din cate stiu eu 190cai.
    Am condus si eu unul dinasta si vreau sa zic ca si la 180km/h cand ii bagi pedala in fund face exact ca la 120km/k. Iar despre viteza maxima ... am prins exact cat indica pe bord adica 260km/h. E o adevarata bestie motorul ala.

4. wwl

wwl Silver Member

Locație:
    Pitești
    Masina:
    A4 1.8T B6
    pfff, ce tare!

presupun ca sunt fffoarte rare, eu am cautat luni de zile A4 1.8T si nu am vazut una sa aiba atatia cai ... mai vedeam 190 cai prin graficele firmelor de tuning, atat.

5. Vio4

Vio4 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 DTM ,2.0 tfsi,cod motor BUL,06.2007
    Salut. Turbina face 0.5-0.6 bar peste pres. atmosferica si se masoara pe canal 115 in tr. a III-a de la 2000rpm cu pedala la maxim. Furtunasul cel mic merge la divert valve , care descarca turbina atunci cand schimbi treptele de viteza. Daca nu ar exista divert valve unda de presiune s-ar lovi de clapeta de acceleratie atunci cand aceasta se inchide si s-ar intoarce catre turbina , ducand la franare acesteia si deci la o intarziere in raspuns atunci cand accelerezi din nou. Din acest motiv si motorul tau merge mai bine!

6. wwl

wwl Silver Member

Locație:
    Pitești
    Masina:
    A4 1.8T B6
  7. Vio4

Vio4 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 DTM ,2.0 tfsi,cod motor BUL,06.2007
    Cu placere wwl ! Audi A4 B6 a fost echipat de fabrica ,incepand din 2003, cu un motor 1.8T ce dezvolta 140kw (190cp) ,codul de motor fiind BEX. Acest motor nu a echipat si B7 ,singurul motor 1.8T de pe B7 fiind cel de 120kw(163cp),cod motor BFB.

8. gaby1773

gaby1773 Banned

Locație:
    iasi
    Masina:
    A4 B6 2003 1.8T Sport - evolutie continua
    Ce atata zarva in jurul lui 1.8T 140kw pe A4? Cu un chip de calitate scoti fara probleme si din AEB sau AVJ 190 cai 'frumoshi'. Bine, si BEX-ul cu chip e ceva destul de frumos, dar exista AMK de 209CP pe S3 8L, BAM-ul de pe TT de 225CP stock...si lista poate continua.
    Singurul plus major pe care il vad eu la 1.8T-ul de 140kw pe A4 e ca vine alaturi de quattro.

9. wwl

wwl Silver Member

Locație:
    Pitești
    Masina:
    A4 1.8T B6
    dar de diferentele hardware (sa zic asa) poti spune ceva?
    difera, turbina, ceva, fata de ...AVJ spre exemplu?:)

10. gaby1773

gaby1773 Banned

Locație:
    iasi
    Masina:
    Sunt si diferente hardware.
    Una pe care sunt sigur e ca BEX-ul are 2 intercoolere. Asa, dupa presupuneri, alte injectoare si probabil alta turbina. Si bineinteles alt soft.

Daca nu ar fi diferente hardware, cum ai putea obtine din BEX undeva la 220-230cp?

Dar intre un AVJ cu soft si BEX stock nu cred ca simti diferente la o exploatare de strada.

11. cuculete

cuculete 2nd Gear Member

Locație:
    Tg.Mures
    Masina:
    A4 1.8T 2004 Atlasgrey
    Presupui bine ... are alte injectoare si turbina marita!

12. wwl

wwl Silver Member

Locație:
    Pitești
    Masina:
    A4 1.8T B6
    cred ca va referiti la turbina K03 S, din cate stiu eu, noi cu 150 cai avem K03 ... nu stiu nimic despre injectoare in schimb.

13. gaby1773

gaby1773 Banned

Locație:
    iasi
    Masina:
    Da, 1.8T 150CP (cel putin cel de pe B6) are turbina K03.
    Dar si BFB de 163CP tot K03 are.

Pe 1.8T BEX o fi K04...

14. adriancodrea

adriancodrea 1st Gear Member

Locație:
    cluj-napoca
    Masina:
    a4, 1.8t, '98
    salut.

ma bucur ca am gasit un club cu pasionatii de 1.8t

as avea si eu cateva intrebari, eu am un audi a4 din '98 si as vrea sa-i schimb farurile cu cele de pe modelul cu face-lift(clear glass si semnalizatoare intr-una cu farul), se poate?, ati facut careva aceasta schimbare ?

15. adriancodrea

adriancodrea 1st Gear Member

Locație:
    cluj-napoca
    Masina:
    a4, 1.8t, '98
    imi cer scuze k am sarit peste prezentare, cum am vazut k se obisnuieste...asadar imi prezint si eu turbata

fabricatie 98, nu va plictisesc cu dotarile, pot sa ma laud k i-am dat 240 p autostrada cand am adus-o din germania.
    am schimbat pana acuma (189.000 km)
    -caseta de directie
    -telescoape spate
    -pompa benzina, cea de pe rezervor
    -bucsi brate inferioare
    -bucsi punte spate

caseta de directie pot sa zic ca am schimbat-o dintr-o prostie, nu am schimbat la timp un burduf si datorita mizeriilor care au intrat in instalatie a cedat un semering
    telescoapele de pe spate le-am schimat din cauza unui "drift" neintentionat care se terminat intr-o alta masina parcata.
    iar bucsile din cauza guvernului care nu ne fericeste si pe noi cu drumuri fara gropi

per total sunt foarte multumit de masina cum cred ca sunt majoritatea posesorilor de 1,8 turbo

va urez drumuri bune si sa se ieftineasca iarasi benzina la 3 lei :P !

16. catalinxmi 1st Gear Member

Locație:
    Tgv
    Masina:
    Audi A4
    Salutare tuturor "stapanilor de inele"

Masina mea Audi 1.8T, avj,150 CP, 2002, 106000Km.
    Sunt super multumit de masina, am mai avut Audi 80' si A4 1.8, deci pot spune ca sunt consacrat marcii.
    Viteza maxima pe A1-230, consum urban-12%, consum extraurban-8,5%, la 230Km-20%.
    Am schimbat bratele de jos, rulmentul dr fata, furtunele de frana fata(parca erau putin crapate), bieletele antiruliu pe spate.
    In rest nu am probleme poate doar cu usa torpedou dar maine cred ca este rezolvata.
    Drumuri libere.

17. motor

motor Bronze Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Audi A4 B5 avant 1.8T 400hp+ inca in lucru
    tt de 225 si s3`u is putin mai diferite fatza de un AEB...turbina k04 fata de k03, injectoare de 360 fata de 224, debitmetru, soft, etc si ii mare diferentza intre piese .....dar se poate scoate...eu am scos pana acuma din AEB 210 cai si fara chip

18. wwl

wwl Silver Member

Locație:
    Pitești
    Masina:
    A4 1.8T B6
    :sign_welcome: catalinxmi, adriancodrea!
    la motoare ati umblat pana acum?

motor, zi si aici ce ai facut de ai ajuns la 210cp, poate mai sunt si altii interesati! :footy:

19. mario242

mario242 3rd Gear Member

Locație:
    București / Constanța
    Masina:
    Future>A6,Ex. B6
    wwl da exista e 190 cai am gresit eu si e editie mai limitata....nu stiu ce sa zic nici eu nu prea am mai vazut pana acuma.....de rezolvat pana acuma nu am avut timp sa ma ocup dar de maine intru in concediu si cand ma intorc vreau sa mi schimb si jobul...nu prea am avut timp sa ma ocup de ea ca jobul meu(sofer tir)imi manca tot timpul.....o sa revin si o sa va zic ce a avut....eu sincer la asta ma astept filtrul si bujiile maiales ca are numai 48000km e aproape noua dar o sa vad

20. paulspp

paulspp 2nd Gear Member

Locație:
    baia mare
    Masina:
    audi A4 1.8 T b6 cod AVJ
    valoare debitmetru aer

salutare , m-ar interesa daca imi poate spune cineva cat trebuie sa fie valoarea debitmetrului de aer in relanti pe vag la motorul de 1.8 T benzina cod avj

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta