1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Distributie Diesel la A4 B5 - schimbare - piese folosite - costuri - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de peteruxxl, 6 Mar 2008.

1. cata_rsm

cata_rsm 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti/italia
    Masina:
    A4-B5 1.9 tdi 1998 AFN 110 cai

nu te contrazic
    maine ma interesez sigur pe ce curea este pompa de apa

ideea este ca : am facut 25 km fara curea
    parerea mea personala este ca pompa de apa este pe cureaua de distributie
    iti explik si de cred asta
    daca pompa de apa este actionata de cureaua care mi s.a rupt in speta cureaua de alternator ,dupa spusele tale practic nefiind cureaua pe rola pompei de apa pompa nu functioneaza
    nefunctionind pompa automat nu invirte apa pe circuit,radiator,etc..si eu cred ca orice motor ar fierbe instantaneu in maxim 2 km
    de aceea eu cred ca pompa este actionata de cureaua de distributie
    maine dim ma duc la mecanic si vade sigur ce si cum si iti povestesc

apropos tipul meu motor este AFN

2. cozmino

cozmino Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    1995 RHD A4 B5 1.9TDI (1z) - If it ain`t rubbin` you ain`t dubbin
    Eu totusi am o nelamurire, de fapt mai multe.
    1.In primul rand poti observa cu ochiul unde e pompa de apa si ce curea o pune in miscare.
    2.Ai fost in service si acum tot nu esti lamurit care e buba si ce curea antreneaza pompa .

Eu am incercat sa te ajut, avand in vedere ca e o operatiune care o poti face singur in fata blocului, cu un minim de scule .

O curea de accesorii e 50 de ron si o rola intinzatoare (care e in partea de sus e intre 60-120 RON). Chiar daca schimbi cureau si pompa de apa, pretul pieselor nu ajunge la 140 euro .
    Nu stiu daca esti in Bucuresti sau Italia, dar iti spun ca nu are cum sa fie o diferenta atat de mare la pretul pieselor.
    De suta aia de euro (manopera), te duci si-ti iei un manual de reparatii si o trusa de scule ;) si 6 beri.

Inca o chestie. Ai spus ca e pe mijlocul blocului. Acolo ai doar rola de la ventilator(partea de sus) si pompa de apa in partea de jos. Rola intinzatoare e in stanga sus.

Bafta !

Ultima editare: 24 Iul 2009
  3. cata_rsm

cata_rsm 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti/italia
    Masina:
    Rezolvare

Am ajuns la service si am constatat ca rola intinzatoare de la cureaua de alternator se deplasase in exterior si a aruncat cureaua de pe role

am schimbat cureaua de alternator ,rola intinzatoare si rola alternator
    cu aceasta ocazie daca tot s-a demontat am schimbat si chitul de distributie si pompa de apa

multumesc tuturo pt sfaturi si idei
    cu stima

4. cata_rsm

cata_rsm 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti/italia
    Masina:
    cozmino pompa de apa este angrenata de cureaua de alternator(ai avut dreptate)

dar un prieten m-a tot ametit ca pompa de apa este alternata de cureaua de distributie...
    deci pompa de apa este exact sub rola intinzatoare si sincer nu se vede cu ochiul liber
    se vede f vag rola pompei de apa ,atitatot
    insa am vazut-o pe dedesubt cu masina urcata pe elevator

sa speram ca pe viitor vor ajuta si alti baieti in necunostinta de cauza
    cu respect

Ultima editare de un moderator: 22 Sep 2011
  5. mihaieugen

mihaieugen 3rd Gear Member

Locație:
    Câmpina
    Masina:
    Audi A4 Avant 2001 Facelift Diesel AHH
    am schimbat distributia

Salve, am ajuns la momentul cand a trebuit sa schim distributia masinii mele (cea din semnatura) ... o sa va dau mai jos ce am schimbat si preturile platite de mine ...
    1 Kit distributie ContiTech (390 RON) care contine curea dintata 137 dinti, rola intinzaroare si rola ghidaj
    2 Pompa apa Hepu (190 RON)
    3 Intinzator cu tot cu rola de la cureaua de accesorii (550 RON) este amortizorul de vibratii de pe cureaua alternatorului
    4 fulie alternator (230 RON) iesise vasilina din ea ... cu toate ca mergea OK nu avea nici un simptom am hotarat sa o inlocuiesc
    5 Cureau de alternator (70 RON)
    6 Cureaua ACC (50 RON)
    si in plus am mai luat un filtru de polen si un furun de vacuum care impreuna au mai fost 60 RON ...
    Pt ca am luat toate piesele de la ei manopera a fost 200 RON
    Totul s/a facut cu deviz garantie distributie 90000 KM
    total piese plus manopera 1740 RON
    Diferente la mersul motorului dupa ce am schimbat distributia ... eu nu am observat ... motorul merge la fel ca si inainte
    Ma cam speriase un pic faptul ca am citit pe aici cum ca la altii dupa ce au schimbat distributia motorul nu mai trage si ca intr/a 5-a nu mai trage deloc, scoate fum sau consuma mai mult ...
    Am facut un asa zis test dupa schimbarea distributiei .. am iesit pe DN1 si la 140 inrtr-a 5 am calcat acceleratia la podea si cu toate ca am doar 90 de cai masina m/a impins usor in scaun ... dupa ce am trecut de 160 m/am calmat si m/am linistit DISTRIBUTIA A FOST SCHIMBATA CORECT
    Masina are acum 185455 asa scrie si pe deviz sunt KM cu care am iesit din servis ... inainte de asta distributia a fost schimbata la 111465 in germania de primul proprietara sa cel putin asa scria in cartea ei ... treaba asta se intampla prin 2006 parca ... eu am luat/o la 148954 KM am mai dat si detaliile astea ca sa va dati seama si de vechemea masinii ...
    Multa bafta si cat mai multi Km fara probleme ....

6. gogo

gogo 1st Gear Member

Locație:
    baia mare
    Masina:
    Audi A 4 , 1,9 tdi - 1z
    salutare ....luni mi-am comandat si eu kitu-l de distributie la Robot ,,,,,si mia venit azi ,,,mda mi se pare cam suspecta treaba din punct de vedere ca in pachetul pe care lam primit nu era decat o rola ,cureua , un surub cu o piulita si inca ceva asa ca si un intinzator ,,sau nu stiu exact ce este ...motorul meu este de 1,9 TD-I model 1995 - 2000.. im spuneti va rog ,,,ar mai trebui sa mai fie ceva piese ,,,in pachet sau doar atatea ,,,,,,MULTUMESC MULT ,,,,,,

7. gogo

gogo 1st Gear Member

Locație:
    baia mare
    Masina:
    Audi A 4 , 1,9 tdi - 1z
    salut. azi am fost la mecanic sa ma programeze si maine merg sa mio puna sus(kitul este complect ,,ca aveam dubii eu ),,,,pe mine kitul ma costat 418 lei de al Robot (original de audi ) garantat 90 mii de km .iar manopera pe care mio cere mecanicu este de 250 lei .si cam in total 668 ron (tot ce inseamna kit de distribuie schimbat )..:yahoo::undwech:

8. shumy

shumy Silver Member

Locație:
    Focșani
    Masina:
    Audi 80 b4 ,1.6 CC, 74 kw, tip motor ADA (1994)
    Schimbare distributie

Vreau sa schimb distributia si am inteles ca cea mai tare de prin tara noastra este Contitech. Am gasit la 120 de lei. Ce stiti despre aceasta marca?
    :hi::hi::hi:

9. ddaann 1st Gear Member

Locație:
    iasi
    Masina:
    a4, 1.9 tdi 131 cp avf, 2004
    foarte buna

Eu am schimbat la mai multe masini din gama vw-audi si tot timpul am pus Contitech. E cea care este recomandat si de producator.

10. shumy

shumy Silver Member

Locație:
    Focșani
    Masina:
    Aveti idee la cat se schimba? Nr. km/an...

11. Nelu Pătraşcu Gold Member

Locație:
    KAVARNA
    Masina:
    AUDI A6 C4 2,5 TDI motor AEL 103 kw
    Şi curelele GATES sunt excelente.
    Între 60 şi 80 de mii, sunt mai multe păreri pe tema asta, oricum, nu mai mult de 5 ani dacă nu se atinge limita de kilometri de mai sus.

12. MariusSS

MariusSS Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi 80 B3 1,8S PM 1989 ; Audi A4 B5 1.6 ADP 1996 ; Kawasaki VN800 Clasic
    Good Year. 70.000 km`.

13. shumy

shumy Silver Member

Locație:
    Focșani
    Masina:
    ...era sa uit. Aveti idee cat poate sa ajunga manopera pentru masina mea...ma intereseaza un pret corect, decent.

14. MariusSS

MariusSS Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi 80 B3 1,8S PM 1989 ; Audi A4 B5 1.6 ADP 1996 ; Kawasaki VN800 Clasic
    in brasov mi-au cerut 250 ron cu tot cu piese. din cate am inteles e foarte simplu sa o schimbi si tu daca ai ceva indemanare....

15. Nelu Pătraşcu Gold Member

Locație:
    KAVARNA
    Masina:
    Cine-ţi cere mai mult de 50 de lei, e nesimţit. Nu e ca la diesel, să fie necesar să dai toată faţa jos.

16. shumy

shumy Silver Member

Locație:
    Focșani
    Masina:
    :banghead::banghead: mda...deci 100 este prea decent. La noi in cacatul asta de Focsani din ce mi-a ajuns pe la urechi, nu sunt foarte sigur, se cere si 150-200 de lei:hubbahubba: la a mea nu trebuie decat cureaua si intinzatorul nu?????

17. antonzoltan

antonzoltan Bronze Member

Locație:
    Făgăraș
    Masina:
    Audi 80 B4, 1600 tip ADA, 1994
    eu le-am schimbat toate 3 curele (distributie+rola intinzator,alternator,servo-directie)+ toate filtrele

18. shumy

shumy Silver Member

Locație:
    Focșani
    Masina:
    Zoli cand le-ai schimbat si cat te-a ajuns toata afacerea asta cu tot cu manopera. Ce filtre trebuie schimbate? Aer, benzina, ulei...cei mai este???Mai este ceva de schimbat cand faci distributia inafara de curea si intinzator ca sa stai linistit ca nu-ti nenorocesti tot motorul in caz de crapa cureaua?

19. Nelu Pătraşcu Gold Member

Locație:
    KAVARNA
    Masina:
    Singura pagubă când se rupe cureaua e ...chiar cureaua. Stai liniştit că nu se-ntâmplă nimic. Pui alta si-ţi continui drumul. Nu e nici diesel şi nici 16 valve, acolo e altceva.

Cînd schimbi distribuţia, n-ai nicio treabă cu filtrele. O rolă nouă şi o curea. Atât! Dac-ai găsi role ELRING sau Federal Mogul ar fi şi mai bine. Rolele INA cam aruncă afară vaselina din carcasa rulmentului.

20. antonzoltan

antonzoltan Bronze Member

Locație:
    Făgăraș
    Masina:
    Audi 80 B4, 1600 tip ADA, 1994
    clar ca filtrele n-au nicio treaba eu le-am cumparat toate si le-am schimbat cand am cumparat masina ca sa dorm linistit.Piesele au costat 182 ron, manopera eu cu un prieten:respekt:

Distribuie pagina asta