1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Despre motoarele 1.8 Turbo - discutii diverse - probleme si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de sebanab, 2 Feb 2009.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    ADIBOSE , ce Motul zici ca ar fi cel mai ...si cel mai ...si cel mai smecher ?

2. crazy_be84

crazy_be84 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 c7.5 allroud 200 kw
    nu stiu daca e cel mai bun ulei dar mie imi placea cum mergea masina cu uleiul asta motul , eu nu am mai pus pt ca am bagat foarte multi bani in motor si nu mai aveam bani sa iau si uleiul asta. Merita incercat salutare

Ultima editare de un moderator: 24 Mar 2011
  3. adibose

adibose 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    2007 - A4 B7 Avant 1.9TDi
    Ți-aș recomanda ceea ce folosesc si eu, 300V Power 5W40.
    Se găsește numai la cutii metalice de 2L

4. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    eu ma gandeam la un 8100 5W40 . Sa stii ca si caracteristici ai fisei tehnice sunt pe aproape cu cele de la castrol .

Ultima editare: 26 Mar 2011
  5. adibose

adibose 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Și acela trebuie să fie bun! Mergi cu incredere

6. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Am o intrebare . Motoarele de 1.8T de pe TT-uri sau S3 sunt la fel cucelelalte motoare care se gasesc pe A4 sau A6 ? ma refer la motor n sine (bloc motor , chiuloasa , pistoane) Sunt constient ca difera turbina , injectoarele , pompele , coolerele ...ETC...dar motorul luat individual este le fel? Adica tot 5V turbo ....cum sunt alea de pe A4 si A6?

7. nelutu_petrican

nelutu_petrican Silver Member

Locație:
    Târgu Neamț / Gura Humorului
    Masina:
    A4 B6 QUATTRO 2.5TeDeI , cel mai PROST motor.. dupa BLB bineinteles :), si alta marca din 3 litere
    da, poti spune ca sunt la fel daca faci referire strict la conceptie

8. crazy_be84

crazy_be84 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 c7.5 allroud 200 kw
    motul 8100 5w40 am folosit eu si era bun dar ma bate gandul sa folosesc 300v power 5w40 cel in cutie de tabla de 2 litri [ cum de altfel a zis si colegul , mai sus] de ce vreu sa l schimb , din simplu motiv ca mi place cum suna 300 v power !!!!!!!

9. vet_staff 1st Gear Member

Locație:
    brasov
    Masina:
    audi a3 2001
    motor 1.8 t cutie automata 4 trepte

ce parere aveti de motorul 1.8 t de 150 cp asociat cu o cutie automata in 4 trepte model 2001?astept opinii,jurnale de bord, experiente fie bune fie rele:)!

10. RevHard

RevHard 6th Gear Member

Locație:
    -
    Masina:
    1998 A4 1.8
    Cutia, daca este aceeasi ca cea de pe golf, 01m, si cred ca este, este destul de proasta; in ce sens? am auzit foarte foarte multe probleme si nu are mod "sport", adio control in curbe la limita. Sa nu ma intelegi gresit, daca esti pilot de curse o sa fi mai lent, daca esti sofer normal o sa fi mai rapid.
    Se merita daca:
    -nu mergi la limita in curbe
    -masina este in pret ff bun
    -o testezi dumnezeieste si este in stare impecabila
    -schimbi uleiul la 50.000km, cu ulei ORIGINAL, care e scump.
    In rest, numai de bine: automata "protejaza" motorul si turbina, este relax de condus prin oras, iar afara doar ii dai un kickdown.

LE: vrei sa cumperi masina asta? sau.... ?

Ultima editare: 17 Apr 2011
  11. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Citeste cu atentie tot acest topic.

12. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    s ainteleg ca unii dintre voi ati folosit Motul si merge bine ? De cat timp il folositi ? Vreo diferenta intre Motul si celelalte uleiuri ?

13. adibose

adibose 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Serios acum, cred ca 4 pagini incoace pui aceiasi intrebare, "e bun Motul, de care Motul, cum merge...?" etc.

Nici daca aveam de schimbat pistoanele si bielele la masina nu repetam intrebarea de atatea ori.
    Si pana acum nu inteleg ce te-a nelamurit din descrierile noastre? sau mai ai nevoie si de alte zeci de opinii?
    Daca asa este, hai sa facem un nou topic, sau mergi si scrie pe topicul "ce uleiuri folosim" poate acolo vei avea mult mai multe feedback-uri.

Nu te supara, dar batem apa in pioa aici, facand pana la urma offtopic.
    spor.

14. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Te-a suparat ca am pus aceeasi intrebare ? Am inteles ca tu ai folosit si ca esti multumit . As fi vrut sa aud si alte pareri . La noi la romani , masina noastra este cea mai buna , telefonul cel mai bun si uleiul pe care il folosim este cel mai bun . Am pus intrebarea aici pentru ca este vorba de strict 1.8T nu de alt motor unde un ulei s-ar putea sa mearga bine , si la altele nu . Daca te-a deranjat imi cer scuze .

15. adibose

adibose 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    nu m-ai suparat si nici nu m-ai deranjat, dar m-ai facut foarte curios fiindca pui aceiasi intrebare in repetate randuri...
    in postul #1106 "criticai" motul ca nu are specs VW
    Pe CBR l-ai criticat ca da sfaturi si "nu se priecpe" (desi se pare ca nici tu nu te pricepi)
    Masimo ti-a confirmat ca a lui masina merge foarte bine cu Motul-ul (are o masina modifica bine...folosirea unui ulei slab calitativ este riscanta)
    crazy_be84 ti-a confirmat acelasi lucru.
    Eu nu mai zic...

Nu a venit nici macar unul sa spuna de rau despre acest ulei...

Sincer nu ti-l recomand, te complici cu Motul-ul, mai bine pune Castrol pt ca este mai "safe" pt masina ta.

16. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Eu nu am intrebat pentru ca "nu ma pricep" am intrebat referitor la modul cum se comporta in motor in timp . In postul #1106 criticam ca doar un singur tip de Motul nu are nora VW cel V 300 . Daca eram sigur ca un ulei Castrol este mai safe pentru masina mea, nu mai intrebam . Nu are rost sa fii ironic , pentru ca pe acest forum trebuie sa ne ajutam nu sa ne ironizam . Daca am depasit masura cu intrebarile mele , mi-am cerut scuze mai sus , dar asta nu inseamna ca trebuie sa intreci tu masura cu ironiile .

17. adibose

adibose 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Ok, fa ce consideri, dar ma vad nevoit sa opresc offtopic-ul de pe aceasta sectiune.
    Ti-am spus daca vrei sa dezvolti sau sa bibilesti acest subiect despre uleiuri chiar daca sunt pentru 1.8T, te rog fa-o aici. http://www.clubaudi.ro/operatiuni-intretinere-diverse/3432-ce-uleiuri-folosim.html

Ca si info (desi s-a mai specificat o data in postul 1105) 300V este un ulei "ABOVE EXISTING STANDARDS" din acest motiv nu gasesti tu norma VW sau orice alta norma existenta in specificatiile acestui ulei! Prin urmare critica ta era sub influenta neinformarii.

Asa ca te las, eu am incercat sa-ti explic potentialul acestui tip de ulei si nu numai eu.
    good luck!

18. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    In general la 1.8T cam ce consum de ulei ar trebui sa fie normal? Voua cat va consuma? Mie mi-a luat 1 litru la 10.000 km.

19. adibose

adibose 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Jack, depinde in ce regim folosesti masina si ce tip de ulei folosesti. Mie cu Mobil One imi consuma 1L la 2000km in regimuri inalte de turatiisi autostrada, in aceleasi conditii cu Motul 300V imu consuma 2-300 gr la 2000 km.
    La 10.000 km in regimuri normale(nici prea tare, nici prea incet) de mers imi papa si mie in jur de 600gr de Motul.
    Mobil-ul se ducea mult mai repede, peste 1L la 10.000

20. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    eu la regim normal de mers , 70% din kilometri in afara orasului cu turatii constante intre 3.000-3.500 si 30% in Bucuresti mai mult motorul rece, pe distante scurte , in 8500 km am completat 800 gr . Masina are 200.000 km si folosesc in prezent Castrol SLX professional 5W40 norma VW 502 00/ 505 00. Cum este ? Ti se pare ok ?

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta