1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Despre motoarele 1.8 Turbo - discutii diverse - probleme si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de sebanab, 2 Feb 2009.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. fabyochad 1st Gear Member

Locație:
    spania
    Masina:
    audi a 4 1.8 1998
    Salut
    Audi A 4 B5 125 1998

Am Cumparat De Curand Aceasta Masina I Am Facut Plinul Si Am Mers 100 Km A Apoi Am Facut Din Nou Plinul Cu 13,4 Litri La 100 Km E Un Consum Destul De Mare Zic Eu Am Cititi Problemele De Pe Forum Ale Celorlanti Membri Am Fost La Mecanic Am Avut Cateva Erori La Senzorul De Temperatura Si Tormostat Era Blocat Pe Deschis L Am Schimbat Sonda Lambada Pare Sa Mearga In Parametri Normali Cel Putin Asa Mi A Iesit La Tester Filtru De Aer E Nou Si Filtru De Benzina Nu Imi Da Nici O Eroare Acum La Ce Ar Trebui Sa Ma Mai Uit?? Deci Filtru De Aer Nu E Sonda Lambada Pe Tester Nu Imi Da Eroare Termostatul E Nou Pfff Ma Omoara:)

Mentionez Ca Turatiile Masini Sunt La 80km/h 2500rtm , La 100km H 3000 Rtm Se Simte Intradevar Un Miros De Benzina Knd Masina E La Relanti Dak Imi Puteti Da Idei Ce Ar Putea Fi As Fi Recunoscator

Am rugamintea sa faci un efort ca sa formezi propozitii si fraze intr-un mesaj scris pentru ca altfel nu se intelege nimic din ce vrei sa spui in mesaj. Este o insiruire de cuvinte fara absolut nici o logica din punct de vedere gramatical. Nu te supara dar ne vine foarte greu sa citim si sa urmarim un asemenea text scris in acest mod. Daca mai scrii in felul acesta mesajele tale ulterioare vor fi sterse fara explicatii. Este cu desavarsire interzis sa scrii exclusiv toate cuvintele cu litera mare..

Ultima editare de un moderator: 15 Mai 2011
  2. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Pai ....kilometrii astia i-ai facut in oras sau in afara ? Mai fa-i o verificare cu VAG-COM-ul . Verifica bujiile ca sunt foarte importante. Majoritatea au avut probleme din cauza lor,mai ales la consum. Eu zic ca ar trebui sa le schimbi indiferent ce-ti spune fostul prprietar. Conteaza foarte mult filtrul de aer , cele 2 sonde lambda. Daca tu zici ca nu-ti da eroare inseamna ca este o problema mecaica si care nu trece prin calculator. Poate mecanicul tau nu stie sa interpreteze VAG-ul sau poate are un VAGCOM de generatie mai veche si nu citeste tot. In principiu un consum de 11-13 in oras este normal si un consum de 7-7,5 la 120 KM/H este normal . Daca accelerezi brusc...si bagi piciorul in ea brusc intra turbina si atunci consuma mai mult...depinde cum mergi cu ea. In principiu cam asta e consumul. Sunt niste motoare foarte fiabile si sunt chiar ok avand in vedere ca skoda lu` batranu are motor de 1,6 de 101 cai si consuma de noua cat a mea...sa zicem undeva la 0,5-1 litru mai putin. (avand in vedere ca a mea este quattro ) Pentru ceea ce fac aceste motorare consumul pe care ti-l zic eu este normal. DAca ti-a luat banzina aia in afara orasului inseamna ca are o problema care trebuie investigata in amaunt.

Ultima editare: 15 Mai 2011
  3. fabyochad 1st Gear Member

Locație:
    spania
    Masina:
    audi a 4 1.8 1998
    jack km sunt facuti in afara orasului pe nationala sau autostrada In general nu fac mai mult de 800 km cu un plin indiferent de stilul de conducere

4. 91DON

91DON Silver Member

Locație:
    Paris
    Masina:
    N-am
    pai ai un consum perfect normal 7.75%.asta daca am calculat eu bine,stiu ca intra 62 de litri de combustibil.

5. 91DON

91DON Silver Member

Locație:
    Paris
    Masina:
    N-am
    Am o intrebare. Pe viitor doresc sa fac un chip tunning + modificari la admisie si evacuare,vreau sa o duc la 200 cp.Intrebarea mea este: daca pun un ambreiaj nou,stock o sa ma tina? sau mai bine pun ceva mai "rezistent"?

Mam uitat la ECS pe sait si am gasit urmatorul kit: http://www.ecstuning.com/Audi-B5_A4-...lutch/ES12084/
    Si acesta un pic mai bun: http://www.ecstuning.com/Audi-B5_A4-...Clutch/ES5485/

Diferenta cea mai mare intre ele este greutatea, primul kit este din otel iar al doilea din aluminiu.La al doilea kit se mareste diametrul discului de la 228mm la 240mm.

Mi se par destul de ieftine pe langa ce preturi sunt in tara.Si daca este si gratuita livrarea la noi in tara atunci este perfect.

L.E: Acest stage one tine pana la 381Hp si 382ft-lbs (? 518Nm) deci este mai mult decat suficient.

6. CBR

CBR 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    S4 2.7T 551hp
    ambreiajul stock tine la 200cp fara probleme.
    la ce ambreiaj vrei tu sa iei transportul este minim 200 usd.

7. 91DON

91DON Silver Member

Locație:
    Paris
    Masina:
    N-am
    Atunci merg pe un ambreiaj stock.mult mai ieftin.

8. Mr_StReSs

Mr_StReSs 4th Gear Member

Locație:
    Craiova/Germany
    Masina:
    A6 C7 CLAA 3.0 TDI 204hp. 2012
    Salutari la toata lumea! Ma altur si eu detinatorilor de 1.8t
    Sunt si eu un proaspat detintor de A6 1.8t C5 '99 150 cp
    Consum intern - 9%-17% depinde de ritm :D
    Consum extern 7.5%-10% (numai benzina 98)
    Viteza maxima 250km/h autobanda germania
    Cumparat la 126000km Nov '10
    In momentul de fata are 150000km
    Pana acum am avut urmatoarele probleme/remedieri
    Pierdere ulei - inlocuit un furtun in dreapta mototului...
    Pierdere apa - inlocuit racitor ulei, flansa apa din spatele motorului
    Variati temperatura - inlocuit termostat, senzor temperatura
    Variatie relantii - curatat clapeta de acceleratie
    Trancaneli -Inlocuit brate superioare+inferioare, bielete antirul, capete de bara
    Am impresia ca nu intra tot timpul ABS-ul - trebuie verificat
    Uitat chei in masina (oops ;))) - inlocuit geam
    Acum as putea zice ca merge impecabila masina!
    In afara celor mentionate sunt foarte multumit de acest model, acum ma gandesc la o resoftare dar ramane de vazut acest aspect

9. CBR

CBR 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    S4 2.7T 551hp
    250km/h cu 150cp?! LOL

10. Mr_StReSs

Locație:
    Craiova/Germany
    Masina:
    Adevarul e ca in timp mai mare... Dar se poate ;)

DonDoneL apreciază asta.
  11. diasomie 1st Gear Member

Locație:
    Iasi
    Masina:
    Octavia 1 1.8t 4x4 150 hp sedan
    Pune-i doaua aripi portante si ..ai taxi aerian.
    Glumesc. Pe mine nu m-a tinut psihicu sa ii dau mai mult de 200. Mergea perfect dar ..imi tremura posterioru. Se misca toate in jur prea repede.
    Sa o stapanesti sanatos.

Sfatul meu ..Vezi in ce conditii este si burta masinii. Pot fi piese/componente cu rugina, vezi toba cum este. Stiu ca tabla de Audi este strong insa se merita sa arunci o privire si pe dedesubt. O mica cosmetizare cu Kelfos, inhibitor de rugina, data direct peste rugina face minuni pentru 2-3 ani. Preventiv. Fara alte tratamente.

12. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Merge cu 250 , confirm . In legatura cu cele schimbate ...ai cam schimbat . Gandeste-te ca a mea are acum 200.000 si am luat-o la 160.000 din UK . Nu am schimbat decat placutele de frana , bujiile cand am luat-o si un senzor de temperatura apa. In rest...consumabile (ulei , filtre, ...etc...etc..) Nu am schimbat nimic la directie (acum tre sa schimb un capat de bara)

Ultima editare: 17 Mai 2011
  13. photon

photon 2nd Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B5 Avant 1.8T AEB, 1997
    @91 Don, ai rezolvat pana la urma problema cu perderea de ulei? Zi-ne si noua care a fost hiba. eu de exemplu de jumat' de an n-am gasit motivul pierderii lichidului de racire, dar mai insist:D

14. Mr_StReSs

Locație:
    Craiova/Germany
    Masina:
    Nu era nevoie sa le schimb chiar pe toate, trebuia normal schimbat pe dreapta unul din batele superioare, bieleta antirul si capatul de bara, iar pe stanga barat inferior dar treaba e ca nu stiu cand au fost (sau daca au fost schimbate) ultima data, dar erau putrezite si am zis ca e mai indicat sa la schimb pe toate si nu mai am probleme. Cand am cumparat-o nu troncanea nimic dar dupa doua drumuri in iubita noastra romania a fost nescesar...:keule:

15. CBR

CBR 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    S4 2.7T 551hp
    cred ca un s3 ia 300km/h :))

16. Mr_StReSs

Locație:
    Craiova/Germany
    Masina:
    Aici e vorba de un A4 b6 1.8t. cand o sa am timp o sa postez si o pozna proprie si personala ;)

17. CBR

CBR 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    S4 2.7T 551hp
    de la ce a4 ai poza? poate era modificat.
    poate masina ta are vreun cip pus de fostul propietar.
    nu ai cum sa iei cu 150cp stock 250km/h !

18. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    @ CBR. Poti lua 250 cu 150 CP stock. Am luat cu skoda lu` batranu de 1,6 de 101 CP 210 km/h. In mod cert nu o sa ajungi la 250 la fel cum ajungi cu un 200CP sau cu un 300CP ..dar ajungi relativ ok . Viteza maxima este influentata foarte putin de caii putere. Viteza maxima tine de transmisie . Este adevarat ca un motor mic poate sa nu aiba suficienta putere sa treaca peste forta de frecare cu aerul si aerodinamicitatea si sa nu poate sa impinga o masina la viteze maxime...dar...un 150CP stock de la 1.8T la A6 eu personal iti spun ca duce. Acum facem ca aia micii de la scoala I-IV ? Masina mea fuge mai tare ca masina ta ! Sau , cat prinde masina ta ? :) Am uitat sa completez. Conteaza foarte mult si benzina. Cand am mers eu cu ea ma intorceam din U.K. tocmai o cumparasem si in Germania i-am dat 250. In Romania nu cred ca o sa mai pot face asta , desi de curand si-a luat 220 pe Pitesti (una scurta de cateva secunde)

Ultima editare: 18 Mai 2011
  19. Mr_StReSs

Locație:
    Craiova/Germany
    Masina:
    NU stiu de la ce a4 e poza ca am luat-o de pe net...
    Iar masina mea nu stiu daca are cip sau nu, desi nu prea cred sa aiba...
    :sign_ot:Si ca un comparativ cu cealalalta masina 1.4 77cp GPL am ajuns la 195km/h (am si filmulet,dar nu m-am descurcat sa-l incarc) :scared2: asa ca la un 1.8t nu mi se pare anormal...

20. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Daca mai continuati cu discutia pe teme de viteza, viteza maxima atinsa si alte lucruri neregulamentare mesajele ulterioare pe aceasta tema vor fi sterse fara explicatii.

O zi buna

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta