1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Despre motoarele 1.8 Turbo - discutii diverse - probleme si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de sebanab, 2 Feb 2009.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. diasomie 1st Gear Member

Locație:
    Iasi
    Masina:
    Octavia 1 1.8t 4x4 150 hp sedan
    :D problema este ca nu vreau tunning. Vreau o masina normala. Ce aduce aceasta piesa suplimentar fata de una stock?
    Creste si ..consumul? :D

Ultima editare de un moderator: 19 Oct 2010
  2. CBR

CBR 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    S4 2.7T 551hp

Nu creste consumul.
    Daca masina este softata una stock nu face fata si va cadea repede.

Ultima editare de un moderator: 19 Oct 2010
  3. katalynn

katalynn 4th Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    alta
    Se potrivesc debitmetrul si sonda lambda de pe un A6 1.8 T cod AEB din '97 la A4 1.8T din '95 cod AEB?

4. TB66

TB66 6th Gear Member

Locație:
    Brasov
    Masina:
    A4 B6 ~ 1.8T AVJ 150CP ~ 2001
    Daca e acelasi cod motor, se potrivesc.

5. CBR

CBR 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    S4 2.7T 551hp
    Ar trebuii sa mearga cu toate ca electronica poate fii diferita chiar daca e acelasi cod.

6. Samy.

Samy. Gold Member

Locație:
    Argeș
    Masina:
    A4 avant 1.8T AJL 180Hp, Golf4 2.0i AQY 115Hp
    Sunt 2 tipuri de debitmetre pe a6.Unul dintre ele se potriveste pe a4

Ultima editare: 27 Oct 2010
  7. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Daca e acelasi cod de motor se potrivesc toate . Cum a zis si CBR este posibil sa nu se potriveasca anumite piese de electronica , dar foarte putin probabil

8. Samy.

Samy. Gold Member

Locație:
    Argeș
    Masina:
    A4 avant 1.8T AJL 180Hp, Golf4 2.0i AQY 115Hp
    Sunt 2 tipuri

9. katalynn

katalynn 4th Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    alta
    Mersi baieti. Am inteles, trebuie sa fie cu 471 in coada, adica acelasi cod care are debitmetru meu.

Daca tot am cerut informatii aici, ar fi corect sa va spun ca am gasit cauza problemei: debitmetrul. Pana acum 2 zile nu mi-a venit in cap sa scot mufa de la el sa vad cum se comporta, dar mergea din ce in ce mai rau, mai ales dupa ce am scos borna de la baterie si am reconectat-o, nu mai statea deloc la relanti, consuma si 18%. Nu m-am gandit la debitmetru tocmai pt ca il schimbasem in primavara, intr-adevar cu unul nou, dar ieftin. Acuma caut unul original Bosch sh, dar poate o sa-l iau chiar de nou, deocamdata merg cu mufa scoasa.
    Va salut!:salute:

Ultima editare de un moderator: 28 Oct 2010
  10. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Debitmetrul am crezut ca l--ai verifcat deja . Nemorocitul ala mic face tot felul de probleme. A mea nu mai tragea deloc parca mergeam cu dacia de 65 de CP si aveam aprins "check engine" Am scos mufa de la debitmetru si surpriza. Mergea suuper bine , consuma mai mult un pic ...dar isi revenise.

11. gelu14_82 1st Gear Member

Locație:
    braila
    Masina:
    audi a4
    PROBLEMA modul aprindere electronica!!! a4,1.8T,benzina,110kw,1996. CINE SE PRICEPE??

salut....as vrea o lamurire de la cineva care se pricepe destul de bine. mai intai sa mi prezint masina: A4, 1.8T, benzina, cod: AEB, 1996.
    Sunt nevoit sa schimb modulul de aprindere electronica. Cel vechi si defect este BOSCH 0 227 100 211. am gasit pe acelasi model de masina un alt modul diferit atat prin marca cat si prin forma. este HITACHI 8D0905351. ATASEZ SI POZELE! INTREBAREA MEA ESTE: se potriveste cel Hitachi desi e o mica diferenta fizica intre ele??? multumesc anticipat

12. florinbiris

florinbiris 2nd Gear Member

Locație:
    rasnov
    Masina:
    audi a4 b5 95 1,6 ADP; audi a4 b7 2008 1,9 BRB
    Amandoua sunt pentru AEB dar probabil masina la care ai gasit modulul era mai noua de 97. Cred ca la tine piesa de schimb este 4D0 905 351 dar ca sa fi sigur intreaba un coleg cu 1,8 T din acelasi an de fabricatie. Eu asta am inteles din Etka.

13. sorin_c

sorin_c 1st Gear Member

Locație:
    Lugoj
    Masina:
    A4 B6 1.8T QUATTRO si Audi 80 1.6TD
    Buna seara,

Am o problema la sistemul de racire pe un motor AVJ. De ce va timp am observat ca se face o mica balta sub masina cand sta. Am suspectat ca problema ar fi ceva din zona termostatului. Acum o saptamana am dat jos EGR-ul, alternatorul si ce mai este pe acolo, ca sa ajung la termostat. Am dat jos termostatul insa nu am gasit ceva suspect. Din greseala, atunci cand am dat jos termostatul am desfacut si un surub care tinea un fel de dop. Am tras usor de capatul dopului...si am ramas cu jumate din el in mana. Acest dop este pus chiar in apropierea termostatului si ar avea rolul de a nu lasa antigelul sa iasa, insa presupun ca pe alte tipuri de motoare dar cu acelasi bloc motor, acolo ar trebui sa fie un senzor de temperatura sau o alta conducta, nu stiu exact insa pe un motor AVJ gaura aia ii inutila.

Problema este ca am fost sa cumpar acest dop, insa cei de la magazin nu l-au gasit in program... Va rog daca poate cineva sa-mi dea o demunire sau o modalitate de a putea cumpara piesa asta. Codul de pe dop este 06B 103 035 si mai scrie PA6-6 GF30. Motorulul ii din 2002 AVJ 1.8T. Multumesc anticipat

Am gasit pe net o poza cu el insa pagina unde ar trebui sa aflu informatii despre dop, nu mai functioneaza.

14. tucudean87

tucudean87 Platinum Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A6, C7 avant, 2012, 3.0 tdi quattro 245 cp+++ CDUC
    .

Dupa programul meu de piese, piesele sunt la fel ca si functie, doar ca difera putin fizic.

15. sorin_c

sorin_c 1st Gear Member

Locație:
    Lugoj
    Masina:
    A4 B6 1.8T QUATTRO si Audi 80 1.6TD
    Dupa mai multe cautari s-a gasit acest dop, in 4 zile trebuie sa-mi ajunga. Pentru cei interesati acesta costa 25 lei. Din cate am vazut pe net, dopul asta se rupe destul de des si duce la scurgerea lenta a lichidului de racire. Mersi

16. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Multumim pentru informatii . E de retinut .

17. photon

photon 2nd Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B5 Avant 1.8T AEB, 1997
    buna ziua, a avut cineva problema cu zgomot de harait-scartait la decelerare? care a fost cauza? ,ma refer strict la benzinar turbo.
    mersi:)

18. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Ooooo ce multe cauze sunt !!!! Incepand de la esapament .....si pana la Turbina. Cand face asta la decelerare pe loc ? in mers ? in viteze ? pe liber ? motorul rece , cald ? la ce turatii ?

19. photon

photon 2nd Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B5 Avant 1.8T AEB, 1997
    la toate tipurile de decelerari, la toate temperaturile, tot timpul, atat in sarcina cat si in liber. mentionez ca am schimbat catalizatorul ca era cam infundat, e adevarat ca n-am avut bani doar pentru un catalizator universal bosal, si dupa cum am inteles am cam aruncat banii pe fereastra, s-a inspectat turbocompresorul si nu are joc in axa, si s-a sudat galeria de evacuare care era fisurata, si toba intermediara l-am schimbat de vreo luna, ca initial de acolo s-a crezut ca ar fi sunetul. e un sunet cand vibreaza o tabla, un fel de huruit-scartait si care parca vine din catalizator. s-a verificat evacuarea nu atinge nicaieri o bucata de tabla.... de aia intreb daca a avut cineva asa problema si care a fost cauza
    mersi:sos:

20. cat 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    a4 1,8t quattro aeb,a38l
    eu cred ca au ramas pe esapament resturi de metal........

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta