1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Faruri si becuri far la A8 D3 - schimbare - erori - codari faruri Led

Discuție în 'Audi A8 D3 (2003 - 2010)' creată de TEFF, 28 Ian 2009.

1. stefan.dumitru17 1st Gear Member

Locație:
    Gaesti
    Masina:
    audi a8 4200 2003
    Salut. Detin un audi A8 din 2003 4200 fsi. Am lovit-o si am cumparat faruri facelift pentru ea. Mufele nu mi se mai potrivesc. Va rog daca ma puteti ajuta cu ceva. Mufele noi aveau 10 pini iar astea care le-am luat acum au 11 pini

2. iulian_1301

iulian_1301 1st Gear Member

Locație:
    Targoviste
    Masina:
    3.0 tdi quattro 2008
    Salut. Am o problema cu martorul de faruri. Se aprinde si beep.aie cam într-una. Nu-i nimic ars. Merg toate becurile. Si când semnalizez,si când aprind proiectoarele,faza lunga si asa mai departe...
    Aveți idee de la ce o fi?

3. isvaly

isvaly Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4,A6,A8,Q7,
    Fa o diagnoza si după putem discuta .. Asa la ghici nu știe nimeni

4. turcea 1st Gear Member

Locație:
    Ploiesti
    Masina:
    A6 allroad 2011
    Va salut,
    Sunt nou pe aici si as vrea sa stiu daca ma puteti ajuta intr-o problema: am un audi A8 D3, 3L diesel din 2007 si imi apare mesajul "adaptive light defective" in bord si nu imi mai merge optiunea AFS adica atunci cand iau de volan stanga sau dreapta farurile isi modifica pozitia dupa miscarea volanului. Multumesc.

Ultima editare de un moderator: 10 Noi 2014
  5. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Trebuie sa faci o diagnoza. Motivele sunt multe si diverse pentru eroare: senzorii de autoleveling, becuri terminate, calculatoare far terminate, calculator senzor autoleveling terminat, contacte imperfecte, mufe oxidate, etc., etc.

6. turcea 1st Gear Member

Locație:
    Ploiesti
    Masina:
    A6 allroad 2011
    ok,mersi cristi.

7. alxmylove 1st Gear Member

Locație:
    Dubai
    Masina:
    Audi A8 D3, 2010, 2.8 benzina, 210hp, cod motor BDX
    Buna dimineata, caut un raspuns pentru sufletul meu in ce priveste DRL pentru Audi A8 D3 din 2010. Sunt un nou posesor si in fiecare zi descopar ceva. Astazi am vazut ca becurile de langa xenon, cele halogen nu pot fi aprinse sub nici o forma. Am intrat in setari MMi si nu am gasit functia DAytime, doar comming leaving home. Din cate am citi ar trebui activata cu vagcom?
    Daca da rog pe oricine cunoaste sa confirme ca asta e procedura
    Enable DRL Selectable via MMI
    [09 – Cent. Elect.] -> [Coding – 07] -> Long Coding Helper -> Byte 3
    Bit 5 set to 1
    Bit 2 = DRL via High Beams
    Bit 3 = DRL via Fogs
    Bit 4 = DRL via LEDs
    Bit 6 = DRL via Side markers
    Bit 7 = DRL via Tail lights

Urmatoarea intrebare e care din cei 7 biti se refera la becul despre care va vorbesc?
    Mai am o problema cu unu din xenoane. Nu se aprinde intotdeuna , dar daca invart de swich de mai multe ori sau astept o perioada de timp(pana intr-un minut)se va aprinde. Necesita inlocuire ?
    Multumesc anticipat.

Late edit:

Am fost la verificat cu instructiunile de mai sus, persoana de la service a zis ca nu stie dar incearca, insa in central electric, adaptation coding 7 era alceva si nu am putut face nimic. Alte idei ?

Ultima editare de un moderator: 18 Noi 2014
  8. luk

luk 2nd Gear Member

Locație:
    Galați
    Masina:
    Audi Q7 3.0 TFSI quattro
    Faruri audi a8 D3 lumineaza prost

Salut. Ma poate ajuta cineva care a intampinat o problema cu luminozitatea fazei scurte , xenon, cum a remediat-o. Am reglat farurile, dar degeaba, noaptea lumineaza prost. Am vazut ca ar fi o problema cam la toate A8-urile cu farurile. Se poate monta xenon aftermarket in locul xenonului original? am avut montata instalatie la a8 anterior D2, cu lupa, si vedeam super

9. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Pui lupe Morimoto, schimbi becurile si s-a rezolvat problema. De ce ai vrea sa renunti la xenon-ul original si sa pui o chinezarie aftermarket, iti place sa ai in bord pom de craciun ?

Ultima editare de un moderator: 23 Iun 2015
  10. isvaly

isvaly Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4,A6,A8,Q7,
    Toti avem sau am avut problema aceasta .
    Eu mi-am schimbat farurile cu unele de S8 cu led pe lumina de zi ..
    Acum vad normal cu ajutorul lui Cristi colegul nostru (al bundy) la montaj.
    Solutia in cazul tau este sa schimbi oglinda din spatele lupei sau impreuna .
    Problema fiind din cauza oglinzii care se matuieste si nu mai reflecta bine lumina in lupa si nu ai ce sa ii faci .. ori cumperi niste lupe cu oglinda cu tot de facelift si le schimbi ori schimbi farurile cu unele de facelift sau cum este la S8 mai de .. "TOP" sau ma rog mai noi sau de ce nu noi daca iti permiti .

Solutiile aftermarket uita le ;)

Ultima editare: 25 Iun 2015
  11. luk

luk 2nd Gear Member

Locație:
    Galați
    Masina:
    Audi Q7 3.0 TFSI quattro
    Merci pentru raspunsuri.

unde gasesc lupe ?

isvaly: de unde gasesc lupe sau oglinda, se monteaza greu, mufa de la farurile existente pe masina mea se potriveste pentru farurile de S8 sau cele cu daylight ? Eu am modelul cu cornering

Ultima editare de un moderator: 18 Aug 2015
  12. silkworm 3rd Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    A8 D3 3.0 TDI 2005 (210CP), A6 C6 3.0 TDI Quattro 2006 (224CP), A6 C5 2.5 TDI Quattro 2002 (180CP)
    Ca să înlocuiești lupele sau oglinda la faruri, trebuie dată jos sticla farului, adică separată de restul carcasei. Nu este imposibil, dar este o operațiune destul de laborioasă. Ca să nu mai vorbesc de faptul că, atunci când o montezi la loc, nu vei avea la dispoziție masticul folosit de fabrică pentru a resigila farul, și va trebui să folosești cine știe ce soluții de compromis.

La fel și în cazul în care îți montezi lupe aftermarket, fie ele morimoto sau "alte mode".

Sfatul meu este să nu cebăluiești farurile. Înlocuiește becurile - dacă e cazul, reglează farurile - dacă e cazul, dă-le un polish - de asemenea, dacă e cazul, și dacă nici asta nu merge, înlocuiește-le cu faruri noi sau second-hand, dar mai noi decât ale tale și, desigur, în stare bună. Obligatoriu originale.

Pe vremea când aveam A6 4F am modificat și eu farurile, am pus lupe, balasturi aftermarket, etc. etc. Ştii că scumpul mai mult păgubește - ei bine, de-a lungul timpului vei da mulți bani pe piese de calitate îndoielnică şi care se tot strică, și vei avea multe bătăi de cap. Chiar şi dacă ai garanţie. Spune-mi cui îi convine să tot desfacă farul să înlocuiască o lupă care se tot strică. Mai bine investești de la bun început în ceva bun.

Cel mai bun kit de xenon aftermarket l-am avut în 2006, pe vremea când aveam A6 4B cu bixenon din fabrică, şi am pus xenon pe lungă. Dar atunci kiturile de xenon erau scumpe şi mult mai bine făcute... acum sunt ieftine şi (pe cale de consecinţă), proaste, cel puţin majoritatea.

13. luk

luk 2nd Gear Member

Locație:
    Galați
    Masina:
    Audi Q7 3.0 TFSI quattro
    silkworm merci frumos. Asa e, cum ai mentionat.

Ultima editare de un moderator: 21 Aug 2015
  14. apokalypsm

apokalypsm Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A8 3.0 TDI ASB Tiptronic quattro 2005
    Salutare,

Am fost la furnizorul meu de piese sa cumpar becuri noi. Vreau osram cool blue pt ca ale mele au 11 ani aproape si stiti problema noastra ca si asa bate slab am decis sa le schimb cu unele noi. Problema e ca in baza lui de date nu aparea nimic si am luat pana la urma d2s cool blue cod 66240cbi. A incercat cineva aceste becuri? Si o a doua intrebare este daca trebuie date farurile jos pentru a schimba becurile?

15. isvaly

isvaly Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4,A6,A8,Q7,
    Da , trebuie date farurile jos pentru schimbarea becurilor in mod civilizat si ca la carte ...
    Insa .. exista sanse de a schimba becurile si fara sa dai bara jos numai ca in proportie de 80% iti rupi mainile si ai reusi dar trebuie sa ai mana de domnisoara.

Becurile par a fi o alegere buna insa exista sanse mari ca lupa cat si oglinda din far sa fie coapte si s-ar putea sa nu fie un rezultat asteptat .. ma rog se va observa o diferenta insa nu cea aseptata si asta din vina farurilor nu a becurilor.

Ultima editare: 9 Noi 2015
  16. apokalypsm

apokalypsm Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Merci de informatie. O sa ii fac o vizita mecnicului meu at. Crezi ca o sa fie vreo imbunatatire semnificativa cu becurile astea? Ca sunt noi sau/si ca sunt mai albastre? Multumesc.

17. isvaly

isvaly Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4,A6,A8,Q7,
    Dupa cum am spus si mai sus va fi insa nu wow ..

18. apokalypsm

apokalypsm Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Ok, merci de info. O sa revin cu impresii dupa ce le schimb. Poate si foto inainte si dupa.... Seara buna.

19. apokalypsm

apokalypsm Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Salutare !!!

Am reusit sa schimb becurile. Am demontat faruruile cu grija mare. Ies fff greu si doar intr-o pozitie. Becurile se schimba relativ usor cu farul in brate.
    Este o mare diferenta intre becurile mele originale de 10 ani si cele noi Osram cool blue. Cele de pe masina erau tot Osram Xenarc. Erau destul de prajite.
    Becurile noi raman asa cum sunt dupa jumatate de ora de functionare sau se stabilizeaza culoarea si luminozitatea dupa ceva timp? Mc.

Ultima editare: 19 Noi 2015
  20. isvaly

isvaly Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4,A6,A8,Q7,
    Teoretic se stabilizeaza in maxim 5 minute ..

Distribuie pagina asta