1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Distributie Diesel la A4 B5 - schimbare - piese folosite - costuri - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de peteruxxl, 6 Mar 2008.

1. teodora 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    a4 1,9 tdi 1999
    Multumesc mult pentru ajutor , Ashihara , am cautat si eu dar nu am gasit nimic care sa se potriveasca cu modelul meu , am gasit reperele pe volanta , dar nu gasesc reperele la axa cu came si la pompa de injectie

Ultima editare de un moderator: 9 Oct 2010
  2. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
  3. molnarlehel 2nd Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A4 '96 1.9 TDI 1Z \ VW Bora '01 1.9 AJM
    Salut,

Daca ai Autodata poti sa verifici simplu.
    In caz ca nu ai, dai jos capacul de la axa cu came, si in spate axa are o tesitura. O fixezi sa fie paralel cu planul chiuloasei. Pompa de injectie se fixeaza cu ajutorul unei scule speciale, practic oboada rotii distante are o gaura anume. In spate la volanta cauti semnul la O.

Montezi curea invers acelor ceasornicului (arbore cotit-pompa de ulei si vacum - pompa injectie - axa cu came- intinzator - arbore cotit).

Intinzi cureaua - aliniezi semnul pe intinzator - nu strangi inca piulita de pe intinzator doar o apropii - invarti motorul de doua ori, verifici daca volanta , pompa si axa cu came au ramas la semn- in cazul in care da, strangi piulita. Poti sa dai si o solutie peste.

Daca nu este la semn repeti inca odata operatie. Dai jos cureaua, pui reperele la semn si intinizi curea.

Atentie, cureaua sa nu o intinzi peste masura! (nu numa ca reduci viata curelei si a restul componentelor) dar axa pompei va avea de suferit si asa apar cazurile in care cureaua sare jos de pe rotile dintate si iti distrugi motorul. Cureaua trebuie sa fie cat mai aprope de partea dinspre motor.

In cazul in care axa pompei de injectie a suferit se va vedea pe marginea cureli. Adica vei vedea straturile componente a curelei - kevlar, cauciuc, fasiile, etc.

Ultima editare de un moderator: 8 Iun 2011
  4. bongdan

bongdan 3rd Gear Member

Locație:
    Praga
    Masina:
    A4 Avant B8 2.0 TDI -- A6 Avant 1.8T 110kw, 2001 -- A4 1.9TDI 81kw 2000
    Schimbare curea distributie A4 1.9 TDI non-pd + schimbare/reglare pompa injectie

Deschid acest thread pentru cei ce vor sa schimbe distributia sau/si pompa de injectie la motoarele 1.9 TDI.
    Eu am urmarit pas cu pas tutorialul de mai jos si am reusit sa schimb cureaua de la distributie si pompa de injectie la un A4 B5 1.9 TDI 81kw AVG an 2000.

Inainte sa va apucati de demontare asigurati-va ca aveti toate sculele necesare si multa rabdare.
    La mine a fost nevoie sa dau jos bara, masca si radiatorul.

La alinierea motorului, va mai trebuie inca o persoana care sa urmareasca semnul de pe volanta si de pe pompa de injectie in timp ce rotiti de motor.

TUTORIAL :

http://www.tdiclub.com/articles/pdf/a4timingbelt.pdf

Sper ca nu am uitat nimic.
    Intrebati-ma daca aveti nelamuriri.

Bafta la reparatie!

5. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Frumos era cu un aparat foto sa explici fiecare miscare in detaliu,mai ales pentru faptul ca este o operatiune ce necesita indemanare si implica riscuri.Nu cred ca o sa se apuce cineva de facut operatiunea doar pe ce ai postat.:sm4:

6. cristi_61

cristi_61 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4 Avant, 131hp, 6 gang,bose sound
    ..eu zica ca dupa tutorialul din linkul postat este suficient.. la 120 de pagini plin cu poze..:p

7. bongdan

bongdan 3rd Gear Member

Locație:
    Praga
    Masina:
    A4 Avant B8 2.0 TDI -- A6 Avant 1.8T 110kw, 2001 -- A4 1.9TDI 81kw 2000
    Asa am vrut sa fac cu pozele mele dar nu are rost, e prea bine facut acel pdf.
    Daca crezi ca nu ajuta pe nimeni poti sa-l stergi.
    Pe mine m-a ajutat si am reusit.

Salut :salute:

8. grigo112

grigo112 Bronze Member

Locație:
    Reghin
    Masina:
    A6 C6, 2.0 TDI. BRF, Audi A4 B7, Avant, 2.0TDI, BRD
    Kit distributie 1.9 TDI AFN

Togmai am comandat Kit-ul de distribuitie pt A4 b5 TDI AFN 110CP pe original am deschis cutia si am gasit intinzatorul si o SINGURA ROLA, un surub si cureaua, intrebarea mea este numai o rola are? ce va trebuii sa desfaca mecanicul pt a ajunge la distributie? se va desface fata la masina?

multumesc

Ultima editare de un moderator: 3 Apr 2011
  9. bushman

bushman Gold Member

Locație:
    București / Titu
    Masina:
    Audi A4 B5 , 1.8 ,ADR, 1996,125cai
    Setul complet cuprinde curea , rola intinzatoare , rola ghidaj ,amortizor vibatii ,pompa de apa

10. Cristisor

Cristisor Platinum Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Fost proprietar de A4 (B5)
    Pompa de apa este indicat a se schimba la schimbarea distributiei dar asta nu inseamna ca un kit de distributie cuprinde pompa de apa, cele 2 nu au absolut nimic in comun.

11. grigo112

grigo112 Bronze Member

Locație:
    Reghin
    Masina:
    am achizitionat bineinteles si pompa de apa noua noua, cele doua curele de accesori (una scurta si una lunga) ce nu am in kit-ul de distributie este acel amortizor de socuri, trebuie schimbat neaparat?

12. Cristisor

Cristisor Platinum Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Fost proprietar de A4 (B5)
    Problema cu amortizorul de vibratii e ca si cea cu pompa de apa, daca dispui de bani ca sa le schimbi pe amandoua e foarte bine insa daca nu le schimbi riscul e sa pice mai tarziu si sa platesti de doua ori manopera.
    Eu am schimbat distributia dupa ce am cumparat masina pentru ca nu aveam cartea service insa dupa ce a dat mecanicul fata jos ne-am dat seama ca rolele si cureaua nu aveau foarte multi kilometri pentru ca aratu foarte bine. Totusi am decis sa le schimb insa am nu am schimbat amortizorul de vibratii pentru ca era pe original, intr-o stare foarte buna, si mecanicul a considerat ca nu merita sa il inlocuiesc cu un alt amortizor care nu e pe orginal.

13. olivianf

olivianf 2nd Gear Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    A4, 1.9TDI
    distributie

salut, si eu am schimbat distributia si la fel ca tine am ramas mirat de cat de putine piese erau. Am intrat acum pe autokarma si am vazut ca distributia si transmisia sunt la fel ca si la motorul meu, 1Z. Deci in cutie alaturi de cureaua de distributie ar trebui sa mai ai o rola intinzatoare care are daca ma exprim bine un excentric, vezi in link-ul asta rola aproximativ si mai trebuie sa fie o rola de ghidaj, adica asta. Motoarele cu codul AFN,AHH,AHN,1Z din cate stiu eu au toate aceste piese, nu au intinzator hidraulic.
    Recomandat cand schimbi distributia sa mai ai pregatite pe langa cele doua curele care am observat ca le ai pregatite deja si rola intinzator curea transmisie.
    Pentru in schimbarea distributiei se va desface bara fata, se dau la o parte radiatoarele, deci se va pierde si din antigel, recomandat sa faci si schimbul de antigel daca tot desfaci radiatorul.
    Daca mai ai unele nelamuriri anunta-ma si daca stiu te ajut cu placere. O sa ma uit acasa, cred ca am ceva poze de cand am schimbat eu distributia si le postez pt informare.

14. grigo112

grigo112 Bronze Member

Locație:
    Reghin
    Masina:
    la schimbarea distributiei se pierde freonul din instalatie?

15. olivianf

olivianf 2nd Gear Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    A4, 1.9TDI
    la mine cand am schimbat distributia nu am desfacut si furtunurile de la instalatia de climatizare, au bucata flexibila care permite radiatoarelor si fie date la o parte fara sa fie descafute ele si asa nu pierzi freonul. totul depinde de mecanic, si de cum urmeaza sa lucreze, daca o sa ridice masina pe un elevator atunci sigur vor fi desfacute. teoaretic daca faci schimbul intr-un service mai serios ar trebui sa-ti si schimbe si freonul daca desfac tot, dar totul se plateste si costa.

16. Radu90

Radu90 1st Gear Member

Locație:
    Brasov
    Masina:
    A4/B5,1.9 TDI 116 cp,2001
    salutari,am si eu o intrebare in legatura cu distributia , adica sunt indecis ce piese sa aleg: sa aleg un kit de distributie complet GATES , sau sa iau pe bucati: rolele si cureaua, rolele sa fie musai INA? iar la curea gates sau contitech? de care aveti/ati avut si nu au fost probleme? acceasi intrebare si la cele de accesorii , role + curele: tot INA rolele si curele gates sau contitech?

17. audi11wst

audi11wst Silver Member

Locație:
    marginea U.E.
    Masina:
    A3 8V/ CRLB / QMM / 2015 - A3 8L / BFQ / FDH / 2003
    pe la mine se spune că contitech e cea mai bună firmă la curele.

18. Radu90

Radu90 1st Gear Member

Locație:
    Brasov
    Masina:
    la preturi am observat ca sunt aceleasi , 93 gates , 93 contitech asta pe siteul autokarma, apropo a comandat cineva de la ei? sunt seriosi? am gasit tot la ei un kit complet ( curea + role ) INA la pretul de 248 lei, mi se pare exagerat de putin, o fi vreo problema cu , curelele INA , rolele INA am vazut ca sunt recomandate de toata lumea,dar curele nu..

19. danutzu_2001

danutzu_2001 Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B9 2018 2.0 Diesel IF-14-MHB
    Salut,
    AutoKarma sunt seriosi.
    Daca tu comanzi curele de la autokarma si le montezi la mecanic, acesta iti da garantie pe lucrare?
    Eu am facut distributia la service si mi`au montat ei de la ei curele spaniole( nu mai stiu producatorul, oricum nu unul cunoscut) si au asigurat 60mii km lucrarea sau 4 ani.
    A costat 120 manopera si 300 piesele.
    Plinul de freon te costa cam 130.

20. Radu90

Radu90 1st Gear Member

Locație:
    Brasov
    Masina:
    da-mi voie sa-ti spun ca ai scapat foarte ieftin, eu la fiecare mecanic la care am intrebat au zis ca fara 200 lei mana lucru nu se baga, majoritatea au cerut 250-300, doar unu singur a cerut 200 , nu l-am intrebat daca imi garanteaza lucrarea un numar de km , dar din cate il cunosc ( si il cunosc bine) e mecanic de vreo 20 ani si au trecut multe masini prin mana lui, nu prea am auzit pe cineva sa se planga ca a facut lucru de mantuiala. Oricum tinand cont ca nu pun piese originale la urmatorul schimb nu o sa astept 90k km , o sa schimb pe la 70k km doar ca sa fiu sigur. Deocamdata am gasit aici in brasov la un magazin de piese auto kitul de distributie + pompa de apa hepu la 470 lei , distributia role ina curea contitech, iar kitul de accesorii la fel la 280 lei, astea le comand sigur, a cumparat cineva simeringu de la arborele de distributie de la tess? tocmai vroiam sa sun sa vad cat ma costa , pe la piese auto facute altundeva am gasit intre 13-15 lei , dar parca nu m-as juca cu asa ceva , tinand cont ca daca se duce simeringu ala trebe desfacuta iar toata fata.

Distribuie pagina asta