1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Despre motoarele 1.8 Turbo - discutii diverse - probleme si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de sebanab, 2 Feb 2009.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. drogas Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B6 1.8T AVJ 2002
    Mi-a plans ulei si pe la un simering pentru ca initial curgea si pe acolo si l-am schimbat, dupa care cand am vazut ca iar se umezeste am dat vina pe simering ca nu are arc si eram gata sa il schimb cu un model cu arc .... dar surpriza, simeringul fara arc pe care il montasem era perfect.
    Atunci la service au spus ca e garnitura de chiuloasa aplatizata/ tasata si sa o mai stranga.

faza e ca nu se amesteca antigel in ulei sau vice versa, nu bolboroseste nimic in vasul de expansiune. Motorul merge rotund fara foarte bine as putea spune.

In afara de pierdut acest ulei masina nu are nimic, am parcurs vreo 2500 de km de cand am remediat simeringul. Ochiometric am pus vreo 500-700 ml de ulei in acest timp

Km nu sunt relevanti, nu vreau sa scriu suma ca se va interpreta. Apare totusi la jurnalul meu de bord.

ERATA la un post tul meu anterior suruburile chiulasei se strang la 60 Nm + 180 de grade ( 90 la prima tura 90 la a doua)

Ultima editare: 9 Mai 2014
  2. LKN 6th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Voucher Rabla B5 1.8t quattro
    eu le strang 30nm, 60nm si de doua ori la cate 90 de grade, dar degeaba vei mai incerca s-o strangi pentru ca tot va curge. Oricum mi-e greu sa cred ca scurgerea e de la garnitura de chiuloasa, mai degraba se prelinge acolo din alta parte.

3. drogas Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B6 1.8T AVJ 2002
    Am mai facut sapaturi in weekend. Nici eu nu cred ca vine de acolo pierderea.

Cred ca se prelinge de la garnitura capac axe cu came. Nu s-a folosit silicon de etansare cel putin la cele 4 colturi ale capacului, cum recomanda toata lumea la Audi. Ma bate gandul sa o desfac o curat cu spray de frana si dau un strat de silicon sub ea si pe ea si mai vad dupa aia.

Zona mea murdara de ulei e capac axe came prelins pe chiulasa pana la amortizorul de vibratie de la distributie. + zona furtunelor de la turbina si pe scut la final doar sub turbina.

De pe net toti zic valve cover gasket ca ar produce mizeria care o am eu, si ma bate gandul sa folosesc siliconul si daca tot mai curge am sa incerc si la un service.

Uleiul a inceput sa il piarda imediat dupa ce am schimbat intinzatorul + garnitura half moon + cea pe care sta intinzatorul + cele 2 garnituri superioare. Dupa asta am remediat dupa mecanic scurgere pe la un simering axa cu came de evacuare si acum as da vina pe proasta montare a garniturii superioare de la axele cu came.

4. LKN 6th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Daca n-a fost pusa de mult poti curata si refolosi garnitura, dar de data asta cu silicon de buna calitate pe ambele suprafete de contact. Inca nu am vazut 1.8t sa nu piarda ulei pe la garnitura aia, parerea mea e ca proasta ventilatie a carterulului ar fi de vina, la toate cele la care am anulat furtunele care au contact cu partea de presiune a traseului de admisie n-am mai avut probleme cu pierderile de ulei.

5. drogas Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B6 1.8T AVJ 2002
    Motorul asta coace garniturile, e foarte fierbinte.
    Pacat ca nu are baia de ulei mai mare la vreo 6-7litri si adio sludge, era best engine ever. Asa asta e la fiecare 5000 de km jos uleiul si bagat full sinteticu la loc.

6. LKN 6th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Nu e mai fierbinte decat alte motoare care n-au problema asta, face presiuni prea mari in carter. Faza cu slugeul, dupa ce le-am curatat si am pus 10w60 schimbat la 10000 in regim de mers blana (motoare de la 300 de cai in sus) n-au mai avut depuneri deloc.

7. Misu91 1st Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    1.9 TDI , 101 CP , 2005
    Audi S3 1.8t

Buna ziua , am achizitionat un Audi S3 1999 1.8t 210cp APY cod motor.

Masina nu tragea bine si am gasit diverterul spart , am cumparat unul forge motorsport , si am decis sa fac niste loguri pt ca masina nu parea sa traga de 210 cp...

Am postat logurile si astept o parere din partea cunoscatorilor poate ma ajuta cineva sa gasesc problema...

Boost face 0.9 cum trebuie dar masina nu pare sa traga de 210 cp...

Uneori cand calc ambreajul sa ma opresc la semafor se subtureaza la 500 ture si apoi se stabilizeaza la 850 RPM (poate ajuta)...

Valorile debitmetrului mi se par cam mici dar astept o parere avizata...

Va multumesc

8. drogas Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B6 1.8T AVJ 2002
    Legat de problema mea cu uleiul pierdut.

Ei bine bad news in sambata am facut "curat" cu spray de frane dupa care duminica a aparut picatura de ulei ( dupa ce am mers vreo 10 km) .

Picatura apare fix sub talpa amortizorului de vibratii de la distributie, dupa care se prelinge pe furtunele de la turbo si ajunge pe scut.

Ei bine as incerca o restrangere a chiulasei, daca are cineva sfaturi legat de urmatoarele intrebari:

-cumpar suruburi noi sau le folosesc pe cele vechi?
    - se pot strange mai tare decat 60 nm + 2 x 90 de grade ?
    - la acest motor suruburile sunt intinse la maxim inca de la tensionarea din fabrica?

Daca nu merge varianta 1 si ajung la garnitura de chiulasa atunci sa fac si planare sau nu?

Repet nu se amesteca antigel cu ulei sau invers, nu bolboroseste antigelul in vas nu se supraincalzeste motorul, cu exceptia uleiului pierdut nu am nici un alt simptom .

ceva pareri?

Faza e ca daca tot fac treaba asta ajung si la distributia pe curea, pe care intentionam sa o mai tin 1 an...

9. Samy.

Samy. Gold Member

Locație:
    Argeș
    Masina:
    A4 avant 1.8T AJL 180Hp, Golf4 2.0i AQY 115Hp
    Nu curge pe la chiuloasa. Verifica cele 2 simeringuri de la axele cu came. Eu pe acolo am avut pierderi si se prelinge peste tot.

10. drogas Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B6 1.8T AVJ 2002
    Am verificat simeringurile.
    Initial a curs pe la un simering si l-am schimbat dupa care cand am vazut ca iar se umezeste cu ulei am dat vina pe simering ca nu e model cu arc, am comandat cu arc si cand am desfacut capacul distributiei am constatat ca nu curgea ulei pe la simeringul montat.

Uleiul e in acelasi loc in care curgea si de la simering adica zona formata din amortizorul de vibratii si rola intinzatoare.

Atunci mecanicul a zis direct curge pe la garnitura de chiulasa... eu am zis fugi de aici ca nu curgea deloc pana acum. Pana sa patesc chestia asta nici nu credeam ca poate curge ulei pe acolo si am avut si alte masini pe mana.

Am verificat si garnitura de la capacul axelor cu came, e un pic umezita de ulei insa cantitatea e infima fata de picatura care se formeaza sub talpa amortizoruluid e vibratii. Eram pregatit sa etansez cu silicon garnitura asta .

Ultima editare: 20 Mai 2014
  11. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    vezi ca o dai dintr-un in alta....eu stiu ce vorbesc...ori schimbi ce ai de schimbat pe acolo...ori o lasi asa. Nu strange mai mult suruburile. Da, fa-i si o planare daca tot o dai jos.

12. Harybald 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4 1.8t 1999 AJL Quattro
    Va salut pe toti posesorii de cerculete...am intrat in posesia unui audi A4 B5 din 1999 1.8t ajl, quattro de anul trecut. In primavara m-am apucat sa inlocuiesc ceva piese pe la el cum ar fi ambreiajul si distibutia...masina tragea foarte bine inainte sa o bag in sevice.este o chestie ce nu as vrea sa pateasca nimeni si consider ca numai eu am avut ghinion.
    Toate bune si frumoase...mi sa dat motorul jos ca era mai simplu, sa schimbat tot si distributia. Am scos masina in probe si am ramas dezamagit..am bagat in service un armasar si am scos un catar corcit,masina nu mai tragea deloc.
    Am demontat-o iarasi si am tras-o iarasi la punct crezand ca este de acolo dar tot asa, am demontat turbo si am constatat ca are joc in ax,am fost la meserias si mia dat verdictul,se poate face dar este foarte uzata ca a intrat mizerie pe circuitul de ungere si sa infudat. Am hotarat sa nu o mai repar si sa imi cumpar alta ca eram mai in avantaj.Dar cum sa ajuns aici nu se stie poate pura coincidenta...Am demontat conducta de ungere care vine din filtru de ulei pana in turbo si am constatat ca la indoituri era obturata cu debuneri de ulei,cu solutie de curatat am reusit intr-o saptamana sa o scot ca noua, intre timp am dat comanda de turbina k04 pe ebay.Schimb uleiul cu castrol 10w 60. Vine piesa o montez dar surpriza masina trage la fel...mai citesc pe aici si ma apuc sa schimb divert valve care constat ca nu mai functiona,dar tot nu mergea cum o stiam...Un foarte bun prieten a luat un audi la fel dar cu motor ADR 150 cp neinmatriculat si m-am apucat sa schimb de pe una pe ala,am pus toata cutia cu filtru si debitmetru,n75 cu tot cu furtun.Dupa toate astea plec in probe si bucurie trage bine masina..Cum sa intamplat toate astea sau pura coincideta nu am cum sa inteleg.
    Am postat ca poate cuiva i se mai intampla si sa stie unde sa se uite..Multumesc tuturor care au postat pe aici au fost de mare ajutor...
    Cu stima

13. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    in primul rand daca citeai pe aici, ai fi stiut ca problema la motoarele astea este frecventa cu depunerile de mizerie din baia de ulei. Daca tot ai dat motorul jos ar fi fost bine daca ai fi dat si baia de ulei jos sa cureti mizeria din motor si implicit pompa si acea conducta despre care eu am vorbit exact despre ea in niste pagini mai in urma. Al doilea aspect acel 10W60 este TOTAL nepotrivit pentru motorul 1.8 T mai ales cand e motorul rece. Este FFFF gros la rece si nu face ungerea turbinei cum trebuie. Acel ulei este DOAR pentru racing deoarece este foarte gros si el ofera ungere la turatii ridicate si la motorul cald. In moemntul in care mergi prin oras ca omul civilizat cu motorul in turatii normale acel ulei nu mai curge fluid deoarece e prea gros...la fel se intampla si cu motorul rece pana se incalzeste. In al treilea rand, daca mecanicul ar fi facut o scanare cu VAG com ar fi vazut ca parametrii de la debitmetrul de aer nu sunt aia corecti ( asta in cazul in care masina ta a fost la un mecanic si nu la un zidar...croitor...sau un nene care se pricepe) si si-ar fi dat seama imediat ca este de vina debitmetrul de aer...Toate bune, si celor care mai au probleme, inainte de a cotiza zeci de milioane sau sute de euro, mai bine ati citi o zi intreaga aceste pagini si in mod cert v-ar scuti de niste cheltuieli inutile

14. Harybald 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4 1.8t 1999 AJL Quattro
    Am curatat baia de ulei , pompa , nu am mai scris aici ca asta este o operatie care o consider pe primul plan. Am citit si nu cred ca mia scapat nici o pagina,iar cu uleiul asta mi sa parut ca se aude cel mai bine motorul am facut cel putin 3 schimburi fe ulei si filtru de la inceputul anului,si cred ca vara asta raman la asta.
    Mai raman neschimbate bujiile care nu am umblat deloc,dar le am acasa pe cele care le-ai recomandat tu mai in urma

15. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    pffff.....nasol atunci....cum naiba de-a scapat conducta de la turbo ? sa stii ca si eu am patit-o cu debitmetrul de aer. App la ambreiaj de care ai pus ? ai schimbat si volanta ?

16. Harybald 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4 1.8t 1999 AJL Quattro
    Ambreiaj sacs fara volanta care sa constatat ca era buna..teava a scapat din cauza neglijentei si grabei mecanicilor care se gandesc doar sa numere banii.restul de demontat si montat turbo mi-am facut singur(cu ajutorul forumului binenteles)totusi tind sa cred ca nu era de la debitmetru...doar valva n75 care mu deschidea wesghetul..o sa incerc sa il iau pe al meu inapoi ca nu dureza mult si sa fac incercarea in week..

Ultima editare: 22 Iun 2014
  17. LKN 6th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Problema era de la debitmetru sigur, cat despre ulei eu folosesc 10w60 de peste 4 ani pe 1.8t (atat pe motoare stock cat si pe motoare de peste 400 de cai) si consider ca este cel mai bun ulei pentru motorul asta. Uleiul recomandat de producator pentru motorul asta este 10w40 care are aceeasi vascozitate la rece ca si 10w60 deci povestile cu faptul ca e un ulei mai gros la rece si cauzeaza probleme la ungere sunt baliverne. Am prieten (userul @motor) care a folosit masina doar in regim de curierat in oras (Cluj-Napoca) peste doi ani si aproape 50000 de km si n-a avut depuneri (ba chiar a curatat depunerile) sau probleme cu turbina.

Ultima editare: 23 Iun 2014
  18. Harybald 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4 1.8t 1999 AJL Quattro
    Se poate dar vreau sa probez sa fiu sigur de ce spun. Si mie mi sa parut cel mai bun, pentru ca motorul se aude foarte bine fata de celelalte 3 tipuri de ulei pe care leam bagat de la inceputul anului. Daca o debitmetrul meu defect se poate remedia ca trebuie sa il pun inapoi pe masina care l-am luat.

Ultima editare de un moderator: 24 Iun 2014
  19. LKN 6th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Debitmetrul nu se poate repara, va trebui sa-l inlocuiesti.

20. Georgeporto 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    audi,a4,b5 turbo,1995
    Salut,
    Am si eu o problema la un A4 B5 din 95 1.8T 150 cp cod motro AEB: dupa ce trece de 2500 rpm si o accelerez tare, da rateuri, scoate un sunet ciudat daca tot o accelerez si se mai gatuie. Tocmai i-am schimbat debitmetrul. Ma poate ajuta cineva cu un sfat ? Mecanicul mi-a spus ca e tot debitmetrul de vina desi l-am inlocuit.

Ultima editare de un moderator: 29 Iun 2014
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta