1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Faruri xenon sau halogen OE la Audi A4 B6 - demontare far - reglare far - schimbare becuri

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de aba19, 16 Aug 2007.

1. tdanielv

tdanielv Bronze Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    Audi A4 Avant B6 116CP
    Salut,
    Audi A4 B6 - far cu halogen, surubul de reglaj sus-jos de pe far se invarte in gol (nu are nici un efect asupra farului) - se poate repara sau inlocui?
    Mentionez ca de la butonul de reglaj de langa volan farurile se misca sus-jos.

2. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Trebuie dat jos farul si vazut de ce se invarte in gol. Ori ai noroc si a iesit de pe filet, ori, mai nasol, surubul are dintii tociti, ori piesa primitoare din far are dintii tociti. Abia dupa ce vezi care e problema se poate spune daca se poate repara.
    Un lucru e cert. Pe farul ala, la momentul de fata, nu ai reglaj si nici nu cred ca bate unde trebuie.

3. tdanielv

tdanielv Bronze Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    Audi A4 Avant B6 116CP
    salut,
    dupa ce demontez farul cum pot demonta sistemul de reglaj?
    reglajul pe inaltime il fac de la suruburile catre motor (la ambele faruri), din ce am citit aici ar trebui de la cele de catre aripi, care ar fi varianta corecta?

4. DeViAnS

DeViAnS Gold Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    A5 B9 DDWA Quattro 2018
    tdanielv pai e cam variabila treaba. Trebuie reglat de ambele pana obtii reglajul dorit/corect. De la cele dinspre aripi cu precadere reglezi unghiul orizontal, adica sa bata mai stanga sau dreapta, insa, pe masura ce strangi de unul de pe lateral, el mai si urca putin, deci mai trebuie coborat de la cel dinspre interiorul masinii si tot asa. Nu le forta sa strangi daca nu mai merge pentru ca se rup destul de usor reglajele.

Ultima editare de un moderator: 24 Oct 2014
  5. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Deci, prima oara vedem ce e stricat si apoi vedem daca se poate repara, daca se gasesc piese (noi nu gasesti decat farul cu totul iar second ma indoiesc ca dezmembreaza cineva farul) adica prima oara se pune diagnostic apoi vedem tratamentul.
    Pune mana si demonteaza farul apoi uita-te ce e stricat.

6. tdanielv

tdanielv Bronze Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    Audi A4 Avant B6 116CP
    Am desfacut farul, spre norocul meu nu era nimic rupt, dupa mai multe rasuciri si-a dat drumul (posibil iesit de pe filet). Reglat faruri. Gata.
    Acum am ramas cu o curiozitate: cum se demonteaza sistemul de reglaj?
    Multumesc de ajutor.

7. DeViAnS

DeViAnS Gold Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    A5 B9 DDWA Quattro 2018
    Pai dacă vrei tot sistemul de reglaj, cu geamul farului desfăcut, desfaci maxim de reglaje pana Îți iese ansamblul cu lupa faza scurta și oglinda de faza lunga. Motorasul din partea de jos, de desface prin rotire invers acelor de ceasornic. Dacă vrei și mai mult, locasul unde intra șuruburile de sus, din interiorul farului, strângi cu un patent/şpiți de el și în același timp impingi.

8. Dublin 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 B6
    Nu din cauza aia se aburesc farurile bi-xenon, poate contribuie putin dar nu asta e cauza principala.
    Intra apa in ele pe sus pe la sistemul de reglaj pe verticala, e prost gandit. Acolo exista un o-ring care in timp nu mai etansaza.

Solutia temporara e sa schimbi o-ringul iar cea permanenta e sa izolezi tot mecanismul cu silicon.

Ultima editare de un moderator: 5 Noi 2014
  9. t_qua77ro Banned

Locație:
    1
    Masina:
    2
    Bun, si daca intra apa pe acolo, cum iti explici ca se aburesc si la diferente de temperatura (gen mers la un drum lung unde motorul si implicit farurile s-au incalzit si apoi lasata afara la 2-3 grade sau chiar 1-2 cu minus, fara strop de ploaie, ceata sau alte conditii de umiditate)?
    Eu m-am obisnuit cu ideea, deh am vrut bi-xenon, nu are rost sa imi mai bat capul pentru ca la fel cum se aburesc, la fel de repede se si dezaburesc. Si culmea, pe timp de vara, oricat as spala masina si as insista cu apa in zona farurilor, nici urma de aburire, doar in cazul in care a fost o zi excesiv de calduroasa si spre seara torn apa rece rece pe ele, deci aceleasi conditii de diferenta de temperatura.

Ultima editare: 5 Noi 2014
  10. xxbogdanxx

xxbogdanxx 5th Gear Member

Locație:
    Bârlad
    Masina:
    a4, 1.9 tdi , 2004 , AVF
    t_qua77ro incearca si acopera cu silicon sistemul de reglare si o sa ramai uimit cum farul tau nu se va mai aburi. Acest lucru l-am facut si eu si ma oftic ca nu l-am facut mai demult.

Ultima editare de un moderator: 7 Noi 2014
  11. Dublin 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 B6
    @t_qua77ro: Exact acelasi lucru te sfatuiesc si eu. O sa ramai suprins :)
    Am testat pe doua seturi de faruri bi-xenon si pe amandoua s-a rezolvat definitiv problema aburirii.

12. lowlife

lowlife Audi Expert

Locație:
    Craiova
    Masina:
    B6 1.8T 150/210 @ 200/330, B6 1.8T 150/210
  13. t_qua77ro Banned

Locație:
    1
    Masina:
    2
    Sistemul respectiv de reglaj e folosit pe mai multe masini din grupul VAG, una dintre ele care imi vine acum in minte fiind passat 3c cu bi-xenon si nici vorba de o problema generalizata cu aburitul farurilor in acel caz.
    Dar daca voi a-ti ajuns la concluzia asta, asa o fi, nu zic nu, pentru ca eu mai mult decat sa inlocuiesc acele oringuri nu am facut. Si nici nu ma vad facand prea curand un tuning cu silicon pe acolo doar pentru a vedea daca se confirma sau nu :)

14. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    La A4 B6 farurile bixenon si numai au prostul obicei sa se abureasca din motivele expuse mai sus. Degeaba schimbi O-ringurile (am schimbat la numeroase faruri) daca nu si izolezi cumva acea zona. Partea proasta ca izoland se pierda accesul la un reglaj/surub. Bafta.

15. cezarungureanu1

cezarungureanu1 1st Gear Member

Locație:
    Calarasi - BUCURESTI
    Masina:
    Audi A4 B6 1.9 TDI
    Nu Lumineaza Suficient De Bine Xenon Pe A4 B6

Cum pot verifica (pe faza scurta) de ce nu mai lumineaza puternic.... ce e in neregula ...becurile sau droserele? si ce imi recomandati sa cumpar daca e cazul si o firma poate.... nu vreau ceva prea scump dar nici prea proaste .:sos::think: Poate chiar un link

Ultima editare: 19 Noi 2014
  16. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Cezar esti in Bucuresti ? daca da vino la intalnirea de vineri din Bucuresti ca deja ai pus multe intrebari aiurea si inutile pe forum (adica te repeti) si o sa primesti toate explicatiile necesare privind nedumeririle tale.
    Citeste incet si cu rabdare acest forum si toate topicurile din aceasta arie, lasa intrebarile si mai ales citeste integral topicurile unde vrei sa pui intrebari. Bafta.

17. andreihrz 1st Gear Member

Locație:
    Ploiesti
    Masina:
    Audi A4 1,9TDI AWX 2003 Berlina
    Am citit cu atentie zic eu fiecare post, dar nu gasesc nici un raspuns referitor la tremuratul farului, mai precis a lupei si oglinzi care o inconjoara pentru faza scurta (carcasa farului nu are acesta miscare). Exista vro metoda in care as putea sa elimin acest joc stresant al luminii. Masina este echipata cu xenon doar pe fata scurta autoleveling si spalatoare de faruri.
    Multumesc

18. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    In timp capata joc anumite subansamble din far, poate s-a slabit ceva pe acolo. Nu-ti ramane decat sa desfaci farul si sa vezi/identifici eventulalel probleme. Sau cumperi un set de faruri de la dezmembrari tot cu xenon/OEM dar in stare mai buna. Bafta.

19. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Are uzura in articulatia unuia din cele 3 reglaje. Singura speranta de a remedia problema fara sa desfaci sticla farului e sa rigidizezi articulatia de la motoras. Sugestia mea e sa folosesti batoane de plastic cald in interiorul articulatiei, nu in exterior.

20. DeViAnS

DeViAnS Gold Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    A5 B9 DDWA Quattro 2018
    batoanele de plastic sunt bune pana la vara, interiorul farului se incalzeste oricum foarte mult si plasticul se topeste. Recomand fie cauciuc crud, fie silicon !

Distribuie pagina asta