1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Despre motoarele 1.8 Turbo - discutii diverse - probleme si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de sebanab, 2 Feb 2009.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. chris cali 1st Gear Member

Locație:
    usa, and ro
    Masina:
    audi A4, 1.8 t, 125 kw, quatrro, avant, sport version usa model.
    din nefericire la a4, nu prea este loc pt filtru sau cold air intake, undeva departe de turbina, acolo este si evacuarea se incalzeste enorm, temperaturi peste 100 celsius mult. caut si eu o zona pt a instala filtru conic ce il am, dar nu stiu unde, as prefera undeva in bara linga proiectr de ceata, trebuie cumva sa fac loc acolo, si sa il montez, dar sa fie si accesibil pt a fi curatat.
    a incercat cineva?

am vazut in poza ta ca e linga turbo, acolo l-am avut si eu, dar nu mi-a placut si l-am scos.....
    chris:think:

2. CBR

CBR 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    S4 2.7T 551hp
    Din pacate la a4 1,8T e foarte prost pozitionat filtrul de aer si nu ai unde sa l pui. Nu e bine nici sa lungesti traseul sa l pozitionezi in alta parte. Eu momentan sunt multumit pt ca pe test mi a dat mult mai bine decat cel stock.
    La transmisie nu am umblat.

3. Vio4

Vio4 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 DTM ,2.0 tfsi,cod motor BUL,06.2007
    Salut, am si eu o intrebare pt cei care si-au facut soft. Cu consumul cum stati , creste mult ? Daca puteti sa dati si niste valori aproximative ar fi grozav. Multumesc .

4. CBR

CBR 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    S4 2.7T 551hp
    La mers normal e lafel. Cand o alergi creste cam cu 1-2 litrii la suta.

5. bongdan

bongdan 3rd Gear Member

Locație:
    Praga
    Masina:
    A4 Avant B8 2.0 TDI -- A6 Avant 1.8T 110kw, 2001 -- A4 1.9TDI 81kw 2000
    Salut,

De curand am achizitionat un Audi A6 Avant 1.8T AWT
    Sunt foarte multumit de masina si de motor doar ca dupa ce se incalzeste la 90 grade la relanti se aude o bataie in motor dar nu tot timpul...apare cateva secunde..dispare si tot asa...parca seamana cu zgomotul facut de tacheti la TDI.. Trebuie sa ascult foarte atent ca sa-l aud si turometrul oscileaza foarte putin....stie careva ce ar putea fi ?
    Mentionez ca am facut schimbul de ulei cu Castrol B3..filtru, bataia e tot acolo

Multumesc :racer:

6. wwl

wwl Silver Member

Locație:
    Pitești
    Masina:
    A4 1.8T B6
    Din ce zona a motorului, mai exact, se aude sunetul?

7. bongdan

bongdan 3rd Gear Member

Locație:
    Praga
    Masina:
    Se simte/aude cand sunt la volan, daca ma dau jos si deschid capota nu-l mai aud din cauza motorului...parca se simte si in ambreiaj daca il tin apasat putin.
    O sa incerc sa-l localizez mai bine astazi si revin.

P.S. Aceasi bataie dar mult mai pronuntata o am si la un a4 1.9 tdi si toata lumea spune ca sunt tachetii. 1.8T are tacheti ?

Mersi

8. CBR

CBR 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    S4 2.7T 551hp
    1,8T are tacheti. Ei se aud din multe motive primul ar fi uzura care o fac in timp(km multi la bord), alt motiv frecvent intalnit la 1,8T este ca se infunda sorbul din baia de ulei si nu mai face presiune de ulei cum trebuie si implicit se aud mai tare tachetii.
    Tachetii sunt mai zgomotosi si la folosirea uleiurilor sintetice foarte subtiri ceea ce este normal.

9. bongdan

bongdan 3rd Gear Member

Locație:
    Praga
    Masina:
    Nu ar trebui sa apara eroare in bord daca nu e destula presiune de ulei ?
    Km are 188.000 si din ce vad pe cartea de service cred ca sunt reali.
    Cum se poate curata sorbul acela ? se poate cu un motor flush ? sau trebuie demontat ?
    Am observat ca si acul de la turometru se misca foarte putin la relanti, se poate sa fie tot de la tacheti ?
    Bujiile la cat timp se schimba ?

Sper ca nu te zapacesc :search:

Mersi

10. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Daca nu este foarte infundat motorul te scapa un flush .

Daca este foarte infundat:
    -se scoate racitorul se curata sau se inlocuieste
    -se scoate baia de ulei se curata tot malul
    -daca este cazul se schimba si pompa de ulei
    Se repeta flusul se pune un ulei compatibil.

Aveti grija ca firmele de ulei jongleaza cu normele de ex. API SM/CF ,ACEA A3/B3/B4,C3 .
    Cand are o rafinare mai slaba lipseste una dintre litere sau din SM/CF se transforma in SL/CF.

11. CBR

CBR 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    S4 2.7T 551hp
    Trebuie data baia jos si curatata ea si sorbul ca sa faci o treaba calumea.
    Relantiul nu oscileaza de la tacheti.
    Bujiile se schimba la 30.000 km.

12. cosmin50 1st Gear Member

Locație:
    brasov
    Masina:
    A4,1.8t,97
    Sal

am un audi a4 b5 18T cu cod AEB am o problema pierd ulei pe undeva din partea dreapta mie mi se pare ca de prin zona turbinei, se poate sa se fisurat vreu furtun de ulei ce raceste lagarele turbinei,va rog poate imi puteti da niste sfaturi

13. wwl

wwl Silver Member

Locație:
    Pitești
    Masina:
    A4 1.8T B6
    ati schimbat careva sonda lambda? ce motive ati avut?
    CBR, spuneai ca bujiile se schimba la 30000, ce tip ar fi recomandat?

14. CBR

CBR 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    S4 2.7T 551hp
    Originale audi NGK

15. gaby1773

gaby1773 Banned

Locație:
    iasi
    Masina:
    A4 B6 2003 1.8T Sport - evolutie continua
    Salut
    Dispune cineva de o documentatia (schema) privind conductele de alimentare cu benzina la 1.8T?
    Daca a mai umblat cineva pe acolo, imi poate spune daca e necesar sa se intervina si asupra rezervorului pentru a remonta conductele care duc de la filtru la pompa de benzina?
    Eu am decis sa le schimb pe ale mele din cauza ca mufele care intrau in filtru erau uzate si nu am dorit sa adopt metoda cu coliere. Saptamana care vine imi ajung piesele noi, si trebuie sa ma apuc de treaba. As vrea sa ma documentez putin in prealabil.

16. wwl

wwl Silver Member

Locație:
    Pitești
    Masina:
    A4 1.8T B6
    Gabi, din pacate nu eu nu te pot ajuta ...

Mai nou am si eu o problema :ninja:, cum se numeste piesa din imagine si ce face ea?!

Ca tot vorbeam ca motorul asta are multe furtunase (care se rup sau fisureaza) am gasit si eu un al doilea furtunas rupt ... primul era doar sarit!

Am facut un chenar pt locul in care era conectat!

Imi puteti spune ce rol are si de unde il pot cumpara, ce cod de piesa are ... orice detaliu e binevenit!

17. cuculete

cuculete 2nd Gear Member

Locație:
    Tg.Mures
    Masina:
    A4 1.8T 2004 Atlasgrey
  18. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Ar trebui sa ai in porbagaj un capac rotund prins in trei suruburi acolo este pompa de benzina.De acolo o sa vezi cum pleaca turul si returul spre filtru.
    1.rezervorul trebuie sa aiba sub 1/3 cu benzina
    2.pompa de asemenea este sub presiune,mare atentie cand scoti turul si returul.
    Succes.

19. gaby1773

gaby1773 Banned

Locație:
    iasi
    Masina:
    A4 B6 2003 1.8T Sport - evolutie continua
    Am schimbati azi conductele buclucase, a decurs totul ok.
    Problema e ca le-am schimbat degeaba...adica nu chiar degeaba pentru ca acum sunt originale toate, cu mufele de la mama lor, iar inainte erau ciuntite si legate cu furtunase si coliere. Din acest punct de vedere, sunt clar multumit.
    Insa de 'pseudoproblema' cu acel pare-mi-se fasait tot nu am scapat. Dupa ce mi-am tocat nervii si banii, am ajuns la concluzia ca filtrul de benzina OEM pe care eu il cumparasem era defect !!! La 1.8T-urile astea filtrul are 4 tevi si un regulator de presiune inclus, iar la filtrul nou pe care l-am schimbat eu, poti sufla cu gura prin toate cele 4 tevi, in toate cele 4 sensuri.
    La filtrul care era pe masina, si care am vrut sa il schimb, se poate sufla doar pe doua dintre tevi (noroc ca il pastrasem cu gandul sa il tai, sa vad ce mizerie e in el).
    In concluzie, maine ma duc sa cumpar un filtru benzina MANN, sa il montez, si 99% sa rezolv problema...iar dupa asta ma duc sa le dau de cap la 'reprezentanti' cu filtrul OEM...

Acel presupus fasait (fake scapare in atmosfera) pe care il banuiam eu...este de fapt benzina care se intoarce nestingherita pe retur, fara a fi blocata de supapa de presiune, pana se aduna o cantitate suficienta pentru a deschide. De fapt se aude ca susurul unui parau...

Am mai dat si bani in plus si am asteptat sa vina filtru OEM.. ca deh, e mai calitativ domle. Am mai schimbat si conductele pentru asta (Cu toate ca nu imi pare rau, ca am adus o 'imbunatatire' in opinia mea, sunt multumit...dar la fel de bine puteau ramane asa cum erau)
    Sa mai ai incredere in OEM... :)

Ultima editare: 1 Sep 2009
  20. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    ...deci are regulator de presiune inclus:hi:
    Stiu ca este inclus in filtru ...in cazul asta si filtrul are un alt pret cu mult diferit de un filtru normal:)

Despre regulatorul buclucas la Vw Polo am mai auzit,scriind lumea pe alt forum mai generalist ;)

Ultima editare: 1 Sep 2009
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta