1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Distributia si/sau Transmisia/Accesorii/Auxiliare Motor DIESEL 2.0 TDI la A4 B8 - diverse probleme

Discuție în 'Audi A4 B8 (2008 - 2015)' creată de bogdann, 25 Iun 2012.

1. midsummer

midsummer 3rd Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 B8 Avant 2011, 2.0TDI CAGA, Multitronic
    alecs.ro daca te gandesti ca intreg kitul de distributie oem nu costa mai mult de 1000RON, un calcul simplu arata ca reprezentanta taxeaza manopera cu 1700RON. Ma intreb daca are vreun rost sa faci alegerea asta.

2. alecs.ro

alecs.ro Bronze Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4,B8 2011 CAGA 2.0TDI 143hp Multitronic LLA
    kitul a fost 1700lei:)) plus pompa de apa si restul manopera.

3. alecs.ro

alecs.ro Bronze Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    din pacate la mine a fost nevoie de inlocuirea chiuloasei si in timpul operatiei sa observat o taietura,fisura pe cureaua de distributie si nu am avut incredere in cel ce a avut masina inaintea mea,asa ca am decis sa o schimb acum la 125mii si sa nu mai am treaba pana la 300mii:)) daca ducea acea curea mult si bine sau daca se rupea in timp ce rulam pe autostrada cu 160,nu am vrut sa risc prea multe pagube dupa:)) asa ca am decis sa schimb tot kitul+pompa de apa si antigelul cu G13 (inainte aveam G12)

4. k1dd1n

k1dd1n 2nd Gear Member

Locație:
    Heidelberg, Germania
    Masina:
    A4 B8 Avant 2010, WAUZZZ8K29A241179
    Eu am facut schimbul de distributie la Audi in Cluj. Pret total cu tot cu cureaua de la alternator 2200 lei.
    Am decis sa il fac la reprezentanta deoarece diferenta de pret nu e asa mare.
    LA un Magazin de piese auto doar cureaua originala Contitech e 900 de lei,
    Iar manopera dureaza cateva ore bune, deci un service de cartier tot te curata de 250-350 de lei

5. midsummer

midsummer 3rd Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 B8 Avant 2011, 2.0TDI CAGA, Multitronic
    Va recomand sa urmariti si sectiunea de piese auto de pe acest forum. Imi mentin parerea ca exista alternative mai mult decat bune la ce ati expus mai sus. Asta daca nu vreti neaparat sa platiti mai mult :-)

6. silviu1975 2nd Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi A4 B8, 2.0 TDI, 2010, CAGB
    vladtm, poti sa-mi trimiti te rog (sau sa postezi aici) o copie dupa factura? eu am cerut oferta astazi si totalul este de 3400 RON ->

Ultima editare de un moderator: 17 Apr 2015
  7. alecs.ro

alecs.ro Bronze Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Vlad a cumparat piesele de la un magazin de piese auto,nu din reprezentanta iar adevarul e ca diferenta e de la cer la pamant ca pret la piese,manopera e cat de cat pe acol.

8. booddoo1983 1st Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4, 2.0tdi, LCAHA, 125KW, 2012
    mda... nu stiu de unde scoateti voi preturi din astea dar na.. nu vreau sa intram in detalii. Eu unul mi-am schimbat distributia in timisoara la auto ovarom. O sa postez in continuare cateva detalii in ipoteza in care pot fi de folos si pentru altcineva.

1.kit distributie original: 974 ron
    (cuprinde: curea, 3 role, suruburi)
    2.pompa apa hepu: 166 ron
    3.kit transmisie/accesorii alcatuit din:
    -curea accesorii contitech: 75 ron
    -rulment intinzator ina: 133 ron
    -rola ghidare ina: 104 ron
    4.apa demineralizata 3L: 6 ron
    5.antigel hepu 2x1.5L: 62 ron

In total piesele fac aprox 1500 ron. Bineinteles daca se doreste un pret mai mic se poate opta pentru un kit distributie contitech (aprox 700-750 RON in loc de 900-950); iar kitul de transmisie/accesorii poate fi optional. Se poate inlocui ulterior in cazul in care nu se doreste a fi schimbat odata cu distributia. La toate acestea se adauga si manopera care poate sa inceapa de la 2-300 ron la un meserias(neautorizat) pana la 4-500 in cel mai fericit caz la un service autorizat, si chiar 8-900 ron la o reprezentanta de marca.

Numai bine ;)

9. sabinu 1st Gear Member

Locație:
    arad
    Masina:
    Audi A4 b8 cagc 2010 120 CP (170cp remap)
    Salut, am schimbat si eu recent distributia si azi cand m-am uitat am gasit plasticul 8T0 807 217 A era lipit de radiator de clima. A veti ideie de unde e? mersi

10. andyzaharia

andyzaharia Audi Expert

Locație:
    Chișinău
    Masina:
    Current: A6 55 TFSIe 2022, Past: Audi A4 B8, 2.0 TDI CAGA, 2008
    Poza atasata ar trebui sa te ajute.

11. sabinu 1st Gear Member

Locație:
    arad
    Masina:
    Audi A4 b8 cagc 2010 120 CP (170cp remap)
    Mersi, dau o bere

12. dany dnz 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 2.0 TDI 2012
    Masina mea Audi A4 2.0 TDI 2012

Va salut,

Am cumparat un Audi A4 2.0 TDI din Germania,an fab:2012 si nu i-am schimbat deocamdata distributia.Cel care mi-a vandut-o mi-a spus ca se schimba la 200.000 km.
    Precize ca masina are 180.000 km in momentul de fata.
    Sa schimb distributia cand a spus vanzatorul sau sa o schimb acum?
    Multumesc!:)

13. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Salut,

Fa un efort si citeste acest topic integral unde ti-am mutat mesajul si unde trebuia sa scrii. Distributia la motorul tau se schimba la 210.000 Km. Ai toate explicatiile in acest topic.

Data viitoare te rog foloseste functia Cauta a forumului si scrie mesajele in topicurile potrivite. Multumesc de intelegere.

14. sandumbogdan

sandumbogdan Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0 TDI multitronic CAGA 105kW 2011
    cureaua de distributie se schimba la 210 mii km dar iti recomand sa o schimbi acum chiar daca pe bord apare 180 mii km pt. ca riscul e prea mare (de a avea km reali mai multi si sa se rupa cu costuri de reparatie foarte mari)

daca o schimbi acum sau peste 1 an cam tot aia pt. ca urmatorul schimb o sa-l faci peste 5-6 ani dar macar stai linistit

eu am 148 mii km in bord si sambata sunt programat la schimbarea distributiei, better safe than sorry

15. thor4ever Silver Member

Locație:
    sebes-alba
    Masina:
    Audi a4 avant, 2010, CAHA-170hp
    Si eu am luat o la 180(acu 11luni) iar servisarea se face la 210mii.
    Acu am 201mii si luna asta mai fac 5mii..Pe la 210 o schimb.Cureaua arata bine.In rest fara sunete ciudate sau scartieturi. Fiecare face cum crede.Dar atat timp cat este originala si 90% din km au fost facuti dincolo ar cam trebui sa tina cat scrie la carte

16. sandumbogdan

sandumbogdan Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    tocmai am schimbat cureaua de distributie si rolele

am gasit un mecanic foarte iscusit si a reusit sa le schimbe fara sa dea fata jos, totul a durat 3 ore, s-a miscat super repede, a facut cateva miscari de tetris ca sa reuseasca sa scoata o rola mai mare si pompa de apa dar a reusit

motorul suna bine, consumul e bun (5.6% la venit de la service, 75 km in total pana acasa, 90 in localitati, 140 in afara), nu se aprinde nici un bec sau avertizare, totul pare ok, este nevoie sa mai fac o verificare pe calculator?

17. ptbdr

ptbdr 2nd Gear Member

Locație:
    Moldova
    Masina:
    Un viitor A8 D5
    Cum se schimba distributia fara sa dea fata jos? Desface doar radiatorul ala sau?Intreb deoarece poti fi o caracatita ca tot nu reusesti sa umbli fara sa dai ceva jos

18. Upgradeaudi 4th Gear Member

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi
    Se demonteaza bara fata, armatura si farurile, dupa care se pune trager-ul in pozitia "service", adica se demonteza din fixarile acestuia de pe caroserie, se trage catre fata cu tot cu radiatoare si se blocheaza cu ajutorul unor dispozitive (ca niste suruburi mai lungi) in gaurile din flansele lonjeroanelor prin care era fixata armatura, facandu-se mai mult loc intre partea din fata a motorului si ventilatoarele radiatoarelor. Este procedura recomandata de producator (prin ELSA), pentru a micsora timpii de executie. Personal, ma simt mai sigur demontand radiatoarele, fara a mai demonta din fixari trager-ul, care va ramane pe caroserie, pentru a lucra in voie si pentru a nu-mi zdreli mainile in spatiul obtinut numai prin pozitionarea trager-ului in pozitia "service", care este destul de stramt, dar asta este optiunea mea.

Ultima editare: 7 Iun 2015
    Rusti Ion apreciază asta.
  19. sandumbogdan

sandumbogdan Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    mie mi-a schimbat fara sa mute sau sa demonteze nimic

singura piesa demontata a fost o armatura metalica in partea de jos, un fel de U exact sub cureaua de accesorii, in rest nu a umblat deloc la radiatore, bara, etc

mi se pare mult mai elegant si mai rapid asa decat sa demonteze bara, faruri, radiatoare, etc

20. Upgradeaudi 4th Gear Member

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi
    Inseamna ca mecanicul respectiv are maini de pianist, dar nu vreau sa ma gandesc ce chin a tras. Cert este ca e de laudat reusind sa schimbe distributia in acest fel (sa vada perfect ca e pusa la punct, sa stranga toate suruburile cu dinamometrica si nu in ultimul rand sa gasesca spatiul necesar de a face aceasta lucrare).

Distribuie pagina asta