1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Despre motoarele 1.8 Turbo - discutii diverse - probleme si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de sebanab, 2 Feb 2009.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. Samy.

Samy. Gold Member

Locație:
    Argeș
    Masina:
    A4 avant 1.8T AJL 180Hp, Golf4 2.0i AQY 115Hp
    Max
    Este kit de reparatie pentru turbina, contine lagarul si alte cateva componente ale turbinei

Radu
    La kitul din poza atasata de tine, observ ca lipsesc 2 piese care ar fi trebuit sa fie dupa parerea mea, si pe care ai sa le gasesti in interiorul turbinei.
    In special cea micuta cilindrica, pentru ca la mine eu am gasit-o uzata la prima turbina ce am avut-o pe masina(vezi poza atasata cu un kit complet).

2. BV19MAX Guest

Aha. Dar dupa ce desfaci turbina nu trebuie echilibrata dinamic? dupa ce se umbla la lagare si alte chestii?
    Radu, cat ai dat pe kit?

3. Samy.

Samy. Gold Member

Locație:
    Argeș
    Masina:
    Teoretic, da. Practic nu stiu cati dintre cei care repara turbine in Romania au un utilaj pentru echilibrare dinamica.
    Eu am marcat pozitia paletei compresorului in raport cu cealalta elice, iar la remontare le-am pus in aceeasi pozitie. Am de atunci cca 60000km si nu sunt probleme.
    Pentru pret vezi link-ul din poza atasata de mine mai sus, cca 100 dolari cu tot cu transport si taxe.

4. BV19MAX Guest

Aha, perfect. Si devine mai performanta turbina sau este doar o intretinere si atat? (am trecut printr-o turbina facuta praf la diesel si stiu ca reconditionarea e destul de scumpa).

5. Radu_PCX

Radu_PCX 1st Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi A4 1.8 T AEB avant
    Samy ; are toate piesel o siguranta zegar nu este si colierele , fata de poza atasata de tine Samy ; cu ce ai curatat turbo (spuma activa ? ) Kit mi la comandat cumnatumeu in america si mi la trimis pe posta a costat 89 $ kitu 100 $ cu tot cu trasport

Ultima editare: 24 Ian 2012
  6. Samy.

Samy. Gold Member

Locație:
    Argeș
    Masina:
    Scuze, ai dreptate. In prima poza nu am vazut tot. Insa, lagarul acela de bronz este diferit la turbina ta(ma refer la cel pe care ai sa-l gasesti in turbina), este ca cel din poza atasata de mine(cel cu gaurele mici). De potrivit se potrivesc ambele ca dimensiuni, difera gaurile de ungere si cel cu gauri mici de ungere mai are si un canal elicoidal pe interior.
    In kitul cumparat de mine au venit ambele variante. Eu am montat lagarul cu gauri mici de ungere.

7. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Practic ce face kit-ul asta ? Daca il cumperi si ai turbina varza....o repari sau doar de intretinere ?

Cine a schimbat recent distributia ? Cate piese si pe la cat ajung piesele in total ?

Ultima editare de un moderator: 24 Ian 2012
  8. BV19MAX Guest

asta intrebasem si eu. A mea mananca cam 1L de ulei la 6-7000 Km. Daca ma dau la ea si mai repede si nu stiu daca il mananca pe la turbo sau pe la segmenti sau poate pe la simeringurile de supape. Desi pe net am vazut ca majoritatea cu 1.8 se "plang" de ceva consum de ulei.

9. annabudala

annabudala 5th Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A3 8P BKD
    Mie una imi curgea de la garnitura de la motor de sus nu stiu exact cum se numeste si am cumparato de la audi si am schimbato de atunci nu mai am nici-o problema.Distributia am schimbato eu recent la un service aici unde locuiesc si m-a costat 400 de euro cu tot cu mana de lucru (cureau,rolele + pompa de apa OEM)O seara buna.

10. BV19MAX Guest

Aia de sus am schimbat-o si eu ca curgea si am schimbat si un furtun din fata ce intra in galeria de adminie si merge undeva intr-o supapa unisens.

11. annabudala

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A3 8P BKD
    Eu de atunci nu mai am probleme poate te referi ca se plang cei cu 2.0 eu de 1.8 nu am auzit ca e problema cu uleiul.O seara buna.

12. BV19MAX Guest

Eu am 1.8 si mananca :) intr-adevar, daca merg linistit, pana in 3000 rpm nu scade prea mult uleiul, dar cand ma dau la ea zdravan papa ulei ca benzina :))

13. annabudala

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A3 8P BKD
    Nu stiu ce sa spun ca eu 1.8t nu am demult dar inainte am avut 2.0 si manca ulei si de cand am schimbato chiar nu am nici-un fel de problema si merg cu ea numai sportiv :moa: imi place cum trage la nebunie :) Cred ca undeva ai o pierdere verifica mai atent.

14. BV19MAX Guest

Am verificat. Era ud in fata. Am schimbat furtunul ala si acum e uscat motorul. Fum nu scoate, deci simeringurile de la supape nu par a fi moarte. Oricum daca o sa pape ulei si dupa schimb ii schimb simeringurile de la supape ca nu ma costa nimic manopera :D

15. audibgd

audibgd 2nd Gear Member

Locație:
    bicaz chei
    Masina:
    a6 2.5 tdi quattro 180cv AKE 2003
    Cine ma poate ajuta si pe mine ? Am un A6 C5 1.8T 150 cp AVT
    Mi se aprinde in bord avarie la motor, am fost la mecanic si o bagat-o pe tester si ii arata ca este senzoru de la axa cu came. Uneori se stinge singur.
    Mi-a mai zis ca se poate sa nu fie pusa distributia la punct. Masina merge foarte bine doar ca nu pot suporta martorul ala luminos aprins in bord. Multumesc.

Ultima editare de un moderator: 4 Feb 2012
  16. BV19MAX Guest

Daca iti da eroare doar uneori, sau mai mult la cald, cu siguranta este senzorul. Daca era distributia, motorul nu mai mergea rotund si nu mai tragea

17. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    audibgd nu iti mai repeta mesajele. Ce ai de tot repeti ce ai scris odata ?. Ti-am tot sters mesajele tale pe care le tot repeti. Am inteles ce ai de spus. Asteapta un raspuns daca va dori cineva sa-ti raspunda. Risti sa fi penalizat daca tot continui sa scrii mesaje aiurea.

Si ca sa-ti raspund la intrebare. De ce nu inlocuiesti senzorul ?. Ce ai vrea sa-ti spunem noi, daca deja stii cam de unde vine problema.
    Inlocuieste senzorul si pe urma mai fa o diagnoza sa vezi daca mai apar coduri de eroare pe VCDS.

Ultima editare: 4 Feb 2012
  18. audibgd

audibgd 2nd Gear Member

Locație:
    bicaz chei
    Masina:
    Ii iau borna si il las vreo 10 minute si se sterge singur din bord. Am facut si 800 km si nu s-a aprins.

19. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Irelevant ce ai facut. Verifica mufele senzorului in ce fel fac contact. Da cu spray de contacte in mufa si pune la loc mufa. Mai tine sub observatie si daca mai apare eroarea trebuie inlocuit senzorul.

20. audibgd

audibgd 2nd Gear Member

Locație:
    bicaz chei
    Masina:
    Asa am sa fac.Mersi

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta