1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Faruri xenon sau halogen OE la Audi A4 B6 - demontare far - reglare far - schimbare becuri

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de aba19, 16 Aug 2007.

1. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Probabil au trecut printr-un eveniment... solutii nu prea sunt in afara de a le inlocui, evident.
    Daca nu era lupa murdara problema e altundeva, asa cum scriam mai sus.

2. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Daca sunt becurile vechi,iti recomand calduros sa le schimbi;cand am cumparat masina,tot asa,nu eram multumit deloc de xenonul OEM:asta pana am schimbat becurile :)

3. m0590

m0590 2nd Gear Member

Locație:
    Targoviste
    Masina:
    audi a4 B8 2.0 Diesel 2008 S-line interior si suspensie S-line
    Deci farurile mele sunt problematice rau 1) aburesc 2) lumineaza slab 3) se ard mai mereu becurile de pozitie si semnalizare. Daca nu erau cu xenon si autoreglabile imi luam altele dar asa nu mai ma complic

4. dani81 1st Gear Member

Locație:
    watford uk
    Masina:
    audi a4, 1.9tdi 2001
    schimbare de far

Salutare tuturor,
    Mi-am achizitionat si eu un A4 1,9tdi din 2001;) cu doua saptamani in urma(asa ca nu cunosc prea multe detalii) iar la o inspectie cand am facut si service-ul avand becul de la semnalizator ars mi s-a spus ca farul face condensatie si trebuie schimbat cu totul, am incercat sa schimb numai becul de semnalizator iarasi dar s-a ars in aceea zi ceea ce ma face sa cred c-au avut dreptate cu schimbarea farului. As vrea sa stiu parerea voastra , credeti ca ar fi si alta cale de rezolvare si daca inlocuiesc farul cu unul nou v-a trebui reglat oricum. multumesc anticipat;)

5. cristiden 1st Gear Member

Locație:
    constanta
    Masina:
    audi a 4 2002 101 cp
    Salut!. Sfatul meu este sa nu inlocuiesti farul.Problema ta este la contactii electrici ai becului. Din cauza exploatarii indelungate ( si a condensului) acei contacti au oxidat .Se curata prin smirgheluire, folosirea de spray contact si vei rezolva problema. Majoritatea farurilor de A4 se aburesc pentru ca nu sunt bine aerisite.Verifica fantele(furtunase) de aerisire sa nu fie infundate.Farul il schimbi daca este spart, crapat sau ai oglinda arsa.Ps si daca iti vei lua far nou , tot vei avea condens...

6. dani81 1st Gear Member

Locație:
    watford uk
    Masina:
    audi a4, 1.9tdi 2001
    Merci mult pentru sfat cristiden, o-sa incerc cele zise de tine cat de curand, pe unde vin contacti aia?unde se introduce becul, in cazul meu cel de semnalizare?o sa-ma uit eu peste tot cand dau farul jos, poate nici nu-i ars becul.pa:idea:

7. cozmanciuc 1st Gear Member

Locație:
    botosani
    Masina:
    audi a4 1.8t quattro
    Asta este punctul slab la A4 B6, farurile lumineaza prost, se aburesc, se ard, iar becurile si balasturile originale sunt extraordinar de scumpe. Sau poate asa ar trebui sa functioneze un far xenon pentru ca eu am condus un Nissan Qasqai cu xenon original si mai departe de 10 m de masina nu vedeam.

Ultima editare de un moderator: 29 Dec 2012
  8. dani81 1st Gear Member

Locație:
    watford uk
    Masina:
    audi a4, 1.9tdi 2001
    Am dat faru jos si-am constatat ca n-a fost ars becul de la indicator cum m-asteptam, contacti deasemenea erau destul de curati pe-acolo asa ca n-am prea avut ce smirghelui. am mai dat jos si cauciucul din imprejurul farului care era murdar si l-am curatat dar nu cred ca ala are de-aface cu aburirea farului, mai departe n-am indrasnit sa demontez nimica de-pe far, zicea cristiden de ceva furtunase de aerisire sa verific daca nu-s infundate dar n-am reusit sa-le identific, probabil se da jos sticla din fata pentru asta dar pare destul de bine sudata asa ca am pus inapoi faru la loc si de cateva zile nu s-a mai ars indicatorul dar farul e aburit. Daca are cineva idee ce-as mai putea sa-i fac mai mult pentru condensatie va rog sa-mi scrieti, Multe multumiri.

9. danny_dny

danny_dny 6th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi A4 B6 Avant 1.9 TDi AVF 2004 + A4 b8.5 2.0 Tdi cglc -pcg 2013 s-line
    Gasesti usor rezolvarea cautand pe internet si chiar aici pe forum!

Schimba oring-urile de la tijele de reglaj si dezumidifica farul!

10. m0590

m0590 2nd Gear Member

Locație:
    Targoviste
    Masina:
    Esti sigur ca din cauza asta aburesc? Se pot schimba oring-urile? Eu am inteles ca daca s-ar pune silicon intre geamu farului si plastic nu s-ar mai intampla asta, acum nu stiu ce sa zic

Ultima editare de un moderator: 7 Ian 2013
  11. danny_dny

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Umezeala sau chiar apa ajunge in far pe la o-ringurile de la reglajul farului, sau pe din cauza ca sunt infundate furtunasele de aerisire, sau ca nu este pus capacul bine in spate! Daca farul nu a fost lovit etansarea dintre plasticul transparent si restul farului este buna!

Da jos farul, si serviseazal corect! Demontezi tija de reglaj, cureti bine locul, schimbi o-ringul,cureti furtunasele, cureti lupa, cureti oglinzile(atentie mare mare sa nu "julesti" cromul) stergi geamul pe interior (operatiune foarte grea dar nu imposibila) apoi pui farul la uscat deasupra la calorifer, sau in fata unui dezumidificator!

Dupa ce consideri ca farul este uscat il mai lasi o zi pentru siguranta la temperatura camerei apoi il montezi pe masina!

Cel putin eu asa am scapat de umezeala din far!

12. davids25 1st Gear Member

Locație:
    poole
    Masina:
    audi a4 2002
    salut

As dori cateva sfaturi in legatura cu o problema care o am acum: zilele trecute am rupt din greseala surubul din interiorul farului care face reglajul stanga dreapta. A mai patit cineva asa ceva, se poate inlocui sau trebuie schimbat tot farul.

Ultima editare de un moderator: 16 Ian 2013
  13. danny_dny

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    In principiu se poate schimba daga gasesti unul de pe un far spart, in dezmembrari!

Sau incearca sa il lipesti, ca eu nu as schimba farul pentru atat!

14. davids25 1st Gear Member

Locație:
    poole
    Masina:
    audi a4 2002
    As incerca sa il lipesc dar oare tine ? imi imaginez ca e ceva presiune in el.

Ultima editare de un moderator: 17 Ian 2013
  15. danny_dny

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Pune ceva poze, sa intelegem exact despre ce e vorba! Odata reglat farul bine, nu mai trebuie sa umblii la acel reglaj!

16. davids25 1st Gear Member

Locație:
    poole
    Masina:
    audi a4 2002
    Nu am facut poze. Treaba e ca atunci cand s-a rupt toata oglinda s-a miscat, adica se misca foarte, foarte usor stanga-dreapta acum.
    Am tras-o eu cu mana la loc dupa ochi.

Ultima editare de un moderator: 17 Ian 2013
  17. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4 B5 Avant, 2001, PD, AJM, 116+ CP by arazvan2002
    Se poate schimba dar trebuie sa scoti sticla de la far si sa dai oglinda jos( asa e la B5 facelift). Varianta mai simpla e sa schimbi farul

18. davids25 1st Gear Member

Locație:
    poole
    Masina:
    audi a4 2002
    am gasit o poza pe internet,tija care e aratata de sageata sa rupt.

19. m0590

m0590 2nd Gear Member

Locație:
    Targoviste
    Masina:
    Cine imi spune si mie ce face surubul alb de reglare a farului, regleaza stanga dreapta cumva? Cel negru regleaza pe inaltime

20. adyasu

adyasu 2nd Gear Member

Locație:
    timisoara
    Masina:
    A4 B6,1,9 TDI,96 kw,2002
    Buna seara,
    Vin si eu cu o problema legata de faruri cu autoleveling si xenon: in urma unui accident nu mi-am mai permis sa cumpar faruri originale cu xenon asa cum aveam initial pe masina si am cumparat faruri normale cu halogen care le-am instalat dar am ramas cu eroare in bord avand initial faruri cu autoleveing (autoreglare) si care ma deranjeaza. Se poate anula eroarea din bord cu VCDS-ul si sa-mi instalez un buton simplu de reglare manuala a farurilor ?

Ultima editare de un moderator: 21 Ian 2013

Distribuie pagina asta