1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Despre motoarele 1.8 Turbo - discutii diverse - probleme si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de sebanab, 2 Feb 2009.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. marius555 Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Subaru forester 2004;Audi Urs6 AAN new project ! Skoda Octavia2 vRS tfsi; Mitsu L200 DC-HP

Se prea poate sa fie vorba de senzorul / valva N75 ( nu stiu exact ce cod are la motorul tau ) . Aceasta valva solenoida permite sau nu turbinei sa faca presiune in functie de mediu. Daca dintr'un motiv sau altul este decuplata / defecta, turbina nu face mai mult de 0.3 bar ( se poate sa ma insel , difera de la un motor la altul ).

Cum se testeaza :

1. se inlocuieste cu alt senzor de la o masina oK
    2. se monteza un ceas de boost temporar pentru a vedea ce se intampla .

Nu sunt sigur ca , testerul o sa iti spuna prea multe :)

2. szrobik

szrobik 2nd Gear Member

Locație:
    Cluj / Sighet
    Masina:
    audi a4 b6 1.8T & golf2 g60-T ex. golf3 1.8GT
    Astept un sfat...de la membrii cu mai multa experienta

In ultima perioada au aparut intinzatoare pentru lantul de la axele cu came (vb. de motor AVJ sau BFB, BEX etc) si pe producator SWAG si FEBI la un pret mult mai decent decat cel OE. Tot asa si lantul.

Am ajuns si eu la nr. de km cand ar trebui sa fac acest pas, mai precis sa schimb intinzatorul si lantul.
    Nu vreau sa fac rabat la calitate, dar nici nu ma incurca banii in buzunar. Diferenta e semnificativa. Doar la intinzator aprox 600-700 de lei. Lantul e la jumatate de pret, adica diferenta de aprox 150lei.

Voi ce ziceti? Ce parere aveti?
    Totusi sunt piese Made in Germany...si daca nu tin 200.000+ km cum tin astea OE...banuiesc ca 100.000km ar trebui sa tina.

Astept pareri...mai ales daca cineva are asa ceva pe masina

3. drogas Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B6 1.8T AVJ 2002
    intinzatorul OEM de pe masina e facut de SWAG, audi nu face intinzatoare.

Pretul unui intinzator OEM e 2400 de ron la reprezentanta iar un lant e 300 de ron si cel mai probabil nici lantul nu e made by audi ci probabil alt producator.

La un A 4 B6 o reparatie de acest gen in reprezentanta duce cu manopera la 800-900 de euro adica 20% din valoarea masinii acum.

Cel mai ciudat e ca eu am schimbat la 120.000 de km intinzatorul OEM si lant + garnituri. Desi am luat masina SH am carte service si numeroase facturi care sa ateste km din bord.

Asa ca OEM nu e e tocmai "pe viata"

Eu am lant ruville si intinzator de la firma CSR tech www.csr-tech.com Made in germany desigur dar aftermarket.

Daca masina nu suna ca un diesel la relanti las-o asa.

4. szrobik

szrobik 2nd Gear Member

Locație:
    Cluj / Sighet
    Masina:
    Daca producatorul OE ar fi Swag-ul nici nu as sta pe ganduri. Poate totusi are cineva pe masina intinzator Swag sau Febi si poate sa-mi dea feed-back.

5. R.Z.V.

R.Z.V. Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 2.0T 2007
    drogas, intr-o dilema asemanatoare ma aflu si eu, doar ca la mine diferenta de pret e mult mai mica, intinzatorul OEM e 390lei, SWAG e 240lei. Din cate vad in poze, arata si altfel, plasticele au alta culoare. Foarte probabil eu voi alege OEM, la fel iti sugerez si tie. Cauta sa gasesti un pret cat mai bun pt OEM.

Ultima editare de un moderator: 7 Noi 2013
  6. szrobik

szrobik 2nd Gear Member

Locație:
    Cluj / Sighet
    Masina:
    Oricat de bune sa fie preturile intre OE si Swag este diferenta mare de pret.
    La tine nu cred ca nu se merita Swag-ul...diferenta nu e mare (doar procentual).

Ultima editare de un moderator: 7 Noi 2013
  7. R.Z.V.

R.Z.V. Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 2.0T 2007
    Sz, se merita sau nu?
    390lei vs 240lei..tind sa cred ca la aceasta diferenta cel OEM e facut de SWAG si branduit Audi, Swag e furnizor de lanturi+intinzatoare pt Bmw, Mercedes si multi altii..

8. szrobik

szrobik 2nd Gear Member

Locație:
    Cluj / Sighet
    Masina:
    Imi cer scuze :) :d :) ... am vrut sa zic ca nu merita sa-ti iei SWAG

9. R.Z.V.

R.Z.V. Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 2.0T 2007
    Dar de lant ce zici? Oem-320; Swag-100.

10. szrobik

szrobik 2nd Gear Member

Locație:
    Cluj / Sighet
    Masina:
    Da...e mare diferenta...mai ales procentual :)

11. R.Z.V.

R.Z.V. Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 2.0T 2007
    Am gasit OE la 250lei, l-am luat asa. Nu vreau sa am dubii dupaia legate de calitatea pieselor montate, desi Swag sunt made in Germany..noi sa fim sanatosi!

12. BV19MAX Guest

e un rahat de lant, nu este solicitat asa tare... merge si de bicicleta :)
    Acum serios, daca aveai motor modificat, cu arcuri de supape intarite si axe cu came sport mai ziceam, dar asa nu vad rostul diferentei de pret.

Eu cand am schimbat distributia nu am schimbat si lantul, doar l-am verificat.

13. BlackSp 1st Gear Member

Locație:
    Dej
    Masina:
    A4 1800T an 1997
    Salutare, am si eu o intrebare in legatura cu turbina pe 1.8T. Vara aceasta a inceput dintr-o data sa-mi scoata fum alb cand era cald motorul si incepea sa-mi manance ulei de trebuia sa completez aprox 1L la 150 km.Pana la urma am fost la un mecanic care a constatat ca e turbina de vina si ca am 2 variante
    1- sa cumpar alta :)
    2- sa anulez turbina pe masina
    am ales a 2 varianta deoarece nu aveam bani atunci sa iau alta turbina.Am intrebat mecanicul daca o sa fie ceva problema in timp sau merge masina fara probleme si cu turbina anulata, el a zis ca merge normal doar ca nu mai e turbo deci implictit merge ca si un 1.8 fara turbo. am luat masina la test si intradevar e mult mai lenesa la acceleratie iar in depasiri trebuie sa mergi destul de turat daca vrei sa mearga cat de cat.Acum intrebarea mea este daca intradevar mecanicul avea dreptate in legatura cu masina ca merge fara probleme cu turbina anulata sau cu timpul incep sa apara probleme la motor din cauza asta.multumesc

14. BV19MAX Guest

cum pusca lu` hector sa mearga fara probleme? Tu mergi pe limp mode mereu. Masina injecteaza o cantitate de benzina pentru un anumit nivel de boost si tu mergi cu boost 0, oare o fi bine pentru catalizator, sonda lambda si chiar si pentru turbina anulata?

Varianta cu anulatul turbinei este bun doar atunci cand esti departe de casa (ex: concediu) si vrei sa ajungi pana acasa, nicidecum sa mergi cu ea asa mii de km

DonDoneL apreciază asta.
  15. aureg88 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 B6 1.8T Quattro
    Salutare! Aveti idee ce bujii sunt necesare pentru un Audi A4 B6 1.8T BFB 163cp? Are importanta daca masina este resoftata? Am citit pe unele forumuri de afara ca ar trebui bujii mai reci cu o clasa daca masina este resoftata. Multumesc si astept raspuns:)

16. drogas Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B6 1.8T AVJ 2002
  17. aureg88 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 B6 1.8T Quattro
    Aceasta este variata de bujii mai reci nu? Adica sunt pretabile daca este resoftata sau si pentru softul stock?

Asta este ceea ce am inteles din linkul pus de tine. Voi ce parere aveti despre bujiile din cupru fiind mai bune decat cele din iridium? Doar ca cele din cupru trebuiesc schimbate mai des? Ma gandesc ca trebuie sa schimb bujiile deoarece am un tremurat la relanti iar in mers uneori puterea nu este distribuita uniform pe plaja de turatie. deci...bujii..nu?:)

Ultima editare de un moderator: 14 Noi 2013
  18. Chriss_Deejay

Chriss_Deejay Silver Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Audi Q5, FY, 55-TFSIe, DLGA
    "System too lean"

Am probleme cu binecunoscuta eroare de amestec sarac.
    Apare sporadic si, desi incerc de vreo luna si ceva, nu reusesc sa determin exact ce cauzeaza aparitia ei.

Am facut un log pe MAF si, din cate stiu, la turatia maxima, cu acceleratia apasata la maximum si in sarcina, ar trebui sa masoare cam 120g/s ... ei bine, eu am in jur de 85g/s.

Intrebare: Ce producator sa aleg pentru MAF ?

Thank you !

19. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    aureg88 deci ... nu. Fa un test cu VAG-COM si vezi ce are. Daca trebuie schimbate bujiile pune-i de care i-a pus fabrica initial ... ca aia nu erau idioti.

Ultima editare de un moderator: 14 Noi 2013
  20. BV19MAX Guest

Scoate-i mufa la debitmetru si vezi cum se comporta. Amestec sarac poti sa ai si de la leak-uri pe sistemul de supraalimentare.

Care e faza cu bujiile mai reci? crezi ca audi e dacie pe carburatie? Daca ala care ti-a facut resoftarea habar nu avea ce face degeaba pui bujii reci, ca la 950-1000 grade EGT in full load nici mama bujiilor nu te mai ajuta.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta