1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Despre motoarele 1.8 Turbo - discutii diverse - probleme si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de sebanab, 2 Feb 2009.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    DTM raspunsurile nu-ti sunt adresate. Precum vezi colegul Jack a raspuns altcuiva. Am rugamintea sa formezi fraze si propozitii ca sa intelegem ce vrei sa spui si sa nu mai stau sa-ti tot editez mesajele. Multumesc de intelegere

2. DTM.audi 1st Gear Member

Locație:
    Rm.Valcea
    Masina:
    audi a4 1.8T 2002 cod motor AVJ
    Imi cer scuze nu am fost atent

3. adibose

adibose 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    2007 - A4 B7 Avant 1.9TDi
    @DTM, ca sa ne intelegem clar, masina ta nu are blowoff (original), 1.8T are diverter valve.
    Spuneai ca ai schimbat blowoff-ul cu unul original (ceea ce este gresit) plus ca ai schimbat si valva, care valva? :)

Daca ai blow-off spune-mi de care tip este. posibil intradevar sa ai blow-off montat pe masina si sa nu ai arcul (cel galben este bun) de presiune corespunzator, din acest motiv sa pierzi presiune la turatii chiar si mici (acel fasait)

Si inca ceva, ai chiptuning la motor?

4. DTM.audi 1st Gear Member

Locație:
    Rm.Valcea
    Masina:
    Ai dreptate, acel diverter valve l-am schimbat. Am platit 75 euro o sa fac maine poze si o sa le pun sa vezi, e pe undeva, cum sunt injectoarele, valva este pe dedesubt, opus la injectoare, ceva de genu asta.
    E posibil sa fie de la vreun furtun pentru ca a inceput sa se auda si cand calc acceleratia mai agresiv. In legatura cu chip la motor nu am pus nu am facut modificari deloc

Ultima editare de un moderator: 25 Aug 2012
  5. ionuk5 1st Gear Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    Audi A4 ,1.8TQ AEB ,1998
    Salut!
    De ceva vreme am o problema cu masina care se manifesta prin lipsa de putere la accelerare.Motorul este 1.8t aeb , fara alte modificari.Am facut un log cu vcds-ul in treapta a doua pe care o sa-l atasez , daca ma puteti ajuta orice parere este bine venita!!Masina nu are nici o eroare.

6. bskmiki 4th Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    A6, 50TDI, 2019
    se poate sa ai o problema asemanatoare cu a mea... scoate mufa de la debimetru de aer si mergi o tura cu mufa scoasa vezi cum se simte...

7. ionuk5 1st Gear Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    Audi A4 ,1.8TQ AEB ,1998
    Debitmetrul este nou.Am incercat faza inainte sa-l cumpar , dar mergea mai rau.Din cunostintele mele din log-ul care l-am facut este muuult prea mare ''timing retard'' si nu stiu carui fapt se datoreaza..

8. ionuk5 1st Gear Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    Audi A4 ,1.8TQ AEB ,1998
    Am facut un nou test si m-am uitat la fuel trims Additive este -2% si multiplicativ este +22% ......hmmmmm in limita unei erori ..amestec foarte sarc.Suspectez presiunea in rampa ...pompa , regulatorul de presiune , filtru de benzina?

9. silviu8x

silviu8x 6th Gear Member

Locație:
    Brescia
    Masina:
    Audi A4 CAGA 2008
    Ionuk5, din log se intelege ca ai putina putere.Cele mai relevante date sunt g/s de aer la turatia maxima, care ar trebui sa fie 120 de grame circa si nu 103...care inseamna 120 de cai in loc de 150.Mai e si faptul ca ecu comanda intarzierea aprinderii cu 10 grade sau mai mult.
    Cred ca ai benzina de proasta calitate,si/sau injectoare infundate.Debimetrul este original?

Ultima editare: 30 Aug 2012
  10. ionuk5 1st Gear Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    Audi A4 ,1.8TQ AEB ,1998
    Salut si multumesc de raspuns. Tocmai ce am venit de la masina. I-am facut un test de ''boost leak" si am gasit furtunul de la admisie acolo jos unde se prinde cu colierul de turbina crapat rau de tot...era taiat de colier. Hmmm acum alta viata are motorul dupa ce l-am lipit provizoriu. Astazi o sa fac alte loguri sa vedem valorile debitmetrului si ''timing retard'' la turatii mari. Tot nu imi este in clar de ce am intarziere in aceleratie suspectez si presiunea de combustibil pe care o sa o testez dupa ce imi cumpar un manometru.
    Debitmetrul este nou (nu este Bosch) iar injectoarele sunt curatate si testate.

In timp ce ii faceam testu de ''boost leak'' datorita presiunei din instalatie mi-a sarit joja de la ulei. Este normal ? valva PCV este noua si valva de reglare presiune PCV (puck valve....ciuperca :) la fel .Mie nu mi se pare normal ?

Ultima editare de un moderator: 31 Aug 2012
  11. silviu8x

silviu8x 6th Gear Member

Locație:
    Brescia
    Masina:
    Audi A4 CAGA 2008
    Joja cred ca ti-a sarit deaorece aerul ajunge oricum in motor pe langa segmenti,de aceea se scoate capacul de la ulei! Nu stiu daca la motorul aeb se poate gasi o pozitie in care toate valvele sa fie inchise.
    Furtunul de admisie,daca este crapat si turbo trage aer pe acolo fara sa il masoare prin debimetru,atunci e clar ca ai amestec sarac. Lambda nu face mare branza la motoarele euro 2,ca sa regleze amestecul.
    ps:decat sa iti iei un manometru sa masori presiunea la benzina,mai degraba ia-ti unul pentru turbo,mult mai util ,chiar si pentru un motor stock.Presiunea benzinei mai bine lasa un mecanic sa o masoare.

Ultima editare: 30 Aug 2012
  12. adibose

adibose 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    2007 - A4 B7 Avant 1.9TDi
    Stiu unde este DV-ul al 1.8T, nu asta e problema. :) NU inteleg insa ce-i cu poza atasata de tine, este un N75 o valva de regularizare a presiunii din turbo, de fapt are rolul sa controleze wastegate-ul.
    DV-ul este sub codul 710N si are un alt rol. Problema ta poate sa fie chiar in DV si anume diafragma interna fisurata. este o problema comuna.

13. DTM.audi 1st Gear Member

Locație:
    Rm.Valcea
    Masina:
    vreau sa cumpar un vag-com ce ma sfatuiti sa cumpar si de unde?de pe internet binenteles

14. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    DTM avem topic dedicat despre ce vrei tu sa achizitionezi. Uite-te in aria discutii generale in topicul despre sfaturi achizitie interfatata VAG-COM. Citeste integral acel topic ca sa inveti. Foloseste functia Cauta a forumului data viitoare si nu mai posta mesaje Off Topic pentru ca nu mai vei primi explicatii si mesajele vor fi sters tot fara explicatii. Multumesc de intelegere.

15. bongdan

bongdan 3rd Gear Member

Locație:
    Praga
    Masina:
    A4 Avant B8 2.0 TDI -- A6 Avant 1.8T 110kw, 2001 -- A4 1.9TDI 81kw 2000
    :hi:

Stie careva se poate vedea Actual Boost pe ecranu de la clima la A6 ?
    Daca da, pe ce canal ? Am vreo 90 parca.

16. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Cine a schimbat recent lantul si intinzatorul de la axele cu came, de care ati luat si cat a costat. Al meu a inceput sa faca un zgomot, mic ce=i drept dar as vrea sa=l schimb ca nu prea imi place sa am zgomote ciudate la motor.

17. Samy.

Samy. Gold Member

Locație:
    Argeș
    Masina:
    A4 avant 1.8T AJL 180Hp, Golf4 2.0i AQY 115Hp
    Eu am schimbat de curand toata distributia.
    Curea contitech, role intinzator curea, lant INA.
    curea: 78 ron
    rola mare: 191ron
    rola mica: 80 ron
    intnzator curea: 287 ron
    intinzator lant : 430 ron
    lantul il aveam de 1 an cumparat cca 200 ron
    Intinzator pentru motorul meu am gasit doar febi si swag. Am cumparat febi si a costat 430 ron. Swag era un pic mai ieftin.
    Dar la mine intinzatorul este pe presiune e ulei, nu are motroras electric pentru control.
    Pentru preturi de lista: http://www.epiesa.ro/piese-auto/AUDI/A4-break/benzina/2001/1.80-110/1.8-T-199603-200109/

18. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Am ajuns si eu la un nivel in care trebuie sa-mi pun intrebari, iar raspunsurile la pot gasi cu ajutorul vostru. Dupa cum bine stiti, motoarele de 1.8T au avut niste probleme cu pompele de ulei, in sensul ca se infunda sorbul, dar pica si supapa de retur si scapa presiune. Eu am auzit ca la modelele mai noi, dupa 2001, au inlocuit pompele de ulei cu unele care permit regularizarea volumului....etc... INTREBARE : Stie cineva cu exactitate care motoare au pompe noi si care au pompe vechi? Ce coduri?

19. Samy.

Samy. Gold Member

Locație:
    Argeș
    Masina:
    A4 avant 1.8T AJL 180Hp, Golf4 2.0i AQY 115Hp
    Pompa de ulei 058115105C s-a montat din 95 pana in 2000 pe motoarele ADR, AEB, AFY, AJL,APT, ARG, AVV, AFY, APU, ANB, toate motoarele sunt cu axa intermediara iar transmiterea miscarii intre axa si pompa se face prin roti dintate(se se poate vedea roata mare dintata pe care trece cureaua de distributie).
    Din cate stiu eu reglrea presiunii de ulei este facuta tot de intinzatorul lantului dintre axe 058109217B care la AEB AFY AJL APU ANB ARK este mecanic cu niste arcuri si supape.

La AWT pompa este 06A115105B antrenarea pompei se face pe lant de catre arborele cotit. Aceesi pompa se mai gaseste pe A4 cu motoare AHL, ARM, AJM, ANA, DIN 95 pana prin 2008 sau mai sus si pe A6 din 98 pana prin 2005.
    La AWT,AJP, AQE,ARH intinzatorul este electromecanic(are un motoras pas cu pas) avea codul 058109088E care in 2006 a fost inlocuit cu 058109088K. Si aici stiu ca presiunea se regleaza tot din intinzator cu ajutorul acelui motoras. Pretul acestuia este de cca 3600 ron pe original. http://www.csgauto.ro/produse-auto/...transmisie-intinzator-lant-distributie-123311.

20. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Merci mult SAMY . Sa inteleg ca la AWT nu este pompa din aia cu ax si supapa care creeaza probleme ? Din cate stiu diferenta intre cele doua, cum ai zis si tu, este ca una are Ax iar cealalta pinion cu lant. Singurul lucru pe care il stiu este ca unul dintre modele a avut probleme cu presiunea de ulei dar nu stiu care ....eu am AWT si as vrea sa-i inlocuiesc intinzatorul la lantul de la distributie pentru ca a devenit zgomotos, si sa-i dau baia jos sa-i curat baia si sorbul de la pompa de ulei. Singura problema ar fi ca acel zgomot sa fie cauzat de pierderea de presiune la poma de ulei sau pur si simplu uzura lui sau sa se fi adunat mizerie la orificiu (lucru intalnit frecvent la 1.8 si 1.8T). Am facut sapaturi si am aflat ca pompele pe pinion si lant nu au probleme cu supapa, ci doar cele cu AX. acum....daca e cineva care sa-mi confirme sau nu ....ar fi binevenita o astfel de discutie.

Ultima editare: 6 Sep 2012
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta