1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Despre motoarele 1.8 Turbo - discutii diverse - probleme si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de sebanab, 2 Feb 2009.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Pai eu am schimbat tot in afara de intinzatorul ala pe care l-ai schimbat tu. Cum ai comandat? Cum ai platit ?

2. drogas Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B6 1.8T AVJ 2002
  3. adibose

adibose 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    2007 - A4 B7 Avant 1.9TDi
    CU siguranta un furtun este spart. Inainte de a cumpara cevaverifica-i toate furtunele, mai ales cele pe admise, dupa care mergi mai jos pe cele din intercooler.

4. drogas Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B6 1.8T AVJ 2002
    Si pozele promise...

pozele 1 si 2 ... carcalaci care au fost curatati, o sa urmeze schimburi de ulei la maxim 8000 de km partea cea mai buna e ca am ZERO uzura la axe...
    poza 3 si 5 - uzura patine
    poza 6- burta lant

Ultima editare: 5 Aug 2013
  5. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Intr-adevar,chiar ai avut depuneri.uitandu-ma la pozele tale pot sa zic ca motorul meu e curat!

Acum plec la servise sa ne apucam de masina,revin diseara cu poze si info,crossed fingers!

6. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    1 - motorul tau este muuult mai murdar decat cum am avut eu la 230.000 de km ( asta din cauza ca s-a mers cu Long Life si chiar s-a tinut 30.000 de km in mtor ) 2 - eu nu am uzura asta la intinzator . Ori a mai fost schimbat o data ori ...s-a nimerit sa am noroc. De asta tot bateam eu campii cu SUTE su SUTE de postari despre uleiul Long Life si care il tinem 30.000 de km. Cand spuneam ca are TBN mic ( adica acea putere de curatare ) lumea zicea ca sunt nebun. Asta e rezultatul. Daca folositi Long Life (mai ales obligati din cauza faptului ca mergeti pe distante scurte sau e obligatoriu ref: DPF ) nu-=l tineti mai mult de MAXIM MAXIM 9.000 km. Drogas . Felicitari. Daca mai curatai si sorbul de la pompa.....era si mai bine.

7. drogas Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B6 1.8T AVJ 2002
    @ Jack intradevar e mai curat la tine motorul per ansamblu, dar parca se vede ceva uzura la axe care nu apare la mine...vezi la axa ta de evacuare camele care se vad in poza in stanga jos. Apropo ai vazut ce murdar era motorul meu si cu toate astea ce sunet placut are la turatie fata de cum era al tau.
    Stiu ca era bine sa curat si sorbul insa trebuie sa imi fac prieteni mecanici sa umble, costa al naibii de mult manopera...

Sunt de parere ca e crima curata sa schimbi uleiul la 2 ani si 30.000 de km cum fac nemtii, dar e posibil ca romanasul care a avut masina asta de la 100.000-la 120.000 sa fi folosit un ulei nepotrivit.

Mai vin si cu teoria ca masina are km putini pentru varsta ei si uleiul cumva "sta" pe axele cu came si toata zona de sus in comparatie cu o masina cu care se merge relativ zilnic.

Oricum pentru mine lectia e invatata, maxim 8000 de km uleiul si numai 5w30 sau 5w40.

Apropo caut pareri despre bujiile Bosch cu electrod de platina
    http://www.epiesa.ro/bujii-audi-a4-8e2-b6-1.8-t-bosch-0-242-236-564/15506/10251/art-1207606/
    33 de ron VS NGK PFR6Q care costa aproximativ 50 ron bucata. Ambele bujii au interval de schimb 60.000 km recomandat.

8. LovA 1st Gear Member

Locație:
    Piatra Neamt
    Masina:
    Audi A4. 20 Valve, 150 CP. Cod- AEB, 1800 T, 1996
    salutare!
    Am probleme cu masina. Iara o sa imi ute postul cred dar nu stiu unde sa-l ai pun.
    Audi A4 1996, 1.8t,20 valvule, 150 cp, Motor AEB.
    Computerul nu imi citea partea de motor si defectiunile motorului.
    In toate intra precum , clima, abs, frane, dar la motor nu conecta.
    mi sa zis sa schimb Computerul de bord si l-am schimbat. Dupa ce l-am schimbat aceeasi problema. nimic nu conecteaza la motor.

Masina nu are forta, nu pot sa urc un deal mai mare. conduc in spania si aici pe autostrazi nu are forta nici cand am 120 km/h sa urce un deal.
    cand urca dealul trage in suturi.

Am un consum formidabil de mare. nici nu stiu cat sa apreciez dar e foarte mare. nu scoate fum albastru sau negru. habar nam ce are.

Am probleme cu realantiul cand suunt in mers. Are fluctuatii mari, ajunge la 1800 rpm si scade la normal iar cresc iar scad. am curatat clapeta, schibat bujii si bobine de inductie dar degeaba.

ar putea fi din cabluri? sau de la mufa de conectare a masinii cu VAG? am incercat toate aparatele de control si nimic nu merge. precizez ca nimic nu se conecteaza la motor sa vada ce e. Centralita de software e ok avand in vedere ca am luat-o noua. deci am dat banii pe ea degeaba?

Va rog care poate sa imi dea schita la cablurile de la computerul de bord. adica schema mufei de date pentru conectarea cu VAG.

va rog sa ma ajutati! ID: Bunicutza2004@yahoo.co.uk

AJUTATIMA CU O SCHITA SAU CEVA PENTRU MUFA VAG! AM ECU 8D0907557 - Bosch M3.2.
    PE INTERNET NU AM GASIT INCA NIMIC. FIRUL DIN MUFA DE CONECTARE DIAGNOSTIC PIN 7 NU AUNGE PE ECU DE LA MOTOR.

Va doresc multi kilometri fara probleme!

9. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Alea erau inainte de curatarea motorului :D Nu are uzura. As fi vazut.....si ...ma rog...la 230.000 doar nu sunt noi ! Este ulei murdar. Dupa ce le-am sters cu carpa....erau perfecte. Daca ma mai tin 100.000 :D o sa vad atunci :))) Acum, ma bucur ca ai rezolvat-o. Puteam sa jur ca era infundat. Simptomele erau acelasi. Ori nu ai presiune si nu intinde bine, ori nu indinde bine ca ai uzura....ar fi fost bine sa fie doar infundat si sa nu fii nevoit sa cumperi intinzator.

10. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    As fi vrut sa anunt ca am resuscitat mortul,dar...pt asta are nevoie de mai multe organe ....;rontaitul de diesel a disparut dupa schimbarea intinzatorului si lantului care la mine parea ca e k,dar dintr-o data au aparut niste bataie puternice.

Am dat jos baia de ulei si pe scurt,cuzineti distrusi,span de la ei in baia de ulei,uzura pe arborele cotit si pe,nu stiu cum se numeste in romana,spun in egleza,con rods.

In baie nu erau depuneri si nici sorbul infundat,doar cu span;uzura cea mai mare era la primii cuzineti,cilindrul 1,aceasta devenind din ce in ce mai mica spre cilindrul 4.

Sincer,nu stiu cum draku s-au uzat in halul ala cuzinetii,nu-mi explic!

Daca aveti vreun link de unde ai pot procura piesele,va rog,nu va sfiiti.

Ultima editare: 6 Aug 2013
  11. drogas Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B6 1.8T AVJ 2002
    @hang foarte mare ghinion, pe bune nu imi explic cum dintr-o data a inceput sa sune ca un diesel dupa care sa patesti chestia asta...

La noi in Romania e o afacere profitabila sa aduci masini de Anglia care sa ajunga piese pentru masinile de aici... poate gasesti la dezmembrari la voi, oricum ai nevoie de arbore si cuzineti dupa care sa verifici de ce nu au avut ungere cu toate ca stau in baia de ulei...

12. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Un motor nu se face din dezmembrari,sa fim seriosi;un motor BAM 225bhp costa cam 1000£,dar iar nu stiu ce cumpar.Ar mai fi varianta motoarelor reconditionate,dar iar am citit povesti horror si cu astea.

In fine,vad ca trebuia sa raman la diesel,astea nu mi-au facut probleme :)

13. drogas Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B6 1.8T AVJ 2002
    Pai gasesti in dezmembrari motoare de 100.000 km iei un arbore si cuzineti ca noi. Sigur daca iti permiti sa bagi atatia banuti in motor e chiar recomandat sa pui piese noi...

In fine eu am avut probleme cu dieselurile si m-am refugiat la benzina...

14. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Lucrurile nu sunt atat de simple precum crezi:
    -motoarele de 225bhp sunt destul de rare,iar cine le are le vinde intregi undeva la 1000£,dar fara auxiliare,nu le dezmembreaza
    -cumpar un second si tot nu stiu ce cumpar,iar garantie nu se da
    -pot lua unul reconditionat undeva la 1200£ dar multi si-au luat teapa
    -consider ca singura solutie viabila e sa se lucreze pe motorul meu cu piese noi,asa stiu exact ce fac

Fiecare cu norocul lui,dar niciodata nu m-am "ars" in halul asta cu un motor pana acum.

15. drogas Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B6 1.8T AVJ 2002
    E posibil sa nu ma pricep dar nu cumva arborii sunt la fel la toate 1.8 T si difera turbo injectoare si pompa de benzina + soft pentru versiunile de putere ?

Nu e o tragedie sa pui un arbore cu 100-150.000 de km si cuzineti noi, important ar fi sa gasesti cauza pentru care s-a "gripat" arborele tau.

In fine esti un caz mai special cu problemele astea sunt zeci de 1.8 T pe forum cu km multi de tot fara probleme sau uzuri...

Multa bafta cu reparatie si cat mai low cost desigur...

16. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    problemele la 1.8 si 1.8T sunt generale la acel intinzator, si la pompele de ulei. Mai ales la pompele de ulei cu pinioane ( invers ca la 2.0 care alea cu pinioane sunt bune ) este posibil, ca ceva se fi desprins de undeva....o bucatica de metal si sa-ti fi facut praf motorul. Sfatul meu. DIY . Da motorul jos, desfa-l bucatele, ia piese cu piesa si verifica. Apoi, inlocuiesti cuzinetii, si arborele daca este uzat, verifici pistoanele sa fie ok. Este posibil sa se fi desprins ceva din fusta pistonului. Daca motorul ar avea tunning se explica de ce l-ai facut praf....chiar si asa....nici in halul asta. La urma verifici turbina. Asta e ceea ce trebuie sa faci. Daca nu o faci tu, sa o faca un mecanic serios. Vezi ca in UK sunt destui polonezi care sunt buni mecanici.

17. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Internele sunt diferite ca si materiale,sunt forged;arborele nu s-a gripat.ci a aparut uzura din cauza cuzinetilor acolo unde vine prinderea lor pe arbore,in rest acesta este k.

Din discutia mea cu mecanicul,daca schimb numai cuzinetii,datorita acestei uzuri,va aparea joc din nou in cateva mii de km distrugand cuzinetii din nou.

O alta varianta ar fi rectificarea arborelui...;low cost my ass :)

Motorul nu l-am facut eu praf,am mers doar vreo 500km cu el si nici tunat nu cred ca e.

Ultima editare: 6 Aug 2013
  18. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    "low cost my ass"

Pana la urma voi cumpara alt motor,asta e:banghead:

19. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    cumpara alt motor de pe o masina pe care o sa o vezi efectiv ca merge ai apoi il dai jos. Ceva s-a intamplat acolo. Ceva nu e in regula de ti-au aparut crocodilii aia prin motor. In mod cert un corp strain a facut "ravagii" prin motorul tau

20. borfasul3

borfasul3 1st Gear Member

Locație:
    Carei
    Masina:
    Audi A4 b5 1.8 t
    motorul nu mai trage...

Buna seara,
    De o saptamana sunt posesorul unui A4 B5 an 1999 model facelift 1.8T (150) cp. Totul bine si frumos pana in momentul cand dupa o zi de la achizitionare mi-a puscat toba intermediara. Am venit acasa cu ea aproximativ 40 km. fara nici o problema.
    Motorul tragea super, in depasiri nu transpiram deloc. Ajuns acasa am dus-o la un mecanic sa verifice si sa schimbe consumabile, mi-a schimbat uleiul, (am bagat 5w40 Castrol Edge), filtrul de ulei + ala de benzina, filtrul de aer si polen + 2 furtune de la radiator ca-mi curgea putin antigel.
    Peste 2 zile o duc la sudat (toba) ok, dar problema incepuse dupa ce am scos-o de la mecanic: nu mai trage ca inainte. Motorul se tureaza dar degeaba, nu mai are nici sprintul si nici la 80 km/h nu mai prea vrea sa urce rapid cum o facea inainte. De la ce poate fi ? Eu ma gandesc din cauza tobei sparte ? sau o fi facut ceva mecanicul. El zice ca nu are legatura ce a lucrat pe ea cu motorul ca nu trage ci dimpotriva ar trebuii sa "zburde". Daca s-a mai intalnit cineva cu problema aceasta (cu siguranta da) il rog sa ma ajute si daca e posibil si rezolvabila treaba dau si eu o bere :beerchug:
    Va multumesc !

Ultima editare de un moderator: 8 Aug 2013
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta