1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Faruri xenon sau halogen OE la Audi A4 B6 - demontare far - reglare far - schimbare becuri

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de aba19, 16 Aug 2007.

1. gaby1773

gaby1773 Banned

Locație:
    iasi
    Masina:
    A4 B6 2003 1.8T Sport - evolutie continua
    Poate parea ca a fost lovita daca ti le remonteaza mecanicu' inapoi, ca aluia nu ii pasa de cum se aseaza farul pe bara. Daca iti faci timp jumatate de ora sa le bibilesti tu, va fi ok. Daca esti maniac ca mine si stai de la 5 pana la 10 la un far si le tot misti in toate pozitiile posibile si imposibile, asta dupa ce le-ai mai reglat in alte doua randuri, tot la fel de multe ore, cred ca le pui mai bine ca din fabrica. :lmfao:

referitor la bara, cu toate ca nu face obiectul, unde mai exact pe colturi? care colturi? te referi la partea de bara care o vezi din lateralul masinii, sau strict la colturi?
    Se stie ca argintiul care il avem noi pe masini e mai greu de potrivit, si de noua exista o mica diferenta de nuanta, influentata mult si de unghiul din care privesti cat si de razele soarelui.

La spalat e programata maine. Are vreo 3 saptamani de cand nu a mai facut baita, dar eu vad partea plina a paharului...nu apar asa multe zgarieturi :)

Ultima editare: 24 Iul 2009
  2. wwl

wwl Silver Member

Locație:
    Pitești
    Masina:
    A4 1.8T B6
    exact la partea aia ma refer, laterala ...
    si ... da, asa e, poti regla farurile pana se aseaza perfect!

3. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 2.0i, 131 cp, 2003
    teoretic dupa ce schimbi becul, dand farul jos, trebuie reglate din nou, nu?
    Eu inca nu am dat jos farul, dar ma gandesc ca asa trebuie.

4. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Trebuie reglata doar pozitia lui fata de caroserie.Daca il pui in pozitie corecta,sau in pozitia initiala nu trebuiesc reglat modul cum bat ele.Eu dupa accidentul pe care l-am avut am schimbat farul din stanga,aripa stanga si bara.Farul l-au pus baietii exact cum a venit in cutie si bate la 2m,plus ca tremura toata oglinda din el+lupa(dupa ce le reglez nu vor mai tremura,acum practic stau in aer),bara este pusa ok(doar la colturi mai trebuie putin reglata),iar farurile vin perfect cu bara(este un gol de 1-1.5 mm intre far si bara).Farul are de jur imprejur o garnitura de cauciuc,oare exista o poztitie in care putem aseza farul astfel incat acea garnitura sa preseze pe muchia aripilor?pentru ca oricat m-am chinuit pana acum nu am putut sa le asez perfect in raport cu aripa.

5. gaby1773

gaby1773 Banned

Locație:
    iasi
    Masina:
    +1

Legat de garnitura aia de cauciuc, exista o pozitie in care ea vine stransa intre far si aripa, dar nu preseaza exagerat. Daca vrei sa preseze exagerat, va iesi prea mult in afara coltul de jos, dinspre capota sau il vei baga prea mult inauntru in raport cu bara in dreptul becului de semnalizare.
    Eu am reusit sa pun farul astfel incat garnitura aceea sa acopere tot spatiul dintre aripa si far, sa nu se mai vada loc liber.
    Tip: Vedeti sa nu prindeti un colt al acelei garnituri sub far, intre partea de jos a farului si bara, pentru ca nu o sa va permita sa lipiti cat mai mult farul de bara. La mine la farul drept al masinii era bagata dedesub si se observa diferenta...

Complicata rau treaba cu farurile astea, oare nu puteau sa le faca si ei la fel ca stopurile, sa aiba doar o pozitie fixa si gata treaba...?!

Ca tot vorbim de faruri, imi spune si mie cineva de pe ce fel de masina provine farul din poza (RHD, LHD, an fabr...)? Pe eticheta scrie 088049, pentru cei care nu reusesc sa descifreze. Eu eram obisnuit cu coduri gen 8Exxxxxx

Ultima editare: 25 Iul 2009
  6. cipri@n

cipri@n Bronze Member

Locație:
    Iași / Catania
    Masina:
    A4 Avant 2002, 1.9 TDI, 131 CP, AVF
    azi mi-am facut timp sa reglez ambele faruri, si am elucidat de ce oricat apasam eu pe far si strangeam surubul dupa ce luam mana de pe el capata spatiu intre bara. o sa ii multumesc mecanicului ce mi-a demontat cu prima ocazie ce il vad :gun2:; farul are pe suportul unde vine fixat 2 clame, mai exact un tip de sine (poza 1) care atunci cand introduci farul acesta trebuie sa culiseze pe suport si se va fixa farul de suport astefel spatiu intre far si bara este aproape nul. trebuie sa apesi foarte putin in jos si dupa il pozitionezi la aripa si la partea din fata a spoilerului. numai ca inteligenta aia umana de mecanic el a inpins farul cum i-a venit la mana si dupa a apasat pe far si a strans suruburile astefel turdind lacasurile farului unde intra clemele, mai mult mi-a distrus si mufa de pe farul stang :tocktock:. a trebuit sa le largesc cu grija cu o surubelnita pana si-au recapatat aproximativ forma initiala.

tdanielv cum am demontat si celalat far am observat la ce clema te refereai, e aceeasi la care facea referire gaby1773, si se scoate prin tragere. eu am scos si mufa galbena sa sterg putin praful de pe acolo, nestiind initial ce este acea mufa dar dupa ce am luat codul de la senzorul unde ducea am descoperit ca e senzor de airbag :). sper ca nu am facut nimic rau, mai inainte ma facut si autotest cu vag si nu mi-a dat nici o eroare la airbag.
    gaby1773 eu am doar o singura clema doar la farul stang cum privesti din fata, si nu este pe firul cu mufa farului ci pe cea ce duce la senzorul de airbag cum se vede si in poza.
    de poze nici nu am mai avut timp sa fac cu produsul finit pentru ca era o caldura azi am apucat sa vad vreo 47 grade in bord la masina :). am o singura poza facuta mai inainte in garaj. si la potrivirea farului cu aripa ai perfecta dreptate oricat te chinui tot nu se potriveste perfect asa cum e la stopuri, insa sunt super multumit de cum arata acum:p.

Ultima editare: 25 Iul 2009
  7. tdanielv

tdanielv Bronze Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    Audi A4 Avant B6 116CP
    Da, despre cablul cu mufa galbena era vorba.
    Deci pot trage cu incredere.
    Mersi mult.

8. cipri@n

cipri@n Bronze Member

Locație:
    Iași / Catania
    Masina:
    daca nu faci cum am facut eu in poza 2 cu surubelnita, nici nu te murdaresti pe maini :).

9. gaby1773

gaby1773 Banned

Locație:
    iasi
    Masina:
    imi poate spune cineva ce rol are surubul incercuit in poza?

Si mai puneti si voi poze cu masina dupa 'reglaje' ca sa avem termen de comparatie :p

10. tdanielv

tdanielv Bronze Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    Audi A4 Avant B6 116CP
    daca tot vorbim de demontare faruri, stopuri pt avant, am si eu o intrebare:
    cum demontez al 3-lea stop pe frana (bineteles la A4 B6 avant) pt a schimba un bec din el?

11. cipri@n

cipri@n Bronze Member

Locație:
    Iași / Catania
    Masina:
    gaby1773 surubul din ce am vazut eu are rolul de a mai apasa putin farul in jos, insa nu cred ca trebuie fortat prea tare pentru ca sunt fortate si urechile de prindere a farului. eu am strans putin si maine cred ca o sa ii mai dau drumul putin la unul ca bate putin mai jos un far, nu sesiseaza altcineva diferenta decat eu :), (am devenit cam maniac cu reglajele, si cred ca voi renunta si la mecanic pe timpul cat voi mai fi prin italy, decat sa mi-o strice el mai bine o stric eu :p) poze cu farurile o sa pun dupa ce o voi spala, daca nu poate o vei vedea si pe viu dupa data de 10 cand cred ca voi ajunge acasa.

tdanielv acolo nu m-am bagat dar o sa ma bag cat de curand pentru ca vreau sa schimb si plasticul stopului ca e cam descolorat de la soare.

Ultima editare de un moderator: 11 Iun 2012
  12. gaby1773

gaby1773 Banned

Locație:
    iasi
    Masina:
    Datorita forumului si acestui subiect am aflat si eu ca exista alea 2 cleme sub fiecare far. Cu toate ca eram convins ca montasem foarte bine farurile, si ca arata ok (asta inainte de a afla de existenta clemelor), cand am demontat farurile sa vad pe unde sunt clemele mele, am constatat ca la fiecare far intrase doar cate 1 din ele. Dupa ceva munca, am reusit sa le introduc pe ambele la fiecare far, si sa reglez putin farurile (nici nu prea mai ai ce regla dupa ce au intrat cleme, pentru ca se aseaza bine si nici nu se misca prea usor).
    Am facut ieri si cateva poze pe care le atasez.
    Totusi azi iar am pus mana pe chei si am mai facut cateva reglaje fine. Acum pot sa ma declar multumit de deplin, in mare parte datorita forumului si lui ciprian care a avut ideea de a face acest tutorial (pe care la inceput il consideram nefolositor, cel putin mie, care mai umblasem la faruri) si caruia ii multumesc.
    A, era sa uit. Tot datorita acestui topic mi-am amintit si de acei tepi care sustin niste cabluri, si se 'agata' de carcasa farului.

13. MXA 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4 avant 2.5tdi
    Multumesc! Meriti recunostinta noastra.

Mihai, A4 B6 Avant 2005

14. ovi_cc_81 1st Gear Member

Locație:
    resita
    Masina:
    a4 avant, 1,9, 2002
    element cauciuc stop audi a4 B6 avant

salut, deasupra stopului stanga este un element de cauciuc de protectie ca sa nu intre apa. se poate cumpara de undeva? ce cod are? multumesc

Ultima editare de un moderator: 11 Iun 2012
  15. myth79 4th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 B7 2005 163CP Multitronic
    Salut.

As avea nevoie de un tutorial pentru reglarea pe inaltime a farurilor la A4B7. Am schimbat de curand becurile, iar de atunci am observat ca bat foarte jos, chiar daca din butonul interior le reglez pe pozitia 0.
    In cazul in care nu exista un tutorial, mi-ar fi de folos si cateva sfaturi step-by-step.

Multumiri anticipate si astept raspuns cat mai rapid.:sos:

16. myth79 4th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Chiar nu stie nimeni ????

17. myth79 4th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Se pare ca nu s-a mai lovit nimeni de aceasta problema. O sa mai astept, iar intre timp o sa incerc sa aflu si din alte surse. Daca aflu ceva, o sa postez aici, ca sa nu mai fie o necunoscuta acest reglaj.

18. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4 B5 Avant, 2001, PD, AJM, 116+ CP by arazvan2002
    tutorial nu am si sper ca la tine e la fel ca la b5
    cand te uiti cu capota deschisa la far de deasupra vei vedea 2 suruburi dereglare care au in capat un cap de surubelnita sau intra un imbus pe ele
    cel care se acceseaza prin aripa e pentru reglat stanga-dreapta iar cel din interior( mai aproape de radiator) e pentru sus-jos
    eu am facut reglajul cu fata la un zid, insa nu am avut conditiile ideale( un zid pe drum drept si masina la 50 de m parca, dunga de sus a farului sa bata la baza zidului)
    caut o poza cu suruburile respective si atasez
    LE am gasit si o poza. de mentionat ca accesul la suruburile dinspre radiator se face din interior, intre jug si motor. la mine pentru farul din dreapta am preferat sa scot furtunul de la filtrul de aer sa am acces mai usor

Ultima editare: 2 Sep 2009
  19. myth79 4th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Multumesc ! Mare domn, mare caracter.:arco:

20. 97LIR

97LIR Bronze Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A8 3.0TDI, Golf 6 2011,
    Faruri de ajustare
    [Select]
    [55 - Xenon Range]
    [Setări de bază - 04]
    Grupa 001
    [Du-te!]
    Activaţi Setarea de bază.
    [ON / OFF / Next]

Meas. câmp bloc acum arată "Wait", şi ar trebui să treacă la "Reglarea Fare", atunci (acest lucru poate dura până la 10 secunde).
    Ajustaţi farurile folosind şuruburi de reglare manuală a acestora ca referinţă faţă de obiectivul vizând adecvat.
    [ON / OFF / Next]
    De ajustare ar trebui să fie acum învăţat.
    [Done, Du-te înapoi]
    Nu uitaţi să verificaţi / codurile de eroare clară după aceea.
    [Close Controller, Du-te înapoi - 06]

Adus de la "http://wiki.ross-tech.com/index.php/Audi_A3_% 288P%% 29_Headlight_Aim_Control_ 28Xenon_Plus%

Am incercat si eu sa fac reglajul insa nu mi-a aparut nici un ON / OFF / Next, si am lasat-o balta insa am ramas cu o mica eroare la meniul 55 .

Distribuie pagina asta