Distributia si/sau Transmisia/Accesorii/Auxiliare Motor DIESEL 2.0 TDI la A4 B8 - diverse probleme

Discuție în 'Audi A4 B8 (2008 - 2015)' creată de bogdann, 25 Iun 2012.

1. Sorin87

Sorin87 Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    --
    Nu poti vedea numarul exact de km la care a fost schimbata distributia! Poti merge la un mecanic sa iti desfaca capacul de la distributie si sa iti spuna cum arata( e mai noua sau ma veche). Daca distributia a fost schimbata la reprezentanta poti vedea in istoric sau intreaba la ce service, mergi acolo si intreaba(unele service-uri mai au evidenta cu clientii).

2. madalinc

madalinc Bronze Member

Locație:
    Pitești
    Masina:
    A4, b8, 143cp
    Distributia se afla sub capacul acesta?

vladliviu85 apreciază asta.
  3. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Distributia se afla acolo unde ai mentionat.

Madalin tu ai mai avut masini pana acum sau macar, te intreb altfel, ai mai avut masini din gama VAG pana acum ?

Sfatul meu este urmatorul: lasa intrebarile, citeste acest forum catava zile de la un cap la altul si mergi la cineva ce iti este prieten si se pricepe bine la masini si acel prieten te va lamuri in toate privintele referitor la dilemele care le ai. Bafta

4. madalinc

madalinc Bronze Member

Locație:
    Pitești
    Masina:
    A4, b8, 143cp
    Da am avut un vw golf si o skoda fabia pana acum. Multumesc pentru raspunsuri.

5. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Motorul tau este amplasat longitudinal (asta daca ti se pare diferit fata de Golf care era transversal). In rest nu prea sunt diferente constructive majore la motor fata de alte masini VAG. Citeste forumul cateva zile si o sa inveti destule lucruri despre masina ta care o ai acum. Bafta

6. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 D4 FL 2017, 3.0 TDI 262CP, Exclusive
    Salut

@Strumfy - sunt de acord cu tine, si poate ca daca nu vedeam clar care e diferenta intre ele, alegeam si eu original.

Eu am schimbat distributia + accesorii (curea si intinzatoare) + pompa apa + fulie alternator cu after market. Si iti spun si de ce, pentru ca pe alea care erau pe masina singura chestie care aparea in plus era sigla audi (4 cercuri) in rest erau aceleasi piese cu ce am pus si eu pe masina (aceasi firma, aceleasi coduri) ... doar ca nu au trebut pe la stantzarea de la Audi :)

Exact aceasi chestie e si cu ambreiajul (dar asta este pentru un alt thread).

Ai dreptate, OEM esti 100% garantat 180.000 km, dar eu si aia OEM am schimabt-o la 140.000km, asa ca nu imi fac probleme.

Pret pe ce am scris mai sus cu tot cu manopera ~2350 ron.

O zi buna

7. strumfyspm Guest

Știu ca diferența la preț a fost destul de mica la mine...de asta am optat pe OEM...dar stai liniștit ca nu am nimic împotriva la after-market...

8. madalinc

madalinc Bronze Member

Locație:
    Pitești
    Masina:
    A4, b8, 143cp
    Distributia originala cu care vine masina din fabrica este conitech?

9. madalinc

madalinc Bronze Member

Locație:
    Pitești
    Masina:
    A4, b8, 143cp
    Nu stie Nimeni cum arata distributia originala? La mine scrie doar conitech niste coduri nu are siglele de la audi. Vroiam sa stiu daca a fost schimbata...

10. andyzaharia

andyzaharia Audi Expert

Locație:
    Chișinău
    Masina:
    Current: A6 55 TFSIe 2022, Past: Audi A4 B8, 2.0 TDI CAGA, 2008
    As putea sa iti trimit ceva poze deseara. Dar stiu ca cu siguranta are sigla audi pe ea

11. madalinc

madalinc Bronze Member

Locație:
    Pitești
    Masina:
    A4, b8, 143cp
    Ar fi ideal daca ai pune aici niste poze. Dau o bere virtuala din pacate.Multumesc

12. andyzaharia

andyzaharia Audi Expert

Locație:
    Chișinău
    Masina:
  13. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    madalinc ca sa vezi daca ai distributia originala trebuie sa o demontezi. Ca sa faci asta doar ca sa te uti este o pierdere completa de timp si bani. Daca ai suspiciuni mergi la un mecanic bun si schimba distributia, asa stai linistit. Bafta

14. andyzaharia

andyzaharia Audi Expert

Locație:
    Chișinău
    Masina:
    Da, cam asa am facut eu, masina la 140 mii.... am zis ca schimb distributia nici nu ma gandesc la alte optiuni. Si deja dorm mai linistit :)

15. madalinc

madalinc Bronze Member

Locație:
    Pitești
    Masina:
    A4, b8, 143cp
    Multumesc de poza, la mine nu scrie VWAG sau audi scrie doar conitech si niste coduri de fabricatie.
    Deci tind sa cred ca nu este una originala.

16. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 D4 FL 2017, 3.0 TDI 262CP, Exclusive
    Salut

Poate gresesc, dar din cate stiu eu conitech este si cea originala, doar ca apare sigla Audi sau VW.

Spor

17. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Originala poate fi si Dayco sau Gates sau etc. Depinde cu cine are contract fabrica la un moment dat.

O zi buna

18. k1dd1n

k1dd1n 2nd Gear Member

Locație:
    Heidelberg, Germania
    Masina:
    A4 B8 Avant 2010, WAUZZZ8K29A241179
    Salut.
    Sunt la primul post aici si implicit si la primul Audi.
    Am achizitionat de curand in germania un A4 B8 2.0 TDI 125KW si rasfoind cartea tehnica am vazut ca ma apropii de cei 180.000 KM unde o distributie se cere schimbata. In Germania in Audi ma costa doar distibutia plus montajul undeva la 800 de euro, fara sa iau in calcul si celelate chestii care trebuie schimbate la Long Life service (ulei, placute, lichid de frana, check pe filtrul de particule, etc.) Nu stiu acum daca ar merita si cat m-ar costa sa fac schimbul de distribuie in Romania (ulei, frane, filtre si restul lucrurilor marunte le pot face in privinta pretului aici).
    A facut careva schimb de distributie in audi, am vazut ca m-ar costa in jur de 1300 de lei Kitul dar nu vreau sa isi bage tata ciocanul in ea si sa incerce el sa schimbe ce e de schimbat. Preturi/pareri daca ati schimbat careva distributia prin Romania ?
    Multumesc

Ultima editare de un moderator: 30 Oct 2013
  19. cristea

cristea 5th Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    A6 c7 2.0 TDI 177HP COD CGLC COD CUTIE NSL
    Salut baieti,
    Sunt nou pe forum si totusi as vrea sa fiu si eu sigur de ceva. De 2 luni mi-am luat un B8 2009 din Germania, are 1400.00 km. Mi-au spus ca, cureaua de distributie nu a fost schimbata. Dupa parerea voastra pot sa o duc linistit la 180.000 km conform intervalului de schimb ?

Ultima editare de un moderator: 2 Noi 2013
  20. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Citeste acest topic de la inceput. Bafta

Distribuie pagina asta