1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Despre motoarele 1.8 Turbo - discutii diverse - probleme si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de sebanab, 2 Feb 2009.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. silviu8x

silviu8x 6th Gear Member

Locație:
    Brescia
    Masina:
    Audi A4 CAGA 2008
    Jack,nu am inteles prea bine, 5w 50 (mobil 1),este sau nu bun pentru motoarele 1.8t? Daca ar fi fost aprobat de catre vw/audi nu as ezita nici eu sa il folosesc!

2. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    5W50 de la mobil 1 NU este bun deoarece merge numai la motoarele Diesel NON Pumpe Duse. Pentru masina ta merge orice ulei 5W40 cu norma VW 502 00. Eu personal recomand si folosesc Motul X-cess 5W40. O intrebare pentru cei care se pricep. Cum fac sa-mi dau seama daca turbina mea este obosita? Cunosc simptomele de fluierat excesiv , fum si lipsa puterii...dar alte simptome de turbina obosita pana sa pice de tot ....mai sunt? Precizez ca atunci cand accelerez se aude un FAS usor ...insesizabil dar cred ca este normal.

Ultima editare: 6 Ian 2012
  3. Radu_PCX

Radu_PCX 1st Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi A4 1.8 T AEB avant
    La 200 km in oras parcursi complectez cam 500 ml ulei castrol 5/40 la 5000/6000 turatii scoate un nor de fum ca nu se vede nimic in oglinda fum albastru :footy: Samy ; Ce ai curatat turbo cand ai schimbat kitu :(

4. annabudala

annabudala 5th Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A3 8P BKD
    Astazi am schimbat iar uleiul filtrul si a antigelul toate bune dar iar are spuma de la ce poate face?Mecanicul mi-a zis sa nu fie fisurat blocul motor dar nu vreau sa ma grabesc si sa-l cred va rog sa imi dati un sfat ce sa verific si cum sa fac ca nu mai stiu.

5. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    @anabudala = Exact ce ti-am zis eu mai sus. Este posibil sa fie fisurata garnitura de chiuloasa...nu blocul motor. Te-ai uitat in vasul de apa de la motor sa vezi daca plutesc pete de ulei ? Mie nu-mi raspunde nimeni la intrebare ?

6. annabudala

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A3 8P BKD
    Exact astazi am schimbat antigelul ca nu imi pusesera G12 si mi-am cumparat eu si l-am inlocuit si nu am nici-un pic de ulei in vas :( voi urmari in continuare zilele astea uleiul sa vedem ce se intampla daca face din nou aceeasi spuma ce sa verific?

7. Radu_PCX

Radu_PCX 1st Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi A4 1.8 T AEB avant
    Uita-te cand motorul este incins, nu cand este rece, sa vezi daca mai face spume. Nu cred ca o sa-ti mai faca spume la un drum mai lung. :p

Ultima editare de un moderator: 7 Ian 2012
  8. annabudala

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A3 8P BKD
    Ieri am facut 500 de km cu ea si nu mi-a mai facut spuma dar in schimb am o problema cu caldura pana acum baga cand mergeam prin oras dar aseara la drum lung nu a mai vrut nu stiu ce s-a intamplat :( ce parere aveti?

9. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Nu ajunge caldura la caloriferul din bord, face spuma. Nu stiu ce sa zic. Parerea mea este ca pe undeva e o problema. Pe undeva uleiul intra in contact cu apa. Verifica nivelul de apa, sa observi daca scade si uleiul daca creste .

Ultima editare de un moderator: 7 Ian 2012
  10. silviu8x

silviu8x 6th Gear Member

Locație:
    Brescia
    Masina:
    Audi A4 CAGA 2008
    @Jack, eu am controlat turbina din acelasi motiv,il felul urmator:am desprins furtunul ce vine le la filtrul de aer si se prinde de turbina.Asa poti sa prinzi cu degetele de surubul turbinei. Jocul la rece nu ar trebui sa depaseasca 1 mm(la o turbina noua),atat lateral cat si longitudinal.
    @annabudala:ulei in apa sau apa in ulei poate avea urmatoarele cauze:
    -garnitura de chiulasa fisurata
    -bloc motor sau chiulasa fisurata
    -racitor de ulei fisurat
    Cand nu mai baga caldura in calorifer inseamna ca ai presiune prea mare in sistem.Daca nu ai mers fara apa in motor,si nu ai supraincalzit,cel mai probabil ai racitorul de ulei defect.si asta in cauza ca s-au amestecat antigelurile si au devenit corozive.

Ultima editare: 8 Ian 2012
  11. silviu8x

silviu8x 6th Gear Member

Locație:
    Brescia
    Masina:
    Audi A4 CAGA 2008
    Azi am montat alt tip de bleeder(regulator de presiune)mai performant si pot sa zic ca am obtinut ce cautam!
    Am reusit sa-l montez in serie cu n75,in cazul meu varianta C,astfel am mentinut cat de cat comportamentul stock.
    Am facut si un filmat,nu f.f.clar din pacate,
    http://www.youtube.com/watch?v=VCNE9La0fs4&feature=youtu.be
    Nu recomand celor care au program stock in E.C.U(eu am un program custom la 1.1 bar) deoarece nu cred ca e ok sa maresti presiunea in turbo fara sa ai benzina si aprindera corespunzatoare.
    Este doar un experiment,pentru a vedea daca este posibil, sa variez in mod mecanic,presiunea creata de n75,fara a renunta la control in sarcini partiale.
    Spool-ul la turbo nu este foarte devreme,intra la cca 2200 rpm,dar apoi creste f. rapid.
    Cu modelul meu pot varia presiunea de la 0,7 bar originala, la minim 1.1 si pot ridica apoi pana la 1,4-1.5bar.
    Din log-ul pe care l-am facut la cca 1.3 bar+ se vede ca nu am probleme de knocking,dar si ca injectoarele sunt la max!

12. Radu_PCX

Radu_PCX 1st Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi A4 1.8 T AEB avant
    M-a venit kitu

13. razvan111 1st Gear Member

Locație:
    Craiova, Bucuresti
    Masina:
    A6, 1.8T, 1998
    ce se auzea cand ai schimbat intinzatorul??

14. Samy.

Samy. Gold Member

Locație:
    Argeș
    Masina:
    A4 avant 1.8T AJL 180Hp, Golf4 2.0i AQY 115Hp
    Fa-i si tu o poza!

15. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    ...cu ceva sansa poate este fisurat racitorul de ulei;ar fi infinit mai ieftin decat o chiulasa sau un bloc motor.

16. aerox

aerox 2nd Gear Member

Locație:
    oradea
    Masina:
    a4 1.8 turbo 20 valve 1996
    annabudala este posibil sa iti ramana deschis tremostatul. Iti urca temperatura la apa in bord sau abia misca, daca abia misca atunci 90 la suta este termostatul.
    Cat despre spuma aia poate fi condens din cauza ca e frig si daca nu mergi mult dimineata adica daca mergi pina la lucru si opresti si cand mergi acasa la fel atunci face spuma putin.

Ultima editare de un moderator: 11 Ian 2012
  17. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    OAMENI BUNI !!!!! Un ulei bun intr-un motor sanatos nu are voie sa faca spuma. Sa fie inteles pentru toata lumea. Ori e ulei de dat pe garduri ori e o problema la motor . Ast poate sa fie: (chiuloasa fisurata, bloc motor fisurat, garnitura de chiuloasa impuscata, racitor de ulei fisurat...etc...) Undeva motorul tau intra in contact cu mai multa apa decat este normal. Creste nivelul de ulei in baie ? Am mai pus intrebarea asta .

18. annabudala

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A3 8P BKD
    iulian_1976 Deocamdata am schimbat iar uleiul si nu a mai facut urmaresc oricum nivelul si sa vad daca mai face.

aerox Temperatura urca normal la 90 si ramane acolo dar de ex daca dau drumu la clima la 25 de grade baga putin si dupa baga rece nu cum baga aerul conditionat dar nici cald nu baga ma intelegi si am aerisit toate furtunele pe unde intra si pe unde iese antigelul si degeaba nu stiu ce ar putea fi :(

Jack_Bristow Deocamdata am schimbat iar ulei sa vedem nivelul este ok pana acum si nici nu a mai facut spuma,cum mi-ai mai spus posibil sa fi fost uleiul de proasta calitata asta sper eu tot urmaresc oricum sa vad daca mai face spuma sau nu.Am o intrebare vreau sa schimb discurile si placutele de frana si lichidul ce imi trebuie DOT4?1L?O seara buna.

Ultima editare de un moderator: 13 Ian 2012
  19. Radu_PCX

Radu_PCX 1st Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi A4 1.8 T AEB avant
    Asta e kitu-ul

Ultima editare de un moderator: 7 Oct 2014
  20. BV19MAX Guest

si ce face mai exact kit-ul acesta?

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta