1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Despre motoarele 1.8 Turbo - discutii diverse - probleme si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de sebanab, 2 Feb 2009.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. iuliu00

iuliu00 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    a4,1.8T,2004
    La accelerare rapida nu mai trage!

Salut!
    Am un Audi a4 cabrio din 2004,1.8T,bfb.Cand accelerez mai rapid ,da in nas ,de la o anumita turatie in sus.Cand accelerez mai lent nu mai am aceasta problema.Mentionez ca atunci cand incepe sa nu mai traga imi apare si martorul de check engine pe bord.Ce poate fi?
    Multumesc!

2. BV19MAX Guest

Poate fi orice. Prima chestie pe care poti sa o verifici chiar tu sunt bujiile.
    Dar fara un drum la un tester (poate are cineva de la intalnirea locala a clubului si te ajuta) nu rezolvi mare lucru.

3. alinut

alinut 3rd Gear Member

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    Audi A4 B7 2.0TFSI , 2005 , motor BPG / Audi A4 B8 2.0TFSI , 2009 , motor CDNB
    Eu am avut probleme cu valva N75 ....era blocată. Măsurând tensiunile pe valva N75 am constatat că nu am o tensiune mai mare de 7,5V. În documentatii scrie că ar trebui să am tensiunea bateriei, dar la mine nu e asa.Ce as putea să fac deoarece cred că din cauza asta nu are putere. Accelerez si simt că la un moment dat nu se mai accelerează. A mers mai bine înainte de a schimba valva N75 cu una similară ca si cod. Sigurantele fuzibile sunt bune. Am verificat.....ce as mai putea verifica oare?
    Rezistenta valvei este in parametrii...dar nu am tensiune numai 7 - 7,5V pe bornele bobinei valvei. Am incercat-o la 12V si se aude cum lucrează.

4. BV19MAX Guest

Tensiunea trebuie sa o ai intre pinul 1 de la valva si masa.
    - pe valva il da ECU atunci cand trebuie.

5. bongdan

bongdan 3rd Gear Member

Locație:
    Praga
    Masina:
    A4 Avant B8 2.0 TDI -- A6 Avant 1.8T 110kw, 2001 -- A4 1.9TDI 81kw 2000
    Salutare,

Am 2 intrebari....
    1.Trebuie sa schimb distributia am facut 90 mii de km. Voi la cat o schimbati ?
    2.Stie careva vreun service bun sa schimbe distributia ?
    Ar fi bine sa ma duc la un service care se ocupa de 1.8t....data trecuta am stat 3 zile dupa un mecanic si nici nu vreau sa-mi amintesc cat am platit.

Mersi

6. BV19MAX Guest

a mea am schimbat-o la 220.000 si era originala. Cel putin rolele erau originale (rola de ghidaj avea sant in ea).
    Producatorul recomanda schimbul la 120.000 mile (~180.000 Km) pentru AJQ/AUQ, pe A6 de obicei se recomanda schimbul la 80.000 mile (~120.000 km). Tu nu ai spus modelul de motor ca sa-ti dau mai multe informatii.

Distributia este foarte simpla, poti sa o schimbi si tu. Intinzatorul este hidraulic, deci nu-ti bati capul cu cat de stransa trebuie sa fie cureaua si alte balarii.

Ca idee:
    Desfaci cureaua de accesorii, fulia de la arbore, suportul motor din partea pasagerului (pentru A4/A6 se da "botul" masinii intr-o parte), dai capacele jos, aduci motorul la PMS (semnul de pe axa cu came si de pe fulia arborelui sa fie in sus), iei un corector dinala alb si faci semne si pe fulie si pe bloc, apoi pe fulie si pe chiulasa.
    Iti faci o unealta dintr-o tabla groasa gaurita pe care o pui pe pinul intinzatorului si strangi usor.... Tija va cobori incet pana la un nivel in care o vei putea bloca cu un cui micut (eu am blocat cu un burghiu). Dupa asta desfaci ambele role, le pui pe cele noi si incepi sa montezi cureaua incepand cu arborele (dupa ce aduceti motorul la punctul mort bagati masina in viteza 5 si trageti frana de mana. In felul asta riscul sa fuga de la punct sunt mult mai mici): Arbore, pompa apa, axa came, rola intindere, rola ghidaj.
    Dupa ce te-ai asigurat ca ai cureaua intinsa intre axa si arbore si semnele sunt aliniate scoti boltul de pe intinzatorul hidraulic si o sa observi ca se intinde cureaua in cateva secunde,

P.S. Dupa ce pui cureaua si intinzatorul scoti masina din viteze si invarti motorul DE LA ARBORE de 2-3 ori dupa care verifici semnele sa fie aliniate.
    P.S.2 Recomand sa faci aceasta operatiune cu acumulatorul deconectat.

7. iuliu00

iuliu00 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    a4,1.8T,2004
    Am rezolvat.Era o bobina de inductie!A gasit-o Al Bundy :applaus: .Ma mir ca primul mecanic nu a vazut-o!!!

8. audibgd

audibgd 2nd Gear Member

Locație:
    bicaz chei
    Masina:
    a6 2.5 tdi quattro 180cv AKE 2003
    Salut,
    Care a mai schimbat senzorul ABS de langa volan ? Cum trebuie schimbat ? Doar se inlocuieste si atata ? Va rog.

Ultima editare de un moderator: 30 Mai 2012
  9. crisman_is 1st Gear Member

Locație:
    Iasi
    Masina:
    Audi S3, AMK, 2001
    Salut,
    Am cumparat un S3 cu 1.8T AMK care nu tragea prea bine. I-am schimbat o serie de furtune + bobinele de inductie. Acum inroseste galeria de evacuare...rau de tot (inainte de a-i schimba bobinele de inductie nu stiu daca o inrosea ca am mers foarte putin cu ea, din cauza ca nu mergea bine).
    Am verificat injectoarele sa nu pise, am verificat catalizatorul sa nu fie infundat.
    Aveti ceva sfaturi ce sa mai fac ca sa nu mai inrosesca galeria?

Multumesc

10. BV19MAX Guest

da, sa iei alta masina :))
    Este normal sa o inroseasca din moment ce gazele au temperatura foarte mare.
    Si la mine o inroseste, dar asta chiar nu este o problema, "asa face iele".

11. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    depinde cum mergi cu ea. La un mers constant la maxim 3000 de ture, daca deschizi capota l amotor pe timp de noapte, in partea dreapta pe la mijloc, la turbina, trebuie sa fie un pic incandescent, dar nu atat de rosu incat sa lumineze puternic.....daca ii dai forja, se face atat de incandescent incat zici ca e un bec de culoare rosie. E ceva normal

12. adibose

adibose 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    2007 - A4 B7 Avant 1.9TDi
    @crisman_is daca se inroseste galeria de evacuare (inclusiv cochilia turbinei) este absolut in regula. Sa ai foarte mare grija in schimb cu oprirea motorului, niciodata sa nu opresti motorul imediat dupa ce ai alergat un pic masina.
    Vezi ca s-a mai discutat pe forum subiectul inrosirii turbinei.

Si apropo, te asteptam sa-ti prezinti masina

13. crisman_is 1st Gear Member

Locație:
    Iasi
    Masina:
    Audi S3, AMK, 2001
    O sa prezint si masina...dar sa apuc sa o scot din service macar.
    Masina nu tragea cand am luat-o, se aude si volanta... si de atunci tot prin service, schimba cate ceva...hai in probe, etc. Probe cu schimbat la 6000 rot. Asa s-a ajuns ca intr-o seara sa vad ca galeria se inrosise ....de era portocalie, a mai topit pe acolo una alta pe linga ea. Sa inteleg ca asa este normal?? Intre timp s-a dus si un cap la o planetara...nu mai indica nivelul benzinei in rezervor...
    Poate ar fi mai bine sa fac un topic cu prezentarea masinei, sa scriu de probleme acolo ... poate imi mai dati niste sfaturi.

14. adibose

adibose 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    N-as vrea sa devenim offtopic aici, insa un topic al tau cred ca ar rezolva marea majoritate a intrebarilor pe care le ai despre masina ta in general. Tot un S3 AMK am avut si eu si te mai pot indruma.
    PS: este "masinii" nu "masinei" :)

15. mirel_ch

mirel_ch 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    audi a6 , c5 motor 1.8 turbo 150cp , 2001
    va salut. am si eu o problema cu un audi a6 c5 1.8 t cod motor APU. problema e in felul urmator: cand masina sta la relanti nu tremura, merge normal, cand ii dau sprituri, se ingatuie, tremura, ca si cum nu ar da scanteie sau nu ar avea benzina. in sarcina la fel face, tremura cand accelerez si nu trage cum trebuie. am bagat testerul si nu da nicio eroare, am verificat bobinele de inductie si dau scantei, pompa de benzina baga benzina cam 1.5L/20 sec. problema asta o am de 2 zile

16. adibose

adibose 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    la bujii te-ai uitat? cauta sa te ajute cineva cu un LOG in mers, si o sa fie mai usor de identificat problema

17. mirel_ch

mirel_ch 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    am dat si LOG in mers, dar totul e ok. chestia e ca i-am cumparta bujii noi si baterie. dupa ce am montat bujiile si bateria, atunci au inceput problemele. am montat inapoi bujiile cele vechi si tot nu a disparut problema

18. norbitzi 1st Gear Member

Locație:
    arad
    Masina:
    A6, 1.8t 2000
    Pune un monometru pe tur de la pompa de benzina, trebuie sa fie undeva la 6-7 bar. Cati km ai pe masina ?

Ultima editare de un moderator: 5 Iun 2012
  19. mirel_ch

mirel_ch 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    am 197.000km

20. Samy.

Samy. Gold Member

Locație:
    Argeș
    Masina:
    A4 avant 1.8T AJL 180Hp, Golf4 2.0i AQY 115Hp
    WoW! Unde ai vazut 6-7 bar? Presiunea benzinei trebuie sa fie 3,5 bar la ralanti cu furtunul de vacum conectat si 4 bar in presiune sau cu furtunul de vacuum deconectat.

Verifica presiunea benzinei cu un manometru cum a spus si norbitzi, dar cu valorile de mai sus.
    Daca valorile sunt bune incearca sa scoti mufa la debitmetru si vezi daca merge mai bine.
    Poate fi si o bobina cu carcasa fisurata, care pierde scanteia prin fisura cand accelerezi si aerul in cilindri este comprimat iar strapungea distantei intre electrozii bujiei necesita mai mult efort din partea bobinei.

Ultima editare: 5 Iun 2012
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta