1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Dotari OE - (Echipare Completa cu Optionale) montate pe Audi A4 B5

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de AYG, 29 Mai 2015.

1. AYG

AYG Junior Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 1.8 1996
    Ce dotari au fost puse pe Audi A4 B4 1995-2002 OE ?

geamuri electrice fata - spate
    oglinzi electrice, incalzite si pliabile electric,
    palasolare cu lumini
    trapa electrica
    lumini ambientale in fetele de usi
    lumini ambientale la piceoare
    tempomat
    calculator bord
    inele inox ceasuri bord
    grile caldura luminate
    telefon
    cotiera fata - spate
    trimuri mahon, carbon si aluminiu
    airbag volan si pasager (altele mai sunt?)
    suport casete
    sistem audio cu magazie cd
    tapiterie piele
    scaune electrice
    scaune incalzite
    inchidere centralizata
    alarma
    spalator far
    faruri cu lupe
    Faruri cu proiectoare in ele
    xenon
    bari plafon transfersale
    climatronic
    abs
    servo-directie
    punte spate discuri
    frane fata 300mm?
    carlig remorcare
    Mai stiti altele ? :busted_cop:

2. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4 B5 Avant, 2001, PD, AJM, 116+ CP by arazvan2002
    Senzori de parcare spate
    Navigatie mica/ mare
    Radio CD Symphony
    Volan/ schimbator imbracte in piele
    Telematic
    Telefon
    Suspensie Sport de 2 feluri: -20mm sau -30 mm
    Jante 16" maxim asta pana in 1999 si dupa si 17"
    ASR standard la facelift
    ESP ca optiune

3. 911turbo

911turbo Bronze Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    2007 A6 2.7TDI BPP Quattro, 2003 A6 2.5TDI BFC, 2003 A6 2.5TDI AKE, 2000 A4 1.9 TDI AJM
    -Oglinzi laterale si oglinda interioara heliomate (antiorbire)
    -Oglinzi pliabile electric
    -Senzor prezenta interioara - buton pe stalpul central langa scaunul sofer
    -Scaune fata reglabile electric - spatar, sezut si lombar - optiune prezenta atat pe scaune normale cat si pe cele sport
    -Scaune Recaro optionale, care sunt reglabile electric - bancheta are inscriptii si design Recaro
    -comenzi volan pentru audio si pentru telefon - in cazul volanului in 4 spite - optiune disponibila din 1998 pana in 2001.
    -comenzi volan pentru schimbat treptele de viteza, optional la modelele facelift tiptronic cu volan in 3 spite
    -volan incalzit disponibil optional doar pe non facelift intre 1997 si 1998
    -capse pirotehnice standard pentru toate 4 centurile in 3 puncte pe facelift, iar pe unele nonfacelift pirotehnice doar pe fata.
    -2 airbag standard pe toate non facelift exceptand unele piete, nu mai tin minte daca Anglia sau Irlanda aveau la inceput standard 1 airbag
    -4 airbag, optiune de airbag lateral fata pt non facelifturile pt scurt timp in 1996, apoi standard incepand cu 1997.
    -4 airbag - standard pe toate facelifturile(2 frontale si 2 laterale in scaunele fata)
    -8 airbag pe facelift, ca optiune windowbag - airbaguri tip cortina (cortina la fiecare geam)
    -pachet crom - banda cromata in jurul geamurilor, iar la Avant bari transversale metalice
    -navigatie mare RNS-D cu magazie de 6 CD, optiune - la aceasta optine se putea adauga si modul TV pentru regim stationar
    -navigatie mica BNS-1, pe displayul FIS, cu butoane de comanda pe consola centrala(unde e bricheta)
    -telefon optional - o optiune in care telefonul este montat pe consola centrala in dreapta, iar alta optiune telefonul(2 tipuri disponibile inscriptionate cu sigla Audi) este montat in cotiera - modulul gsm este situat in spatiul de depozitare de sub cotiera - pe usa stanga fata este dispus un difuzor aditional pentru telefon chiar sub manerul usii.
    -sonorizare bose, optionala, indiferent de sistemul audio care poate fi chorus/concert/symphony sau navigatia RNS-D.
    -cotiera optionala pe toate
    -spatii de depozitare laterale in portbagaj, optionale
    -proiectoare ceata in bara fata, standard la facelift
    -pachet sport optional pe facelift si pe unele non-facelift, care include cadrane de bord cu fundal alb, ornamente brushed aluminium, scaune sport piele si textil, jante bolero 17 inch, alt capat la toba de esapament si sigla A4 din spate este subliniata
    Scuza-ma ca te contrazic Stefan, dar:
    -ASR nu este standard pe facelift, ci este standard pe modelele facelift cu tractiune fata echipate cu motoare diesel 1.9 tdi pd 116 cp si 2.5 tdi 150 cp
    -ASR este optional doar pe 2.4 benzina facelift. Tot pe 2.4 facelift exista ESP optional, incepand cu 01.1999, iar din iunie 2000, au pus ESP standard pe 2.4.
    -ASR standard pe 2.5 tdi si 2.8 benzina non-facelift tractiune fata si optional pe 2.4 si 2.6 benzina, non facelift.
    -ESP optional si pe nonfacelift incepand cu 11.1997, dar doar pe echiparea 2.8 quattro tiptronic - sunt foarte rare - una singura am vazut pana acum cu buton vechi ESP
    -ESP optional pe toate motorizarile de pe facelift si standard pe 2.8 facelift
    -cutie de viteze tiptronic ZF 5HP19, optionala pe non facelift si pe facelift pe motorizarile 1.8T, 2.4, 2.6, 2.8, 1.9 TDi PD, 2.5 TDi
    - sistem homelink - butoane dispuse pe parasolarul de la sofer - pentru comanda usi garaj/porti - am vazut la modele americane
    - jante bbs rc326 17 inch
    - volan sport din lemn in 3 spite, optional pe A4 B5 facelift
    - volan alcantara optional pe RS4 B5 - modelul de airbag este similar cu volanul in 3 spite de pe A4 B6 si A6 C5 facelift
    - volan piele perforata optional pe RS4 B5 - model de A4 b6 si A6 C5 facelift
    - maciulie schimbator viteze imbracata in alcantara, optionala pe RS4 B5
    - maciulie schimbator de viteze din lemn, optional pentru A4
    - consola centrala imbracata in piele, optionala pe RS4 B5
    - scaune Recaro Pole Position, imbracate in piele, optionale pe RS4 B5
    - scaune piele in 2 culori pentru scaunele modelelor RS4 in pachet Audi Exclusive - include si cusaturi in una din culorile scaunelor, si marginile la presuri in aceeasi culoare
    - plafoniera de culoare neagra pentru RS4 B5 si optionala pentru S4 B5
    - scaune de piele in combinatie cu alcantara de culoare diferita pe A4 B5 si S4 B5 - eu am vazut doar piele neagra in combinatie cu alcantara albastra inclusiv pe fetele de usi unde in mod normal este stofa. Am vazut combinatia si pe scaune normale cat si pe scaune sport.
    - scaune de piele cu care contur proeminent de culoare diferita. Am vazut doar combinatie de piele bej cu contur albastru inchis, si doar pe scaune normale.
    - reglaj lombar orizontal electric pe facelift(fata de cel manual de la non-facelift), optional pe scaune normale si sport.
    - scaunele Recaro disponibile pe A4 si S4 B5 sunt standard acoperite cu stofa, pielea fiind optionala, inclusiv pe acestea, si asa cum am spus in postul anterior, sunt inscriptionate Recaro atat scaunele cat si bancheta.
    - incalzire stationara - eu am vazut un model cu panou de comanda montat in locul sertarului de pe consola centrala din dreapta butonului de avarii la B5 non-facelift, si tot pe un non-facelift am vazut un model foarte rar la care panoul era montat in locul unde e butonul pentru reglajul inaltimii farurilor la facelift, intr-un locas cu margini rotunjite ca si bordul (ambele versiuni aratau ca si cum ar fi fost montate din fabrica dar nu stiu daca erau originale).
    - o dotare care nu stiu daca a fost montata pe A4 B5, in perioada 1994-1997, o reprezinta volanul cu comenzi - ma refer la primul model de volan in 4 spite, acelasi ca pe Audi A8 D2, unde dispunea optional si de comenzi (foarte rar).

Ma intreba cineva daca se pot monta airbaguri cortina pe o masina nonfacelift care NU a venit cu aceasta optiune. Sincer nu am vazut niciunde pe internet asemenea retrofit, si daca ar fi, cel mai probabil e destul de complicat de realizat si necesita schimbate elemente de interior, cum ar fi plafoniera, ornamente stalpi in interior, plus nu stiu daca poti monta pe caroserie sistemul de sustinere/prindere a cortinelor si sistemele de detonare a airbagurilor. Plus sistemul necesita giroscop, accelerometru, senzori de impact lateral, instalatia electrica aferenta, calculator de airbag, si din nou si aici pot aparea o gramada de probleme de compatibilitate atat din punct de vedere electronic, cat si din punct de vedere al montarii diverselor piese pe caroserie. E un retrofit care necesita multa documentare. Parerea mea este ca nu merita riscul sa faci improvizatii la sisteme de siguranta si nici nu merita avand in vedere gradul de complexitate al operatiunii. Mai simplu si sigur e sa cumperi un B5 din 1999-2000 cu dotarea din fabrica.

Distribuie pagina asta