1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Faruri xenon sau halogen OE la Audi A4 B6 - demontare far - reglare far - schimbare becuri

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de aba19, 16 Aug 2007.

1. basarab ionut

basarab ionut 2nd Gear Member

Locație:
    Mangalia
    Masina:
    Audi A4 B6,multitronic,1.9 tdi 131 cp.
    Salut,
    In primul rind imi cer scuze moderatorilor daca postez unde nu trebuie dar ma ia disperarea, va rog sa ma ajutati si pe mine in gasirea unor tevi mici din cauciuc indoite la 90 de grade ce ies din far si fac transferul de caldura dintre far si exterior. Mentionez ca farurile mi se aburesc farurile de nu mai vad nimic cu ele, sunt bixenon,. Tevile nu ai nici un fel de serie scrisa pe ele decit TPE. Sunt pozitionate in partea din dreapta a farului teava ce iese din far. Sper sa va fie de folos ca sa ma puteti ajuta. Va multumesc.

Ultima editare de un moderator: 4 Noi 2014
  2. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Nu se gasesc de cumparat, vin doar cu farul. Cauta faruri cu geamul spart/nefunctionale la dezmembrari si mergi personal sa le desfaci de pe farurile din dezmembrari.

Ultima editare: 4 Noi 2014
  3. babakuu 1st Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    audi A4 B6 , 1.9 TDI . 2002
    Reglaj Faruri / probleme.

Salut am un audi A4 din 2002 , si am o problema cu reglajul de faruri. am butonul de reglaj , are curent in el , dar cand il actionez, farurile nu se regleaza. iar in panoul de sigurante la siguranta nr. 10 unde ar trebui sa fie este gol si nu cleme de contact. stie cineva de la ce sau dece nu merg?:sos::sos:

4. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Unde ar trebui sa fie? Ce sa fie? Siguranta 10 nici nu trebuie sa fie acolo la tine, doar la farurile cu xenon.
    La tine alta e problema, fie butonul, fie cablajul, fie motorasele de la faruri.

5. babakuu 1st Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    audi A4 B6 , 1.9 TDI . 2002
    am desfacut farul si m-am uitat am si masurat la mufa de la motoras si nu are curent deloc in ea. iar la cablaj nu se poate umbla ca este inserat din exterior in interior. si la cablajul extern nu cred sa fie ceva. deci alt far sau cablajul intern

6. Dutzu.20 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 1.9 TDI B6 AVF, an fabricatie 2004
    Salut. Am si eu un Audi A4 B6 cu xenon din fabrica si bineinteles problema cu intensitatea pe faza scurta. Am curatat si lupele si problema nu pare a fi rezolvata. Acum intrebarea este, merge pus balast after market cu alt tip de bec? Din fabrica vine cu D1S si ma gandesc ca daca montez alta instalatie xenon va fi cu bec diferit si nu se va potrivi in locasul deja existent pentru D1S. Ce recomandati? Mersi.

7. cata181

cata181 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A8 D4 3.0 TDI Quattro 190 kW (254 PS)
    SA stii ca intra si after market in locasul de D1s.

8. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Stii ce nu inteleg eu? De ce crezi tu ca daca pui o instalatie aftermarket pe un far cu instalatie oem, o sa rezolvi problema? Eu cred ca problema e chiar farul/farurile asadar poti sa pui si 2 becuri in acelasi soclu, ca tot aia e.
    Zici ca ai curatat lupele insa eu te intreb, le-ai scos afara sa le cureti? Daca le-ai scos afara inseamna ca ai vazut si cum arata oala.

9. Dutzu.20 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Da, le-am scos afara, cum altfel puteam sa le curat? Am curatat lupa si oala de asemenea. De ce cred ca o sa rezolv problema? Pentru ca poate balastul o fi obosit sau pur si simplu nu ofera atata intensitate ca la kiturile xenon generatie mai noua. Multi se plang de luminile de la acest model si se pare ca unii au rezolvat cu un kit xenon after market. E chiar obositor sa vezi ca tu mergi cu lumanarile iar unul din spatele tau (bineinteles cu xenon fara lupa) lumineaza drumul si pentru tine.

10. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Ok, am mizat pe faptul ca le-ai sters fara sa le demontezi. Cei care se plang de obicei sunt cei cu bixenon, carora li se ard oalele din spatele lupelor.
    Becul e cel care se consuma si care evident dupa cateva mii de ore de functionare, chiar daca inca se aprinde, nu mai lumineaza la intensitatea normala. Balastul poate sa oboseasca cat vrea: rolul lui e doar sa ridice voltajul, asadar ori il ridica si astfel becul se aprinde, ori nu mai functioneaza si becul nu se aprinde. Asadar, daca vrei sa schimbi ceva, schimba becul.

11. Dutzu.20 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Da, m-am gandit sa schimb becurile de asemenea. Marea problema este ca e rau sa mergi pe incercate cand 2 becuri D1S Phillips sau Osram sunt cam 180 RON bucata :D La 2 becuri cumparate si sa observer ca asta nu mi-a rezolvat problema as ajunge la pretul de achizitie a unui xenon aftermarket. In fine..vad eu cum o scot la capat. Mersi.

12. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Așa cum ti-a zis și Ovidiutm,schimbă becurile;cand am luat A4-ul,avea becurile obosite dupa atâtea mii de ore de functionare și eram dezamăgit de cum luminează xenon-ul OEM,s-a rezolvat prin înlocuirea acestora,acum sunt mulțumit.

13. vasile dragos 2nd Gear Member

Locație:
    caras-severin
    Masina:
    A4, 2.0 ,2002
    va salut pe toti membri acestui forum. sunt nou posesor al unui a4 2.0 an 2002.
    aproape toate micile necazuri ce le-am avut cu masina le-am rezolvat citind prin forum. dar acum nu reusesc sa-mi dau seama de ce am farul dreapta permanent aburit. asa am luat masina si ambele faruri sunt valeo. daca stie cineva sau are vreo idee ce sa fac sa nu se mai abureasca . multumesc

14. Cornholio

Cornholio 6th Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Audi A4 B6 - 2002, 131 BHP AWX & Audi A6 C6 Facelift - 2009 , 2.7TDI CANA
    Ce tip de faruri ai mai exact ? Halogen, Xenon sau Xenon plus ( xenon si pe lunga ) ?

Eu am Xenon Plus OEM ( Valeo ) si am celebra problema cu aburirea farurilor ( ambele ). Solutia care merge ( temporar ) e sa curat O-ring-urile de la reglajele pe inaltime si eventual unse putin cu vaselina care mai estompeaza apa sa intre. Cand le desfac, ce scot de acolo e jale, numai mizerie - traiasca Romania. Nu-i de mirare ca intra si apa. Oricum treaba asta tine cateva luni cel mult, si iar trebuie repetata. Ma dispera psihic treaba asta. Am impresia ca dupa ce se duce aburul, sticla ramane patata de la zoaiele alea. Exista vreo posibilitate sa curat sticla? Din ce am vazut, farul e cam dintr-o bucata si nu ai cum sa-l defaci "pe din doua" Ma gandeam si la o solutie drastica sa vin cu farurile in casa si sa le umplu efectiv cu apa sa se curete, bineinteles dupa ce deconectez toate becurile si balastul si apoi sa las un uscator ceva sa sufle in ele ( mai de la distanta ) si sa le usuc :D Stiu ca suna total romaneste si cretin, dar pana la urma ce riscuri sa existe, farul e efectiv o cutie de plastic. Legat de aburire - cred ca pana la urma o sa scot cilindrul ala mic de reglaj si lipesc gaurile unde stau cilindrii aia cu banda sa ma enerveaza la culme.

Ultima editare: 25 Ian 2014
  15. DeViAnS

DeViAnS Gold Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    A5 B9 DDWA Quattro 2018
    Daca scoti partea electrica din far, le speli cu apa distilata si le lasi sa se usuce bine, nu ai nici o problema. Dar sa fie apa distilata, ca sa nu lase impuritati, urme de calcar, etc...

16. danny_dny

danny_dny 6th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi A4 B6 Avant 1.9 TDi AVF 2004 + A4 b8.5 2.0 Tdi cglc -pcg 2013 s-line
    Schimba oringurile, curata bine sticla pe interior, dezumidifica bine farul si asigurate ca etanseaza garnitura de la balast!

Dupa asta ai scapat de griji!

Bafta!

17. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Ce cod au oringurile ? Sunt aceleasi la toate cele 3 variante de faruri?

18. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Degeaba schimbati oringurile de la surubul de reglaj, farul tot o sa se umezeasca/abureasca. Este o greseala de fabricatie. M-am chinuit impreuna cu userul Emil Paraschiv sa curatam oringurile, sa le gresam (cu vaselina siliconica), le-am schimbat cu altele noi si tot degeaba, farul se abureste in continuare. El pana la urma a ales sa sigileze/inchida acel surub de reglaj asa cum a zis colegul Cornholio. Bafta.

19. danny_dny

danny_dny 6th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi A4 B6 Avant 1.9 TDi AVF 2004 + A4 b8.5 2.0 Tdi cglc -pcg 2013 s-line
    Eu personal am scapat de umezeaza definitv prin metoda de mai sus! In ultimele 2 saptamani a plouat si a fost multa multa umezeaza in cluj! Abureala 0%!

Ovidiu: 11mm x 8mm x 1.6mm este dimensiunea celor originale! Eu am pus 11x8x1.8. le gasesti la orice centru de hidraulica, sau mergi cu cele originale si ceri sa iti faca cu 0.2mm mai groase.

Ultima editare: 26 Ian 2014
  20. JOERULZ

JOERULZ 1st Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    A4 b6 AWX 2003
    eu am cumparat farurile bi-xenon de la emil paraschiv .se tot abureau cand ploua mai mult de 2 zile.dupa ce am gresat cele 2 reglaje de la fiecare far cu WD 40 .am observat ca nu se mai aburesc deloc !

Distribuie pagina asta