1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Distributie motor 1.6 benzina la A4 B5 - interval inlocuire - piese folosite

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de CIPRIOTTU, 23 Sep 2007.

1. gaby1773

gaby1773 Banned

Locație:
    iasi
    Masina:
    A4 B6 2003 1.8T Sport - evolutie continua
    Foloseste asta si vezi ce informatii gasesti despre tipul tau de motor, sau posteaza aici seria de caroserie daca nu te descurci. Eu cautand doar dupa tipul motorului, am gasit doar ce apare in imaginea alaturata.
    Ai putea incerca sa vezi si ce scrie pe cartea de service. Gasesti aceasta informatie pe primele pagini, si este intuitiv chiar daca nu stii germana.
    hint: ZAHNRIEMEN (GERM.) = CUREA DISTRIBUTIE
    TOOTHED BELT (ENGL.) = CUREA DISTRIBUTIE

Ultima editare: 29 Dec 2008
  2. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    ...pentru toate ADR 1.8 125 cp ,1995-2001.
    Engine control toothed belt change interval every 120.000 km/5 years
    Power unit belt change interval every 120.000 km .

...eu recomand din 90 de mii de km in 90 de mii de km.;)

3. uve

uve 1st Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A4 1,6 ALZ 2004 75Kw
    multumesc gaby

M-am uitat si eu pe acest site, din pacate chiar daca introduc seria sasiului zice ca intervalul de km la care trebuie schimbata cureaua nu este specificata de producator :(.
    Oricum la 105.000 km trebuie sa ii schimb uleiul si atunci o sa schimb si cureaua.
    Multumesc pentru ajutor.

4. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Dar ce parere aveti despre metoda unui posesor de Audi 80:
    -omul a pus semne cu vopsea pe cu cureaua de distributie veche si pe componenta metalica cu care intra in contact.
    A scos vechea curea apoi a potrivit-o simetric noua curea ca vechea curea pe baza semnelor lui cu vopsea.
    Practic a pus o noua curea pe vechile semne ale vechii curele.;)
    Interesanta idee ,voi ce spuneti?
    Omul a fost scurt si practic:)

5. gaby1773

gaby1773 Banned

Locație:
    iasi
    Masina:
    A4 B6 2003 1.8T Sport - evolutie continua
    Nu prea inteleg ce vrei tu sa spui acolo, dar din cate imi dau seama, omul a procedat normal. Eu nu am schimbat pana acum singur o curea de distributie, dar am asistat acum cativa ani la o schimbare, facuta tot "la usa garajului" , si stiu ca acolo sunt niste semne care trebuie respectate, executandu-se asa numita "punere la punct", dar semne pe partile metalice, nicidecum pe curea.
    Din informatiile mele, cureaua este la fel pe toata suprafata, nu are zimti mai mari sau mai lungi intr-o anume zona, deci nu vad rostul de a insemna cureaua. Adica nu prea inteleg, cum adica a pus semne cu vopsea pe vechea curea ca sa o potriveasca pe asta noua la fel? Cureaua are un punct 0, sau cum? :rolleyes:
    Oricum, schimbarea doar a curelei, nu se cheama ca ai "facut" distributia. E fix zero barat, pentru ca oricand poate interveni ceva la o rola care a depasit perioada normala de utilizare, se poate bloca, sau la pompa de apa, si degeaba ai curea noua atunci, ca tot la refacerea motorului se ajunge.

6. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4 B5 Avant, 2001, PD, AJM, 116+ CP by arazvan2002
    de obicei nu curea e rola ci cate un intinzator care forteaza cureaua si o rupe.
    eu zic ca cel putin cu ditributia nu e de joaca si trebuie facuta de cineva care se pricepe.
    pe langa curea se schimba si role si intinzatoare, asta inseamna distributie

7. alex.petrariu

alex.petrariu Gold Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    Audi A8 4.2 quattro 2004 / Audi A4 2.0i 2001
    Am intrebat la reprezentanta in Suceava si kitul de distributie cu tot cu pompa de apa si termostat pentru 2.0i ALT costa 2000 RON cu tot cu manopera ! Un pret acceptabil zic eu !

8. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Reproduc andreuta @,,Fratilor ... eu am facut semne cu o picatura de vopsea alba pe curea si pe toate rotile cu care aceasta intra in contact.
    Dupa care am slabit rola intinzatoare am dat cureaua jos avind grija sa nu dau cumva peste cap vreo roata.Apoi am mutat semnele facute cu vopseaua alba de pe vechea curea pe noua curea.si am pus noua curea aliniind semnele de curea cu semnele de pe roti...apoi am reglat rola intinzatoare si gata.
    Si uite asa am schimbat cureaua de distributie, fara scheme fara carti,fara mesteri
    ...,,

Ca sa clarificam lucrurile atat timp cat tu nu modifici nimic distributia este pusa la punct poti schimba cureaua si rola marcand cu vopsea sau marker vechea pozitie.Problema punerii la punct este atunci cand ai modificat pozitia dintilor si doresti o noua tensionare a curelei.
    Retineti propozitia,,aliniind semnele de curea cu semnele de pe roti...apoi am reglat rola intinzatoare si gata,,

...pana acum cam sceptici va vad :)

Ultima editare: 17 Ian 2009
  9. Trochi_jr

Trochi_jr 1st Gear Member

Locație:
    Resita
    Masina:
    Audi A6 1.8T
    salut....am o mica dilema....la mine in carte si in facturile masini...nu scrie cand a fost ultima data schimbata distributia, si astazi mam uitat la curea...(A6 1.8T benzina)....si ea zic eu ca arata bine, (inca se mai vad acele insemna pe curea). Stie cineva cum ar tebuii sa arate....incat sa iti spuna..."ma schimbama". sa ma uit la grosime...sau?

10. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Cureaua si rolele se schimba de obicei la max 120 de mii de km dar nu mai mult de 4 ani.

Nu te lua dupa cum ,,arata,, nu este important aspectul asta.Desigur vizual
    se poate observa o neregula de asta un mecanic mai inspecteazasi cureaua.
    Insa daca trece de valabilitate este posibil orice lucru neplacut.

11. Trochi_jr

Trochi_jr 1st Gear Member

Locație:
    Resita
    Masina:
    Audi A6 1.8T
    asta asa este.....dar eu am luat masina cu 164mii Km(acim am 184mii....deci la mine sigur a fost schimbata....dar oricum...saptamana asta am sa fac bani....si o sa o schimb..(vorba ta....poate aduce multe neplaceri)

12. mariust

mariust 1st Gear Member

Locație:
    sibiu
    Masina:
    Golf Mk4 Variant
    distributia la a3 1.8t 20v 150 cp

Salut!Am un A3 din 1998 1.8t 150cp cod avu cu 137.OOO km ,si m-ar i
    teresa sa aflu cand ar trebui sa-i schimb distributia.
    Nu am carte de service.

13. tatae3

tatae3 1st Gear Member

Locație:
    Târgoviște
    Masina:
    Audi A4 1.8t 150cp
    Distributie

Dak nu ai carte service si nici nu stii cand sa schimbat sau acu ai cumparato ar trebui sa o schimbi pentru a te ferii de neplaceri!!

14. mariust

mariust 1st Gear Member

Locație:
    sibiu
    Masina:
    Golf Mk4 Variant
    Asa M-am Gandit Si Eu Ca Ar Fi Cel Mai Bine.motorul Merge Foarte Bine Dar O Sa O Schimb Cat Pot De Repede.

15. tatae3

tatae3 1st Gear Member

Locație:
    Târgoviște
    Masina:
    Audi A4 1.8t 150cp
    Distributie

Normal se schimba cea originala din fabrica la 90 000 km si celelalte la 60 000 deci ar trebuii la 150 000 km dar mai bine o schimbi acu mai ales ca nu ai pompa de apa pe distributie ai decat cureaua 2 role si un intinzator hidraulic sau mecanic!tear duce in jur de 7-8 mil!!

16. nicushor

nicushor 5th Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Audi 80 b4
    eu zic ca e bine sa schimbi mai toate consumabilele, sau cel putin sa le verifici. ulei, filtru de ulei, filtru de benzina si polen, placute si discuri de frana, lichidu de frana, antigelu si da si distributia. eu tot a trebuit sa schimb mai putin discurile si placutele care se vdeau ca nu sunt uzate.;) sa o stapanesti sanatos si prezinta-ne si nou masina ta sectiunea prezentare membri :)

17. mariust

mariust 1st Gear Member

Locație:
    sibiu
    Masina:
    Golf Mk4 Variant
    Nu prea am timp sa ma ocup de ea ,dar o sa le iau incet si pe rand toate problemele .Probleme care sunt normale cand cumperi un sh.
    Pe langa problemele uzuale nu-mi merge computerul de bord,oare ce sa-i stiu face?

18. shumy

shumy Silver Member

Locație:
    Focșani
    Masina:
    Audi 80 b4 ,1.6 CC, 74 kw, tip motor ADA (1994)
    Saluate. Spuneti-mi si mie cat mai costa manopera de schimbare a distributiei? Am inteles ca piesele la reprezentanta sunt 220 de lei (pret redus cu 20% pentru ca este model mai vechi). Intradevar nu trebuie si pompa de apa la acest model? La reprezentanta manopera am intrebat este 350 de lei dar banuiesc ca in alta parte gasesc mai jos. As lua piesele de la ei si sa o montez in alta parte.

19. valsim09 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    Audi A4 B5 1.8 benzina, cutie automata, 1996
    am schimbat eu ieri distributia la un a4 b5 1996...1600 ron...nu am schimbat si pompa de apa...

20. Cristisor

Cristisor Platinum Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Fost proprietar de A4 (B5)
    Nu e cam mult 1600 RON? Cat te-au ajuns piesele, ce ai schimbat si cat a fost manopera? Intreb pt ca si eu intentionez sa schimb distributia in curand. Mersi.

Distribuie pagina asta