1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Faruri AfterMarket si/sau Xenon after-market montate la A4 B6 - instalare - erori - diverse probleme

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de audizet, 28 Iul 2007.

1. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Ce importanta are culoarea in functie de far?4300 K este alb-galbui si este culoarea pe care ochiul nostru o receptioneaza cel mai bine.De la 6000K in sus nu mai distingi la fel de bine detaliile.Pe far fara lupa nici nu intra in discutie montarea de xenon.

2. Noris

Noris 1st Gear Member

Locație:
    Galati
    Masina:
    Audi A6, 2.0 TDI, 2010
    Hm oricum vreau sa imi montez xenon :) nu vad nimic cu halogenu asta... astept parerile voastre de care sa imi pun de 35w sau de 55w :D

3. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Daca tot vrei 6000k,pune de 35w;eu am avut 55w 6000k si lumina era albastra,nu vedem nimic cu ele si erau obositoare.
    Am facut comparatie cu colegi care aveau 35w 6000k si luminozitatea era mai alba.
    Dar parerea mea si o recomand la toti,mergi pe 4300k,asa iti faci si tie un bine,cat si celorlalti participanti la trafic ;)

4. Noris

Noris 1st Gear Member

Locație:
    Galati
    Masina:
    Audi A6, 2.0 TDI, 2010
    multam ASHIHARA pt sfat :D

5. Allin86

Allin86 2nd Gear Member

Locație:
    Dej
    Masina:
    Audi A6 Allroad BiTDI 313cp 2013
    eu iti recomand sa montezi un xenon de calitate...chiar daca dai un ban in plus...macar sa te poti bucura de o lumina mai buna...am pe masina de 6000k si sunt f multumit de ele...Bafta!

6. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 2.0i, 131 cp, 2003
    majoritatea cu care am mai vorbit recomanda 35w 4300k, acum trage si tu concluziile ;)

7. Allin86

Allin86 2nd Gear Member

Locație:
    Dej
    Masina:
    nu am avut vreo masina pe care sa am xenon de 4300k, ca sa pot sa ma contrazic cu cineva, dar eu inainte am avut halogen...si sincer.. cand ploua tare afara mergeam prin credinta si nimereala si tocmai de aceea am ajuns la xenon...de 3 ani am xenon de 50w, 6000k si sunt ff multumit....

8. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 2.0i, 131 cp, 2003
    eu nu am xenon si sunt de acord cu ce zici tu despre halogene chiar si pe timp neploios nu prea vad bine nici eu. Urmeaza sa trec si eu pe xenon cat de curand poate asa se va face lumina noaptea. Apropo, o firma mai bunicica dar nici foarte scumpa, stii? ca nu vreau sa schimb becuri si balasturi de 2 ori pe an, chiar daca sunt in garantie, cum am mai auzit.

9. Allin86

Allin86 2nd Gear Member

Locație:
    Dej
    Masina:
    Daca vrei Xenon de firma... atunci ar trebui sa incerci Well Done...cele de genul 'Philips hid,Siemens hid...sunt vrajeala....eu momentant am o instalatie xenon 'no name' de 50w, dar sunt multumit de ea...la cele 'no name' am observat ca cel mai mult conteaza norocul...cred ca sunteti deacord cu mine...

10. orgonaskaroly

orgonaskaroly Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Eu am de 4 ani Siemens hid de 35/6000...merg perfect.

11. Allin86

Allin86 2nd Gear Member

Locație:
    Dej
    Masina:
    cunosc caz..care dupa 2 luni a inlocuit balast.. dupa 1 an si ceva a inlocuit becurile...instalatie Philips hid...cum spuneam...cred ca norocul conteaza...si inca ceva...ce se fabrica acum sunt mult mai prost facute fata de ce se fabrica acum 3-4 ani...

12. ovimatrix

ovimatrix 6th Gear Member

Locație:
    Celalalt capat al lumii, HD
    Masina:
    Audi A4 B6, 1.9TDI, 2003, AVF
    Tocmai am terminat cu cateva minute operatiunea schimbarea becuriilor. Am schimbat becuriile si am pus de 4300K si voi reveni mai pe seara cu rezultatu sa vad daca o sa fiu multumit de lumina sau nu, desi parca am de pe acuma o presimtire ca nu prea deoarece am aflat in timp ce am dat becuriile jos ca cele de pe faza scurta erau de 6000K desi eu la inceput credeam ca is de 8000K ca nu ma asteptam sa bata asa albastru cele de 6000K cand sunt puse pe faruri cu oglinzi, de aceea nu imi batea mie albastru ci alb in lupe dupa ce se incarcau la maxim pt ca is de 6k nu de 8k, si zic ca ma astept sa cam fiu dezamagit deoarece mai toata lumea zice ca cele de 6000K is OK dar uite ca se pare ca nu e asa. Diseara voi veni cu verdictul sa vad daca is fac treaba sau nu pe lupe cele de 4300K.

13. radhoo1986 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti-piatra neamt
    Masina:
    audi a4 2004 116 cp
    sper sa ai succes ,te asteptam cu vesti bafa mare

14. ovimatrix

Locație:
    Masina:
    Da, tocmai m-am intors de afara unde am fost sa testez becuriile pe cateva strazi si drum intins. Intradevar se pare ca astea de 4300k sunt ceva mai eficiente decat cele de 6000k, acuma se vede clar ca am ceva mai multa lumina mai ales pe margine deoarece inainte cand venea cate o masina din fata mai ca nu vedeam nimica in fata mea mai ales pe marginea drumului insa acuma nu mai este aceasta problema deoarece acuma ii destul de intensa lumina cat sa pot obs daca e ceva pe marginea drumului sau nu, desi totusi nu is multumit pe deplin de 100% de ele, au o culoare putin galbuie (bine nu va ganditi la culoarea de halogen) e un alb putin spre galben daca privesti cu atentie lumina si cred ca s-ar fi putut si mai bine sa bata ca si intensitate dar insa as putea zice ca sunt multumit in proportie de 85% de aceste becuri ca si intensitate a luminii seara mai ales fata de cele 6000k care nu m-au multumit prea mult era o lumina cam slaba si daca iti mai venea si masina din fata te cam orbea. E adevarat ca bat si bine pe timp de ploaie, tocmai s-a pus o ploaie zdravana dupa 10 minute de condus iar probabil din cauza faptului ca e o lumina putin si galbuie pe timp de ploaie se vede foarte bine, deci in concluzie as putea zice ca asta ar fi o solutie foarte buna in proportie de 85% ca si multumire ca lumina seara la faruriile cu lupa (in cazul meu cel putin), probabil pe viitor o sa fac si un polish pt faruri si poate cine stie o sa incerc si cu niste ballastrii de 55W sa vad daca e o lumina si mai puternica dar insa pentru moment sunt destul de multumit si cu lumina pe care o am acuma fata de ce aveam inainte.

Pe scurt, verdict: multumit 85% de lumina [punct]. :)

15. sebastian.durac 2nd Gear Member

Locație:
    spania
    Masina:
    audi a4 s-line 2.0 benzina 2002
    puteti sa mi explicati mai detaliat va rog despre eroarea care da in bord BRC ARS si cum se poaterezolva vreau sa mi pun si eu xenon dar m au speriat electricienii ca o sa fie ceva de genul scurt circuit si erori multumesc

stiti cumva daca eroarea bec ars da numai la xenon de 35 w sau si la cel de 55 w multumesc

Ultima editare de un moderator: 13 Feb 2011
  16. turbocip

turbocip Gold Member

Locație:
    București / Voluntari
    Masina:
    Audi A4/8E 1.9TDI 185 CP
    Daca pui fara CAN si iti merg - e Ok (asa am si eu , am avut si de 35W si acum am de 55W)
    Daca pui fara CAN si nu iti merg - atunci iti trebuiesc balasturi cu CAN ca sa scapi de probleme.
    Dar la anul tau de fabricatie nu cred ca iti trebuiesc cele cu CAN.
    Este bine ca de unde le iei sa le si montezi , asa te scapi de griji :)

17. ovimatrix

Locație:
    Masina:
    La ballastrii de 55W trebuie si bec de 55W, sau merg si alea de 35W ? Am inteles o varianta ca nu conteaza becu ci el lumineaza cat ii dai, adica daca ai ballastru de 35W ala ii da 35 iar daca ai de 55W ii da 55, insa am obs ca pe eticheta becului scrie 35W si K.

18. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Am rugamintea sa iti formulezi posturile astfel incat sa intelegem si noi ceva din ele.Daca problema continua posturile tale vor fi sterse.

19. sebastian.durac 2nd Gear Member

Locație:
    spania
    Masina:
    audi a4 s-line 2.0 benzina 2002
    am fost azi dimineata la un service unde monteaza xenoane si mi au spus ca daca am lupa la masina nici sa nu ma gandesc sa pun xenon pentru ca se vad urat iti disperseaza toata lumina si ca xenoanele se vad normal numai la farurile fara lupa ce ziceti stie cineva

20. turbocip

turbocip Gold Member

Locație:
    București / Voluntari
    Masina:
    Audi A4/8E 1.9TDI 185 CP
    Tocmai invers sta treaba - daca ai lupa e recomandat , deoarece nu ii deranjezi pe ceilalti participanti la trafic.

Distribuie pagina asta